Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, פינדר כתב:

ישראלים ימנים בטוחים שהתחזקות הימין באירופה היא אינטרס ישראלי, בגלל שהם שונאים זרים ובכללם מהגרים מוסלמים, קצת מתבלבלים.

אני באמת לא יודע מה האג׳נדה של כל מפלגה ימנית באירופה, אבל שנאת זרים בד״כ לא מוגבלת ללאום אחד ולדת אחת.

זו דוגמה מפולין:

image.thumb.png.ef5744bfbd427feec84ff61482b7a18f.png

כן פינדר אבל המצב כרגע של כל מהגר ווילקומן זה קצת הרבה רע לנו, כיהודים וכישראלים.

הלאומים שאירופה קולטת בשמחה רבה הם שילוב ארור של אסלאמיסטים אנטישמים מצד אחד ותושבי מדינות אויב של ישראל מצד שני.

ברור שאף אחד (או שלא ברור) לא רוצה עליה לשלטון של הפאשיסטים, אבל זו פשוט תגובת מטוטלת. הציבור במדינות האלו סובל מהעודף האסלאמי המוקצן שבאמת הגיע למצב בלתי נסבל.

• אהבתי 4
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 58 דקות, פינדר כתב:

ישראלים ימנים בטוחים שהתחזקות הימין באירופה היא אינטרס ישראלי, בגלל שהם שונאים זרים ובכללם מהגרים מוסלמים, קצת מתבלבלים.

אני באמת לא יודע מה האג׳נדה של כל מפלגה ימנית באירופה, אבל שנאת זרים בד״כ לא מוגבלת ללאום אחד ולדת אחת.

זו דוגמה מפולין:

אם שלחו אותו אולי נשלח גם את בן גביר. נראה לי שפירומן וכבאי יסתדרו טוב יחד.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

זו דוגמה מפולין:

זאת דוגמה לימין קיצוני.

רצון לשמר את התרבות ההיסטוריה והמאפיינים המקומיים זו לא שנאת זרים. 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טקסט של יוען גונן: 

לפני כמה שנים, כשהאקדמיה ללשון החליטה לאשר את השימוש ב"ראשה" כצורת הנקבה של ראש, היו שמרנים שהחמיצו פנים לנוכח הזמנים המשתנים. והנה, ברוך השם, אתמול התברר עד כמה הכרחי היה החידוש הזה — כדי שנוכל להבחין בקלות בין ראש הממשלה נתניהו לבין רעייתו, ראשת הממשלה נתניהו.

אם כן: לשכתה של ראשת הממשלה נתניהו פרסמה אתמול סדרת שיחות שערכה מנהיגתנו עם קרוביהם של ארבעת החטופים המשוחררים, שנדרשו להלל את הזוג המלכותי ולהכיר להם תודה נצחית על החזרת יקיריהם (שלא כמו גנץ, איזנקוט, צה"ל ואהרן ברק שהיו אחראים על חטיפתם מלכתחילה, ללא ידיעתו ובניגוד לעמדתו של נתניהו). "בעלי יצא לפקד על המבצע הזה, שבועות הוא עובד עליו, כל שלב ושלב הוא עובד עליו, והוא אישר אותו", הסבירה נתניהו לרוזיטה, אמו של שלומי זיו, שהשיבה בהתרגשות: "וואו, וואו, גברת נתניהו, אתם לא יודעים מה עשיתם לנו... ושאף בן אדם לא יעז להגיד שראש הממשלה לא רוצה את החטופים". התרגשותה נדחסה מיד לתוך הודעות לעיתונות ופוסטים ברשתות, כדי שנדע כולנו למי תודה, למי ברכה — לך נתניהו ולרעייתך.

השיחות המופרכות האלה יכלו להיות משעשעות למדי, אלמלא נח עליהן צל כבד — הצל של כל אותן משפחות שלא זכו לטלפון או לביקור מטעם ראש הממשלה, כי יקיריהן חשודים־כשמאלנים מדי, מוחזרים־בעסקה מדי או סתם מתים מדי. כל שובל הכישלונות הארוך שנשרך אחרי נתניהו, אדם בעל אינטליגנציה כה מפותחת (מקום שישי בעולם!), שהוא מצליח לפקד, לאשר ולהיות מעורב בכל שלב כשמדובר בהצלחות, ומנגד לא לדעת, לא לשמוע ולמעשה להתקיים בממד פיזיקלי אחר כשמדובר בכישלונות. "מי שלא מסוגל להתקשר לחטופים שנהרגו ולמשפחות שלהם, הוא לא מנהיג — הוא נבל", ציין בצדק מיקי רוזנטל בערוץ 13.

