Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

המלחמה באוקראינה עוברת בשקט???

תשמע אתה מנותק.

אזרחים נטבחים על בסיס יומי , בתי חולים ומרכזי קניות מופצצים , והעולם המערבי שולח נשק ...

אין הכרזה על איזור האסור בטייס דבר שהיה ממוטט את ההתקפה הרוסית.

הרוסים משחקים עם האירופאים וסוגרים להם את הגז (40% מהצריכה באירופה) , מחירי הנפט (30% מהצריכה באירופה מסופקת מרוסיה) עוליםן ומכניסים כסף רב לרוסים.

ואילו עוקפים חלק מהעיצומים דרך מדינות פרוקסי אשר משתפות פעולה והעולם המערבי יודע ושותק, האירופאים מפחדים להישאר ללא גז בחורף...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כשהמחוקק משאיר את הדברים פתוחים ומחוקק במקביל חוקים אחרים שמגדירים זכויות מסויימות בגץ צריך לפסוק לפי החוקים הקיימים האחרים.

אבל אין כאלה.

בטח לא כאלה שמתנגשים עם סמכויות ביטחוניות.

מאיזה מקום נשמע סביר שלוחם יוצא הביתה בלי נשק כדי שלא יגנבו אותו או יוצא על אזרחי כי היו מהומות?

לי? לא נשמע סביר בשום קונסטלציה.

אבל שוב, זה לא תוצר של דרישות ימניות.

לא מסכים.
חלק מלהיות חייל זה למלא הוראות בלי קשר אם הן נוחות לך או אם אתה מבין מה עומד מאחוריהן.

זה אכן חלק מלהיות חייל, אבל זה לא מייצר חייל טוב יותר. יש לזה 0 השפעה על ההכשרה של החייל (בהינתן שהצבא קובע את אורך הקורס), יש לזה השפעה שלילית בהינתן שהצבא לא קובע את אורך השירות הכללי.

אף אחד לא היה מצקצק בלשון אם היו מחליטים גם בקריית ההדרכה (שמה הרשמי של עיר הבה"דים) שקורסיסטים עושים שמירות ותורנות מטבח וניקיון.

הצבא החליט לקנות את השירותים האלה מכל מיני סיבות, אחת מהן היא שאורך השירות הוא שנתיים ו-8 חודשים, מתוכו יש זמן של הכשרה כדי להגיע לרף מסוים.

אם עושים תורנויות מטבח, ושמירות וניקיון, אז ייקח יותר זמן להגיע לאותו רף, או שבאותו זמן תקבל רף יותר נמוך. לא לדבר על כך שצריך להעביר כל הדרכה לפחות פעמיים, כי תמיד יהיה מישהו שבדיוק בשמירה ומטבח וכו'.

אף חייל לא פותח פקודות מטכל והם יודעים טוב מאוד מה מותר ומה אסור (שומע את זה ממקור ראשון מלוחמים וקצינים צעירים החל מלוחמי מעברים דרך שריון ותותחנים ועד ליחידות מובחרות. אני מדבר על החברים שלהבת שלי שנמצאים עכשיו בצבא).

פחחחח, אתה מתכוון שהם חושבים שהם יודעים.

מעשית זה תלוי באיזה קצין או חייל של הפרקליטות הצבאית שאח"כ יישב במשרד הממוזג שלו, ויקבע מה סביר ומה לא, מה סכנת חיים וכו'.

להזכיר שבית דין צבאי זיכה מחבל מניסיון רצח, בגלל אורך ואיכות הסכין, אז תזכור שאחר כך מי שקובע אם להגיש כתב אישום או לא, זה קצין של הפרקליטות הצבאית, ומי שמחליט אם זה סביר או לא, זה שופט בית דין צבאי.

הם כן.

חייל שלא יודע מה זה שטח, לא יודע מה זה לישון שבוע עם נעליים בבוץ ולא יודע מה זה לא לישון כמה לילות הוא חייל פחות טוב כי הפעם הראשונה שהוא נתקל בזה זה בזמן אמת והוא לא יודע איך לתפקד עם זה.

