Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

בלי אכיפה, אנשים יעשו בתשתיות מה שבא להם. תבנה תשתיות לרכיבה, ישתלטו עליהם ערסים בקטנועים. חייבת להיות אכיפה, אחרת אין לזה משמעות

זו כבר ספקולציה.

האם יהיו הפרות? בטח. אבל יש פואנטה במה שאמרתי קודם- תבודד את האיזורים בהם התשתיות כבר טובות ותעיף מבט מה מספר התקריות שבגללן רוצים לנקוט בצעדים כמו לוחיות הרישוי.

את רוב הבעיה זה יפתור. אני לרגע לא מעמיד פנים שמדובר בפתרון של 100%, אבל גם אם נקבל רק 70 במבחן הזה הרי שמדובר במהפיכה קולוסאלית.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה ספקולציה?

איפה שיש שבילי אופניים היום, רוכבים קטנועים.

איפה שאין שבילים, הקטנועים נוסעים לפעמים על המדרכה, יחד עם הקורקינטים והאופניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכל מקום שבו עשו שביל בת״א כמות הרוכבים על המדרכות פרופר ירדה, לפחות לתקופה מסוימת. ועם זאת:

הבעיות הגדולות בכלליות הן בצמתים. גם עם מכוניות. את הרוכבים שעוברים צומת לפי החוק אפשר לספור על יד אחת וישאר עודף

אין שום דרך לרשת את כל העיר בשבילים. זה לא קיים בעולם. זה לא יהיה גם פה. כרגע סלילת השבילים בת״א בכלל נעצרה בכלליות בגלל עומס העבודות. 

השבילים בחלק מהמקרים באו על חשבון תחבורה ציבורית. זה נוראי ודפוק בעייני

גם ברחובות עם שבילים, בעיקר בשדרות, יש זליגה עקבית של רוכבים למדרכות. כי ככה.

רכיבה זה פשוט לא פתרון התניידות שמתאים לישראל. לצערי. גם לי יותר קל היום לקחת קורקינט ממקום למקום אבל לא אעשה את זה בחיים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

רכיבה זה פשוט לא פתרון התניידות שמתאים לישראל. לצערי.

לא יכול שלא להעלות את ההקשר המשעשע לשרשור הזה: אני ואתה מסכימים שכשאנשים מסוימים אומרים שצריך כיבוש לנצח כי אי אפשר אחרת יש מקום להרים גבה :)

במילים אחרות: אני לא מסכים איתך שקטגורית אי אפשר לאפשר רכיבה בישראל, ואולטרה מסכים איתך שהמצב הנוכחי מחריד ודורש שינוי מיידי.

מסכים עם מי שרשם שאכיפה היא הדרך הכי סבירה (לפני תשתיות), אם היתה איזושהי אופציה להקצאת משאבים יעילה הייתי אומר שיקחו את הקנסות וישקיעו בתשתיות, אבל ברור לכולנו(?) שזה בחיים לא יקרה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 1 דקה, oryo כתב:

מסכים עם מי שרשם שאכיפה היא הדרך הכי סבירה (לפני תשתיות),

לא לא ולא.

אי אפשר גם לא לספק פיתרון וגם לקנוס. אז מה יצא לך? המון דרישה מעט היצע, זה גרוע.

זה צריך להגיע ביחד.

כן צריך לאכוף קטנועים על מדרכות/שבילי אופניים, להם כבר יש תשתית מתאימה שהם עושים בה בית זונות.

לגבי הצמתים, לפי מה שאני מבין זה איזה קטע בירוקרטי מטומטם... אפשר קודם כול לטפל בזה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אכיפה קפדנית בלי תשתיות פשוט תחזיר הרבה אנשים לרכב הפרטי וזה רע לכולנו.

צריך לאפשר לאנשים לרכב בבטחון, ואם הם בוחרים אחרת להעניש אותם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

רכיבה זה פשוט לא פתרון התניידות שמתאים לישראל. לצערי. גם לי יותר קל היום לקחת קורקינט ממקום למקום אבל לא אעשה את זה בחיים

זו צורת ראיה לא נכונה שתוקעת את העולם, לא רק את תל אביב.

