Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, David32 כתב:

טוב נו, מותר להם השפעה אם הם מביאים לנו חבילת סיוע לא?

ברור... הרי זה הם שאח"כ ידפקו בדלת להודיע על חיילים פצועים / הרוגים בגלל הקשחת נהלי פתיחה באש.

מה עם ההצעה של סמוטי שנשווה את נהלי הפתיחה באש לאלו של צבא ארה"ב בעיראק ואפגניסטן? מותר לנו לא? אם כבר להתנהג כמו מדינת חסות, אז יאללה.

לפני 17 שעות, David32 כתב:

יומיים חופש.. אמין.

ומה נראה לך שעשיתי בשאר הזמן? הסתובבתי עם בן גביר בכנסי בחירות?

הלוואי עליי שבועיים חופש.

לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

ארה"ב לא מתערבת בנהלים של צה"ל.

מה אתם לא מבינים? ארה"ב לא מתערבת בנהלים של צה"ל אומרים לכם 🤣

לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

בקשה לחקור זה לגיטימי (על אחת כמה וכמה במקרה של הגדוד המדובר, לאחר אינספור אירועים שהם תועדו בהם מתעללים בעצירים אזוקים).

בקשה לחקור = "שגרירות ארה"ב בישראל התבקשה להכין דו"ח פנימי על פעילות הגדוד"?

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אז תסביר לי איך זה שהיועמ"ש פתאום יוצאת למלחמה נגדו?

כי בניגוד לכל מה שסיפרו לנו סביב היועמ"שים בממשלות ימין, פה מינו יועצת משפטית מטעם, שבעיני שולחיה ולכן בעיני עצמה - "לא מחויבת" לקביעות קודמות של בג"צ, וגם לא לאלו של קודמיה בתפקיד.

וזה מסלול התנגשות צפוי מול בג"צ, אם כי צריך לזכור שכרגע זה רק צו זמני שדורש ממנה לנמק מדוע למנות את מזוז ל-8 שנים ולא מינוי אד-הוק לאישור רמטכ"ל בלבד. יש סיכוי לא רע שבסופו של דבר בג"צ "ישתכנע" שמינוי מזוז הוא לטובת "המשפוחה" ולכן יציג גמישות (כפי שהצגתי כבר לפני שנים) ויאשר את המינוי למרות ה"מלחמה" שיש כרגע.

לפני שעתיים, David32 כתב:

אבל צהל רצח את העיתונאית. זה היה ברור ממזמן. רק עכשיו אנחנו מודים, אבל כולם הבינו כבר מזמן.

זה כמו לחזור לכלב אשם ובית הפוך - אני לא צריך שהכלב יכתוב לי וידוי כדי להבין מי הפך את הבית...

מעניין, אתה לקחת את התחקיר של צה"ל, מ"ירי שוגג בסבירות גבוהה שלא כוון לעיתונאית", הפכת את זה לרצח (כלומר שוגג הפך למכוון, סבירות גבוהה הפך לוודאות, והמטרה השתנתה מ"חמושים פלסטינים" לעיתונאית עצמה).

נשמע שיש לך איזה Inside information שאפילו ל-USSC ולצה"ל אין.

לפני שעה, פינדר כתב:

כאילו, פרסום תחקיר שמודה באמת, אמור לייצר פחות אמינות מחזרה על שקר?

איזה שקר? התחקיר הקודם אני אזכיר, קבע שישנה סבירות שהיא נורתה בשוגג ע"י צה"ל.

הנה לך, מאתר החדשות החביב עליך.

זה אפילו לא תחקיר שקימץ ברמת העובדות:

ציטוט

קובעות כי לא ניתן לקבוע מה מקור הירי שפגע בה - כך מסר היום (שישי) דובר צה"ל. לפי הצבא, מהתחקיר שנעשה בפיקוד מרכז עולה כי ישנן שתי אפשרויות למקור הירי - חמושים פלסטינים "שירו באופן לא מבוקר לכיוון כלי רכב צבאיים, שהוא גם הכיוון בו שהתה הכתבת", או חייל צה"ל שירה מתוך חרך בג'יפ לעבר חשוד שעמד בסמוך לאבו עאקלה. צה"ל מסר כי המרחק מכלי הרכב לכתבת היה כ-200 מטרים.

לפני כשעה, David32 כתב:

בסופו של דבר - "תגובת העולם הצבוע" במקרה הזה היא נכונה.

ושוב אתה טועה.

ושוב בהבדל הזה שבין סבירות לוודאות, ושוב בהבדל הזה שבין ירי שוגג ורצח.

אתה מחובר הרבה יותר לנרטיב הפלסטיני מאשר לעובדות. אז סבבה, אבל אל תמסגר את זה כעובדות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איזה שקר?

התגובות הראשונות טענו שנהרגה מירי של פלסטינים.

