Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

ראיתי את טיוטת החוזה והיא נראית על פניו סבירה פרט לסכום על נכות קבועה (1500 לכל אחוז).
הסכום סביר אבל צריך להיות משולם בתשלומים חודשיים שלא יעלו על אחוז מסויים מהקצבה ובניכוי מה ששולם לנכות הזמנית.

בעל מקצוע לא צריך לעבוד בחינם. אין פה דמי פתיחת תיק וכשהעבודה היא על בסיס הצלחה לגיטימי ששכר הטרחה יהיה יותר גבוה. על ביטוח משלמים.

נראה סביר, או לא, בחייך. לא קרוב להיות אפילו האישיו. 

כשבן אדם נמצא במצב שבו הוא מסוגל להבין, הוא יחליט לעצמו מה זה סביר, גם בהתאם להכנסותיו. 

אנשים שרק יצאו מהתופת, לא, זה לא מצב תקין. 

תחשוב, שאנשי פרסום של ארונות קבורה היו מסתובבים כל היום בבתי אבות ומחתימים אנשים. זה נשמע לך תקין איכשהו? 

אתה לא זר לפציעות עבודה. תחשוב שכשהיית מגיע לבית החולים איש של זק"א היה בא אליך עם חוזה כפרה על חטאים או משהו. 

לא יודע, קשה לי למצוא ניסוח שיסביר את הרצון שלי להקיא מהסיפור הזה. 

בארה"ב קוראים לעוכרי דין כאלו, "רודפי אמבולנסים" ובצדק. 

הניתוח הטכני של "סביר, סכומים, מפרט" וכדומה, לא קשור בכלל לעצם הסוגיה. 

והנה, עובדה שחלק מהסכומים הם כנראה לא סבירים, עבור חלק מהאנשים. 

וזה לא שהיה להם צ'אנס ללכת להשוות מחירים, כן? 

עזוב, בחייך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני אגיד לך למה אני לא מסכים איתך.

הייעוץ המשפטי דווקא ברגעים האלה מאוד קריטי. לכל מילה וכל צעד שיעשו יש השפעה מאוד גדולה על ההמשך ולכן זה חשוב. אם לא היה להם ייצוג בשלב הזה הם היו אומרים לא דאגו לנו, לא ידענו מה הזכויות שלנו ונדפקנו (והם היו צודקים).

בוא נגיד והחתימו אותך בבית החולים בתנאים שלדעתך לא היו הוגנים. אחרי שבוע כשקצת חזרת לעצמך לך להתייעץ ותחליף עו"ד. זנון שזה יעלה כמה שקלים אבל אם בסך הכל תקבל ייצוג הולם לטעמך שלם על הטעות ועל העבודה שאותו אחד השקיע ותמשיך הלאה.

וחוזה כפרה ואני זו לא דוגמא טובה. אחרי תאונת הדרכים הגיע אליי איזה רב שאברך הגומל. הסברתי לו שיצאתי לעשות מה שנקרא אצלהם מצווה, ניסה להרוג אותי, לא הצליח ואני עוד צריך להגיד לו תודה?
הבין את הרמז והלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

כשבן אדם נמצא במצב שבו הוא מסוגל להבין, הוא יחליט לעצמו מה זה סביר, גם בהתאם להכנסותיו. 

תחשוב, שאנשי פרסום של ארונות קבורה היו מסתובבים כל היום בבתי אבות ומחתימים אנשים. זה נשמע לך תקין איכשהו? 

אתה לא זר לפציעות עבודה. תחשוב שכשהיית מגיע לבית החולים איש של זק"א היה בא אליך עם חוזה כפרה על חטאים או משהו. 

עזוב, בחייך. 

אתה יודע, אנחנו רגילים לדמיין שרוב האנשים אוחזים באיזו נורמליות בסיסית כמונו. איזה בסיס מוסרי הגיוני שממנו ניתן לגוון קצת. כמו לוי יצחק כזה..

אבל זו טעות. יש כל מיני אנשים, ודי הרבה מהם, שהבסיס שלהם מלכתחילה הוא מחירון יד 2(כביכול), והם בכלל לא חושבים כמוך במחשבה ההתחלתית.

זה תקף גם לאינטליגנציה אגב.

יש אחוז הרבה יותר גדול של מטומטמים ממה שאתה חושב. 

