Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי אוצר לך מה לעשות?
אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים ואת המים לירדנים אנחנו מוכרים במחיר טוב (וכאחד שעוסק בתחום אני יכול לגלות לך שאיםן לנו בעיה של מים).

לגבי עומק אסטרטגי, תבדוק לאיזה מרחק הטילים של האויב מגיעים. להזכירך במלחמת המפרץ לפני יותר מ 30 שנה חטפנו טילים מעירק.

ולא משנה איפה תשב. תמיד יהיו יישובים קרובים לגדר שיחטפו וזה לא משנה אם זה פתח תקוה או יריחו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

מי אוצר לך מה לעשות?
אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים ואת המים לירדנים אנחנו מוכרים במחיר טוב (וכאחד שעוסק בתחום אני יכול לגלות לך שאיםן לנו בעיה של מים).

לגבי עומק אסטרטגי, תבדוק לאיזה מרחק הטילים של האויב מגיעים. להזכירך במלחמת המפרץ לפני יותר מ 30 שנה חטפנו טילים מעירק.

ולא משנה איפה תשב. תמיד יהיו יישובים קרובים לגדר שיחטפו וזה לא משנה אם זה פתח תקוה או יריחו.

הסכם המים עם ירדן הוא בזיוני במחיר נמוך יותר ממה שמשלם האזרח הישראלי, וכמובן שזה לא מונף לתחום הפוליטי כי הרי משאב חיוני שכזה שיכול לשמש כקלף מיקוח נמסר בקלות דעת וללא מחשבה אסטרטגית.

טילים אינם מכריעים מלחמה , כיבוש השטח פיזית הוא זה שקובע .

ועאשר יטווחו את נתבג מהרי שומרון וישתקו את המדינה וגוש דן אז הזמירות יהיו אחרות , מזכיר לי את שרון שהבטיח מכה קשה אם הפלסטינים ירו מהשטחים שיפונו בעזה , את הסיכון הזה אולי אתה מוכן לקחת , אני בהחלט שלא.

מה שניתן ללמוד ממלחמת לבנון האחרונה הוא דבר פשוט, אם אתה מספיק חזק ומרתיע הצד השני מבין זאת היטב, לכן הגבול הצפוני שקט ונסראללה מבלה את מרבית ימיו בבונקר.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, CX25GTI כתב:

הסכם המים עם ירדן הוא בזיוני במחיר נמוך יותר ממה שמשלם האזרח הישראלי,

אזרח ישראלי משלם חצי מהמחיר הישן ששילמו הירדנים, ובהסכם החדש הוא משלם פי 20 פחות.

אופס, טעות.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

היה הסבר ל"א"י שייכת לעם היהודי (בניגוד ליהודי זה או יהודי אחר)"?

כנראה פספסתי באמת.

לא טרחת לשאול, פשוט הנחת, ואז גם סגרת את הבאסטה עם ההנחה שלך.

לפני 16 שעות, oryo כתב:

למי אכפת מה הם מספרים לעצמם בשביל לחזק את הנרטיב (צודק יבגני שזה משעשע לראות אנשים שמסבירים שנרטיב א׳ עולה על נרטיב ב׳, כמו להתווכח איזה אלוהים חזק יותר) - מה שמשנה זה מה עושים בהינתן המצב בשטח. הם יכולים להתבכיין עד מחר שהאדמה שלהם, כמו שהסורים יכולים לטעון את זה, או הבריטים על אדמת ארה״ב, או אולי האינדיאנים על ארה״ב... כל זה לא משנה, יש עובדות בשטח. 

לדעתך, ולדעת יבגני ופינדר, אבל עובדתית הם משקיעים הרבה בחיזוק הנרטיב הזה - לא כדאי לשאול למה?

ומבחינה היסטורית - הם מצליחים לייצר הרבה יותר Traction למצב שלהם - אך ורק בגלל חיזוק הנרטיב, ולא בגלל שום סיבה אחרת (הטולרנס הבינלאומי לטרוריסטים בעולם של Post 9/11 נמוך בהרבה).

אז גם מבחינה היסטורית התפיסה שלכם, אפעס, כושלת.

לפני 16 שעות, oryo כתב:

הם יכולים לנסות לקחת את האדמה בכח, הם ניסו פעם פעמיים כשישראל היתה חלשה יותר בסדרי גודל, משהו אומר לי שהם לא כ״כ מסוגלים לעשות עם זה כלום, מקסימום לייצר לעצמם מגרשי חניה חדשים בחסות צה״ל.

תקרא קצת על תוכנית פיאד וההשתלטות הפלשתינית על שטחי C.

אז הם לקחו אדמה בכוח (בניגוד להסכם אוסלו אגב), כמה מגרשי חניה חדשים נוצרו שם?

אה, לא נוצרו, אפילו לא פינו את אותם משתלטים.