ההקלטות שהפיצה הלשכה הן בסך הכל עוד שלב בהפיכתנו ההדרגתית מאזרחים לנתינים — תלויים לחלוטין בחסדי השליט. "השמחה שלכם היא שמחה קודם כל שלי ושל ראש הממשלה", הסבירה שרה לרוזיטה, ולא מעדה בלשונה: הרגשות והחיים שלנו הם קודם כל של בני הזוג נתניהו, ונועדו לשרת את צרכיהם. לכן אין להם שום בעיה להתעלם ממשפחות שאינן משרתות את נרטיב ההאדרה ההעצמית שלהם, ומנגד להשתמש במשפחות אחרות כתוכן שיווקי. לכן אין להם בעיה לשלוח חיילים למלחמת נצח שממנה יחזרו מרוסקים בגופם או בנפשם, לפהק בשעמום אל מול עשרות אלפי עקורים, לשסות אזרחים זה בזה כמו גלדיאטורים בזירה ולהפקיד את מוסדות השלטון בידי חדלי אישים וחנפנים. וואו, וואו, גברת נתניהו, אתם לא יודעים מה עשיתם לנו: הרסתם לנו את  החיים.

• אהבתי 7
  • מבאס 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני שעה, oryo כתב:

לכן אין להם בעיה לשלוח חיילים למלחמת נצח שממנה יחזרו מרוסקים בגופם או בנפשם

איבד אותי לחלוטין כאן, הפסקתי לקרוא. חבל, דווקא עד כאן היה סביר למדי. הנרטיב הזה של השמאל שצריך למהר לסיים את המלחמה בכל מחיר הוא אסון למדינה לא פחות מנתניהו.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Pika007 כתב:

סתם שאלה, כמה חברים/עמיתים לעבודה/מכרים יש לך שכרגע נמצאים או היו בעזה?

-אפילו אם אתה שם בעצמך, אני לא שואל לגביך

מה זה משנה? אני לא בעזה לצורך העניין. נניח ויש לי הרבה מכרים בעזה לצורך השאלה שלך, מה המשמעות של זה? האם הרצון שלי לשמור על החיים שלהם, או הרצון של החיילים שנמצאים בעזה (שאגב יש לרובם מוטיבציה מאוד גבוהה) לסיים ולחזור לשגרה, מתעלה על הצורך האסטרטגי של מדינת ישראל למגר את האיום של חמאס על המדינה, ובהמשך לטפל בחיזבאללה ו/או איראן?

זה בדיוק כמו השאלה ״ואם הילד/אח/אישתך/הוריך היו נחטפים לעזה?״ נניח וכן, אז ברור שהייתי בעד שחרורם בכל מחיר, אבל אז הייתי קרוב מדי לסיטואציה ולא הייתי כשיר להחליט החלטות כאלה עבור כלל המדינה בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • אהבתי 1
פורסם

אבל אני לא מחפש "נניח", יש פואנטה לשאלה. לא בך עסקנו.

יש לך הרבה? (בעיקר מאלו שעשו שם זמן ארוך?) שאל אותם לדעתם ומה הם מרגישים.

לפני 4 דקות, MostlyWicked כתב:

מתעלה על הצורך האסטרטגי של מדינת ישראל למגר את האיום של חמאס על המדינה

וואלה, הלוואי והמלחמה בחודשיים האחרונים+מעכשיו והלאה הייתה עוסקת בזה. הלוואי. זה למעשה חלק גדול מהבעיה.

פורסם
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

איבד אותי לחלוטין כאן, הפסקתי לקרוא. חבל, דווקא עד כאן היה סביר למדי. הנרטיב הזה של השמאל שצריך למהר לסיים את המלחמה בכל מחיר הוא אסון למדינה לא פחות מנתניהו.

למה ?

1. כי שום אזרח לא צריך לבלות יום אחד בשבי !

2. כל יום שאתה שם, ללא שום תוכנית ליום של מחר זה עוד חייל/מילואמניק שחוזר פצוע (גוף ו/או נפש) ללא שום סיבה. ותאמין לי כל המשפחה שלו סובלת, וזה לפני שהוא נהיה נטל על הכלכלה.  

3. כל יום שאתה שם, סתם כי אין למדינה תוכנית, אתה מאבד ליגיטמציה עולמית

כנראה, בשבילך מלחמה זה משחק מחשב או משהו שמשודר בחדשות

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

אנשים רבים שכחו שמלחמה אינה מטרה, אלא אמצעי.

