Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

זה קרה לפני 100/200 שנה. ולא היה מדובר רק בליטאים/חסידים אלא בכל היהודים. לכן גם באבות של אותם אנשים שלא רק שירתו בצבא האדום אלא לקחו חלק פעיל בהקמתו. אין לזה שום קשר לסרבנות לשרת במדינה היהודית.

שוב, מסכים עם כל מה שאתה אומר. זה לא אומר שזה לא משפיע על האנשים.

באחד הפודקסטים של הארדקור היסטורי דן קרלין אמר שאחד המרצים שלו הציע לו לעשות עבודה על קסמים וכישוף בימי הביניים. כשדן אמר שזה לא הגיוני כי כישוף וקסמים לא באמת קיימים, המרצה שלו אמר שזה שאנחנו יודעים את זה היום, לא משנה. אדם במאה ה-11 ידע שקסמים וכישוף קיימים. ולכן כל הפעולות שלו הושפעו מכך.

אותו הדבר כאן. זה שאנחנו יודעים את זה, לא אומר שאנשים אחרים לא חווים את זה אחרת.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

בשבועות האחרונים הרשות נלחמת בחמאס בג'נין. לא יודע כמה הצלחה יש לה, אבל בתקשורת הערבית מדברים על כך שזהו מבחן של הרשות על ידי האמריקאים וישראל, כדי להוכיח שהיא מסוגלת לקחת אחריות על עזה.

בתקשורת הישראלית לא שמעתי התייחסות לתיאוריה הזו.

גם אני לא, אבל ראיתי התייחסות בתקשורת בארה״ב (אין לי קישור כרגע) שהמטרה של הרשות במבצע הזה (שעושה רושם מאד נרחב) היא לא להוכיח שהיא יכולה לקחת אחריות על עזה, אלא שהיא יכולה בכלל לשלוט ביו״ש. אחרת הם חוששים שמימשל טראמפ יסכים שישראל תבטל חד-צדדית את הסכם אוסלו ותספח את כל יו״ש.

רוב פעילות הטרור ביו״ש כרגע היא של החמאס/גי׳האד האיסלאמי להבנתי, לא של עצמאים בלתי תלויים או אנשי פתאח. אז אני לא חושב שיש לרש״פ סיכוי סביר לשלוט בעזה.

פורסם (נערך)

https://www.ynet.co.il/news/article/bybpzexs1e#autoplay

השוטרים של בן גביר מצאו עבריין - הלום קרב שעלה עם כלב שירות שלו לאוטובוס.

תמונות קשות. אני מנסה להבין מה עשו שאר האזרחים על הרוטובוס. נראה שהם אלו שצילמו את השוטרים העבריינים וצעקו עליהם.

אז מה יש לנו פה? נהג עבריין שלא העלה כלב שירות. שוטרים עבריינים ובורים. בורים - שלא מכירים את החוק. לכן עבריינים. וכמובן שששי קרב ומדון.

יש משהו שקרה עוד לפני המלחמה -ולמעשה עוד קרה בממשלה הקודמת, קיצרו משמעותית את הכשרת השוטרים.

https://www.ynet.co.il/news/article/hyxcylpk5

ציטוט

בעקבות גל הפרישות: הכשרת השוטרים תקוצר מ-7 חודשים ל-7 שבועות

המחסור החמור בשוטרים בשטח אילץ את המפכ"ל לקצץ משמעותית את קורס השיטור הבסיסי. במקום חודשים עמוסי תרגולים וסימולציות, יסתפקו השוטרים החדשים בכמה שבועות בלבד - ואז ישובצו לתחנות וישלימו את הכשרתם מרחוק. הקורס המקוצר יחל כבר בחודש הבא

לירן לוי | פורסם:20.06.22 | 07:49

למה? כי היו חסרי שוטרים. אולי כי לאף אחד לא בא להיות הרבה זמן במתקן אימונים שלא יוצאים בו הביתה כל יום, כמו כל קורס צהלי רציני.

שם היו מלמדים את השוטרים לא רק ירי ופעילות אלא גם התנהלות, מוסר, אתיקה וחשיבה.