בקיצור, אז אתה בעד פרסום התחקיר או לא?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מותר לנו לא? אם כבר להתנהג כמו מדינת חסות, אז יאללה.

מה זה, אתה מצביע על הצביעות של המערב, ההגמוניה של ארה"ב וכו?

main-qimg-aab02d48889d1eac56be1f50f3038c20.webp (602×509)

לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ומה נראה לך שעשיתי בשאר הזמן? הסתובבתי עם בן גביר בכנסי בחירות?

הלוואי עליי שבועיים חופש.

אולי... נעלמת למלא זמן.

הגבת ככה להודעה הראשונה:

לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מעניין, אתה לקחת את התחקיר של צה"ל, מ"ירי שוגג בסבירות גבוהה שלא כוון לעיתונאית", הפכת את זה לרצח

ואז הגבת להודעה השניה, שבה ציטטת אותי (אז מאה אחוז קראת). 

אבל כמובן שהתעלמת מ:

לפני שעה, David32 כתב:

את בחירת המילים לקחתי כתגובה להודעה של יובל...

אז יוצא שאני פלסטיני. איטבח אל יאהוד, אל קוצ לעולם תיהיה פלסטינית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 50 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה עם ההצעה של סמוטי שנשווה את נהלי הפתיחה באש לאלו של צבא ארה"ב בעיראק ואפגניסטן? מותר לנו לא? אם כבר להתנהג כמו מדינת חסות, אז יאללה.

תוציא את האזרחים שלך מהשטחים ואין בעיה. ע"ע רצועת עזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

סמוטי?

צחקתי בקול רם. מזל שיש לוחם כמוהו שמבין איך להלחם בטרור.

חשבתי וחשבתי אם להוסיף את הטאצ' של ה"סמוטי", והתגובה הזו אומרת שבחרתי נכון.

תשמע לפחות הצחקתי גם אותך וגם אותי.

אגב זה לא קשור ללחימה בטרור בכלל, אלא להגנה עצמית.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

התגובות הראשונות טענו שנהרגה מירי של פלסטינים.

בקיצור, אז אתה בעד פרסום התחקיר או לא?

בגדול עשו פה כל טעות אפשרית לדעתי.

בהתחלה אמרו שלא היו חיילים באותו תא שטח בכלל, ואח"כ שלא היו חיילים באותו תא שטח באותו זמן, עד שהסתבר שהיו קבוצה של עיתונאים והם הזדהו בפני חיילים, כלומר כן היו באותו תא שטח ובזמן סמוך, אחרי זה אמרו שלא היה ירי בזמן הזה, אחרי זה מסתבר שכן.

ואז הסרטון שבהתחלה הטעו אותנו ואמרו בגדול הנה צילום של פלסטיני יורה, הוא אומר שפגעו בחייל והוא שוכב, אין חיילים נפגעים, יש סיכוי שזו בדיוק הפגיעה בה

אחרי זה בא תחקיר הביניים, שהכתבה שקישרתי אליה קודם התייחסה אליו.

אחרי זה בא התחקיר עכשיו.

ובנוסף לזה כמובן כל החגיגה התקשורתית "איזה מזל שאנחנו 'על זה' וישר פרסמנו בתגובה את הסרטון של הפלשתינים יורים".

זה משדר התנהלות מפוחדת ונוירוטית.

ומכיוון ששאלת לדעתי - ב-11 במאי כשברור שהיא מתה מירי, להגיד "זה איזור לחימה, צריך לבדוק לעומק".

אחרי יומיים היה אפשר לשחרר את התחקיר ביניים שאומר שיש סיכוי שנורתה מאש צה"ל בשוגג, או מאש פלסטינים, בסבירות גבוהה בשוגג, הפלסטינים סירבו שהנתיחה תבוצע ע"י ישראל עם משקיפים אמריקאים ופלסטינים, וגם סירבו להעביר את הקליע.

ב-2 ביולי העבירה הרשות קליע, אולי זה אותו קליע, אולי לא, בשלב הזה אפשר היה להגיד "אנחנו מאשרים שהרש"פ העבירה קליע שלטענתה הוצא מגופת אבו-עאקלה, אנחנו בודקים, יש צוות אמריקאי של מומחים משקיף על הבדיקה".

כבר ב-4 ביולי ברור שמצב הקליע לא מאפשר שיוך לרובה ספציפי, והיה אפשר להוציא הודעה שאומרת בדיוק את זה, "הקליע שהועבר מהרש"פ מעוות, ואינו מאפשר בדיקת התאמה בליסטית".

למשל תראה את הודעת ארה"ב מה-4 ביולי (כאילו באמת נד פרייס? זה מה שיש לך לעשות ב-4th of July? לא יכלת לחכות יום?)