המטרה הנוכחית של ממשלת ישראל היא ״נצחון מוחלט״, whatever that means. המתקדמים יאמרו ״השמדת חמאס״, והתכנית האופרטיבית? לול זה של סמולנים. ומה קורה אחרי שהחמאס הושמד-לכאורה? חחחח סמולנים. תפסיקו להיות חמוצים ותנו לצה״ל לכסח!

יש גם את המטרה-לכאורה של השבת החטופים, הלכה למעשה כששמים את ״השמדת החמאס״ ו״השבת החטופים״ יחד אז ... כן, יש דיסוננס, ויש תעדוף. אז חלק אומרים שיותר חשוב להשמיד את חמאס מאשר להחזיר חטופים, אישית אני לא מסכים אבל חושב שזו דעה לגיטימית. כאמור איני מסכים על התעדוף בין השתיים (כי השמדת חמאס יגרור השמדת החטופים, אבל החזרת החטופים לא יגרור הנצחת חמאס) אבל ניחא - הבעיה שכשמתחילים לדבר על מה זה אומר קונקרטית, מה ה״win condition״ - ואז חוזרים לפסקה הקודמת.

**

מעניין לעניין באותו עניין - אתמול האזנתי לפרק בגיקונומי עם יאיר לפיד. אני לא ממליץ כאן על פודקאסטים מהסיבה שברור לי שבערך 0.1% אשכרה יקדישו את הזמן, אבל אני ממש ממש מפציר בכם להקשיב לפרק (אני מסתכל עליך @יבגניפ, והאמת גם עליך @יובל .מ.). ביבי אפס, אבל יש לו נצחונות תחת החגורה - ומבחינתי אחד הנצחונות שלו זה המיתוג של לפיד כליצן חצר. ״אז למי תצביע, לפיד!? פחחחח״ זו תגובה שכיחה מאוד, ואני מודה שהמניפולציות התקשורתיות האלו הצליחו לעבוד גם עלי באופן כזה או אחר. עובדתית, לדחליל החצר של ביבי, בני גנץ, יש יותר כח אלקטוריאלי למרות שהוא הוכיח פעם אחר פעם שהוא אולי עם כוונות טובות אבל יכולת ביצוע אפסית, רוקד לצלילי הביב כמו מריונטה.

בפודקאסט לפיד התייחס לשלל נושאים, האם הוא מר מושלם? לול ברור שלא. האם חיתוך הדיבור שלו מעצבן לפעמים, בעיקר האובר-דרמתיות? כן. האם כשהוא אמר מדינאי Medinaii זה היה לי קצת מוזר? תכל׳ס כן. והאם כל מה שאמרתי כעת מתגמד במקסימום לעומת דעות ממלכתיות גישה ושליחות? ברור. בשורה התחתונה בסוף הפרק כשניסיתי להבין למה יש לי אנטגוניזם מסוים כלפיו, הבנתי שאין לי באמת סיבות ענייניות טובות, אלא בעיקר מניפולציות חברתיות-תקשורתיות שהצליחו לעבוד גם עלי קצת. מודה.

אוהבים לומר שללפיד אין דעות, אבל כבר שנים שהדעות שלו מאוד קונסיסטנטיות. אומרים שהוא בלון אגו נפוח, אבל הוא כבר שם את עצמו בצד בשביל מה שהוא ראה כ- greater good. בסה״כ מדובר במנהיג לא מושלם, אבל בהחלט ראוי, מקווה שעמי יקלוט את זה לפני שהוא יפרוש/יופרש (כמו בנט). 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 5

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עכשיו באת עם זה? כל הדרך הביתה היו לי פקקים וחיפשתי מה לשמוע.

הבעיה שלי עם לפיד זה שהרבה פעמים הוא אומר פשוט מה שנשמע טוב, הדוגמא הטרייה היא "צריך להכניס את הרש"פ לעזה אחרי המלחמה" באמצע אוקטובר ואחר כך "לא אמרתי שצריך להכניס את הרש"פ".כאילו, ראבק, זה מוקלט, לא דיון במפלגה שהודלף.

אקשיב לזה בדרך לעבודה בחמישי, אבל כבר עכשיו יש לי תחושה שהוא כנראה אומר את מה שנשמע טוב *עכשיו*.

בפינת העקביות/אנטי צביעות: דיווחו על אנשי ליכוד שפנו למפלגות הערביות שיתמכו בחוק הגיוס.

עזבו מחדלים, עזבו כשלונות צבאיים, עזבו את ביבי - אם אתה פונה לאופוזיציה כדי לאשר חוק שאתה רוצה להעביר, הממשלה שלך היא כושלת בלי זכות קיום ולאנשים שלך אין בה אמונה, בדיוק כמו שכחול לבן פנו לליכוד כדי להעביר את ההוראת שעה נגד איחוד משפחות.