כרגע רכיבה זה לא פתרון התניידות שמתאים לישראל- אז תתאים את ישראל לרכיבה (כולל אכיפה!)

מטרופולין ת"א שיש לו רצף עירוני (מפתח תקווה במזרח עד הים, מצפון ת"א עד לדרום חולון) לא גדול, פחות מ 6 ק"מ למימד. הנסיעות קצרות באופיין, ובמהלך היום לרוב קצרות מ 10 קילומטר, הרבה מאוד מהן גם מ 5.

זה פרופיל שמתאים -בול- לרכיבה וכדומה. אבל העיר כיום לא ממש מתאימה לזה.

תשתיות בלי אכיפה- תקבל פתרון חלקי.

אכיפה בלי תשתיות- תצעד אחורה

אכיפה ותשתיות- אתה יכול אולי לא לפתור את בעיית הפקקים של העיר, אבל להקל עליה משמעותית עד שיסיימו תחב"צ, אם זה יקרה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 29 דקות, oryo כתב:

במילים אחרות: אני לא מסכים איתך שקטגורית אי אפשר לאפשר רכיבה בישראל, ואולטרה מסכים איתך שהמצב הנוכחי מחריד ודורש שינוי מיידי.

אה ברור, מה שכתבתי זו הקצנה. עקרונית אפשר הכל. זה פשוט דורש עבודה קשה שלאף אחד אין עניין בה. אני עוקב אחרי הנעשה בת״א בתחום די מקרוב. וזה ממש לא בכיון כרגע

לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

כרגע רכיבה זה לא פתרון התניידות שמתאים לישראל- אז תתאים את ישראל לרכיבה (כולל אכיפה!)

זה ישמע שאני שואל שאלה של פוץ, אבל אני שואל ממש בכנות: למה לי?

לא חסרים מחקרים שהתפרסומ על זה בשנים האחרונות, כולל גם סקרי משתמשים בת״א. עידוד רכיבה, בעיקר בדגש על כלים חשמליים, במקרים רבים וערים שונות בעולם עזר בעיקר לצמצם את אחוז הולכי הרגל והמשתמשים בתחבצ. וזה גם לא בא בחינם וכדי שזה יהיה בטוח צריך תשתיות ואכיפה, כמו שכתבת. אבל לאכיפה אין הרבה סיכוי פה (מתנ״א חסרת אונים עד כמה שאני מבין די בכלליות, ובעיריית תל אביב לא מצליחים לגייס עשרות פקחים משום מה). ולתשתיות גם יש מחיר. למשל זה שבדיזנגוף בחרו להעיף את האוטובוסים צפונה לריינס הצידי. 

אני אשמע אולי עוד יותר פוץ, אבל לא מעניין אותי לפתור את בעיית הפקקים בכל גוש דן. זה מימלא לא מאוד ריאלי. מעניין אותי קודם כל לחיות בעיר בטוחה. ויש ערים מאוד בטוחות במערב אירופה להולכי הרגל שבהן אחוז הרוכבים נמוך מזה בת״א. ולצד השני, כשמיטל להבי פה מספרת שקורקינטים זה פתרון קסם לפקקים, אז ברור מה התוצאה. הכל מותר.

פורסם
לפני 41 דקות, David32 כתב:

צריך לאכוף קטנועים על מדרכות/שבילי אופניים, להם כבר יש תשתית מתאימה שהם עושים בה בית זונות.

מה ההבדל בין קטנוע לאופניים חשמליות ללא שום בקרה או רישוי?

כבר קרה לי שנסעתי בנחת על 110- 120 בין מחלף אשדוד למחלף אשדוד דרום ועקפו אותי אופניים חשמליים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין שום סיכוי שזה קרה, ממכלול סיבות שלם אבל בראשו- צריך ציוד מטורף לחלוטין כדי להביא אופניים עם מנוע חיצוני כלשהו למהירויות של 80+ קמ"ש. ל 120? המנוע יהיה בומבסטי, הסוללה עוד יותר, והעסק הזה יהיה יקר כל כך שפשוט יהיה עדיף לקנות קטנוע מוכן.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אה ברור, מה שכתבתי זו הקצנה. עקרונית אפשר הכל. זה פשוט דורש עבודה קשה שלאף אחד אין עניין בה. אני עוקב אחרי הנעשה בת״א בתחום די מקרוב. וזה ממש לא בכיון כרגע

זה ישמע שאני שואל שאלה של פוץ, אבל אני שואל ממש בכנות: למה לי?