למה אתה חושב שחיילים שיכולים להתקל בזה בזמן אמת לא עברו את זה?

אני לא יודע בוודאות איך זה היום, אבל אני (בתפקיד תוכניתן כן?) בהחלט ראיתי שטח, לא ישנתי כמה לילות וכו'.

זה קרה תחת ממשלת ימין. לפני זה זה לא היה.

בהנחה שאתה מגדיר את ביבי כימין - בוודאי.

אבל הציפיה שדווקא ממשלה שמאלית יותר, כזו שחברים בה מר"צ ורע"מ, ולכל הפחות נתמכת מבחוץ ע"י המשותפת, היא נאיבית למדי.

בסופו של דבר סביר להניח שמה שיקרה - זה מה שקרה עם ההקלות האחרות - ההחמרות הביאו למצב גרוטסקי שנחשף בצורה מזעזעת (ההריגה של בראל חדריה ז"ל למשל).

אבל אף אחד לא עושה את החשיבה ההוליסטית, לחפש את החור במקום את העכבר. כי זה לא נוח, זה לא כיף, זה הרבה עבודה, ואת הקרדיט על זה ייתכן שיקבל מישהו מהממשלה הבאה בכלל.

לפני 54 דקות, oryo כתב:

משהו שחוזרים עליו פעם אחר פעם בתור אם כל התירוצים - ולא בכדי, העולם באמת צבוע (אם אני זוכר נכון - יש איזו וועדת שלום של האו״ם עם איראן... lol). אבל איך זה מוריד מישראל אחריות? זה קצת כמו חוק גודווין באפליקציה של דיונים פוליטיים בישראל.

וועדת זכויות האדם של האו"ם אם כבר.

עם מדינות כמו לוב, סודן, ונצואלה, קובה, רוסיה (עד לא מזמן), סין, פקיסטן, קטאר, איחוד האמירויות, סומליה, וכו' וכו'.

לפני 54 דקות, oryo כתב:

הנה כאן הזכירו איך צלף ישראלי הוריד ראש של עיתונאית, כ-מ-ו-ב-ן שלא היינו שם ומי יודע אולי זה היה הדשוט מקרי לחלוטין וכו׳, אבל ההיסטוריה מוכיחה אחרת. מי מאיתנו שהיה או מכיר אישית אנשים שהיו בתפקידים מבצעיים יודע די טוב עד כמה גדול הכסת״ח הצהל״י. סתם דוגמא בשלף - מטרה שרוצים להוריד מקבל זיהוי וודאי, מורידים אותה, על הדרך מורידים רכב של משפחה לא מעורבת בסמוך. הודעת הדובר? ״פעילי טרור״. זה לא סיפור משוברים שתיקה או מהאינטרנטים, אלא מהמציאות.

שהעובדות לא יפריעו לך, האמריקאים קיבלו גישה לכל הקלטות רשתות הקשר ובדקו את כולן. נזכיר ש-USSC היה מעורב בחקירה הזו מההתחלה.

אלא אם נדמה לך שהוא משתף פעולה ומכסת"ח על צה"ל (ואז בסוף מוציא סיכום ש-Likely שהיא נהרגה מאש צה"ל, אבל זה לא היה בכוונה).

לפני 54 דקות, oryo כתב:

כולנו ראינו את זה מתרחש בלייב עם אבו אלקיען, אני זוכר איך שמעתי את גלעד ארדן קורה לו מחבל עם קשרים לדאע״ש בזמן שממש רואים בסרטון שמשהו שם דפוק לגמרי. בסוף זה היה סתם מורה... אופסי לא משנה.

ומסתבר שמי שהאכיל אותנו במידע הזה (ומסתבר שבניגוד למידע של השב"כ) זה המפכ"ל לשעבר מריח הכוסברה.

אבל מה הקשר של זה לצבא בכלל? זה משטרה, ומפכ"ל, ומח"ש, ופרקליט מדינה.

