Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

מה שפינדר טען היה שערוץ 8200, שמביא את הדיווח של דובר צה"ל מילה במילה הוא ערוץ עם אג'נדה,

לא!!

אני טוען לדובר צהל יש אג'נדה. by definition.

כבר פירטתי למה.

לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

בזמן שהוא מתעקש שהוא עוקב רק אחרי נייטרלים.

לא!!

הם לא נייטרלים. אין דבר כזה נייטרלי. לכל אחד יש דעות והעדפות.

אני משתדל לעקוב אחרי כאלו שיש להם רקורד של אמינות, הצלבת מקורות מידע וכו.

לפני 37 דקות, יובל .מ. כתב:

מאכילים אותו שטויות והוא חושב שהוא גאון

אני לא חושב שאני גאון.

אבל אני גם חושב שאני מצליח לסנן הרבה שטויות.

כמו שכתב דוד, אני רואה דיווחים של דובר צהל וגם מציץ מדי פעם בסרטונים של חמאס וחיזבאללה. כמובן שאני מתייחס אליהם בהרבה יותר חשדנות.

אני רואה דיווחים של מתנחלים וגם של פעילי שמאל.

לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

טוויטר זה זבל.

נכון. משתדל לסנן אחרי מי אני עוקב.

מצד שני לצרוך את המידע שלך ממקור יחיד שהוא ערוץ טלגרם שמופעל על ידי מישהו אנונימי שאתה לא יודע מה האינטרס שלו, או על ידי מורה לערבית שהיא גם גזענית, לא נראה לי שזה מעיד על צריכת מידע נבונה במיוחד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

לא!!

אני טוען לדובר צהל יש אג'נדה. by definition.

כבר פירטתי למה.

לא!!

הם לא נייטרלים. אין דבר כזה נייטרלי. לכל אחד יש דעות והעדפות.

אני משתדל לעקוב אחרי כאלו שיש להם רקורד של אמינות, הצלבת מקורות מידע וכו.

אני לא חושב שאני גאון.

אבל אני גם חושב שאני מצליח לסנן הרבה שטויות.

כמו שכתב דוד, אני רואה דיווחים של דובר צהל וגם מציץ מדי פעם בסרטונים של חמאס וחיזבאללה. כמובן שאני מתייחס אליהם בהרבה יותר חשדנות.

אני רואה דיווחים של מתנחלים וגם של פעילי שמאל.

נכון. משתדל לסנן אחרי מי אני עוקב.

מצד שני לצרוך את המידע שלך ממקור יחיד שהוא ערוץ טלגרם שמופעל על ידי מישהו אנונימי שאתה לא יודע מה האינטרס שלו, או על ידי מורה לערבית שהיא גם גזענית, לא נראה לי שזה מעיד על צריכת מידע נבונה במיוחד.

אבל מי אמר שזה מקור מידע יחיד?

ולמה אתה חושב שמי שאתה עוקב אחריו עושה הצלבת מידע? ערוץ 12 פירסם סרטון AI של חניון מוצף בטענה שזה מסערה בארצות הברית..

ןשוב, אתה מבלבל את השכל. ממורן T הבאתי סרטונים של מג'אדלה מקריין לרשת פלשתינאית. לא דעה, לא אג'נדה, הוכחה. אתה יכול להגיד שהאג'נדה שלה היא להביא את הסרטונים, אבל היא הביאה הוכחה. 

בנוסף מבועז ביסמוט הבאתי סרטון של מג'אדלה שבו הוא מסרב להגיד שישראל לא מבצעת רצח עם ומחפש לסובב את זה מסביב. שוב, לא הדעה של ביסמוט, הוכחה על מג'אדלה. והוא עובד עם אותם אנשים שאתה מקבל את הדיווחים שלהם. אולי האג'נדה שלו חופפת לשלהם? אף אחד שם לא יצא נגדו (לעומת עמית סגל, שפותחים עליו על 200).

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לא אמרתי שאתה אנטי יהודי, אמרתי שאתה בטראנס אנטי יהודי, זה שונה.