(טוב, אולי במקרה שלך כבר הבנת את אחוז הטימטום בעם/באנושות, אבל יש הרבה אנשים שעוד לא הפנימו את זה.)

זה מדהים לראות אנשים עם פאקינג תואר שני, שכביכול נורמטיביים, ופתאום אתה שומע מהם תאוריית קונספירציה מפגרת כלשהי ומבין שמדובר באנשי מערות על מלא..

עריכה אחרונה על ידי אליה
  • מעניין 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

יש לך כמה הנחות כאן, כולל אחת שמניחה שהוא חושב ״שהמדינה שלו״. זה לא ככה. המיינדסט הוא עדיין של גלות. בציון, אבל עדיין גלות.

ההתנהלות הגלותית שבעבר נועדה לשמור על הקהילה, כיום היא פשוט מקור פרנסה לעסקנים באמצעות שמירה על הכת וניצול המשאבים המקומיים (בכל מקום בו הם נמצאים בעולם).  

• אהבתי 2
פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

אני אגיד לך למה אני לא מסכים איתך.

הייעוץ המשפטי דווקא ברגעים האלה מאוד קריטי. לכל מילה וכל צעד שיעשו יש השפעה מאוד גדולה על ההמשך ולכן זה חשוב. אם לא היה להם ייצוג בשלב הזה הם היו אומרים לא דאגו לנו, לא ידענו מה הזכויות שלנו ונדפקנו (והם היו צודקים).

ומדוע לא דאגו להם לייצוג מטעם הממשלה? איפה היא בכל הסיפור? מעניין. 

עקרונית אני מסכים עם מה שאמרת פה, יש בזה משהו. 

בוא נגיד והחתימו אותך בבית החולים בתנאים שלדעתך לא היו הוגנים. אחרי שבוע כשקצת חזרת לעצמך לך להתייעץ ותחליף עו"ד.

שבוע. 

באמת? להזכירך, אלו שהיו במיגונית המוות, אלו שהיו בשיחים, אלו שהיו בתוך מכולות אשפה, יחד עם גופות של חברים שלהם- שבוע? לחזור לעצמך קצת? שבוע? הלוואי!!!!!!!!! מכל הלב, הלוואי. 

זו נקודת זמן כל כך רגישה וכואבת שהיה חייב להיות לה מענה טוב יותר. 

למערך המפגינים בקפלן יש מערך עורכי דין מסודר יותר ממה שהיה לקורבנות המסכנים הללו. 

וחוזה כפרה

ERROR: קראתי בטעות בתור חוזה, כפרה. הקפיץ לי תמונה. 

אז גיגלתי בניסיון למצוא תמונה דומה. 

התאכזבתי קשות, חסר לי הסומבררו. 

עם זאת, יש ממצאים:

image.png.43493472ea0cecda154701311862d934.png

לפני 6 דקות, אליה כתב:

אתה יודע, אנחנו רגילים לדמיין שרוב האנשים אוחזים באיזו נורמליות בסיסית כמונו. איזה בסיס מוסרי הגיוני שממנו ניתן לגוון קצת. כמו לוי יצחק כזה.

בכנות, לא הצלחתי להבין מה אתה מנסה להגיד (בכל ההודעה שלך, חתכתי את השאר בציטוט), אם זה היה בעד מה שכתבתי או נגד, מסכים איתי או חולק עלי, לא הבנתי כלום... 

פורסם (נערך)

אני מנסה להגיד שכשאתה מצפה לגרוע ביותר מבני אנוש, אתה לא מתאכזב..

עריכה אחרונה על ידי אליה
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אלטמן.

פורסם

רק לפעמים מופתע. לרעה.

פורסם (נערך)

וואלה, עשרות אם לא מאות אלפי אנשים עסקו בהתנדבות בתקופה הזו, אני וההורים שלי תרמנו מטבח מבשל בבעלות שלנו (גם רכב חלוקה) למשך מספר חודשים לטובת בישול אוכל לחיילים, 2000 מנות ביום. זה המעט שבמעט שהיה אפשר לעשות בזמן שאנשים צעירים עלו על מדים והלכו להילחם על הבית. בזמן זה יש עורכי דין שרק חשבו איך הם עושים כסף ולא חשבו לרגע לעשות את זה בהתנדבות. על זה מתלוננים כאן ולא על תוכן החוזה הסטנדרטי.  