לפני 54 דקות, oryo כתב:

ואם בצביעות עסקינן, אין צבוע יותר מלהתרעם על הרצון של אנשים שלא להיות תחת שלטון זר ועוין לנצח.

כמו שהבאנו ארכי-טרוריסט, מתוניס / לבנון (תלוי מאיזה נקודת זמן תבחן את זה), שנולד בכלל במצרים, כי הוא החליט שהוא פלשתיני, ואמרנו לעצמנו - he will keep the Palestinians in line!

בכלל, פלשתינים זה לא איזה קבוצה מגובשת שמסוגלת לקבל So called פלשתיני אחר שישלוט עליהם, קח איזה אבו מאזן מרמאללה, שים אותו לשלוט על עזה, העזתים לא מקבלים את זה, נקל עליך, קח את אותו אבו מאזן מרמאללה, תן לו לשלוט על ג'נין, או על חברון.

הבעיה היא שאתה מסתכל על הפלשתינים כעל חברה שיש לה משהו משותף, אבל אתה יודע מה הדבר המשותף היחיד בעיני רוב הפלשתינים? שהם שונאים אותך.

אין שום קשר בין ערבי מנצרת לערבי מרמאללה לערבי מעזה לערבי מחברון. אבו מאזן על כיסאו רק בגלל כידוני צה"ל, כולנו ראינו מה קרה לאנשי פת"ח, אש"פ וכו' ברגע שהחמאס השתלט על רצועת עזה. כמה כיף זה צניחה חופשית קשור לכיסא מקומה 10?

זו חברה שבטית, וככזו הדרך היחידה שלה לקבל שלטון מרכזי, זה בצורה דיקטטורית-צבאית או סמי צבאית.

לפני 54 דקות, oryo כתב:

בשביל שיעור לגבי התמודדות עם שכנים עוינים, שווה לדבר עם מדינת ישראל באיזו הזדמנות, היא עושה את זה ממש טוב עם לבנון סוריה מצרים ירדן ושאר המזרח התיכון המטורלל. כשיש לאנשים מה להפסיד הם פתאום פחות ששים להתמודד עם הכח הכי עצמתי בשכונה, מדינת ישראל גם יכולה להסביר איך בונים לשכנים סתומים מגרשי חניה כשהם עושים דברים ששכנים לא אמורים לעשות.

נו, אז למה לא בונים מגרשי חניה בג'נין? תספר לנו.

לפני 54 דקות, oryo כתב:

כל אחד מאמין שהוא הגיבור בסיפור של עצמו, גם בחמאס אני בטוח שהם משוכנעים בצדקת דרכם ושהם בכלל ה good guys, אף אחד לא יושב על כסא מסתובב עם חתול ספינקס וחוכך ידיו בהנאה. בדיוק מהסיבה הזו, מי שלא מעוניין להיות שבוי באיזשהו מטריקס במסגרתו הוא צודק כי אקסיומה, יסתכל ימינה ושמאלה וישפוט לפי דברים קצת יותר אובייקטיביים.

כדי שהפלשתינים יהיו משוכנעים בצדקת דרכם, הם צריכים להסתיר יופי-יופי, שרובם המוחלט בעצם מהגרים שהגיעו אחרי המהגרים היהודיים.

כי אחרת זה שומט את הקרקע מתחת לטיעון הנצחי שלהם שמדינת ישראל היא קולוניאליזם שבא ונישל את הפלשתינים המקומיים.

בשביל זה צריך גם לשכתב את ההיסטוריה - כאילו עד 65 לכל הפחות, הם בכלל לא חשבו שהם סורים דרומיים.

לפני 54 דקות, oryo כתב:

ומה לעשות אבל אובייקטיבית, כשצבא מוריד ראש של עיתונאית עם אפוד ואז מתנער מאחריות עד שהעדויות הן באמת overwhelming, זה נראה ממש ממש רע. גם אם היא ערבייה.