לפני 16 שעות, oryo כתב:

יש קבוצה שלמה שמאמינה שהפתרון לסכסוך הוא להתעלם עד שהם יתאיידו, או אולי פשוט ישלימו עם המצב שהם לנצח יהיו תחת שליטה זרה.

יש את הקבוצה שפשוט ויתרה על התעסקות בנושא הזה כי הוא כ״כ מייאש ומאעפן. הרי בסופו של יום כל עוד ישראל לא בתוך מלחמה אקטיבית לרוב הישראלים הסכסוך הזה לא משפיע על היום יום יותר מדי.

ויש את הקבוצה האחרת, שקורסת לתוך עצמה, שמאמינה שצריך להגיע לאיזשהו הסדר ואז להתמודד מול ישות ריבונית כמו שמתמודדים עם כל ישות ריבונית אחרת.

שכחת קבוצה שחושבת שלא יהיה פתרון לסכסוך הזה, כי המינימום שהם דורשים זה יותר מהמקסימום שאנחנו מסוגלים לתת.

בלי קשר הקבוצה השלישית היא נאיבית - חושבת שמה שלא עבד באוסלו והתפוצץ לנו בפנים (תרתי משמע), יעבוד הפעם אם רק ננסה שוב יותר חזק.

לפני 16 שעות, oryo כתב:

שתי הקבוצות הראשונות הן, בתכלס, אותה קבוצה מבחינה אופרטיבית. הם גם הרוב המובהק בישראל.

להסכם אוסלו היה בזמנו רוב דחוק באוכלוסיה היהודית.

האנשים האלה זזו מהקבוצה השלישית, לשנייה ולראשונה.

אם זה כל כך הרבה אנשים שעשו את התזוזה הזו - אולי לא הם המטומטמים?

לפני 16 שעות, oryo כתב:

לפלסטינים, כל עוד הם לא התאיידו, נכון להיום יש דרך (אפקטיבית) אחת להעלות את הסכסוך הזה לבמה בשביל שקבוצה 2 - שהיא מסה ענקית של אנשים - תחליט אם היא קבוצה 1 או 3. אלימות. 

דרך מחרידה, ואם זה לא ברור מאליו: אין כאן הצדקה - אלא קריאת מצב בלבד. לפלסטיני ממוצע בעזה יש בחירה בין עוני, התאבדות או אלימות. זה ממש בעייתי להתמודד מול אנשים כשהקולטרל הכמעט יחידי שיש להם זה החיים שלהם / משפחתם. 

ברור, הרי הסיבה היחידה שהפלשתינים נוקטים בטרור, זה כדי לגרום לישראלים להחליט החלטות פוליטיות!

ובו זמנית, הפלשתינים בעצמם מספרים על הסיבה לנקיטה בטרור, והם טוענים שזה כדי לגרש מפה / להשמיד את היהודים (סליחה, את הציונים, רק שדיא חמארשה לא בדק מי ציוני בבני ברק לפני שירה).

לפני 16 שעות, oryo כתב:

לכן נוצר בישראל מעגל דמים מזעזע, שמקבל חיזוקים כל כמה זמן. אפשר לומר (ובצדק, לדעתי) שהם האשמים המרכזיים - ב48׳ הם יכלו לקבל המון ובחרו מה שבחרו, והיו הזדמנויות אחרות בהן היה להם out אבל הם המשיכו בפיגור שלהם.

אבל אי אפשר לומר ברצינות שהם האשמים הבלעדיים - בטח כל עוד רוב הציבור בישראל משתייך, אופרטיבית, לקבוצה שממתינה עד שהם יתאיידו.

אולי במקום לחפש אשמים - תחפש פתרונות?

לפני 16 שעות, oryo כתב:

באסה, בעיקר להם אגב. 

אבל לא נורא עם עוד קצת בן גביר וסמוטריץ׳ הסיטואציה תתייצב, כן... זה נשמע לי הגיוני 🙄

עם מרצ זה בטוח לא יתייצב ולא התייצב, כי הפער הוא בין מה שהם רוצים, ומה שאתם חושבים שהם רוצים.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

או שאתה שולט בהם, או שאתה קולט אותם, או שאתה נותן להם ריבונות. אני מתעלם מהאופציה הרביעית תחת ההנחה שכולנו מבינים שזה לא מגניב.

למה לא? מאוד מאוד מגניב, ומי אתה שתחליט שאופציה מסוימת היא לא מגניבה?

לפני 14 שעות, oryo כתב:

אני מסכים שזו בעיה, פשוט טוען שזו לא חייבת להיות הבעיה של ישראל (ברמת הניהול). שהפלסטינים יקחו ריבונות ויתמודדו, יהיה ממש ממש יותר קל לפתח קשרי מסחר ואנרגיה עם השכנה הכי חזקה ומתקדמת שלהם, אבל אם הם מעדיפים להלחם - בהצלחה עם זה. ישראל תכתוש אותם כפי שכותשים היום, או יותר, כי בקונסטלציה הזו אין לישראל שליטה ב(ולכן, אחריות ל)מצב של הפלסטינים.