אתה מביע זעזוע מזה שמפלגה שקשורה לערכים יהודיים רוצה לרוץ בבחירות דמוקרטיות. אין יותר טראנס מזה.

כל המפלגות הציוניות \ יהודיות בישראל קשורות לערכים יהודיים. אפילו מרצ. ובטח העבודה. אם אתה לא מבין את זה, אתה תקוע בדיוק איפה שכתבתי קודם. כמובן שגם ההבדל העמוק בין "טראנס אנטי יהודי" ל"אנטי יהודי" לא באמת קיים. אז בוא. אומנם עם סימטריה אין סיכוי במקרה שלך, אבל לפחות אולי בזה עוד יש תקווה: נסה להבין, בבקשה, שלמרות שחבריך המשיחיים שכנעו אותך ואת עצמם שהיהדות שלהם - היא לא. אני לא ב"טראנס אנטי יהודי". אני בפחד מפסיכים עם חבר דמיוני, עם פנטזיות דתיות אלימות. זה כן.

וכמובן שאתה לא רואה את זה ומקטין את הבעיה. כבר היינו בדיון הזה כמה פעמים. הצבעת בן גביר - למרות שהתחרטת על זה בערך - כי מה שחשוב לך זה שיהיה "סדר", כמו שאתה תופס את זה. וכפייה דתית או כל שיט אחר שיכול להיות נלווה לזה, זה מחיר שאתה מוכן לשלם.

וכן. "בחירות דמוקרטיות". יופי. איך אתם אוהבים. גם החמאס נבחרו בבחירות דמוקרטיות כשהיו. וגם היטלר. ובטח יש דוגמאות. זה שיש מספיק מופרעים שמתחברים לרעיון כלשהו, מעיד בעיקר על דבר אחד בדרך כלל: יש מספיק מופרעים שמתחברים לרעיון כלשהו. זה לא הופך את הרעיון ללגיטימי או ראוי. 

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אם נעצור עכשין זה הפסד, אם נעצור עוד חצי שנה כשהמצב יהיה שונה לא.

כמו כיפור, אם היינו מסכימים לעצור את המלחמה כשהסורים ברמת הגולן זה היה הפסד, אבל המשכנו עד שתותחי צהל הגיע לדמשק וכוחות שיריון חצו את התעלה.

אתם רוצים להפסיק באמצע ולהגיד "הפסדנו", אני לא.

המצב לא יהיה שונה. ישראל השיגה את מה שיכלה צבאית. בדיוק כמו שהחמאס השיג את מה שרצה צבאית. מה שיהיה לך בעוד חצי שנה, זה כלכלה עוד יותר מרוסקת, עוד ארונות קבורה, עוד שנאה כלפינו בעולם, ועוד פחות סיכוי למשהו אחר בעזה. בחישוב קר, עצירת המלחמה תוך הסדר עם מדינות ערב - שגם יממנו את שיקום הרצועה וגם יהיו ערבים לשלטון בה שיחליף את החמאס - זה הכי טוב שישראל יכולה להשיג. וזה גם יותר טוב ממה שהיה ב6.10. אבל המחנה שלך לא יתן לזה יד. אבל העיקר לא להיות בטראנס אנטי יהודי, נכון?

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

הנקודה שעלתה פה היא שדובר צהל זה גוף שמפרסם מידע מהימן ואובייקטיבי לחלוטין (" עובדות נטו בלי תעמולה ופרשנויות של מומחויים."

אני רק הערה.

״דובר צה״ל זה גוף שמפרסם מידע מהימן ואובייקטיבי לחלוטין״ =\= ״עובדות נטו בלי תעמולה ופרשנויות של מומחים״

דובר צה״ל מהימן? כן (עד כמה שניתן). אובייקטיבי לחלוטין? לא. 

בכלל, ההתייחסות הייתה לערוץ הזה בטלגרם ולא לדובר צה״ל. שם היה הדיון. והערוץ אכן מנסה לפרסם עובדות נטו (שוב, כנראה לא כל העובדות) ולא מספק פרשנויות למיניהן או ״פובליציסטיקה״.