תוצר של מדיניות בנט - להגיד מהר, גם אם זה לא נכון ויש לך עשירית אינפורמציה.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מעניין, אתה לקחת את התחקיר של צה"ל, מ"ירי שוגג בסבירות גבוהה שלא כוון לעיתונאית", הפכת את זה לרצח (כלומר שוגג הפך למכוון, סבירות גבוהה הפך לוודאות, והמטרה השתנתה מ"חמושים פלסטינים"

מה זה משנה בכלל.

לא רוצה לחטוף כדור? אל תעבוד בסיקור חי לקרבות ירי. בסך הכל תאונת עבודה שיצאה מפרופורציה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אכן חלק מלהיות חייל, אבל זה לא מייצר חייל טוב יותר. יש לזה 0 השפעה על ההכשרה של החייל (בהינתן שהצבא קובע את אורך הקורס), יש לזה השפעה שלילית בהינתן שהצבא לא קובע את אורך השירות הכללי.

אתה טועה. זה חלק מללמוד לסנן השפעות סביבתיות.

כבר ב 2003 כשסדירים בטנקים ונגמשים התקפלו חזרה לבסיס בתרגיל כי חורף סוער ברמה אנחנו כמילואימניקים על גפס"ים פתוחים וריאוסים המשכנו כרגיל. 

בזמן חירום אף אחד לא יעצור לך את המלחמה כי קר, רטוב ובוץ.

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אף אחד לא היה מצקצק בלשון אם היו מחליטים גם בקריית ההדרכה (שמה הרשמי של עיר הבה"דים) שקורסיסטים עושים שמירות ותורנות מטבח וניקיון.

הצבא החליט לקנות את השירותים האלה מכל מיני סיבות, אחת מהן היא שאורך השירות הוא שנתיים ו-8 חודשים, מתוכו יש זמן של הכשרה כדי להגיע לרף מסוים.

אם עושים תורנויות מטבח, ושמירות וניקיון, אז ייקח יותר זמן להגיע לאותו רף, או שבאותו זמן תקבל רף יותר נמוך. לא לדבר על כך שצריך להעביר כל הדרכה לפחות פעמיים, כי תמיד יהיה מישהו שבדיוק בשמירה ומטבח וכו'.

3 ימים זה כל הסיפור?

נראה לך סביר שחייל פעם ראשונה ייתקל בשמירה אחרי 4 חודשי שירות?

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה אתה חושב שחיילים שיכולים להתקל בזה בזמן אמת לא עברו את זה?

אני לא יודע בוודאות איך זה היום, אבל אני (בתפקיד תוכניתן כן?) בהחלט ראיתי שטח, לא ישנתי כמה לילות וכו'.

כי אני מכיר אותם וזה מה שהם אומרים.

אני מדבר על לוחמים שסיימו הכשרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שימוש בחברת שמירה חיצונית בצבא (ובמשטרה) ביזיון בכל רובד אפשרי. החל מאי ביצוע על ידי חיילים, כלה בנראות בסיסית ומה אתה משדר הן פנימה והן החוצה. אני לא מבין בכלל באיזו רמה ניתן להצדיק את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבעיה היא שאתה מסתכל על הפלשתינים כעל חברה שיש לה משהו משותף, אבל אתה יודע מה הדבר המשותף היחיד בעיני רוב הפלשתינים? שהם שונאים אותך.

בניגוד אלינו. המשותף אצלנו הוא ששונאים אותנו. אני יכול להתפלצן על זה עוד קצת, אבל אין לי כח. אבל מה שכן -בחיי שאני לא אצליח אף פעם איך ילדים של מהגרים חושבים ברצינות כמוך שהסיפור שלהם הוא יותר.. לא יודע.. משהו.. מהסיפור של ילדים של מהגרים מקבוצה אחרת ליד. כאילו.. אוקי, לא היו פה ערבים לפני 100 שנה. גם המשפחה שלי ושלך ולא. אז? אה. נזכרתי. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

מה זה משנה בכלל.