אתה חושב שאם תתן לפלשתיני כסף, אתה תפדה בכך את השאיפות הלאומיות שלו.

עכשיו אנחנו יודעים בוודאות, איפה הפער, הם יעדיפו לחיות בעוני, בחרא, בלי אוכל ובלי מים, ולא לוותר על השאיפות הלאומיות שלהם.

ובקונסטלציה הזו אין לישראל אחריות למצב של הפלשתינים, בערך כמו שאין לישראל אחריות למצב של העזתים? אויש, זה בדיוק מה שסיפרו לנו לפני ההתנתקות, אבל זה לא עבד, לא בערך ולא בכלל.

כולל המצב הגרוטסקי שבו הם מקבלים מאיתנו חשמל, הם לא משלמים עליו, הם יורים רקטות שפוגעות בקו החשמל הזה, ואזרחים ישראלים צריכים לעבוד תחת אש כדי להחזיר את קו החשמל הזה שמספק חשמל אך ורק לעזתים שיורים עליהם. עד כדי כך אין לנו כבר אחריות עליהם.

מתישהו תתעוררו ותבינו שאנחנו לנצח נהיה אחראיים עליהם כי מישהו צריך להיות אחראי - והם פשוט לא רוצים לקחת אחריות.

הרי באיזורי A ו-B הם תיאורטית אחראים, גם היום.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

ממש כפי שהמצב בסוריה אינו הבעיה של ישראל, הפליטים בירדן אינם הבעיה של ישראל, ההפיכה במצריים אינה הבעיה של ישראל (וכו׳) - לאחר הפרדות אמיתית הפלסטינים גם לא צריכים להיות בעיה של ישראל.

המצב בסוריה כל כך לא הבעיה של ישראל, עד כדי כך שכבר עשו תוקפים בסוריה (לפי פרסומים זרים וכו') בערך פעם בחודש.

הפליטים בירדן כל כך לא הבעיה של ישראל, עד שרצנו לספק להם מים בזיל הזול (מחיר הרבה יותר נמוך משאזרח ישראלי משלם) הרבה מעבר להסכמים (כאילו לנו יש עודפי מים).

ההפיכה במצרים כל כך לא הבעיה של ישראל, עד כדי כך שאחרי ההפיכה, תקפו את השגרירות, ורק אחרי לחץ של ארה"ב חיילי הקומנדו המצרי חילצו את הישראלים משם.

יצאת פיתה.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

ואם הפלסטינים יבחרו במאבק (וזה ההימור שלי, אני לא מאלו שחושבים שרק תתן להם מדינה ופוף הם יהיו מקסימים ושוחרי שלום) - התגובה לישות ריבונית יכולה (וצריכה) להיות הרבה יותר חדה מאשר תגובה לישות תחת השליטה שלך. ככל שיהיה להם יותר מה להפסיד, כך יווצר מצב שפחות בא להם להפסיד את זה.

זה עבד כל כך טוב מול עזה, למה לא לשחזר את זה.

וגם התפיסה שתתן להם מה להפסיד, אז הם לא ירצחו אותך, התרסקה קשות מול קרקע המציאות. אז כדאי לנסות את זה שוב.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

אגב, גם כל ההקשר הולך למקום אחר, לא משנה כמה נספר לעצמנו שהעולם מאשים אותנו רק כי אנטישמיות, בפועל יש חתיכת logical argument אמיתי (בין אם הוא הגורם, ובין אם לא) לביקורת על המדיניות הישראלית. אם נדייק את המאבק מהרצון שלהם בעצמאות לרצון שלהם במוות, זה נהיה סיפור אחר. האנטישמים תמיד יהיו אנטישמים, אבל יש המון אנשים אינם אנטישמים אלא סתם אמפתיים, ויהיה הרבה יותר קשה למכור להם את הסיפור שהפלסטינים בסה״כ רוצים מלחמה בשביל להגדיל לעצמם את המדינה. 

שוב, כי זה עבד כל כך טוב בעזה.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

(אבל כל זה תיאורטי בלבד, בפועל מעגל הדמים לא הולך לשום מקום בעתיד הנצפה לעין... גם לי אמרו שהייתי ילד שכשאהיה גדול כבר לא יהיה צבא ומלחמה, היום אני מאמין שההורים הרבה יותר מיואשים/מפוכחים)

"כשתהיה גדול לא יהיה צבא ומלחמה" זה אשליות שמכרו עם אוסלו.

ההתפכחות מזה היא התפכחות מאוסלו עצמו.

לפני 14 שעות, פינדר כתב:

כל זמן שהמלחמה הייתה נגד אויבים מבחוץ הייתי בעד להילחם.

הבעיה היא שאני מרגיש שהמלחמה הקשה היא פה בתוכנו.

כי התפיסה שלך היא X, ורוב האוכלוסיה בישראל לא מקבלת את התפיסה שלך?