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עזוב התנדבות (למרות שכמו שציינתי את מערך העו"ד של המחאה, שהם כן בהתנדבות למיטב ידיעתי), סכומים כאלו ובלי לוודא אפילו יכולת לעמוד בהם, מאנשים שנמצאים עמוק במקום כל כך שחור בחיים שלהם. במקום לסייע להם, העו"ד הללו סייעו יותר לעצמם. יכל להיראות לגמרי אחרת. 

אבל, בישראל כמו בישראל- אם מעלים את מחירי (הכל) בזמן המלחמה, כי אפשר, ואין מי שיפקח, ואין שום שיניים בשביל לנשוך אותם, אז כנראה שאפשר, רצוי ומותר לעשות את כל זה. 

מצחיק, שבעוד חברות מסחריות לא איפשרו כל כך ניצול מצבים לעליות מחיר (כמיטב יכולת האכיפה, כמובן. כמו במקרה של מסכות קורונה, אמאזון העיפו את המוכרים שרצו מחיר מופקע למשל), בישראל כל אחד מנסה רק להעלות קצת יותר מחיר מהשני (אני מדבר על הגדולים כמו חברות המזון למיניהן. העסקים הקטנים, שגם ככה קשה להם, לא באמת יכולים להעלות את המחירים שלהם למרות שחלקם ממש חייבים לצערנו- אם יעלו לא יצליחו לשרוד, אם לא יעלו לא בטוח שיצליחו לשרוד). 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 51 דקות, ברווז כתב:

שבוע. 

באמת? להזכירך, אלו שהיו במיגונית המוות, אלו שהיו בשיחים, אלו שהיו בתוך מכולות אשפה, יחד עם גופות של חברים שלהם- שבוע? לחזור לעצמך קצת? שבוע? הלוואי!!!!!!!!! מכל הלב, הלוואי. 

זו נקודת זמן כל כך רגישה וכואבת שהיה חייב להיות לה מענה טוב יותר. 

אני מכיר לא מעט תושבי העוטף.

הכשל היסודי הוא שבכלל צריך לנהל את זה ושהמדינה לא פשוט נותנת להם את מה שהם צריכים ומגיע להם.

כשאדם מקבל סיוע מבעל מקצוע שמתפרנס מזה לגיטימי שבעל המקצוע ידרוש תשלום אבל התשלום צריך להיות הוגן. אם מישהו הוחתם על חוזה שלדעתו לא הוגן או שהוחתם בתנאים שלא יכול היה לקבל החלטה נכונה הוא יכול לפנות ללשכת עורכי הדין לבוררות.

יש מספיק כלים לאפל בחוזה לא הוגן שנחתם בתנאים לא הוגנים גם אחרי חצי שנה אבל אל תהיה כמו זה שהבטיח לאלוהים שאם הוא זוכה בלוטו הוא חוזר בתשובה ואחרי שזוכה אומר לאלוהים בעצם לא צריך, הסתדרתי.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, garicho כתב:

כ-100 שנה. מ 1820 עד 1920. כולל חטיפות של ילדים יהודים למוסדות קדם צבאיים וגיוס חובה ל-25 שנה. מספיק בשביל לגרום להשפעות מרחיקות לכת על האוכלוסיה וראייתה את השירות הצבאי.

קודם כל גם רוסים שירתו אותם 25 שנים. מה שלא הפריע לאיכרים רוסיים שבאותה תקופה היו בעצם עבדים להתארגן לקבוצות של פרטיזנים ולהילחם בצרפתים. "הרמטכ"ל" של המהפכה הבולשביקית  היה יהודי. אותו יהודי היה גם מייסד ומפקד ראשון של הצבא האדום. אחוז יהודים מפקדים בצבא האדום אחרי המהפכה היה הרבה יותר גבוה מאחוז שלהם באוכלוסייה. גם ב-WWII אחוז היהודים שנלחמו בשורות של הצבא הסובייטי היה לא פחות משאר עמים של בריה"מ. אז לא חייבים להמציא את התירוצים מלפני 100/200 שנה. מה שמפריע להם זה איבוד שליטה על העדר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אגב, מסתבר שיש ליד באב אל ואד גם את זה:

IMG20241216134502.jpg

IMG20241216134435.jpg

IMG20241216134352.jpg

בעצם דיברת על מייסד הצבא האדום, לא התזמורת האדומה..

אז הכוונה שלך לטרוצקי.

