Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, יכולת הסקת המסקנות שלך מדהימה.

חיילים מתארים מצב לא תקין, צהל מתחיל בדיקה נגד המח"ט ואתה מאשים את לפיד.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

תשמע, יכולת הסקת המסקנות שלך מדהימה.

חיילים מתארים מצב לא תקין, צהל מתחיל בדיקה נגד המח"ט ואתה מאשים את לפיד.

הקטע עם יאיר לפיד היה בלי קשר, סתם הצחיק אותי לראות אתמול את המדריך שלו מלמד חבורת חטייארים איך לרקוד כשהוא נכנס, פשוט לא הספקתי לרשום על זה פה.
העיקר דיבר על "דמוקרטיה" בזמן שהרשימה שלו לא נבחרה בפריימריז (ולא הוא..).

משום מה יש לי תחושה שהבדיקה תגמר ב"המח"ט צודק, החייל טועה"

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, יובל .מ. כתב:

הנה משהו שאני שומע שוב ושוב, ואני חייב לתהות- מי לעזאזל החליט שפריימריז זו הדרך "הנכונה" לנהל מפלגה, ו/או שכל מפלגה במערכת דמוקרטית צריכה בחירות פנימיות?

זה יכול להועיל, זה יכול להזיק, אבל אין שום דבר ש "מחייב בגלל הדמוקרטיה" לעשות פריימריז. אני רואה שהרבה אנשים מנסים לקעקע את זה כצביעות- מציע שתשחרר, זה לא.

ובחדשות אחרות, משרד התחבורה נכנע ללחץ ציבורי ומנסה ללכת לצעד הפופוליסטי של לוחיות רישוי על קורקינטים וכדומה. בהצלחה לגרום לאנשים לרשום את הכלים שלהם. (לוחית אישית ואמורים לקחת אותה כאשר רוצים לעלות על הכלי האישי או אפילו השיתופי. ואם שיצאתי מהבית לא ידעתי שארכב? איזה בולשיט.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

הקטע עם יאיר לפיד היה בלי קשר, סתם הצחיק אותי לראות אתמול את המדריך שלו מלמד חבורת חטייארים איך לרקוד כשהוא נכנס, פשוט לא הספקתי לרשום על זה פה.

כל אחד והתעמולה שלו. יש כאלה שמשקיינים משאית, יש כאלה שמחלקים דפי מסרים, יש כאלה שאוסרים על חברי מפלגה לדבר, יש כאלה ששוכרים רקדנים ויש כאלה שעושים כוראוגרפיה של מתנ"ס בירוחם לפעילים שלהם.

לגבי איך הרשימה מורכבת זה לא מעניין ולא שייך לדמוקרטיה. אתה מכיר ארגון שמאייש תפקידים על סמך הצבעה של כל העובדים והלקוחות?

תבנה את הרשימה איך שאתה רוצה. אתה זה שאחראי לזה שהיא תהיה אטרקטיבית עבור הבוחר והבוחר יבחר את מי שייצג אותו. מי שלא מתאים לו מקומו ברשימה או שחושב שהוא שווה יותר מוזמן להתמודד ברשימה עצמאית.

לא מונעים מאף אחד להתמודד אבל אם אתה מתמודד תחת מטריה מסויימת אתה כפוף לבוס שקובע את האיושים.

לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

משום מה יש לי תחושה שהבדיקה תגמר ב"המח"ט צודק, החייל טועה"

בוא נחכה ונראה. בינתיים יש מילה של חיילים ויש בדיקה. הדבר הודאי היחיד הוא שאין לנו מושג מה באמת קרה שם ולמה.

לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

הנה משהו שאני שומע שוב ושוב, ואני חייב לתהות- מי לעזאזל החליט שפריימריז זו הדרך "הנכונה" לנהל מפלגה, ו/או שכל מפלגה במערכת דמוקרטית צריכה בחירות פנימיות?