לפני 58 דקות, יובל .מ. כתב:

יש הבדל מאוד גדול בין להיות ביקורתי לבין להגיד "דובר צה"ל זה תעמולה של מדינת ישראל".

דווקא פה אני כן חושב שהאופן בו דובר צה״ל מנסח את ההודעות שלו ומה שהוא מציג לאזרחים בארץ (ובחו״ל) הוא תעמולתי. המילים בהן הוא משתמש, ניסוח המשפטים, הזווית ממנה הוא מציג את הדברים נועדו כולם לשרת את הנרטיב הישראלי. והאמת? זה בסדר גמור. זה מה שאני מצפה ממנו. דובר צה״ל הוא לא אל ג׳זירה או ביביסי (ואפילו לא מקור ראשון או טמקא). כל עוד הדיווחים שלו מהימנים* ועובדתיים* לגבי מה קרה ואיך קרה, זה שהוא קורא למי שהוא נלחם בו מחבלים ולא Gunmen זה בסדר גמור.

*במידה גבוהה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל מי אמר שזה מקור מידע יחיד?

סלואורייד.

לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

ממורן T הבאתי סרטונים של מג'אדלה מקריין לרשת פלשתינאית. לא דעה, לא אג'נדה, הוכחה

שוב, לא התייחסתי ספציפית לדיווח על האדון מג'אדלה. במקרה הזה היא הביאה עובדה. לא חולק על זה.

הבעיה היא שאם תעקוב אחריה, גם אם תקבל ממנה רק עובדות נכונות, תקבל תמונת מצב מוטה באופן קיצוני, כי היא בוחרת רק עובדות ש"מוכיחות" שכל הערבים הפלסטינים הם בוגדים, רוצחים שקרנים ואנסים.

בדיוק כמו שתעקוב אחרי jvp ותקבל רק עובדות נכונות, שמהן עולה שהישראלים הם גזענים, כובשים ורוצחים והפלסטינים הם כולם פליטים אומללים וטהורים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

להחסם בטוויטר ע"י מישהו זה לא עונש.

אם אתה מישהו שמנסה להעביר חדשות או אנערף, כן זה כן.

קח את יאיר נבות כדוגמא, אקטיבי בטוויטר, מפרסם מלא שיט. אם עכשיו יתחילו לחסום ולהתלונן עליו, החשיפה שלו תקטן בהרבה. כמישהו שזה העיסוק העיקרי שלו - זאת הענשה.

(ואני לא כותב מילה בטוויטר)

וכן סלואורייד, כולם משקרים, מה קיצון בזה? הרי אם אתה הולך לערוצי הטלוויזיה - אתה תגיד את זה. אם אתה הולך לעיתונים - אתה תגיד את זה. אז גם בטלגרם. זה סך הכול חלק מלהיות אדם בוגר שמקבל את זה שלכול גוף יש אג'נדה שהוא דוחף. 

אתה רוצה להאמין לכול מה שדובר צהל, או ערוץ 14 אומרים כי זה גורם לך להרגיש נוח ושתיהיה לך יותר תקווה? בהצלחה, הכול בסדר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

כולם משקרים, מה קיצון בזה?

פה גם אני חולק עליך.

לכולם יש הטיות, דיעות קדומות והעדפות.

לשקר, במובן של להגיד משהו שאתה יודע שהוא לא נכון עובדתית, זה כבר משהו אחר ויש מספיק עיתונאים שלא משקרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

בחישוב קר, עצירת המלחמה תוך הסדר עם מדינות ערב - שגם יממנו את שיקום הרצועה וגם יהיו ערבים לשלטון בה שיחליף את החמאס - זה הכי טוב שישראל יכולה להשיג. וזה גם יותר טוב ממה שהיה ב6.10. אבל המחנה שלך לא יתן לזה יד.

זה מה שרשמתי שרציתי ויובל פה אמר שאני חי בסרט. אז תסיק מסקנות לבד. 

לפני 6 דקות, garicho כתב:

(עד כמה שניתן).

מה זה עד כמה שניתן?

