Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

הכל תלוי איך נתנהג בהמשך, כי נכון לעכשיו ההרתעה כן חזרה.

מה לעשות... כנראה כל כמה שנים צריך לתת בראש,  אחרית הם שוכחים.

זה הסיכום.

שברת להם את הצורה ואם בפעם הבאה זה יבוא מיוזמתך המצב רק יישתפר.

לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

הלוואי ואני טועה ואני באמת אשמח לאכול את הכובע.

לא נראה לי שיש סיכוי להחזרת חטופים במהלך "מהיר". לא יודע מה יש לחמאס להפסיד, וממריחת זמן הוא מרוויח כי הקוצר נשימה שלנו כבר חריף.

גם אם תהיה עסקה היא תמרח תקופה ארוכה ....

הפוך. חמאס נשאר לבד.

המצב דשדש בעזה כי המון כוחות עלו צפונה, אם מחר אוגדת הקומנדו ואוגדה 36 נכנסות חזרה הלחץ ייגבר.

חמאס כבר הודיע שהוא מוכן להפוגה, החות'ים כבר לא עוזרים לו יותר מדי, חיזבאללה נטש, האיראנים רוצים שקט כדי להתעסק בדברים שלהם וטראמפ בדרך להיכנס לבית הלבן.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 38 דקות, taranta כתב:

שכחתי כמובן עוד נקודה חשובה מאין כמותה (בכל זאת, עבר איזה חודש וחצי מאז) - מתקפה כמו ב7.10 כבר לא תקרה כנראה.

השמדנו להם שנים של הכנות, מנהרות התקפיות והגנתיות וכמות פסיכית של אמל"ח. גם בזה זכיתי להשתתף.

בהנחה וגם עיבוי הכוחות בצפון יישאר במידה סבירה - אין להם סיכוי להוציא מתקפה כזו והם יודעים את זה טוב מאוד.

טנדרים, RPG ונשק קל, זה כל מה שהיה צריך עבור ה-7 בדרום, מה שחיזבאללה תכנן בצפון זה פי 10 מזה, זה כיבוש מוחלט של הצפון ולא אתפלא אם היו מגיעים גם לחיפה, קריות וכו' אם היו באמת מחליטים לצאת למתקפה בסגנון ה-7. היה לנו המון המון מזל בתחום הזה, גם לחיזבאללה היו פאשלות בהערכות המודיעין שלו (תכלס נסראללה ואיראן) שבחרו שוב ושוב שלא להיכנס למערכה מלאה עד שזה כבר היה מאוחר מידי עבורם. 

הגזמת עם זמן ההכשרה של לוחם רדואן, אם לוחם ביחידה כמו סיירת גולני מכשירים בשנה וחצי, אצלם זה יכול להיות קצר יותר כי אין תעסוקה מבצעית באמצע. 

אין לי ספק שבאיראן כבר מתכננים ועובדים על שיקום חיזבאללה, מה יוליד יום? אפשר רק לנחש אבל כנראה שנקבל פשוט עוד מאותו דבר. שקט לתקופה של כמה שנים אבל לא רואה מי יכול למנוע מחיזבאללה להתעצם שוב ואף יותר. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, yd b-4 כתב:

נראה לי שיש סיכוי להחזרת חטופים במהלך "מהיר". לא יודע מה יש לחמאס להפסיד, וממריחת זמן הוא מרוויח כי הקוצר נשימה שלנו כבר חריף.