לא חסרים מחקרים שהתפרסומ על זה בשנים האחרונות, כולל גם סקרי משתמשים בת״א. עידוד רכיבה, בעיקר בדגש על כלים חשמליים, במקרים רבים וערים שונות בעולם עזר בעיקר לצמצם את אחוז הולכי הרגל והמשתמשים בתחבצ. וזה גם לא בא בחינם וכדי שזה יהיה בטוח צריך תשתיות ואכיפה, כמו שכתבת. אבל לאכיפה אין הרבה סיכוי פה (מתנ״א חסרת אונים עד כמה שאני מבין די בכלליות, ובעיריית תל אביב לא מצליחים לגייס עשרות פקחים משום מה). ולתשתיות גם יש מחיר. למשל זה שבדיזנגוף בחרו להעיף את האוטובוסים צפונה לריינס הצידי. 

אני אשמע אולי עוד יותר פוץ, אבל לא מעניין אותי לפתור את בעיית הפקקים בכל גוש דן. זה מימלא לא מאוד ריאלי. מעניין אותי קודם כל לחיות בעיר בטוחה. ויש ערים מאוד בטוחות במערב אירופה להולכי הרגל שבהן אחוז הרוכבים נמוך מזה בת״א. ולצד השני, כשמיטל להבי פה מספרת שקורקינטים זה פתרון קסם לפקקים, אז ברור מה התוצאה. הכל מותר.

1- לנו אין תחבצ לעומת אותן ערים שאתה מדבר עליהן (וינה, פריז, רומא, שם המגמה שציינת הוכחה)

נכון, גם לתשתיות יש מחיר. אז למה לך?

*במקום כמו ישראל בו אין תחב"צ, אתה תוריד מהכביש הרבה מכוניות שעושות נסיעות של עד 5 ק"מ, ולא מעט שעושות נסיעות של עד 10 ק"מ.

*הורדת פליטות, שיפור איכות האוויר

*חסכון בשעות אדם

*לעומת בניית מערך תחב"צ יעיל אמיתי (כמו 3+ קוי מטרו, מה שיקח 15+ שנה) את זה אפשר לבצע ב 3-5 גם אם העבודות לא נעשות הכי ביעילות. זה פתרון שפיזבילי במהירות.

*כשיש יותר תנועת רחוב יש יותר פוטנציאל עסקי.

אז יש המון מה להרוויח.

2- לא יודע מי זו מהשמה להבי וקורקינטים זה לא פתרון קסם לכלום. תחבורה זעירה אישית היא אמצעי אחד מרבים שבהם אפשר להשתמש כדי להילחם בפקקים.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

כבר קרה לי שנסעתי בנחת על 110- 120 בין מחלף אשדוד למחלף אשדוד דרום ועקפו אותי אופניים חשמליים.

הם היו בארגז של טנדר?

• מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 20 דקות, Pika007 כתב:

*במקום כמו ישראל בו אין תחב"צ, אתה תוריד מהכביש הרבה מכוניות שעושות נסיעות של עד 5 ק"מ, ולא מעט שעושות נסיעות של עד 10 ק"מ.

בתל אביב הטענה היום היא שיש 150,000 נסיעות על דוגלגלי ביום, שהן בערך 15-18% מסך הנסיעות בעיר. מתוכן פחות מרבע מחליפות רכב פרטי כולל מונית. המחיר של זה הוא שאין רחוב אחד בתל אביב שנעים או בטוח ללכת בו היום כמו שהיה לפני עשור. והקטע הוא שדווקא בת"א התחבצ היא סבבה, ואני אומר את זה כמי שמשתמש בה כל יום בערך.