לא רוצה לחטוף כדור? אל תעבוד בסיקור חי לקרבות ירי. בסך הכל תאונת עבודה שיצאה מפרופורציה.

בטח שזה משנה, אתה סיווגת את זה כתאונת עבודה, צה"ל כטעות מצערת, ארה"ב כטעות מצערת.

להפוך את זה לרצח זה הזייה, צריך בשביל זה איזה פטריה מיוחדת.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אתה טועה. זה חלק מללמוד לסנן השפעות סביבתיות.

שיש להן 0 השפעה על ההכשרה שלך.

כבר ב 2003 כשסדירים בטנקים ונגמשים התקפלו חזרה לבסיס בתרגיל כי חורף סוער ברמה אנחנו כמילואימניקים על גפס"ים פתוחים וריאוסים המשכנו כרגיל. 

בזמן חירום אף אחד לא יעצור לך את המלחמה כי קר, רטוב ובוץ.

זה כבר עניין אחר לחלוטין, שבהחלט יש לו השפעה על ההכשרה שלך.

הם לא אותו דבר, ולא אמורים לשבת באותו סל.

3 ימים זה כל הסיפור?

מאיפה הבאת את המספר הזה? המספר שאני מכיר גבוה בהרבה.

זו אחת הסיבות שמעדיפים עדיין שקורס תכנות יהיה קד"צ.

קורסים מקבילים אלינו (בזמנו היה Adobe Flash, מנהלי רשת, QA) לא היו קד"צ, ועשו שמירות ותורנויות ניקיון (ללא מטבח), ובבסמ"ח ההערכה הייתה שזה מוסיף כ-10%-15% לאורך הקורסים.

אז אלא אם כן מישהו מגיע לקריית ההדרכה לקורס של חודש, לא סביר שזה יתבטא ב-3 ימי תורנות בלבד.

נראה לך סביר שחייל פעם ראשונה ייתקל בשמירה אחרי 4 חודשי שירות?

אבל הוא לא, למיטב ידיעתי בט"רים לא בקריית ההדרכה, ובהם יש שמירות.

מעשית טירונים עושים שמירה אחרי שבוע וחצי בערך, אחרי המטווח הראשון.

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

כי אני מכיר אותם וזה מה שהם אומרים.

אני מדבר על לוחמים שסיימו הכשרות.

שוב, אני בטוח שהם חושבים שהם יודעים, זה לא עמד בשום מבחן.

גם אל"מ כמו ישראל שומר חשב שהוא יודע.

אז מה יגידו אזובי החפ"שים?

לפני 4 שעות, RK כתב:

שימוש בחברת שמירה חיצונית בצבא (ובמשטרה) ביזיון בכל רובד אפשרי. החל מאי ביצוע על ידי חיילים, כלה בנראות בסיסית ומה אתה משדר הן פנימה והן החוצה. אני לא מבין בכלל באיזו רמה ניתן להצדיק את זה.

מבחינה מנהלתית ותקציבית (ובטח עוד כמה בחינות) - בקלות.

מבחינת רמת חיילות - יש המצדדים ויש שלא, יש שטוענים ששומר מקצועי קבוע עדיף, ויש שאומרים שעדיף מישהו על מדים גם אם הוא אתמול עשה מטווח ראשון.

אני לא יודע לכאן או לכאן, לא הייתי בתפקיד שהצריך ממני לבחור. ולכן גם אין פה "הצדקה", יש טיעונים לכאן יש טיעונים לשם, אפשר להתווכח איתם.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

בניגוד אלינו.

כן, עובדתית יש פה מדינה פחות או יותר מתפקדת כבר 70 שנה, כולל חילופי שלטון, ולמעט איזה אלטלנה, וכמה מקרים אזוטריים ופרטיים, החלפת שלטון לא לוותה בחיסול נאמני השלטון הקודם.

כאילו ב-77 לא זרקו את אנשי מפא"י קשורים לכיסאות מהגג של בניין שלום (מזל שעזריאלי עוד לא נולד).