גם יובל אומר שלא כול מה שנאמר זה בדיוק מה שזה. אולי רק בצורה יבשה. 

לפני 7 דקות, garicho כתב:

בכלל, ההתייחסות הייתה לערוץ הזה בטלגרם ולא לדובר צה״ל.

ההתייחסות הייתה לערוץ הזה בעקבות זה שבתמונה הראו הודעה של דובר צהל, שאנחנו כבר מסכימים שהוא גוף תעמולתי. 

לפני 8 דקות, garicho כתב:

והאמת? זה בסדר גמור. זה מה שאני מצפה ממנו.

אה אה אה. זה לא שאני טוען שזה לא בסדר או דובר צהל לא בסדר או לא יודע מה.

Just now, פינדר כתב:

לשקר, במובן של להגיד משהו שאתה יודע שהוא לא נכון עובדתית, זה כבר משהו אחר ויש מספיק עיתונאים שלא משקרים.

אוקיי, איך אתה רוצה להגיד אז במילים פשוטות שאתה בוחר להציג רק דברים טובים, קצת מגזים פה ושם, ובכלליות עורך את ההודעה שלך ככה שתשרת את האג'נדה שלך גם אם היא לא מראה את תמונת המצב האובייקטיבית?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

סלואורייד

אה?!

אני המלצתי על איזה ערוץ שמדווח עובדות בצורה יבשה ככל הניתן, לא אמרתי לך שכולם שקרנים ורק שם תמצא את האמת.

בסך הכל לא לקבל את כל מה שכותבים פרשני חדשות כאילו זה תורה מסיני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

אוקיי, איך אתה רוצה להגיד אז במילים פשוטות שאתה בוחר להציג רק דברים טובים, קצת מגזים פה ושם, ובכלליות עורך את ההודעה שלך ככה שתשרת את האג'נדה שלך גם אם היא לא מראה את תמונת המצב האובייקטיבית?

כמו שכבר נאמר, זו סקאלה. יש כאלו שבוחרים רק דברים שמשרתים את האג'נדה שלהם ומציגים את המידע רק באופן שתואם את האינטרסים שלהם. ויש כאלו שפחות.

תתפלא אבל יש גם עיתונאים שמדווחים על סקופים שלא תואמים להשקפת העולם שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, David32 כתב:

מה זה עד כמה שניתן?

גם יובל אומר שלא כול מה שנאמר זה בדיוק מה שזה. אולי רק בצורה יבשה.

עד כמה שניתן לכתוב בצורה מהימנה במסגרת בטחון מידע וערפל הקרב. אולי השתתפו כוחות אחרים שהשתיקה יפה שהם היו חלק מהמבצע? אולי קיבלנו מידע מהרש״פ על איפה המחבלים האלה נמצאים? 

יש כל מיני דברים שצה״ל לא יכול להוציא כחלק מהודעת הדוברות. חלקם כי הוא לא יכול וחלקם כי הוא לא יודע.

פורסם
לפני 51 דקות, פינדר כתב:

כמו שכבר נאמר, זו סקאלה. יש כאלו שבוחרים רק דברים שמשרתים את האג'נדה שלהם ומציגים את המידע רק באופן שתואם את האינטרסים שלהם. ויש כאלו שפחות.

תתפלא אבל יש גם עיתונאים שמדווחים על סקופים שלא תואמים להשקפת העולם שלהם.

מי? עדיין לא נתת לי שם אחד שהוא אובייקטיבי ב100 אחוז ומדווח על דברים שנגד השקפת העולם שלו.

אל תרשום תגובה מפורטת, רק שם.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כל המפלגות הציוניות \ יהודיות בישראל קשורות לערכים יהודיים. אפילו מרצ. ובטח העבודה. אם אתה לא מבין את זה, אתה תקוע בדיוק איפה שכתבתי קודם. כמובן שגם ההבדל העמוק בין "טראנס אנטי יהודי" ל"אנטי יהודי" לא באמת קיים. אז בוא. אומנם עם סימטריה אין סיכוי במקרה שלך, אבל לפחות אולי בזה עוד יש תקווה: נסה להבין, בבקשה, שלמרות שחבריך המשיחיים שכנעו אותך ואת עצמם שהיהדות שלהם - היא לא. אני לא ב"טראנס אנטי יהודי". אני בפחד מפסיכים עם חבר דמיוני, עם פנטזיות דתיות אלימות. זה כן.