הנושא של השפעת דוגלגלי חשמלי על הערים ומה זה מחליף והוא זה נושא מורכב. לא מתיימר להיות מומחה אבל באמת יצא לי לקרוא לא מעט מחקרים לאחרונה, כי זה מעניין אותי. ויש הרבה הנחות מוצא שהמחקר סביבן דווקא לא כזה חד משמעי. וכמובן שגם יש הבדל לא מבוטל בין אופניים מכאניים לבין קורקינטים או אופניים חשמליים.

לפני 24 דקות, Pika007 כתב:

לא יודע מי זו מהשמה להבי

סגניתו של חולדאי לענייני תחבורה. לא דמות ששווה להכיר יותר מדי (ליאור בטח ישמח לקרוא מחר בבוקר שהיא חברה במרצ). בעיקר מקווה שהיא תעוף יחד איתו בבחירות הבאות.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

בתל אביב הטענה היום היא שיש 150,000 נסיעות על דוגלגלי ביום, שהן בערך 15-18% מסך הנסיעות בעיר. מתוכן פחות מרבע מחליפות רכב פרטי כולל מונית. המחיר של זה הוא שאין רחוב אחד בתל אביב שנעים או בטוח ללכת בו היום כמו שהיה לפני עשור. והקטע הוא שדווקא בת"א התחבצ היא סבבה, ואני אומר את זה כמי שמשתמש בה כל יום בערך.

האם אי פעם חווית תחבורה ציבורית טובה שאתה קורא לזו בת"א "סבבה"?

התחב"צ בת"א מזעזעת. 

והמצב כרגע הוא לא פונקציה, כאמור, אין תשתיות ראויות.

תן לאנשים דרך אמיתית להגיע מהבית לעבודה על אופניים בלי סיכון ובמאמץ נמוך, ותראה איך הרכב מתחיל להישאר בבית.

זה חד וחלק לא המצב כרגע.

פורסם

כן, פיקה, אני נוסע באוטובוסים כמעט אקסקלוזיבית בת"א שנים, בפרט לעבודה וחזרה. זה לא וינה ולא טוקיו. במרחב שבו יש הכי הרבה תושבים שבוחרים לרכב זה סבבה לגמרי.

אני לא רוצה לנהל ויכוח מעגלי, אבל ב4-5 שנים האחרונות כל מי שרוצה יכול לרכב על המדרכות בת"א (והאמת גם רמת גן וגבעתיים וכל עיר אחרת שיצא לי להגיע אליה) על מה שהוא רוצה. הסיכוי לפגוש פקח הוא 0 או קרוב לזה. גם את זה אפשר למזער כי אנשים טובים בקבוצות וואצאפ או פייסבוק מתריעים כל פעם שהם רואים פקח כמו שוייז מתריע על מצלמת מהירות בדרך. ואנחנו רואים את התוצאות. זה גם לא בטוח - לא למשתשמים עצמם ולא להולכי רגל, וגם עשה מעט מאוד כדי להחליף מכוניות. וזה לא הרבה יותר טוב איפה שיש שבילים (יש מתכננים ואדריכלים לא מעטים כנראה שטוענים שהתכנון שלהם גם דפוק מלכתחילה). ואני לא רוצה להתחיל לחפור אפילו על זה שבמעט מקומות בהן כן יש תרבות רכיבה סבירה - זה לא על טהרת הקורקינטים או אופניים חשמליים שמאפשרים לרכב בלי לדווש.

באמת, אני מכיר את כל התאוריה עד כמה שחובבן יכול להכיר על יצירת עיר מוטת רכיבה. באנלוגיה הכי טובה שאני יכול לתת שתסביר את הדיעה שלי - זה כמו שיש מדינות עשירות ועניות או דמוקרטיות ודיקטטורות. אנחנו יודעים למה כיף לחיות בדמוקרטיה עשירה. אבל לאף אחד אין מתכון לייצר כזו בכל מקום בעולם. אז זה די אותו הדבר. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Mech Morphix כתב:

הם היו בארגז של טנדר?

היו מתחת לתחת של איזה ערס במכנסיים קצרים ובלי קסדה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...