וסתם חשבתי פתאום, כמה מתאים המשפט שבחתימתי לסיפור הזה של ההסכמים עם עורכי הדין..

עריכה אחרונה על ידי אליה

אלטמן.

פורסם (נערך)

אני מכיר לא מעט תושבי העוטף.

הכשל היסודי הוא שבכלל צריך לנהל את זה ושהמדינה לא פשוט נותנת להם את מה שהם צריכים ומגיע להם.

לגמרי. אחד מהכשלים, כן.

כשאדם מקבל סיוע מבעל מקצוע שמתפרנס מזה לגיטימי שבעל המקצוע ידרוש תשלום אבל התשלום צריך להיות הוגן. אם מישהו הוחתם על חוזה שלדעתו לא הוגן או שהוחתם בתנאים שלא יכול היה לקבל החלטה נכונה הוא יכול לפנות ללשכת עורכי הדין לבוררות.

במעמד הספציפי הזה, לי זה ממש נשמע כמו עוד מקרה של עושק קשישים- ניצול ציני של מצב שבו אנשים לא לחלוטין מודעים למה הם מקבלים, מה מגיע להם, למי לפנות וכדומה. 

גם לי לא היה מושג עד עכשיו לגבי האפשרות לפנייה ללשכה לבוררות. למשל. מעניין. 

יש מספיק כלים לאפל בחוזה לא הוגן שנחתם בתנאים לא הוגנים גם אחרי חצי שנה אבל אל תהיה כמו זה שהבטיח לאלוהים שאם הוא זוכה בלוטו הוא חוזר בתשובה ואחרי שזוכה אומר לאלוהים בעצם לא צריך, הסתדרתי.

🤣

אני לא מצפה ליותר מדי מעורכי דין, נתחיל מזה. 

נמשיך מזה, שהם יכלו להתנדב, לעזור, בדיוק כמו שמערך העורכי דין של ההפגנות עושה בהתנדבות מלאה. טראומה לא מזכה בנקודות זכות כמו מעצרצ'יק בהפגנה, אני מבין.

מצד שני גם מבחינה מהותית אלו שני דברים שונים, גם בהיקף העבודה. אז עוד אני יכול להבין למה לא בהתנדבות מלאה. 

ועדיין, איך אומרים, אולי כשר- אבל מסריח לי. 

אם היו דוחפים לי נייר שכזה, שבוע אחרי, גם אני הייתי תקוע איתו ולא מסוגל להתמודד עם ההשלכות שלו. ועד שלא כתבת לגבי הלשכה, גם לא ידעתי את זה. 

אל תשכח נקודה אחת בבקשה: 

נדיר ביותר ששרברב, אדריכל, מחסנאי ופועל יצור יכולים לקחת את אותו העורך דין.

אני אפילו לא יודע אם העוכרי דין הקדישו מחשבה של רגע ליכולת התשלום של הלקוחות שהם החתימו. 

בוודאי שלא נראה שחשבו על העובדה שחלקם לא יוכלו לחזור להתפרנס למשך עוד זמן מה.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

עזוב, בחייך. 

אף אחד לא הכריח אף אחד לחתום במקרה הזה. זה שהם מתחרטים עכשיו ומנצלים כל פרצה כדי לחמוק מעסקה שלפחות על פניו, לא באמת עושקת אף אחד בניגוד לנטען, זאת בעיה בפני עצמה. לא יודע איך חוק, כל חוק שהוא, אמור לעצור את זה.

לגבי סכומים סבירים או לא, היית עצמאי. תמיד יהיה מי שיגיד שאתה מרוויח יותר מדי על חשבונו, בין אם אתה בקושי סוגר את החודש ובין אם אתה מיליארדר.

אגב, אם באמת החתימו אותם בבתי חולים מבלי שהם קבעו את הפגישה שם, זאת עבירה אתית ולזה כבר עתה יש פתרון בחוק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 33 דקות, ברווז כתב:

אל תשכח נקודה אחת בבקשה: 

נדיר ביותר ששרברב, אדריכל, מחסנאי ופועל יצור יכולים לקחת את אותו העורך דין.

דווקא במקרה של תאונות דרכים כן. שכר הרחה קבוע ונגבה מחברת הביטוח.

לא יודע אם זה קיים בעוד תחומים (משתדל לא להתקרב לבתי משפט ועורכי דין עד כמה שניתן).

• תוכן חדש...