וגם ב-2021, עם כל הגיז'דורים של הליכודניקים, לא העמידו אותם מול כיתת יורים.

אתה יכול לומר בכנות שבחילופי השלטון הבודדים בדיקטטורה ששמה הרש"פ זה לא קרה?

היו שם כולה 2 חילופי שלטון, המוות של ערפאת (המזל שלהם שזה היה אחרי הגל הגדול של המעצרים והחיסולים של חומת מגן, אז הארגונים ה"מתחרים" היו מוכים וחבולים) - ובכל זאת היה גל מעצרים וחיסולים, ונצחון החמאס בעזה, שאנחנו יודעים מה קרה שם, כולל אנשים שנקשרו לאופנועים, ונגררו ברחובות עזה עד שנשאר מהם רק עצמות.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

המשותף אצלנו הוא ששונאים אותנו. אני יכול להתפלצן על זה עוד קצת, אבל אין לי כח.

אמיתי לא הבנתי את הטענה הזו.

יש לי איזה חשד קל שהכוונה היא לכך שהמשותף אצלנו הוא הפורמט הזה של "מקלט ליהודי העולם", אז כן, במידה רבה מאוד, זה המשותף אצלנו, וזה חתיכת משותף.

זה לא רק שרודפים ורדפו אותנו, אלא שרודפים ורדפו אותנו על אותם טעמים בדיוק, ובערך באותן שיטות (לפי ההתקדמות הטכנולוגית), זה מייצר נרטיב משותף גדול מאוד, שותפות גורל גדולה מאוד (בזעיר אנפין מאוד, תסתכל על יחסי מדינת ישראל והדרוזים, אז בין יהודים ליהודים זה חזק פי כמה), וחשש משותף גדול.

כשהבעיה הפוטנציאלית מס' 1 לקיום שלך, היא הבעיה הפוטנציאלית מס' 1 לקיום של השכן שלך, והיא לא פתירה ברמת זבנג וגמרנו, זה מייצר קשר חזק.

זה נכון גם לגבי פלשתינים, רק שמסתבר שהבעיה הפוטנציאלית מס' 1 לקיום של הפלשתיני, זה לא ישראל, אלא פלשתיני אחר מחמולה אחרת, ואולי נפה אחרת.

אז כמובן שזה לא יוצר שם איזה שותפות גורל. ערפאת ניסה לייצר פלשתיניות מאפס, זה לא עבד, אגב גם כאן היה ניסיון דומה (דמות ה"צבר" ולא ה"יהודי הגלותי") - שנכשל מאותה סיבה בדיוק. כשזה מלאכותי זה צריך להיות כמו יצירת יהלום מעבדה, הרבה חום ולחץ לאורך זמן, מה שמתאפשר בד"כ תחת שלטון רודני חזק, והרש"פ היא כל כך "חזקה" עד כדי כך שאם צה"ל יוצא מיו"ש, אבו מאזן בורח לראש העין לגור במרתף של גנץ מחשש להפרדת הראש מהכתפיים.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אבל מה שכן -בחיי שאני לא אצליח אף פעם איך ילדים של מהגרים חושבים ברצינות כמוך שהסיפור שלהם הוא יותר.. לא יודע.. משהו.. מהסיפור של ילדים של מהגרים מקבוצה אחרת ליד. כאילו.. אוקי, לא היו פה ערבים לפני 100 שנה. גם המשפחה שלי ושלך ולא. אז? אה. נזכרתי. 

אה? מי שטוען שהסיפור שלהם הוא יותר... זה תמיד הפלשתינים.

הם תמיד "היו פה קודם", הם תמיד כולם "נייטיבז" (אבל עם שם כמו "אל מסרי" או "חיג'אזי").

אם כבר, אז הטענה שלי היא שכל הסיבות שבגללן הם בכלל היגרו לפה - זה בגלל היהודים.

או מהגרי עבודה כדי לעבוד אצל היהודים שבאו והקימו מפעלים ותעשייה וחקלאות וכו'.