וכמובן שאתה לא רואה את זה ומקטין את הבעיה. כבר היינו בדיון הזה כמה פעמים. הצבעת בן גביר - למרות שהתחרטת על זה בערך - כי מה שחשוב לך זה שיהיה "סדר", כמו שאתה תופס את זה. וכפייה דתית או כל שיט אחר שיכול להיות נלווה לזה, זה מחיר שאתה מוכן לשלם.

וכן. "בחירות דמוקרטיות". יופי. איך אתם אוהבים. גם החמאס נבחרו בבחירות דמוקרטיות כשהיו. וגם היטלר. ובטח יש דוגמאות. זה שיש מספיק מופרעים שמתחברים לרעיון כלשהו, מעיד בעיקר על דבר אחד בדרך כלל: יש מספיק מופרעים שמתחברים לרעיון כלשהו. זה לא הופך את הרעיון ללגיטימי או ראוי. 

מקבל את ההערה לגבי ערכים יהודיים, אז קח גרסה חדשה - "ערכים יהודיים דתיים".

אמרתי כבר פעם, סימטריה זה דבר נהדר, ומי שכועס עליה זה הצד שהיא חושפת אותו.

וכן, אתה בטראנס אנטי דתי. אתה עדיין במחשבה שפעיל חב"ד שקורא לילדים להניח תפילין הוא יותר מסוכן ממחבלי חמאס שכרתו ראשים. מה זה אם לא טראנס?

וכמו שאמרתי לך אז, מי שעובר על החוק שיקבל בראש. הארגון שעבר על החוק ביום כיפור וקיבל מכות לא עניין אותי, כי לא היה לו אישור לעשות הפרדה. זה לא משנה מה אני חושב באופן אישי, ברגע שהם לקחו את החוק לידיים שיהיו חזקים.

ולא לקח לך הרבה זמן להשוות את הימין-חרדים לחמאס והנאצים.. יפה. מתי תטען שהחרדים ישרפו תינוקות תל אביבים?

פורסם
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

מי? עדיין לא נתת לי שם אחד שהוא אובייקטיבי ב100 אחוז ומדווח על דברים שנגד השקפת העולם שלו.

אל תרשום תגובה מפורטת, רק שם.

בפעם המיליון, אין דבר כזה אובייקטיבי 100%.

רוצה שם? אבישי גרינצייג.

הוא ימני דתי ואני לא מסכים איתו על הרבה דברים, אבל כבר ראיתי הרבה פרסומים שלו שלכאורה לא תורמים לאינטרסים שלו. הוא בדרך כלל מקפיד על דיוק בעובדות, הצלבת מקורות וכו'.

לפני 51 דקות, garicho כתב:

יש כל מיני דברים שצה״ל לא יכול להוציא כחלק מהודעת הדוברות. חלקם כי הוא לא יכול וחלקם כי הוא לא יודע.

אז הנה עמדה אחרת. עיתונאי שגם נחשב לאמין בעיני,  אומר שדו"צ מחרים עיתונאים שמפרסמים דברים שלא מחמיאים לצבא. לא דברים לא נכונים או לא מדוייקים או בגלל פגיעה בביטחון שדה. לא מחמיאים.

זו נקודה אחת, נגד האמינות של דו"צ.

עכשיו לנקודה שניה.

העיתונאי הזה בעצמו עובד בגוף תקשורתי גדול ונחשב. אז למה את הביקורת הזו הוא משמיע באתר יחסית קטן. למה אנחנו לא שומעים על זה בחדשות 12 או באתר מאקו? האם זה בגלל שהם מעדיפים לזרום עם דו"צ בשביל שהכתבים הבכירים שלהם, כמו ניר דבורי, יוכלו לשבת באולפן ולדברר את הצבא?