מצדי שחרור כל החטופים בפעימה אחת, יציאה מלאה מהרצועה ואפסנת חלומות ההתנחלות שם. אין שום סיבה שיסרב לזה. ובמצב הנוכחי של חמאס והרצועה, גם עם יציאה מלאה אין סיכוי שחמאס יהווה איום בשנים הקרובות. כמובן שכשאין חטופים בעזה, אפשר לנצל כל הפרה שהיא, כדי לחזור ולמוטט אותו סופית.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא מתיימר להיות מומחה, אבל חושב שישראל השיגה המון במלחמה בצפון. גם השמדנו את הצמרת של החיזבאללה, כולל נסראללה שמזמן גם הפך לסמל, וגם עובדתית קצב הירי שלהם לא היה קרוב למה שדובר עליו אפילו לפני חצי שנה בערך. נזכיר שכולנו פה התכוננו לתרחישי אימה בהם ישראל היתה נשארת ללא חשמל במשך ימים, בתי חולים היו קורסים ובשביל מים היינו נדרשים ללכת לנקודות חלוקה. כמובן, קיימת האפשרות הסבירה שהפחידו אותנו ללא סיבה, אבל אני מניח במקרה הזה שלא, האיום היה ממשי וצהל הצליח הרבה מעבר למצופה.

עכשיו מגיעים להמשך. כרגיל, כולם מאוכזבים. אני מחלק את זה לשתיים וחצי סיבות. אחת היא רל״בת. אין מה לעשות. זו היא גם עובדה שמקבל ההחלטה זה מה שגורם לחלק עצום מאזרחי ישראל לראות בה החלטה טובה או לא. אני יודע שיש טענות שגם בבייס מאוכזבים. כנראה שזה נכון. מצד שני לא ראיתי תסיסה על זה שפרטי ההסכמים לא פורסמו, כמו שהיה עם לפיד ובנט. ומצד שלישי היה לי ברור, למשל, שאנשים כמו בן כספית יפרסמו טור דיעה נגד ההסכם לא משנה מה זה יכלול, ברגע שמי שחתום על זה ביבי.

השניה היא ציפיה לא הגיונית לאיזו מגה הכרעה, בדומה לציפיות הלא הגיוניות למגה הכרעה בעזה או ביו״ש. גם אם אני שם בצד את המשיחיים שכבר תכננו איך הם מקימים את מצפה ז׳אבו או משהו, יש ציפיה בעיקר אצל הימין לאיזה נוקאאוט מול הערבים, שאחריו זהו. אין יותר בעיות בטחוניות לישראל. זה לא ריאלי. זה לא הושג באף מלחמה אף פעם כאן. וגם לא יושג במלחמות מול ארגוני גרילה עם פול מתמלא של לוחמים. וזה גם לא ריאלי לצפות שזה יפתר בפתרונות הגובלים ברצח עם, כמו שחלק מהימין הקיצוני (מישהו אמר סמוטריץ? מציעים, עם הגירה ״מרצון״). לישראל גם הוצבו גבולות גזרה ברורים למלחמה. גם טראמפ לבד לא יצליח ולא ירצה לפרוץ אותם. וגם בלי זה, אין לנו גם באמת כסף או כוח אדם לזה.

אני מניח שהמצב היה יותר טוב אם היינו יודעים מה הלאה. אבל כאן הבעיה האמיתית. היחידים שיש להם משהו שאפשר לפרש כאסטרטגיה בשלטון כרגע, זה הימין הדתי. הם לפחות יודעים מה הם רוצים שיהיה כאן עוד 10-15 שנה. הליכוד לא. ואני חושב שזה מקרין על התחושה כאילו לא באמת נצחנו.

(שמעתי שהמלך מאיים שעכשיו יתפנה להתעסק באיראן. לא יודע. מקווה שכשהוא מדבר על זה, הוא מתכוון לכך שטראמפ יתעסק באיראן כשיכנס לבית הלבן)

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

וגם עובדתית קצב הירי שלהם לא היה קרוב למה שדובר עליו אפילו לפני חצי שנה בערך. נזכיר שכולנו פה התכוננו לתרחישי אימה בהם ישראל היתה נשארת ללא חשמל במשך ימים, בתי חולים היו קורסים ובשביל מים היינו נדרשים ללכת לנקודות חלוקה. כמובן, קיימת האפשרות הסבירה שהפחידו אותנו ללא סיבה

הם לא יישמו את זה.