לפני 13 שעות, David32 כתב:

אולי פעם הייתי יכול להאמין בזה. אבל לא עכשיו. סורי. מחשבה שמרגישה לי קצת ילדותית. כאילו הם יהפכו למדינה ונכניס להם את כול הזרנוק - בלי השלכות.

בפועל, גם אם הם מדינה, אני לא מאמין שהמצב ישתנה יותר מדי.

מדויק לחלוטין.

לפני 10 שעות, oryo כתב:

ההיסטוריה מלאה בסכסוכים לא פתירים שהגיעו לסטטוס קוו, תשאל את סוריה ולבנון הם יספרו לך איך זה לרצות שישראל לא תהיה קיימת ובד בבד לא לעשות עם זה יותר מדי כי אין אפשרות.

בסוריה זה לאפשר למיליציות איראניות מקומות ולמשמרות המהפכה להתבסס בסוריה ולפעול נגד ישראל משם.

בלבנון זה שחיזבאללה הפך לתנועה פוליטית עם מיליציה, ומשם הפך למיליציה בתוך צבא לבנון ממש.

סטטוס קוו מוצלחים מאוד, חייבים לייצר לעצמנו עוד כאלה.

לפני 10 שעות, oryo כתב:

מחשבה יותר ילדותית, בעיני, זה להאמין שאם רק תמתין מספיק זמן הם יתאיידו, או אולי ישלימו עם זה שלנצח שלטון עויין יחליט להם מה לייבא לאן לטוס איזה צבא מותר להם (וכו׳). אני מניח שכולנו צעירים לנצח 🙂

יש שתי אופציות:

1. השלטון העוין יחליט להם מה לייבא

2. הם יתחמשו באופן חופשי ויתקפו אותנו בכל פעם שלאיזה אחמד נמאס מהעז שלו.

אין דרך ביניים, כי לא היום, ולא בעתיד, יהיה להם שלטון מרכזי שאתה יכול לראות בו אחראי, וזה כתוצאה ממה שכתבתי קודם, בניגוד לתיאוריה, עבור פלשתיני אחד - פלשתיני אחר הוא אויב גדול יותר מאשר יהודי.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

זה מאוד ריאלי.

זה לא, אתה חי בסרט שאתה יודע בדיוק איך אנשים אחרים, במדינות אחרות יגיבו, למשהו שאתה עוד לא יודע איך נראה מהצד שלך.

אל תשווה למה שקורה בעזה (שגם שם העולם מקבל עד לרמה מסויימת) כי שם אנחנו סגרנו את המים הבינלאומיים אז אנחנו עדיין הריבון.

מה שיפה בלהיות הצד החזק זה שאתה לא צריך הסכמה של הצד השני.

הנה התבססות של שקר, יש להם מעבר גבול עם מצרים, קוראים לו מעבר רפיח.

לפני שעה, פינדר כתב:

באוסלו הם ויתרו בצער רב על 48 וגם על חלקים נכבדים מ67.

זמנית בלבד, אפילו ערפאת אמר את זה בעצמו.

כולל ההצדקה לשקר תחת ההיתר הדתי של "הסכם חודיבייה".

לפני שעה, Night Driver כתב:

לזו שאנחנו בוחרים (ולא משנה אם הבחירה נכונה או לא) לא למחוק אותם ברבע שעה כי את היכולת יש לנו.

משפטים חזקים כאלה כמו "כשהגלים מתחזקים - החזקים מתגלים", "איפוק זה כוח" וכאלה...

כי עכשיו גרות שם קהילות של שוודים פציפיסטים לא חמושים.

אז הפתרון הכי טוב, זה לאפשר להם להתחמש באופן חופשי.

כבר אמרתי שלא מעניין אותי מה הם רוצים אלא מה שנכון לי.

ומה שנכון לך זה לקחת אוכלוסיות, שקוראות לעצמן עם, עם תפיסה נאצית שדוגלת בהשמדת היהודים, שכבר היום מנסים ככל יכולתם להרוג אותך, ולתת להם יותר אופציות, עם יותר נשק, יותר מתקדם, ויותר כבד.

רעיון גאוני, איך לא חשבו על זה קודם?

לפני כשעה, Morningstar כתב:

זה ברור, אני ממקם את עצמי ימני בדעותי (גם כלכלית וגם ביטחונית) אבל עם אני שתי רגליים על הקרקע - לא משנה כמה ימני אתה ברור לכולם שהם לא הולכים לשום מקום - וברור שאי אפשר לשלוט בהם בכח לנצח. צריך פתרון.

כמו?

לפני 56 דקות, Night Driver כתב:

מחיר טוב זה מחיר שנמוך ממה שנאמר לנו שעולה להפיק את אותם מים בהתפלה. 🤣

לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

זה לא רק עומק אסטרטגי אלא שליטה על הנשק שנכנס, ונכנס.

כלומר היום כשאנחנו שולטים בבקעה, הוא נכנס, אז כמובן שאם לא נהיה בבקעה, ייכנס יותר.