ציטוט

After an extremely detailed forensic analysis, independent, third-party examiners, as part of a process overseen by the U.S. Security Coordinator (USSC), could not reach a definitive conclusion regarding the origin of the bullet that killed Palestinian-American journalist Shireen Abu Akleh. Ballistic experts determined the bullet was badly damaged, which prevented a clear conclusion.

לפני 16 דקות, David32 כתב:

מה זה, אתה מצביע על הצביעות של המערב, ההגמוניה של ארה"ב וכו?

main-qimg-aab02d48889d1eac56be1f50f3038c20.webp (602×509)

בוא, קפצת רחוק, מדי.

אני בסה"כ אומר שאם כבר להיות מדינת חסות (כלומר שארה"ב תקבע נהלי פתיחה באש של צה"ל), אז לפחות נלך עם זה עד הסוף, ניקח את של צבא ארה"ב ונתרגם אותם.

לפני 17 דקות, David32 כתב:

אולי... נעלמת למלא זמן.

תראה, לא הייתי בתיכון:

וגם לא בצופים:

וזה גם לא הגב שלי פה בצילום:

לפני 25 דקות, David32 כתב:

הגבת ככה להודעה הראשונה:

ואז הגבת להודעה השניה, שבה ציטטת אותי (אז מאה אחוז קראת). 

אבל כמובן שהתעלמת מ:

לפני שעתיים, David32 כתב:

את בחירת המילים לקחתי כתגובה להודעה של יובל...

בוודאי שקראתי, ולא התעלמתי, אני פשוט לא מצאתי סיבתיות הגיונית שמתיישבת עם הטענה הזו, יכלתי להיכנס לדיון איתך על זה, אבל אני יודע שהיית מתלונן על זה.

עובדתית אצל יובל בציטוט "רוצח עיתונאים" מופיע במרכאות, אצלך לא. וזה לא הבדל של תו, אלא של מהות.

לפני 27 דקות, David32 כתב:

בסדר, גם סבא שלי ז"ל וגם סבתא שלי, וגם גולדה מאיר, אמרו שהם פלסטינים:

https://www.facebook.com/watch/?v=1285668798179697

ספציפית על איזור 2:30, אם כי כל הראיון הזה מעניין.

וזה "אל קודס" לא "אל קוצ", בערבית אמנם אין "פ" דגושה שנמצאת במילה "פלסטינים/פלשתינים" אבל בהחלט יש להם ד' וס'.

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

תוציא את האזרחים שלך מהשטחים ואין בעיה. ע"ע רצועת עזה.

מה הקשר בין מחט ותחת? אתה יודע שהוראות הפתיחה באש תקפות בצריפין ובקריה ובחצרים באותה מידה כן?

ובוא, כדאי שלא נדבר על הוראות פתיחה באש ברצועת עזה ועל התוצאות שלהן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בהתחלה אמרו שלא היו חיילים באותו תא שטח בכלל, ואח"כ שלא היו חיילים באותו תא שטח באותו זמן, עד שהסתבר שהיו קבוצה של עיתונאים והם הזדהו בפני חיילים, כלומר כן היו באותו תא שטח ובזמן סמוך, אחרי זה אמרו שלא היה ירי בזמן הזה, אחרי זה מסתבר שכן.

בדיוק מה שאמרתי.

התגובה הראשונית היתה מלאה בשקרים.

ואם לא היו צילומים של רגע הירי, הצבא היה כנראה דבק בעמדתו, כמו שהתרגל לעשות במשך עשורים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה הקשר בין מחט ותחת? אתה יודע שהוראות הפתיחה באש תקפות בצריפין ובקריה ובחצרים באותה מידה כן?

אתה יודע שהוראות הפתיחה באש בלוס אנג'לס (אני מדבר על צבא. לא על תיכוניסטים) ובאפגניסטאן שונות?

לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ובוא, כדאי שלא נדבר על הוראות פתיחה באש ברצועת עזה ועל התוצאות שלהן

ברור. הם אמרו.

הוראות פתיחה באש זה לא תושב"ע. הכל כתוב ומוגדר.

עריכה: קודם זה היה הסיפורים של כהניסטים שבגלל מקרה אזריה חיילים לא יורים כי הם יועמדו לדין ועכשיו זה. מספיק לראות את כמות המחבלים ההרוגים והפצועים מול הכמויות האדירות של החיילים שעומדים לדין. הצבא כבר מתארגן לגייס שופטים צבאיים בצוי 8.
לא יודע איפה היית בצבא אבל אותנו אף פעם לא הגבילו כשנשקפה סכנת חיים.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

בדיוק מה שאמרתי.

התגובה הראשונית היתה מלאה בשקרים.

לא שקרים, כי הם לא ידעו אחרת באותו זמן.

