Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

לא בטוח שהציטוט מתאים כאן.

הנ״ל תגובית לכתבה אינטרנטית באתר ׳הארץ׳, שודאי אין לה דבר או חצי דבר עם המגיבים כאן, סתם אנקדוטה 🤪 

התודעה הרגשית מסוג כעס ושנאה, השתלטה על מוחות כתבי הארץ ורוב המגיבים, עד שהיא משתקת להם את החשיבה הבוגרת והענינית, הלוגית רציונאלית ואנליטית, בדרכם לפרש את המציאות. כי בכל נושא ושאלה - ממזג האויר ועד למלחמה - שינאת נתניהו היא כמעט הקריטריון היחידי לכל ניתוח. כמו למשל הרעיון של מלמן כאן וגם של כמה מגיבים, שהמוטיבציה לחשיפת המיבצע היא יוזמת נתניהו להאדרת שמו. כי גם כששונאים אותו, אי אפשר להכחיש את המציאות שהוא אינו טיפש, אלא דווקא בעל יכולת מאד גבוהה, ולא היה מסכן את המדינה ואת דימויו/הצלחתו כמנהיג שלה. בנוסף, המראיינת עצמה התיחסה לחשיפה כאמצעי להרתעת אויבינו. במילים אחרות: פוביית שינאת נתניהו כבר מחבלת ברמת הכתבות בעיתון, שהניתוח בהן שבוי ברמה רגשית לא סבירה לעיתונות חופשית ורצינית המיועדת ל"אנשים חושבים". ולמנויים חושבים מגיע לקבל גם כתבים חושבים. כי החושבים הם בהכרח עצמאיים במחשבתם, ואסור לצנזר אותם גם כשאינם מסכימים עם העיתון כמוני. אחרת נהיה רוסיה וסין...

עיתון הארץ והמנויים שלו שמפיצים את הדברים שלו ברשת ומנגנים על רגשות של אנשים הם הפעילים הכי גדולים של נתניהו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

הנ״ל תגובית לכתבה אינטרנטית באתר ׳הארץ׳, שודאי אין לה דבר או חצי דבר עם המגיבים כאן, סתם אנקדוטה 🤪 

התודעה הרגשית מסוג כעס ושנאה, השתלטה על מוחות כתבי הארץ ורוב המגיבים, עד שהיא משתקת להם את החשיבה הבוגרת והענינית, הלוגית רציונאלית ואנליטית, בדרכם לפרש את המציאות. כי בכל נושא ושאלה - ממזג האויר ועד למלחמה - שינאת נתניהו היא כמעט הקריטריון היחידי לכל ניתוח. כמו למשל הרעיון של מלמן כאן וגם של כמה מגיבים, שהמוטיבציה לחשיפת המיבצע היא יוזמת נתניהו להאדרת שמו. כי גם כששונאים אותו, אי אפשר להכחיש את המציאות שהוא אינו טיפש, אלא דווקא בעל יכולת מאד גבוהה, ולא היה מסכן את המדינה ואת דימויו/הצלחתו כמנהיג שלה. בנוסף, המראיינת עצמה התיחסה לחשיפה כאמצעי להרתעת אויבינו. במילים אחרות: פוביית שינאת נתניהו כבר מחבלת ברמת הכתבות בעיתון, שהניתוח בהן שבוי ברמה רגשית לא סבירה לעיתונות חופשית ורצינית המיועדת ל"אנשים חושבים". ולמנויים חושבים מגיע לקבל גם כתבים חושבים. כי החושבים הם בהכרח עצמאיים במחשבתם, ואסור לצנזר אותם גם כשאינם מסכימים עם העיתון כמוני. אחרת נהיה רוסיה וסין...

מה? על מה זה?

פורסם

אני לא כזה מבין למה ללכת לקרוא טוקבקים ב"הארץ" ובטח ובטח שלא מבין איך אפשר להגיד כרגע דבר טוב על נתניהו, בטוח שהוא בעל יכולות מאוד גבוהות (כשבמשפט הוא טוען שלא) ואותו הדבר לגבי סיכון המדינה כשהניסיון מראה שזה לא נכון.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 50 דקות, garicho כתב:

מה? על מה זה?