וזו נקודה נגד כלי התקשורת.

https://www.the7eye.org.il/501228

בגלל זה אני אומר שדובר צהל הוא לא הדובר של הצבא הרוסי או הצפון קוראני, אבל הוא לא בדיוק מקור  חסר אינטרסים והטיות.

לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

וכן, אתה בטראנס אנטי דתי. אתה עדיין במחשבה שפעיל חב"ד שקורא לילדים להניח תפילין הוא יותר מסוכן ממחבלי חמאס שכרתו ראשים. מה זה אם לא טראנס?

מותר לחשוב ששניהם מסוכנים עבורי? או שאני חייב לדרג?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לא אמרתי שאתה אנטי יהודי, אמרתי שאתה בטראנס אנטי יהודי, זה שונה.

אתה מביע זעזוע מזה שמפלגה שקשורה לערכים יהודיים רוצה לרוץ בבחירות דמוקרטיות. אין יותר טראנס מזה.

מאיר כהנה וברוך גולדשטיין גם היו מאוד קשורים לערכים יהודיים.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אם נעצור עכשין זה הפסד, אם נעצור עוד חצי שנה כשהמצב יהיה שונה לא.

כמו כיפור, אם היינו מסכימים לעצור את המלחמה כשהסורים ברמת הגולן זה היה הפסד, אבל המשכנו עד שתותחי צהל הגיע לדמשק וכוחות שיריון חצו את התעלה.

אתם רוצים להפסיק באמצע ולהגיד "הפסדנו", אני לא.

פלסטינאים יחגגו את 7.10 עוד 100 שנה. בדיוק כמו מיצרים שסיימו את המלחמה בק"מ 101 ועם ארמיה שלישית מכותרת ומתחננת לאוכל/מים חוגגים כל שנה את יום הניצחון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, יובל .מ. כתב:

אמרתי כבר פעם, סימטריה זה דבר נהדר, ומי שכועס עליה זה הצד שהיא חושפת אותו.

זה הגיון שבור לחלוטין. חצי מהעולם מאמין בסימטריה בין צהל לחמאס. אז זה אומר שאם ישראלי מתעצבן מזה - זה חושף אותו? זה שאתה מאמין במשהו לא הופך אותו לנכון אוטומטית, אתה יודע. ואנשים מתעצבנים מסימטריות כשהן דמגוגיות. במקרה שלך לפעמים הן כן ולפעמים הן לא. אבל ניחא.

זו, למשל, דמגוגיה. אני לא חושב שכתבתי אי פעם שפעיל חבד שקורא לילדים להניח תפילין יותר מסוכן מהחמאס. לא כתבתי על חבד בכלל. כתבתי על כת אחרת, זו שאתה מצביע לה. ודירוג הסיכון מהם ביחס לחמאס לא רלוונטי. מהסיבה הפשוטה שזו לא תחרות. וגם לא רלוונטי זה לזה. אין איזו מציאות אמיתית שבה, כמו שפעם התווכחו פה, בוחרים בין כניעה למשיחיים ערבים למשיחיים יהודים. מה שיש זה גם אלו וגם אלו. ובמצב שבו היה צריך באמת לבחור, הייתי בורח לישון אצל דוד או אור על הספה.

ולא לקח לך הרבה זמן להשוות את הימין-חרדים לחמאס והנאצים.. יפה. מתי תטען שהחרדים ישרפו תינוקות תל אביבים?

לול #3.

כמובן שלא השוותי את הימין חרדים לחמאס והנאצים. הפרכתי את הטענה המובלעת שלך כאילו כל רעיון שיש מספיק אנשים שמאמינים בו ומצביעים לו הוא לגיטימי. לא צריך להשוות בשביל זה. דוגמא נגדית מספיקה. זכותך לחשוב מהסיבות שאתה חושב שחבריך המשיחיים מביאים משהו טוב לעולם. אבל הטענה "הרבה אנשים חושבים שזה טוב, אז מי אתה שתערער על זה?!" היא לא רצינית. זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...