השאלה אם בן גביר החזיר את המצב לקדמותו.

יש לי תשובה - נראה שזה לא חזר לקדמותו.  מאתר המשטרה - 7 שבועות בתנאי פנימיה. ואז משתבצים לתחנה ומדי פעם יש שבוע במכללה. החל משבוע 8 יש סהכ 4 שבועות במככלה בתנאי פנימיה.

סהכ ההכשרה זה 27 שבועות, שזה 6.5 חודשים אבל חלקה הגדול בשטח.

אז במקום לעשות 7 חודשים במכללה, ואז הכשרה בשטח, אז המצב לא טוב.

והשאלה כמה באמת הדרכה יש שם ומה האיכות של המדריך. כשאתה שולח טירון , מי מלמד אותו? הטירון הקודם? אגב, איך השוטר מכיר את החוקים. זה לא טריוויאלי להכיר את מערכת החוקים והתקנות. https://www.police.gov.il/join/patrol

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

על כזה דבר חובה להדיח אותם מהשירות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממה שאני מבין,  יותר לא מדיחים כמעט שוטרים. בקורס במככלה הוא קצר. וחלקו עיוני. אז כנראה פחות מדיחים.

השוטר בתחנה? זה כוח אדם זמין. מי ידיח אותו שם???

האם בן גביר העלה את שכר השוטרים?

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

https://www.ynet.co.il/news/article/bybpzexs1e#autoplay

השוטרים של בן גביר מצאו עבריין - הלום קרב שעלה עם כלב שירות שלו לאוטובוס.

תמונות קשות. אני מנסה להבין מה עשו שאר האזרחים על הרוטובוס. נראה שהם אלו שצילמו את השוטרים העבריינים וצעקו עליהם.

אז מה יש לנו פה? נהג עבריין שלא העלה כלב שירות. שוטרים עבריינים ובורים. בורים - שלא מכירים את החוק. לכן עבריינים. וכמובן שששי קרב ומדון.

יש משהו שקרה עוד לפני המלחמה -ולמעשה עוד קרה בממשלה הקודמת, קיצרו משמעותית את הכשרת השוטרים.

https://www.ynet.co.il/news/article/hyxcylpk5

למה? כי היו חסרי שוטרים. אולי כי לאף אחד לא בא להיות הרבה זמן במתקן אימונים שלא יוצאים בו הביתה כל יום, כמו כל קורס צהלי רציני.

השאלה אם בן גביר החזיר את המצב לקדמותו.

יש לי תשובה - נראה שזה לא חזר לקדמותו.  מאתר המשטרה - 7 שבועות בתנאי פנימיה. ואז משתבצים לתחנה ומדי פעם יש שבוע במכללה. החל משבוע 8 יש סהכ 4 שבועות במככלה בתנאי פנימיה.

סהכ ההכשרה זה 27 שבועות, שזה 6.5 חודשים אבל חלקה הגדול בשטח.

אז במקום לעשות 7 חודשים במכללה, ואז הכשרה בשטח, אז המצב לא טוב.

והשאלה כמה באמת הדרכה יש שם ומה האיכות של המדריך. כשאתה שולח טירון , מי מלמד אותו? הטירון הקודם? אגב, איך השוטר מכיר את החוקים. זה לא טריוויאלי להכיר את מערכת החוקים והתקנות. https://www.police.gov.il/join/patrol

דוד של אמא שלי היה ניצב במשטרה לפני 45 שנה. כבר אז הם לא הצליחו למלא את התקנים של תחנות המשטרה.
הסיבה אותה סיבה למה אין מספיק רופאים, אחיות ומורים -- אלה כולם מקצועות שלא משלמים משכורת סבירה (רופאים כן, אבל רק לרופאים מומחים, אחרי הכשרה של 10-15 שנה, ובהנחה שעובדים בעיקר ברפואה פרטית). הכל הזנחה שהתחילה בשנות ה-70, בשנות ה-90 העליה מבריה״מ הצילה את מע׳ הבריאות, אבל ב-15 השנים האחרונות ההשנחה גברה בכל התחומים האלה. וזה מורגש בכולם, החל ממע׳ החינוך עם הישגים הכי נמוכים ב-OECD למרות ההשקעה הגדולה.