הכתבה מאחורי חומת תשלום https://www.haaretz.co.il/opinions/2024-12-23/ty-article-opinion/.premium/00000193-f40f-d8f8-adfb-fdffc6b90000

כותרתה ׳פרסום העובדה שהמוסד אחראי למבצע הביפרים משרת בעיקר את ברנע ונתניהו׳.

נתניהו אינו צח (כלל וכלל) אך הנטייה בעיתון הארץ (ויש שסבורים שגם כאן) לתלות בו את כל חוליי המדינה, מן הגורן ומן היקב, המוקצנת משהו.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

כשאתה קובע את המדיניות 20 שנה אז אתה אחראי גם לחוליים. בין אם יצרת ובין אם לא תיקנת.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 דקות, waterman כתב:

הכתבה מאחורי חומת תשלום https://www.haaretz.co.il/opinions/2024-12-23/ty-article-opinion/.premium/00000193-f40f-d8f8-adfb-fdffc6b90000

כותרתה ׳פרסום העובדה שהמוסד אחראי למבצע הביפרים משרת בעיקר את ברנע ונתניהו׳.

נתניהו אינו צח (כלל וכלל) אך הנטייה בעיתון הארץ (ויש שסבורים שגם כאן) לתלות בו את כל חוליי המדינה, מן הגורן ומן היקב, המוקצנת משהו.

רק למקרא הכותרת, הם טועים?

שים לב, הכוונה היא לא למבצע עצמו, אלא לפרסום שלו. מצד שני, אפילו כשנתניהו לא היה ראש ממשלה הייתה לו נטייה לחשוף מבצעים סודיים. הפצצת הכור הסורי כדוגמא. כנראה זה ב-DNA שלו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא יודע...

היום אחד הביביסטים בעבודה, הסביר לנו שאם אתמול הוא עוד טען שביבי הוא כמו צ'רצ'יל, אז היום כבר מסתבר שהוא יותר מוצלח, כי צ'רצ'יל ניצח בעזרת האמריקאים בזמן שביבי ניצח למרות האמריקאים. ככה קבעו אתמול בפטריוטים. מעניין מה תהיה החוכמה שלהם שהוא יצטט מחר..

אבל כן הבעיה שלנו זה מדור הדעות בהארץ.

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה שלנו שאנחנו עושים מזה עניין כאילו זה מה שחשוב ותורמים לפולחן האישיות הזה.

אם התקשורת היתה מתעסקת במה שחשוב במקום בrage farming שמביא הכי הרבה טראפיק הפופולריות שלו היתה ברצפה. במקום להתעסק במשפט שלו ובמשפחה שלו, צריכים להתעסק בחטופים, בהרוגים, בפצועים, בנכי צה"ל החדשים, בעלויות של המלחמה, בעליית המיסים כתוצאה מהמלחמה, במשפחות המפונים, בנזקים שנגרמו בישובי הצפון, בחקירת הגורמים לכישלון הצבא בשביעי להגן על הגבול. 

הופכים את ההצלחות של המוסד להצלחות של ביבי גם ע"י זה שמאשימים אותו בחשיפה של פרטים על המבצע. בכל דבר שאומרים נגדו הוא משתמש כדי לחזק את הבייס. לא ידעתי, לא אמרו לי, לא סיפרו לי, זה הכל בשביל המעריצים. אני מעל כל הדברים האלה. לא קשור אלי.

הגיע הזמן לשחרר מההצגה הזאת ולהפסיק לספק רייטינג למופע הזה.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

במקום להתעסק במשפט שלו ובמשפחה שלו, צריכים להתעסק בחטופים, בהרוגים, בפצועים, בנכי צה"ל החדשים, בעלויות של המלחמה, בעליית המיסים כתוצאה מהמלחמה, במשפחות המפונים, בנזקים שנגרמו בישובי הצפון, בחקירת הגורמים לכישלון הצבא בשביעי להגן על הגבול. 

אל דאגה, גם לזה לביביסטים יש כבר תירוץ מוכן, עוד בזמן שיא המלחמה הם טענו שהתקשורת פוגעת באון הלאומי, אבל זה נכון שעדיף להתעסק בדברים החשובים יותר. 