לפני 58 דקות, Night Driver כתב:

זה שאלה כמה אזרחים נמצאים קרוב לגדר.

ביישובי הבקעה יש הרבה פחות מאשר בפתח תקווה.

לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

אזרח ישראלי משלם חצי מהמחיר הישן ששילמו הירדנים, ובהסכם החדש הוא משלם פי 20 פחות.

איזה אזרח ישראלי משלם 2.3 שקל לקוב מים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, CX25GTI כתב:

הסכם המים עם ירדן הוא בזיוני במחיר נמוך יותר ממה שמשלם האזרח הישראלי, וכמובן שזה לא מונף לתחום הפוליטי כי הרי משאב חיוני שכזה שיכול לשמש כקלף מיקוח נמסר בקלות דעת וללא מחשבה אסטרטגית.

אתה שוב מדבר בתחומים שאין לך בהם מושג.

את המים שאתה מוכר להם אתה מקבל בחינם כי למדינה יש התחייבות לשתלום מינימום למתקני ההתפלה גם אם לא קנתה את המים.

טילים אינם מכריעים מלחמה , כיבוש השטח פיזית הוא זה שקובע .

ועאשר יטווחו את נתבג מהרי שומרון וישתקו את המדינה וגוש דן אז הזמירות יהיו אחרות , מזכיר לי את שרון שהבטיח מכה קשה אם הפלסטינים ירו מהשטחים שיפונו בעזה , את הסיכון הזה אולי אתה מוכן לקחת , אני בהחלט שלא.

ומה מפריע להם לטווח את נתב"ג מיו"ש גם היום?

מציע לך לבדוק מתי נחת הטיל הראשון בשדרות (בתוך הרצועה הם עפו עוד הרבה קודם) ומתי היתה ההתנתקות.

מה שניתן ללמוד ממלחמת לבנון האחרונה הוא דבר פשוט, אם אתה מספיק חזק ומרתיע הצד השני מבין זאת היטב, לכן הגבול הצפוני שקט ונסראללה מבלה את מרבית ימיו בבונקר.

ואת זה לא השגת כשישבת שם אלא רק אחרי שיצאת.

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הנה התבססות של שקר, יש להם מעבר גבול עם מצרים, קוראים לו מעבר רפיח.

תבדוק את החוק הבינלאומי. הטלת מצור ימי אז אתה אחראי.

ובקשה קטנה.

אני מקבל התראה שציטטת אותי ואחר כך אני צריך לחפש במיליון ציטוטים איפה התור שלי. חכה שתיכנס הודעה ואז תצטט את הבא בתור.

@פבל יש דרך להגביל לו את מספר הציטוטים בהודעה אחת לנגיד 150 ציטוטים שיהיה לנו יותר קל להתייחס?

פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איזה אזרח ישראלי משלם 2.3 שקל לקוב מים?

מחירא המים המותפלים בשער המפעל הוא 1.41 ש"ח לקוב. על זה יש את עלויות ההפצה, פחת, תשתיות וכו' עד שמגיעים לתעריף לצרכן.

הנקודה היא שבכל מתקני ההתפלה שנבנו בשיטת BOT המדינה התחייבה ברכישת כמות מינימום שנתית ויש עודפים. את העודפים האלה מעבירים לירדנים.

פורסם
לפני 50 דקות, Night Driver כתב:

@פבל יש דרך להגביל לו את מספר הציטוטים בהודעה אחת לנגיד 150 ציטוטים שיהיה לנו יותר קל להתייחס?

שלילי, אין אפשרות טכנית לעשות את זה.

ועכשיו אני הולך לבטל את ההתראות לפני שאני מקבל 38 התראות בשעה על הודעות חדשות בשרשור הזה.

• מצחיק 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אופס, טעות.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא טרחת לשאול, פשוט הנחת, ואז גם סגרת את הבאסטה עם ההנחה שלך.

ציטוט

אז מה נותן לך את הבעלות על א"י?

ציטוט

שא"י שייכת לעם היהודי (בניגוד ליהודי זה או יהודי אחר).

קיבלת נכשל בקומפילציה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 שעות, oryo כתב:

יש קבוצה שלמה שמאמינה שהפתרון לסכסוך הוא להתעלם עד שהם יתאיידו, או אולי פשוט ישלימו עם המצב שהם לנצח יהיו תחת שליטה זרה.

יש את הקבוצה שפשוט ויתרה על התעסקות בנושא הזה כי הוא כ״כ מייאש ומאעפן. הרי בסופו של יום כל עוד ישראל לא בתוך מלחמה אקטיבית לרוב הישראלים הסכסוך הזה לא משפיע על היום יום יותר מדי.

ויש את הקבוצה האחרת, שקורסת לתוך עצמה, שמאמינה שצריך להגיע לאיזשהו הסדר ואז להתמודד מול ישות ריבונית כמו שמתמודדים עם כל ישות ריבונית אחרת.