הם לא לחצו על הכפתור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא ישמו או לא יכלו ליישם, לא ניתן לדעת.

עובדתית הם די נתנו את הלחי השניה ביחס לנזקים שישראל הסבה להם במקום להגיב בכל העוצמה, לפחות לפי ההערכות של היכולות שלהם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני פשוט רותח לחלוטין מזעם על ההחלטה האומללה הזו של להיכנע לחיזבאללה. כי כן, זה מה שהממשלה עשתה, בתאכל'ס. 

אני חיפאי. 

ב-2006, אחרי ההליכה להפסקת אש ("לא תהיה הפסקת אש, זה לא על הפרק!" כשעתיים לפני החתימה), התחרפנתי. איבדתי אמון במדינה. היום אני יודע להגדיר את התחושות שהיו לי אז ולא ידעתי לתת להן מילה- היפקירו אותי.

כבר אז, רציתי לעזוב. נמאס לי. המדינה לא באמת מנסה להגן על אזרחיה. תגידו מה שתגידו.

עכשיו נשבר לי סופית. 

אני כרגע נטוע בארץ ולא יכול לעזוב. לו המצב היה טיפה שונה, כבר הייתי עם כרטיס כיוון אחד ביד. 

אני מאחל הרבה מאד דברים מעניינים למשהו כמו 120 אנשים ספציפיים, שבזכותם הגענו למצב הזה. 

נשבר לי לחלוטין. נגעל לי ונגמר לי.

המצב מתחיל להיראות כמו:

"השנה היא 2037. נתניהו מוביל את מדינת ישראל ממקום מושבו במעשיהו. חיזבאללה פתח במלחמה ע"י שיגור טילים בליסטיים שקיבל ממה שנשאר מאיראן אחרי שיאיר לפיד השמיד אותה בקדנציה האחת שבה הוא הצליח להשתרבב לראשות הממשלה, איכשהו, לחמש דקות. יו"ר וועדת האתיקה של הכנסת, איתמר בן-גביר, מחליט שהפעם הולכים למגר את החיזבאללה 2.0-סופי-חתום-גמור(1), והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לבנות מחדש את בית המקדש על חורבות הר הבית. בכובעו השני בממשלה, שר הביטחון, הוא מורה על התחלת התהליך. בינתיים, הצבא נתקל בקשיים לאחר שההליך שיזמה שרת התרבות, הספורט, המדע, החדשנות וביטחון המזון (+וועדת קישוט) מירי רגב, שנועד לחרד גיוסים, לא מתקדם בקצב מהיר דיו ויש כרגע עוד מספר חילונים בתפקידי מפתח"

כבר לא מופרך במיוחד. 

די, נשבר לי סופית. לאן הגענו.

פייר, לא בא לי להיכנס גם לשירשור הזה שוב. פשוט אין לי. חלאס.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כמובן, קיימת האפשרות הסבירה שהפחידו אותנו ללא סיבה, אבל אני מניח במקרה הזה שלא, האיום היה ממשי וצהל הצליח הרבה מעבר למצופה.

Why not both?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

במדינה של 90 מיליון זה לא מספר גדול.

משמרות המהפיכה (כולל חילות קרקעיים, חיל אויר, חיל ים, מודיעין וכוחות מיוחדים) זה 125000 איש.

הם שולטים גם ב-בסיג׳, מיליציה התנדבותית שכוללת לפי ויקיפדיה 90000 צוות קבוע, שיכול לגייס למילואים מיידיים כ-600,000,  ויש בה חברים רשומים נוספים (לא יודע כמה מהר אפשר לגייס את האחרים)
ומעבר לזה, יש צבא רגיל, סדיר עם 610,000  ועוד 350,000 מילואים; סה״כ כמליון. (יש באיראן שירות חובה שנתיים).

אז הסך הכל לא קטן.

פורסם

אני חושב שהביפרים ומכשירי הקשר שיחקו תפקיד משמעותי. מאוד משמעותי. רמת החדירה והפגיעה הייתה מעבר לכל מה שאפשר היה להשיג מול ארגון גרילה במלחמה.