שמעתי את שר הביטחון כץ אומר שאנחנו בעצם אחראיים לנפילת אסאד, נכון שאנחנו החלשנו את חיזבאללה אבל כל המופע הזה הוא אסטרטגיה של ארדואן והשילוב הזה של ארדואן עם ג'יהדיסטים, מי בכלל יודע כמה רע זה יהיה עבורנו. אני בטוח שיהיה רע, רק לא יודע לומר כמה רע. כמובן שגם לתחום זה אין לישראל שום אסטרטגיה, כפי שלא היה לעזה או לכל דבר אחר. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 שעות, waterman כתב:

התודעה הרגשית מסוג כעס ושנאה, השתלטה על מוחות כתבי הארץ ורוב המגיבים, עד שהיא משתקת להם את החשיבה הבוגרת והענינית, הלוגית רציונאלית ואנליטית, 

הנה לך מחשבה בוגרת, עניינית, לוגית, רציונלית ואנליטית: 

האם אותם אנשים שמרגישים את התחושות הללו, כל אותה המסה של האנשים הללו, טועים?

מה מניע את התחושות הללו? רגש נטו או שמצאו בעזרת ההיגיון והחשיבה שלהם דפוסים בעיתיים במקרה הטוב, מגעילים ודוחים במקרה הפחות טוב, ומסוכנים במקרה הרע? 

כל ה"דעות המשתקות את הלוגיקה" כטענת מי שכתב את הדברים, לא מגיעות מחלל ריק. יש סיבה להן. יותר מסיבה אחת.

היה עדיף למי שכתב את זה, לא לדבר בכלל... הוא דיבר מהרגש של עצמו ולא מתוך חשיבה אנליטית.

לפני 15 שעות, PinkDolphin כתב:

לא קיים אמברגו, לפחות לא על מוצרי מזון. כמעט כל המוצרים הזולים במרכולים של רמי לוי מגיעים מתורכיה (עם תויות מלאות בעברית כולל שם וכתובת יצרן, כך שזו לא איזו הברחה חד-פעמית, וגם עשרות מוצרים חדשים שלא היו ברשת קודם, עם תאריכי תפוגה רחוקים, כך שאלה לא מלאים ישנים).

כשמישהו עושה ייבוא, הוא בהחלט רשאי להכתיב ליצרן מה יהיה כתוב על התווית. 

הנה לך מצב אפשרי: מישהו, נקרה לו שור בע"מ, רוצה לייבא מטורקיה סחלבים עבור הרביית יונקי דבש. למה? ככה. 

היום שור לא יכול לייבא ישירות מטורקיה בערוצים הישנים. 

מה אני יכול לעשות? 

1) שור מרים טלפון לחבר שלו, כבשה, מיוון- ומבקש שהוא יקנה את הסחורה מטורקיה בתמורה לעמלה קטנה, עלויות השינוע מטורקיה ליוון עלי. כך שברווז קונה סחורה טורקית ישירות מיוון ולא מטורקיה. המחיר עדיין משתלם, במיוחד לאור מחירי המוצרים בארץ. 

2) שור מחליט שזה לא יפה, שהטורקים לא מוכנים לספק סחורה לישראל אלא רק לרשות, ומאחר ששור לא פראייר הוא מחליט לזייף מסמכים בדבר יעוד הסחורה- כך שזה יראה שהיא הולכת לרשות, אך בפועל היא תגיע לידי שור. הטורקים הקשו על המהלך הזה לאחרונה, כי כנראה שהוא בוצע בכמויות גדולות וזה נתפס, ועכשיו יש לצרף הוכחות שהמזמין הוא מהרשות (קיבלתי על זה אימייל מחברות לוגיסטיקה לגבי שינויים במדיניות, לכן אני מכיר את השיטה- אחרת לא הייתי חושב על זה ).

3) שור יושב ושובר את הראש מה לעשות ומצליח למצוא קומבינות ופרצות בחוק ועובד דרכם, או לחילופין שור יודע את מי צריך לשחד. 

זה לא השתנה אחרי ההכרזה על חרם סחר לפני חצי שנה וגם לא עכשיו, אחרי ההכרזה של ארדואן על ניתוק מלא של כל סוגי היחסים.
ולא סביר שזה הולך דרך ארץ שלישית: מתח הרוחים בקמעונאות מזון הוא נמוך, משהו כמו 3%.