שתי הקבוצות הראשונות הן, בתכלס, אותה קבוצה מבחינה אופרטיבית. הם גם הרוב המובהק בישראל.

לפלסטינים, כל עוד הם לא התאיידו, נכון להיום יש דרך (אפקטיבית) אחת להעלות את הסכסוך הזה לבמה בשביל שקבוצה 2 - שהיא מסה ענקית של אנשים - תחליט אם היא קבוצה 1 או 3. אלימות. 

דרך מחרידה, ואם זה לא ברור מאליו: אין כאן הצדקה - אלא קריאת מצב בלבד. לפלסטיני ממוצע בעזה יש בחירה בין עוני, התאבדות או אלימות. זה ממש בעייתי להתמודד מול אנשים כשהקולטרל הכמעט יחידי שיש להם זה החיים שלהם / משפחתם. 

לכן נוצר בישראל מעגל דמים מזעזע, שמקבל חיזוקים כל כמה זמן. אפשר לומר (ובצדק, לדעתי) שהם האשמים המרכזיים - ב48׳ הם יכלו לקבל המון ובחרו מה שבחרו, והיו הזדמנויות אחרות בהן היה להם out אבל הם המשיכו בפיגור שלהם.

אבל אי אפשר לומר ברצינות שהם האשמים הבלעדיים - בטח כל עוד רוב הציבור בישראל משתייך, אופרטיבית, לקבוצה שממתינה עד שהם יתאיידו.

באסה, בעיקר להם אגב. 

אבל לא נורא עם עוד קצת בן גביר וסמוטריץ׳ הסיטואציה תתייצב, כן... זה נשמע לי הגיוני 🙄

זה אולי נוח לחלק את האוכלוסיה ל-3 קבוצות, וזה רק קצת יותר טוב מדיכוטומיה אבל לא מאוד רחוק משם. בקו בין טרנספר ועד מדינה דו לאומית, רוב אזרחי ישראל מפוזרים ככל הנראה בצורה לא אחידה. 

כבר יצא לנו (לשוכני השרשור) לדבר על ההיפרדות, חלק רוצים שנפרד בצורה חד צדדית (היי @RK), חלק (אני ביניהם) רוצים להיפרד אבל לא מאמינים שבצד השני יש מישהו אחראי מספיק ואני מאמין שיש עוד דעות ככמות המשתמשים, אם לא יותר.

בנוסף, אני חושב שזה קצת תמים לצבוע את הפלסטינים כמקשה אחת ששמה לעצמה מטרה להעלות את הסכסוך לבמה (מה זה אומר בכלל?). בהחלט יש גורמים שמעודדים הסתה בבתי הספר בחומרי הלימוד, במסגדים בתפילות וכן בעידוד האוכלוסיה לבצע פיגועים ולקבל קצבאות על כך מהרשות עצמה. יש גם גורמים מרסנים ואפשר להסתכל גם על ההשפעה, אמנם המוגבלת, של היתרי הכניסה לעזתים המאפשרת להם להשכר לפחות פי 3.5 מהשכר הממוצע בעזה, אם השגת עבודה בכלל (מעל 50% אבטלה). 

אי אפשר לומר ברצינות שהם האשמים הבלעדיים, נכון. אבל לחפש אשמה זה ילדותי גם כן. פתרונות, הצעות ורעיונות יש למכביר, השאלה אם יש 2 לטנגו. וכאן, כנראה, אין הרבה מחלוקת בישראל, קרי שאין באמת פרטנר. 

לפני 14 שעות, oryo כתב:

או שאתה שולט בהם, או שאתה קולט אותם, או שאתה נותן להם ריבונות. אני מתעלם מהאופציה הרביעית תחת ההנחה שכולנו מבינים שזה לא מגניב.

היום זה "לא מגניב" אבל ב-48' חילופי אוכלוסיות (עזיבה מרצון או בכוח) התרחשו בכל רחבי היישוב הערבי. חלקם חזרו לפני שסגרו את הגבולות, חלקם נקלטו בירדן/סוריה/לבנון וחלקם התשייבו ביו"ש ועזה והפכו לפליטים. זו בין הנקודות היותר כואבות כשמדברים על המלחמת העצמאות שלנו, כי אז, בשונה מהיום, זה "עבר חליק". אבל אנחנו שוכחים לפעמים שכבשנו חלק מהיישובים בכוח. 

אני לא טוען מה נכון או לא נכון, אלא "מקריא מצב" וחלק מהבעיה היא גם איך שאנחנו כבשנו ופעלנו בשנים הראשונות להקמת המדינה וקיבענו "עובדה".

לפני 14 שעות, oryo כתב:

אני מסכים שזו בעיה, פשוט טוען שזו לא חייבת להיות הבעיה של ישראל (ברמת הניהול). שהפלסטינים יקחו ריבונות ויתמודדו, יהיה ממש ממש יותר קל לפתח קשרי מסחר ואנרגיה עם השכנה הכי חזקה ומתקדמת שלהם, אבל אם הם מעדיפים להלחם - בהצלחה עם זה. ישראל תכתוש אותם כפי שכותשים היום, או יותר, כי בקונסטלציה הזו אין לישראל שליטה ב(ולכן, אחריות ל)מצב של הפלסטינים.