או מהגרי עבודה כדי לעבוד אצל הבריטים, שקיבלו את המנדט כדי להקים בית לאומי לעם היהודי.

ככה או ככה, הסיבה היחידה שבגללה היה לאותם מהגרים ערבים סיבה בכלל להגר לפה, ולא להמשיך הלאה ללבנון או אפריקה, היא היהודים.

אז בחשבון הזה - כן, הסיפור של היהודים יותר משהו... לא רק שכשהם הגיעו פתאום הייתה סיבה להגר ל-God forsaken land הזה, אלא שאותה סיבה ממש היא זו שהביאה את אותם מהגרים, שפתאום טוענים שהסיפור שלהם יותר משהו...

לולא אותם יהודים, מה היה לחיג'אזי לחפש פה? ואל מסרי כנראה היה ממשיך לחפש אוצרות בתחת של תות ענח אמון.

צריך מידה גדולה של חוצפה ושכתוב ההיסטוריה, כדי שמהגר עבודה, יאשים את מי שייצר את אותה עבודה במדינת היעד של המהגר, בכך שגנב לו את האדמה.

והסיבה היחידה שזה עובד, היא שאף אחד לא מעמת את הפלשתינים עם העובדות, מקבלים את הנרטיב שלהם, שקרי ככל שיהיה.

איכשהו פלשתינים נמצאים פה אלפי שנים, ובכל זאת חמולה אחת שחומה כמו סודנים, ואחרת לבנבנה עם עיניים כחולות. אפילו לעקם את הגנטיקה הם הצליחו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

אזרחים נטבחים על בסיס יומי , בתי חולים ומרכזי קניות מופצצים , והעולם המערבי שולח נשק ...

שולח נשק במיליארדים למדינה שלא חייבים לה כלום. מטיל סנקציות על רוסיה שעולות מיליארדים גם כן ופוגעות באזרח האירופאי הקטן וגם בשאר אזרחי העולם.

זה שלא פותחים כולם במלחמה עם רוסיה לא אומר שלא עושים כלום. אם יעשו לישראל עשירית ממה שעשו לרוסיה עד כה - טוב לישראלים לא יהיה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בטח שזה משנה, אתה סיווגת את זה כתאונת עבודה, צה"ל כטעות מצערת, ארה"ב כטעות מצערת.

להפוך את זה לרצח זה הזייה, צריך בשביל זה איזה פטריה מיוחדת

איזה גורם רשמי מגדיר את זה כרצח?

זאת תאונת עבודה שהיא טעות מצערת. מה זה משנה? כמו שצ'ינג צ'ונג החליק על פיגום ונפל מקומה 20 באתר בניה ונהרג, ככה גם היא היתה במקום מסוכן ליד מטרות של צה"ל ונהרגה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אפילו אחרי ההקלה, לא הגענו למצב שהיה לפני עשור.

לפני עשור היה מותר לירות בגנב נשק בלי תנאים, עכשיו הקלו את התנאים ומותר לירות בגנב נשק בתנאים מסוימים...

החלק הראשון לא נכון, לראיה מכת הגניבות בצאלים שהתחילה לא לפני שנה ולא לפני עשר ולא לפני עשרים (אל תרגיש צורך להגיב עם לינקים לכתבות שלא הבנת מה כתוב בהן שסותרות את הטיעון שלך, חבל על הזמן שלך).

לפני 14 שעות, CX25GTI כתב:

אין הכרזה על איזור האסור בטייס דבר שהיה ממוטט את ההתקפה הרוסית.

אין צורך בכך כי כבר אין התקפה רוסית ורוב מטוסי הקרב שטסים באוקראינה הם אוקראינים, הרוסים איבדו לחלוטין את העליונות האווירית ולא מפעילים שם כמעט מטוסי קרב.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

I rest my case.
תגובה של לוזר.

היה לך קייס? 