פשוט הגיבו על בסיס חוסר האינפורמציה שהיה להם. הקשבת לחגיגות של הדוברים איך "היה חשוב כל כך שהגבנו מהר ומנענו מהנרטיב הפלסטיני להתקבע"?

מהירות התגובה הייתה חזות הכל, גם אם המידע היה חסר והתגובה Did not age well.

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

ואם לא היו צילומים של רגע הירי, הצבא היה כנראה דבק בעמדתו, כמו שהתרגל לעשות במשך עשורים.

לא נכון, שהרי כבר התחילו תחקירים באותו רגע, עובדה שכבר יומיים לאחר מכן היה תחקיר ביניים!

הפאשלה פה היא לא של הצבא, אלא של צבא הדוברים.

במקרה הכי הכי קיצוני (ולדעתי לא היה מקום לזה במקרה הזה בכלל) שאני יכול לחשוב עליו, היה אפשר לשלוח את צבא הבוטים שידברו ויכתבו "אנחנו לא היינו שם בכלל", "אולי זה הוא שירה בה מהסרטון הזה" וכו', ככה שישראל הרשמית יכולה במקביל להתנער ולחזור על התגובה הרשמית - "זה איזור לחימה, צריך לבדוק לעומק".

וזה בדיוק, אבל בדיוק, תואם לתפיסה הבנטית.

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אתה יודע שהוראות הפתיחה באש בלוס אנג'לס (אני מדבר על צבא. לא על תיכוניסטים) ובאפגניסטאן שונות?

מה אתה אומר? אתה יודע שצבא ארה"ב רשמית לא פועל בכלל על אדמת ארה"ב?

אז איזה הוראות פתיחה באש בלוס אנג'לס? מה אתה מקשקש?

לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

ברור. הם אמרו.

הם יודעים יותר טוב ממך, חוץ מזה שהכל מצולם, וזה רק מתקשר לעוד מקרים של ניסיונות חטיפת נשק מחייל, שהתגובה להן לא הייתה ירי למרכז מאסה (כפי שהוראות הפתיחה באש קבעו)

לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

הוראות פתיחה באש זה לא תושב"ע. הכל כתוב ומוגדר.

מוגדר ע"י מי? באופן חד משמעי או מעומעם?

הרי לפי תגובתך אתה פה בעמודים האחרונים, אם היית היום פועל לפי ההוראות פתיחה באש שאתה מכיר, היית בחקירת מצ"ח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מוגדר ע"י מי? באופן חד משמעי או מעומעם?

הרי לפי תגובתך אתה פה בעמודים האחרונים, אם היית היום פועל לפי ההוראות פתיחה באש שאתה מכיר, היית בחקירת מצ"ח.

על ידי פקודות הצבא. במקום להאמין לכל מיני ילדים פשוט חפש את הפקודות.

ולא הייתי בשום חקירת מצ"ח. כמו בכל מקרה עם נפגעים הייתי בתחקיר ובזה זה היה נגמר (הייתי לא באחד ולא בשניים. הפעם היחידה שחשבו להעמיד אותי לדין היתה פעם שעצרתי בדרך הביתה לסייע לנפגעי תאונת דרכים וחטפתי סכין כתף).

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

על ידי פקודות הצבא. במקום להאמין לכל מיני ילדים פשוט חפש את הפקודות.

תביא אותן, ואל תשכח להביא את כל פסקי הדין של העליון (כולל בשבתו כבג"צ) שרלוונטיים. קדימה.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

ולא הייתי בשום חקירת מצ"ח. כמו בכל מקרה עם נפגעים הייתי בתחקיר ובזה זה היה נגמר (הייתי לא באחד ולא בשניים. הפעם היחידה שחשבו להעמיד אותי לדין היתה פעם שעצרתי בדרך הביתה לסייע לנפגעי תאונת דרכים וחטפתי סכין כתף).

כי שירתת בתקופה הנכונה.

גם אני, ולשמחתי במילואים אני לא עושה שמירות, אז הסיכוי שאדרש לפתוח בנוהל פתיחה באש הוא אפסי.

אבל זה לא אומר שהטענות הן לא נכונות היום. זה אומר שהן לא היו נכונות פעם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תביא אותן, ואל תשכח להביא את כל פסקי הדין של העליון (כולל בשבתו כבג"צ) שרלוונטיים. קדימה

נראה לך שיש לי זמן?

כאיש היי טק אתה צריך למצוא את זה הרבה יותר מהא מאיזה פרענק מזדקן עם גריז על הידיים.

פורסם

אז אתה לא מסוגל להוכיח את הטענה שלך... מפתיע...

חוץ מזה שגם אני פרענק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז בוא נמצא ילד אשכנזי נטול חברים שיחפש לנו.

אתה גם לא יכול להפריך את הטענה שלי אם לא תחפש. מי שימצא זמן קודם יביא את הקישור.

• תוכן חדש...