המפתח הוא "יקחו ריבונות". מי יקח? למה שיקח? 

ריבונות לא מקבלים (יש לך דוגמא חיה לכך באוקראינה), על ריבונות נלחמים. בעיניי, כל עוד האוכלסיה (והעומדים בראשה) לא בשלים לכך, זה לא יחזיק. וזה כבר לחלוטין בעיה של ישראל כי גבול משותף. ויש הבדל עצום (ענק) בין לנהל אוכלוסיה במשטר צבאי לבין להילחם "על מלא". אנחנו רואים את זה עם עזה מאז ההתנתקות.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

ממש כפי שהמצב בסוריה אינו הבעיה של ישראל, הפליטים בירדן אינם הבעיה של ישראל, ההפיכה במצריים אינה הבעיה של ישראל (וכו׳) - לאחר הפרדות אמיתית הפלסטינים גם לא צריכים להיות בעיה של ישראל.

מה?

לפי פרסומים זרים אנחנו תוקפים בסוריה בסיסים/מחסנים ושאר מטרות על ימין ועל שמאל, זו "לא בעיה של ישראל"?

עם ירדן ומצרים יש לנו הסכמי שלום ועדיין יש משאבים עצומים שישראל משקיעה ב"ניהול" המצב. ע"ע דעאש בסיני, הברחות הנשק בגבול עם מצרים, יחסי הרשות-ישראל-ירדן וכו'.

אנחנו לצערנו בשכונה לא וואו ורק לפעמים יש לנו אינטרסים משותפים עם השכנים. בשאר הזמן, אם זה היה תלוי בשכנים, כנראה שכבר מזמן לא היינו כאן.

נ.ב

אמנם זה בין הדברים שפחות מדברים עליהם והשלטונות הפלסטיניים בין אם הרשות ביו"ש ובין אם חמאס בעזה מנסים להסתיר, אך יש הגירה שלילית משטחיהן. אמנם כרגע אלו גלים קטנים של כמה אלפים/עשרות אלפים כל כמה חודשים אבל זו מגמה שגם גורמים חיצוניים, למשל אלו שעוזרים לקבע את הפלסטינים כפליטים משתדלים מאוד לא לתת זרקור על העניין.

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

כל זמן שהמלחמה הייתה נגד אויבים מבחוץ הייתי בעד להילחם.

הבעיה היא שאני מרגיש שהמלחמה הקשה היא פה בתוכנו.

עם האויב שבחוץ שרוצה אותי בים, אין לי הרבה מה לעשות.
עם הפוליטיקה הפנימית, אני מבין שמדובר בהרבה רעש וצלצולים אבל בפועל, בהוויה היום יומית, אנחנו מאוד דומים למה שהיה כאן לפני 5 וגם לפני 15 שנה.

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

תבדוק את החוק הבינלאומי. הטלת מצור ימי אז אתה אחראי.

רק אם אין דרכי אספקה אלטרנטיביות.

אבל יש 2, אחת מהן דרכנו ואחת לא.

ובקשה קטנה.

אני מקבל התראה שציטטת אותי ואחר כך אני צריך לחפש במיליון ציטוטים איפה התור שלי. חכה שתיכנס הודעה ואז תצטט את הבא בתור.

אתה יכול לעשות Ctrl+F ולחפש "Night Driver" ואז זה ייקח אותך לכל ההודעות שלך באותו דף, אבל גם לכל מי שציטט אותך.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מחירא המים המותפלים בשער המפעל הוא 1.41 ש"ח לקוב. על זה יש את עלויות ההפצה, פחת, תשתיות וכו' עד שמגיעים לתעריף לצרכן.

הנקודה היא שבכל מתקני ההתפלה שנבנו בשיטת BOT המדינה התחייבה ברכישת כמות מינימום שנתית ויש עודפים. את העודפים האלה מעבירים לירדנים.

אבל הירדנים לא מקבלים מים מותפלים אלא מים מהכינרת:

ציטוט

אספקת המים לירדן נעשית דרך בריכת בית זרע, כאשר מקור המים הוא במעלה סכר דגניה, משם המים מועברים בצינור עד תעלת המלך עבדאללה. יצוין כי לפי ההסכם אם הירדנים יבקשו להמשיך את הגדלת הכמות, התעריף יעלה ל-75 סנט לקוב. בפועל אספקת המים במסגרת העלאת הכמות כבר החלה בתחילת החודש.

למי שלא חזק בגיאוגרפיה:

image.png.add43676dea01e89eb1b0c1c99fd699c.png

לפני שעה, יבגניפ כתב:

קיבלת נכשל בקומפילציה. 

לא, כרגיל נכשלת בקריאה.