זה יכול להועיל, זה יכול להזיק, אבל אין שום דבר ש "מחייב בגלל הדמוקרטיה" לעשות פריימריז. אני רואה שהרבה אנשים מנסים לקעקע את זה כצביעות- מציע שתשחרר, זה לא.

ומה שווה הפריימריז אם חצי רשימה זה שריונים.

לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

ובחדשות אחרות, משרד התחבורה נכנע ללחץ ציבורי ומנסה ללכת לצעד הפופוליסטי של לוחיות רישוי על קורקינטים וכדומה. בהצלחה למדינת ישראל לאכוף את הדרעק הזה, במיוחד על מאות אלפי הכלים הקיימים, וברוכים הבאים חזרה לעידן של שוק שחור לכלים ממונעים.

מהלך מבורך. הכלים האלה צריכים לא רק לוחית רישוי אלא גם ביטוח וטסט.

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

ומה שווה הפריימריז אם חצי רשימה זה שריונים.

בכוונה לא הלכתי לצורה שמפלגות מנהלות פה פריימריז. היא עקומה ומושחתת מהיסוד, אבל זו לא הנקודה- הנקודה היא שאין שום דבר פסול, רע או בעייתי במפלגה שלא מנהלת פריימריז, בלי קשר למה מפלגות אחרות עושות. אבל כמובן שיש מי שכבר זיהה את הפוטנציאל בלנסות לקעקע את הצורה הזו של ניהול מפלגה.

פורסם
לפני 35 דקות, Pika007 כתב:

אנשים מנסים לקעקע את זה כצביעות- מציע שתשחרר, זה לא.

אם תוריד לו את המילה צביעות מהלקסיקון, לא ישאר לו מה לכתוב פה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הרגשה אישית שלי היא שיש תעמולה בעלת קו קבוע שרצה, שבגלל X חייל לא ירה ובגלל זה המדינה מתדרדרת.

אפקט עזריה דוגמא טובה לזה, עכשיו אנחנו עם הבקשה של ארהב, שלמרות שלכאורה שלחו אותם נאחוי - הנה טוענים שזה בגללם. היה עוד איזה מקרה שאמרו משהו דומה אבל אני לאז וכר. בכול מקרה, כול פעם זה מתגלה כלא נכון, אבל הכי חשוב שיש משהו להצביע עליו ולצעוק שזה בגללו ובגלל הסמולנים, ולא בגלל תפקוד לא נכון של אנשים על הקרקע.

לגבי הקורקינטים, בלי להתייחס לרעיון, מה שווים חוקים כשאין אכיפה גם ככה? אפשר להוסיף חוקים עד מחרותיים, אם אין מי שיאכוף - זה לא יקרה. אם יש מי שיאכוף, אולי לא צריך לוחיות רישוי?

אגב בהולנד אסור קורקינטים חשמליים, אבל על טוסטוסים ואופניים חשמליים מהירים כן יש דרישה ללוחית (תכלת/צהוב כתלות בהגבלה של הכלי) וכמובן סט חוקים שונה לכלים עם הלוחית הצהובה (למשל חובת קסדה, על איזה נתיב אפשר לנסוע, ביטוח ועוד). אם זה טוב או רע או כמה זה נאכף ומתפקד אני לא יכול להגיד...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 דקות, Pika007 כתב:

בכוונה לא הלכתי לצורה שמפלגות מנהלות פה פריימריז. היא עקומה ומושחתת מהיסוד, אבל זו לא הנקודה- הנקודה היא שאין שום דבר פסול, רע או בעייתי במפלגה שלא מנהלת פריימריז, בלי קשר למה מפלגות אחרות עושות. אבל כמובן שיש מי שכבר זיהה את הפוטנציאל בלנסות לקעקע את הצורה הזו של ניהול מפלגה.