לפני שעה, KipodYam כתב:

ממה שאני מבין,  יותר לא מדיחים כמעט שוטרים. בקורס במככלה הוא קצר. וחלקו עיוני. אז כנראה פחות מדיחים.

השוטר בתחנה? זה כוח אדם זמין. מי ידיח אותו שם???

האם בן גביר העלה את שכר השוטרים?

לפי מה שהבנתי, הוא אכן התכוון, אבל הצליח רק במעט מאד -- לא נשאר כסף אחרי האתננים הקואליציונים, והמלחמה קברה סופית את הסיכוי שזה יקרה בשנים הקרובות (הגרעון ענקי כבר ככה, עם האתננים וכל משרדי הממשלה המיותרים, כ-15-20 במספר. ועוד הוסיפו בשביל גדעון סער).

פורסם

אתה צודק.

העליה מרוסיה הצילה את ישראל. האנשים האלה בדרך לפנסיה, ישראל הולכת ומתרבה ובעיקר הופכת ענייה יותר למרות מנועי צמיחה אדירים של הייטק.

לגבי הדחה - ממה שאני מבין, בקורס במככלה לשוטרים, הנתיב להדחה הוא פשוט. זה לא פיטורים. זה לא מסובך יחסית. לפי מה שהבנתי, זה בערך כמו להדיח צוער מקורס קצינים. מניח שזה גם כתוב בחוזה.

אחת השאלות - מה תהליך הגיוס? מה עוברים בראיונות? שוטר זה תפקיד קשה, במיוחד מי שמתחכך באוכלוסיה סטנדרטית ומטה.

ברגע ששוטר הוא שוטר מן המניין, אני מניח שהדרך לפיטורו מסובכת פי כמה וכמה. וגם יקרה.

פורסם
לפני 12 שעות, KipodYam כתב:

אפשר להביא את הסוס למים. אי אפשר להכריח אותו לשתות...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

על כזה דבר חובה להדיח אותם מהשירות. 

למה?

בגלל שעשו טעות והרביצו להלום קרב במקום לסתם אדם, שלא לדבר על ערבי אקראי?

מגייסים למשטרה אנשים באיכות נמוכה, השר ממונה משדר להם שזה בסדר להיות אלים כל עוד זה אלימות נגד ערבים או שמאלנים.

ואז מתפלאים שהם מתנהגים ככה? ועוד בן גביר יוצא בהצהרות וגינויים כאילו הוא מינימום האמא תרזה...

• אהבתי 6

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מסתבר שהטיל שפגע בבית הספר במרכז אכן יורט*.

(*למעט ראש הנפץ שלו)

O_o

קשה. חתיכת פאשלה. 

image.thumb.png.ba90c8849168c8f3de9ddf21d30cbc5a.png

ועל זה הייתי אומר: 

Yoda Do Or Do Not Gif GIFs | Tenor

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אל דאגה. תיכף סמוטריץ׳ ממנה קצינים התקפיים והכל יסתדר.

מקווה שהוא למד כבר מה זה נוח׳בה.

image.thumb.png.59a6b3adb59a7b86024c75479d8ca121.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אז רגע, חמאס היה נכס שנצריך לשמר אותו או... זה באמת בדיחה רעה הממשלה הזו, שיציג הוא או אחרים שנתנו לצה"ל פקודה לתקוף והם לא תקפו ואז נדבר, זו השאלה היחידה שכן גם אם היה רמטכ"ל עם סכין בין השיניים ובנדנה על הראש זה לא היה עוזר אם יש ראש ממשלה שמחזיק את המושכות. 

פורסם

אז הצבא רצה כבר מזמן לבצע תחקירים באמצעות גורמים חיצוניים לצבא, הממשלה סיקלה את זה וטענה שזה מהלך פוליטי, ואז מגיע "הורדוס" ודורש עכשיו לסיים מהר את התחקירים. 

• תוכן חדש...