פורסם
לפני 37 דקות, ברווז כתב:

אני פשוט רותח לחלוטין מזעם על ההחלטה האומללה הזו של להיכנע לחיזבאללה. כי כן, זה מה שהממשלה עשתה, בתאכל'ס. 

אני חיפאי. 

ב-2006, אחרי ההליכה להפסקת אש ("לא תהיה הפסקת אש, זה לא על הפרק!" כשעתיים לפני החתימה), התחרפנתי. איבדתי אמון במדינה. היום אני יודע להגדיר את התחושות שהיו לי אז ולא ידעתי לתת להן מילה- היפקירו אותי.

כבר אז, רציתי לעזוב. נמאס לי. המדינה לא באמת מנסה להגן על אזרחיה. תגידו מה שתגידו.

עכשיו נשבר לי סופית. 

אני כרגע נטוע בארץ ולא יכול לעזוב. לו המצב היה טיפה שונה, כבר הייתי עם כרטיס כיוון אחד ביד. 

אני מאחל הרבה מאד דברים מעניינים למשהו כמו 120 אנשים ספציפיים, שבזכותם הגענו למצב הזה. 

נשבר לי לחלוטין. נגעל לי ונגמר לי.

המצב מתחיל להיראות כמו:

"השנה היא 2037. נתניהו מוביל את מדינת ישראל ממקום מושבו במעשיהו. חיזבאללה פתח במלחמה ע"י שיגור טילים בליסטיים שקיבל ממה שנשאר מאיראן אחרי שיאיר לפיד השמיד אותה בקדנציה האחת שבה הוא הצליח להשתרבב לראשות הממשלה, איכשהו, לחמש דקות. יו"ר וועדת האתיקה של הכנסת, איתמר בן-גביר, מחליט שהפעם הולכים למגר את החיזבאללה 2.0-סופי-חתום-גמור(1), והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לבנות מחדש את בית המקדש על חורבות הר הבית. בכובעו השני בממשלה, שר הביטחון, הוא מורה על התחלת התהליך. בינתיים, הצבא נתקל בקשיים לאחר שההליך שיזמה שרת התרבות, הספורט, המדע, החדשנות וביטחון המזון (+וועדת קישוט) מירי רגב, שנועד לחרד גיוסים, לא מתקדם בקצב מהיר דיו ויש כרגע עוד מספר חילונים בתפקידי מפתח"

כבר לא מופרך במיוחד. 

די, נשבר לי סופית. לאן הגענו.

פייר, לא בא לי להיכנס גם לשירשור הזה שוב. פשוט אין לי. חלאס.

עכשיו דמיין שאתה גר בקריית שמונה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, PinkDolphin כתב:

משמרות המהפיכה (כולל חילות קרקעיים, חיל אויר, חיל ים, מודיעין וכוחות מיוחדים) זה 125000 איש.

הם שולטים גם ב-בסיג׳, מיליציה התנדבותית שכוללת לפי ויקיפדיה 90000 צוות קבוע, שיכול לגייס למילואים מיידיים כ-600,000,  ויש בה חברים רשומים נוספים (לא יודע כמה מהר אפשר לגייס את האחרים)
ומעבר לזה, יש צבא רגיל, סדיר עם 610,000  ועוד 350,000 מילואים; סה״כ כמליון. (יש באיראן שירות חובה שנתיים).

אז הסך הכל לא קטן.

גם אם יש להם אינספור חיילים, המרחק הגיאוגרפי מנטרל את היתרון הזה.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני מניח שהמצב היה יותר טוב אם היינו יודעים מה הלאה

אנחנו כבר יודעים מה יהיה הלאה.

כבר נצפו שני חיזבאלונים בכפר כילא.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ולא קרה להם כלום.

שקט יענה בשקט.

לא למדו כלום כי לא היה כלום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...