ברצינות, כמעט את כל הפוסטים שלך אפשר להחליף באוטומט סופי דטרמיניסטי עם איזה 4 מצבים מבוססי אובססיה יתרה להתקרבנות וחיפוש צביעות, שגם זה לא מקורי מדי - לא יודע מי הגאון שחשב על זה אבל זה חלק מאוד גדול מהרטוריקה הימנית בשנים האחרונות.

פורסם
לפני 11 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אתה יכול לומר בכנות שבחילופי השלטון הבודדים בדיקטטורה ששמה הרש"פ זה לא קרה?

לא

אמיתי לא הבנתי את הטענה הזו.

דווקא הבנת

אגב גם כאן היה ניסיון דומה (דמות ה"צבר" ולא ה"יהודי הגלותי") - שנכשל מאותה סיבה בדיוק. כשזה מלאכותי זה צריך להיות כמו יצירת יהלום מעבדה, הרבה חום ולחץ לאורך זמן, מה שמתאפשר בד"כ תחת שלטון רודני חזק, והרש"פ היא כל כך "חזקה" עד כדי כך שאם צה"ל יוצא מיו"ש, אבו מאזן בורח לראש העין לגור במרתף של גנץ מחשש להפרדת הראש מהכתפיים.

זה לא נכשל לגמרי. למעשה, הפוסטים של יובל פה מראים בדיוק עד כמה זה לא נכשל.

ולא בטוח שמאבקי כוחות אצל הפלסטינאים מעידים לכאן או לכאן על התנועה הלאומית שלהם. בכלליות, נראה לי שאתה מכיר את הדעה שלי. לאומיות זה מבנה חברתי מוגבל. תמיד היה כזה ותמיד יהיה כזה. 

הם תמיד "היו פה קודם", הם תמיד כולם "נייטיבז" (אבל עם שם כמו "אל מסרי" או "חיג'אזי").

די כל ההנהגה הציונית הכירה בזה שיש כאן ערבים. מהרצל ועד לז'בוטינסקי או בן גוריון. זכור לי שבן גוריון בעצמו ניסה להמציא או לאמץ איזו תאוריה שהערבים פה זה בעצם יהודים ששרדו את הגירושים אבל התאסלמו. המספרים שאני מכיר מראים שהיו פה יותר ערבים מיהודים בתחילת המאה ה-20 וגם אחרי. כמובן, באו גם מהגרי עבודה. 

בוודאי שיש טענות מפגרות בנרטיב שלהם. וגם בשלנו. ויכוח על סיפורים כמעט תמיד יהיה מפגר כנראה. 

בכל מקרה, פוסט יפה כתבת. נהנתי לקרוא הפעם.

פורסם
לפני 12 שעות, m3x7r3m3 כתב:

איכשהו פלשתינים נמצאים פה אלפי שנים, ובכל זאת חמולה אחת שחומה כמו סודנים, 

אתה לא מתעייף מהקשקוש הזה? 

אתה מודע לעובדה שישראלים מוציאים אזרחות פורטוגלית על סמך זה ששם המשפחה שלהם הוא פינטו או זרקא?

והאתיופים שמגיעים לפה? הם שחורים כי הם צאצאי אברהם אבינו?

שמות משפחה מראים על מקור של אחד מבני המשפחה שיכול ללכת אחורה גם מאות שנים, כמו במקרה של יהודי פורטוגל. אתה מוכן להביא לארץ את כל צאצאי משפחת נבלוסי (חברוני) שמסתובבים בעולם?

לחשוב שלמישהו קוראים אלמסרי כי עד לפני מאה שנה המשפחה שלו הייתה במצרים, זה קשקוש.

זה רק אומר שאחד מאבותיו הגיע מתישהו ממצרים לאנשהו והוא היה יוצא דופן היכן שהתיישב. במצרים כולם מצרים אז אין סיבה לציין את זה בשם המשפחה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מדינה שלא יכולה לספק לאזרחים ביטחון ולא יכולה לאפשר לאזרח עובד משלם מיסים לרכוש קורת גג ראויה - לא ראויה להתקיים. 

• תוכן חדש...