שאלת מה נותן לי את הבעלות על א"י, עניתי שא"י שייכת לעם היהודי (בניגוד ליהודי זה או אחר - כלומר אני).

היינו מה שנותן לי את הבעלות על א"י, היא ההשתייכות שלי לעם היהודי.

יכול להיות שהתכוונת מה נותן לעם היהודי את הבעלות על א"י, אבל זה לא מה ששאלת.

לפני שעה, Gosser1860 כתב:

זה אולי נוח לחלק את האוכלוסיה ל-3 קבוצות, וזה רק קצת יותר טוב מדיכוטומיה אבל לא מאוד רחוק משם. בקו בין טרנספר ועד מדינה דו לאומית, רוב אזרחי ישראל מפוזרים ככל הנראה בצורה לא אחידה. 

זה גם לא באמת 3 קבוצות בעיניו, זה 2 קבוצות ("אנחנו" ו"הם"), באמצע מתנדנדים ובקצה ה"הזויים האלה שחושבים על טרנספר" (טרנספר ערבי ליהודים זה "לצרכי פנים" ועוד תירוצים, איתם צריך לדבר, אבל הפוך לא, הם הזויים).

ואפשר להבין בין השורות גם מה המטרה של זה.

זה גם לא שונה ממה שמאשימים את הימניים כל הזמן "אנחנו" ו"הם", "קרע בעם" וכו', ומסתבר שפשוט כולם עושים את זה.

אבל כמו שיבגני האשים אותי - עבורם "אני צודק כי זה אני" (ולכן "אנחנו" לא גורמים ל"קרע בעם", כי זה "אנחנו" אבל "הם" כן גורמים ל"קרע בעם" כי זה "הם").

לפני שעה, Gosser1860 כתב:

היום זה "לא מגניב" אבל ב-48' חילופי אוכלוסיות (עזיבה מרצון או בכוח) התרחשו בכל רחבי היישוב הערבי. חלקם חזרו לפני שסגרו את הגבולות, חלקם נקלטו בירדן/סוריה/לבנון וחלקם התשייבו ביו"ש ועזה והפכו לפליטים. זו בין הנקודות היותר כואבות כשמדברים על המלחמת העצמאות שלנו, כי אז, בשונה מהיום, זה "עבר חליק". אבל אנחנו שוכחים לפעמים שכבשנו חלק מהיישובים בכוח. 

אני לא טוען מה נכון או לא נכון, אלא "מקריא מצב" וחלק מהבעיה היא גם איך שאנחנו כבשנו ופעלנו בשנים הראשונות להקמת המדינה וקיבענו "עובדה".

מקור הבעיה הוא שלא החלטנו אז (ב-48) מה עושים, ביד אחת מגרשים אקטיבית, ביד שנייה מעודדים בצורה זו או אחרת בריחה המונית, אבל בעיקר בעיקר, מתחננים לערבים שלא יעזבו, שלא יאונה להם כל רע וכו'.

מה שהיה צריך לעשות זה להחליט כיוון וללכת איתו, לגרש אקטיבית? לגרש עד הסוף, לעודד בריחה המונית? אז לעודד עד הסוף. לבלוע את האוכלוסיה הערבית לתוך המדינה היהודית? אז עד הסוף.

כשאתה לא מחליט, ועושה גם וגם וגם, אז גם כועסים עליך שגירשת, גם כועסים עליך שעודדת בריחה, וגם נתקעת עם האוכלוסיה השונה הזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יכול להיות שהתכוונת מה נותן לעם היהודי את הבעלות על א"י, אבל זה לא מה ששאלת.

sigh

ממש נכשלת בקומפילציה. תגובה לפני דיברתי במונחים של "הם ואנחנו". משפט אחרי הציטוט חזרתי שוב לדבר על הסיפור הציוני.

אני כל הזמן שוכח שאתה קורא מילים או משפטים בודדים ולא טקסט. סליחה, טעות שלי. אתה יכול להתפרע עכשיו ולענות מה נותן לעם היהודי את הבעלות על ארץ ישראל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל כמו שיבגני האשים אותי - עבורם "אני צודק כי זה אני" (ולכן "אנחנו" לא גורמים ל"קרע בעם", כי זה "אנחנו" אבל "הם" כן גורמים ל"קרע בעם" כי זה "הם").

סיי וואט?

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מקור הבעיה הוא שלא החלטנו אז (ב-48) מה עושים, ביד אחת מגרשים אקטיבית, ביד שנייה מעודדים בצורה זו או אחרת בריחה המונית, אבל בעיקר בעיקר, מתחננים לערבים שלא יעזבו, שלא יאונה להם כל רע וכו'.

מה שהיה צריך לעשות זה להחליט כיוון וללכת איתו, לגרש אקטיבית? לגרש עד הסוף, לעודד בריחה המונית? אז לעודד עד הסוף. לבלוע את האוכלוסיה הערבית לתוך המדינה היהודית? אז עד הסוף.

ואללה צודק

• תוכן חדש...