:rofl:

אם מתח הרווח הוא רק 3%, תסביר בבקשה את רווחיות השיא של יצרני ויבואני המזון, ושל הסופרים, בשנים האחרונות? 

סליחה. ממשיך לקרוא:

העלות הנוספת של סוכן ביניים בארץ צד ג׳ שהיה צריך לקבל סחורה בכמויות, להוריד תויות מקוריות ולהוסיף תויות בעברית, פלוס העלות הנוספת של השינוע היתה יוצאת הרבה יותר גבוהה.

לגבי התויות, כבר עניתי. ליצרן לא מעניין מה הוא כותב על המוצר, הלקוח מכתיב לו את זה. 

עלות השינוע הנוספת, מסכים. אם כי יש דרכים לעקוף גם את זה ולצמצם במקצת. 

פלוס, אני לוקח בחשבון שליבואנים הגדולים יש מרלו"גים ואפשרויות משגור חלקי שהם ממילא משולמים כחלק מהסכם כלשהו, ואז הקומבינות של לרכוש מטורקיה דרך יוון זולות בהרבה מאשר לקומבינטור קטן יותר או חדש. 

היה בליץ פרסומות למוצרי החשמל של Beko לפני שבוע ברדיו. הרבה מעבר למה שיבואן עושה כשהוא צריך להיפטר ממלאי ישן.

אה, חודש הקניות, מבצעי סוףשנה, מחירים גבוהים ואין לקוחות, אז מעניין: מה עושים? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, Supertigre כתב:

אל דאגה, גם לזה לביביסטים יש כבר תירוץ מוכן, עוד בזמן שיא המלחמה הם טענו שהתקשורת פוגעת באון הלאומי, אבל זה נכון שעדיף להתעסק בדברים החשובים יותר. 

שמעתי את שר הביטחון כץ אומר שאנחנו בעצם אחראיים לנפילת אסאד, נכון שאנחנו החלשנו את חיזבאללה אבל כל המופע הזה הוא אסטרטגיה של ארדואן והשילוב הזה של ארדואן עם ג'יהדיסטים, מי בכלל יודע כמה רע זה יהיה עבורנו. אני בטוח שיהיה רע, רק לא יודע לומר כמה רע. כמובן שגם לתחום זה אין לישראל שום אסטרטגיה, כפי שלא היה לעזה או לכל דבר אחר. 

לביביסטים יש תירוצים להכל בדיוק כמו למלך שלהם, רק שהם מאמינים בתירוצים האלה בעיקר בגלל שהם מתמוגגים מאיך שהצד השני מתחרפן מלשמוע אותם. זאת השיטה, צריך לא להיות חלק ממנה כדי שהיא לא תעבוד.

בקשר לסוריה וטורקיה, ההתבטאויות של כץ זה בעיקר דיבורים לישראלים שירגישו טוב עם עצמם. מה בפועל קורה אין לדעת, אומרים שהרבה מההתבטאויות האנטישמיות של ארדוגן זה בשביל להשתיק את הציבור המוסלמי שלו והוא בעצם משתף איתנו פעולה נגד איראן, שיותר חשוב לו להיות שליט אזורי מאשר להיות מנהיג מוסלמי. כמובן שזה יכול להיות הפוך לגמרי אבל לא נראה לי לישראל אין מושג מודיעיני מה הולך בטורקיה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

מה בפועל קורה אין לדעת

כלפי חוץ, צעקות. ניצים וגיצים. 

ברקע, מאחורי הקלעים, בשקט, שיתוף פעולה. ואפילו טוב. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

יאיר גולן מוכיח שאפשר לאיים שוב ושוב על איש ציבור אם אתה מהצד הנכון, ואף אחד לא יגנה באולפנים.

אני לא מחזיק מהמפכל יותר מדי והוא בובה על חוט אבל עדיין, חבר כנסת מאיים על השוטר מספר 1.

עריכה:

בהמשך למה שכתבתי לפני כמה עמודים, ובסוג של המשך לדברים של @SlowRide:

יאיר גולן המטומטם הביא עכשיו לביבי איזה 2-3 מנדטים. כל הכבוד טיפש.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • תוכן חדש...