פורסם (נערך)

יובל לך תשמע את הפרק עם דן שיפטן. אם כבר אז כבר.

לפיד היה meh והיה פוליטיקאי, כמו כול פוליטיקאי מוצלח באמת (כמו גם יובל שטייניץ למשל) [ולא כמו פוליטיקאים גרועים אחרים שהתראיינו שם]

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

כאילו, ראבק, זה מוקלט,

טוב אתה יודע, הוא לא היחיד לעשות את זה. וטראמפ המלך של זה

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

יובל לך תשמע את הפרק עם דן שיפטן. אם כבר אז כבר.

לפיד היה meh והיה פוליטיקאי, כמו כול פוליטיקאי מוצלח באמת (כמו גם יובל שטייניץ למשל) [ולא כמו פוליטיקאים גרועים אחרים שהתראיינו שם]

טוב אתה יודע, הוא לא היחיד לעשות את זה. וטראמפ המלך של זה

אבל יש רמות של סתירת דברים.

נניח חוק הגיוס של גנץ - הגיוני שיתנגד, "מתאים לשעתו" וכל זה, מלחמה, פילוג, סלאמתק.

אמירה של לפיד שעבר ממנה עשור - גם, זורם איתך. 

פה עברו איזה חודשיים ואנחנו באותו מצב, זה פשוט לא הגיוני ועוד פוליטיקאי שפשוט שם עלינו פס בשביל קולות.

כמו שאמרה מ. רקב - "מתהפך כמו ואגיו על סילזון".

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

לא אמרתי שצריך להכניס את הרש"פ

תראה, אני לא הדובר של לפיד - אבל בהינתן שהכותרות הנ״ל על הזיגזג שלו מגיעות מערוץ 14 אני מבין מאיפה החגיגה.

לפיד:

ציטוט

"אין אדם אחד בעולם שאומר שצריך להעביר את עזה לידי אבו מאזן ביום שאחרי המלחמה. אפילו לא אחד! הוא המציא את הרעיון הבלתי ניתן ליישום הזה, כדי שהוא יוכל להגיד שהוא ילחם נגדו בכל הכוח"

גם לפיד:

ציטוט

הצעד הנכון הוא להחזיר את הרשות הפלסטינית לעזה

ולפיד בגיקונומי, ממש ברגע האחרון של הפרק, זה לא ציטוט ישיר אלא פראפראזה מהזכרון שלי

ציטוט

הפתרון מול הפלסטינים הוא הפרדות בהסכם מדורג, השמאל שחשב שהם פשוט יהפכו לעם שוחר שלום טעה, והימין שחשב שאפשר לשלוט בהם לנצח בלי מחיר גם טעה. צריך להפרד בצורה מבוקרת ומעמדת כח.

אני לא לפיד, אבל מניח שהוא מאמין שצריך להחליף את חמאס, שהמחליף הכי סביר זו הרש״פ, אבל שלא ניתן פשוט להכניס אותם לעזה לתת להם מפתחות ולאחל בהצלחה - אלא לעשות את זה בצורה מדורגת ולא ״יום אחרי המלחמה״. בלי קשר ללפיד, זו הדעה האישית שלי, ואולי אני בסה״כ עושה השלכה של הדעה שלי עליו - אבל מקריאה ושמיעה אני חושב שזה קונסיסטנטי. אני הייתי יכול לומר את הציטוטים הנ״ל בעצמי, או לפחות לגנרט חלקים קטנים מתוך טקסט מורכב ולחטוף הוצאה מההקשר. 

הבעיה היא שאנחנו חיים בעידן אינסטנט, אנשים רוצים סאונדבייטס וזהו, זו הסיבה שההודעות שלי כ״כ ארוכות - אני מסרב לדבר בתקצירים כי אני יודע שזה סופר פשוט להוציא אותם מההקשר (וחוויתי את זה בפורום הרבה פעמים, גם מאנשים שלא חיפשו להטריל). 

• אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

אתמול האזנתי לפרק בגיקונומי עם יאיר לפיד.

שמעתי לפני כחודש את הפרק עם עופר שלח.

חבל מאוד שהוא לא הצליח להחזיק מעמד בפוליטיקה.

גם אני לא אוהב לשמוע את לפיד, למרות שהצבעתי לו פעם בעבר ויש מצב שאצביע שוב. אני גם חושב שהדביקו לו תדמית מוגזמת, הרבה מעבר למה שמגיע לו.

• לא הבנתי... 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...