אנחנו מסכימים פה. כשאני בא לקנות מוצר או לבחור חברת ניהול לבית שלי מה אכפת לי איך בחרו את ההנהלה והעובדים?

פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

ובחדשות אחרות, משרד התחבורה נכנע ללחץ ציבורי ומנסה ללכת לצעד הפופוליסטי של לוחיות רישוי על קורקינטים וכדומה.

תפנית יפה בעלילה לדבר על זה פה, למרות שזה גם קצת קשור לפוליטיקה.

אני לא חושב שזה יפתור את הבעיה. אני חושב שפשוט צריך להעיף לכל הרוחות מהשטלון המקומי את מי שמשווק לתושבים שהעיר שלו עוד רגע תהייה ״כמו אמסטרדם״ (כן כן אני מדבר על חולדאי ושות׳) והלפסיק לעודד רכיבה בישראל. איך שזה משווק, מה שזה נותן וכו׳, לא היה לזה שום סיכוי לא להיות עיגול פינות אחד גדול עם צו אחד למשתמשים - ״הכל מותר כי אתם חייבים להגיע תוך 5 דק לכל מקום״. ואין לזה שום סיבה אמיתית. וזה גם לא פותר שום בעיה אמיתית ברובם המוחלט של המקרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

לגבי הקורקינטים, בלי להתייחס לרעיון, מה שווים חוקים כשאין אכיפה גם ככה? אפשר להוסיף חוקים עד מחרותיים, אם אין מי שיאכוף - זה לא יקרה. אם יש מי שיאכוף, אולי לא צריך לוחיות רישוי?

בדיוק.

יכולים גם לחוקק שחובה לרכב בקורקינט עם צ'אקלקה וורודה על הראש וחליפת רכיבה זוהרת בחושך, אם אין אכיפה הכל שווה לתחת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במילה אחת, תשתיות.

אם יש תשתיות ראויות- הסכנות, גם לרוכבים וגם להולכי הדרך, יורדות אקספוננציאלית.

אין תשתיות/הכל עשוי חצי כח? מערב פרוע.

אני מציע שינסו למפות את גוש דן עם 2 פרמטרים עיקריים, צפיפות כלים וצפיפות תאונות. אני מוכן להתערב שיהיה מתאם נהדר בין איפה ששבילי אופניים וכדומה נגמרים באמצע שומקום/אין שביל בכלל לריכוז תאונות גבוה, ומוכן להתערב שבאיזורים עם רצף שבילים רחבים מספיק ומופרדים מספיק מהכביש, יש 0 תאונות או קרוב לזה.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

בדיוק.

יכולים גם לחוקק שחובה לרכב בקורקינט עם צ'אקלקה וורודה על הראש וחליפת רכיבה זוהרת בחושך, אם אין אכיפה הכל שווה לתחת.

רק שלא תוכל לבצע שום אכיפה לכלי אנונימי שסיכוי שלך לתפוס אותו אפסי.

כמויות תאונות הפגע וברח של הכלים האלה מטורפת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אפסי? זה פשוט עניין של כח אדם. הרי מי שמעורב בתאונה קשה, מגיעים אליו לא משנה כמה הכלי אנונימי. 

פורסם

אתה מסכים איתי שהרבה יותר קל להגיע כשיש לך זיהוי חד חד ערכי של הכלי?

וזה לפני שדיברנו על נזק לרכוש. הרי אף אחד לא ישאיר לך פתק אחי, קורקינט כחול ורוכב עם זקן פגעו לך באוטו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אין לזה השפעה כל עוד לא רוצים לאכוף.

עזוב תאונות פגע וברח, רכיבה על המדרכה. בשביל זה לא צריך מספר, רשיון, טסט, כלום. מספיק להעמיד פקח או שוטר במקומות אסטרטגיים. אבל לא עושים את זה. מספר רישוי זה לא הבעיה.

לפני 45 דקות, Pika007 כתב:

במילה אחת, תשתיות.

אם יש תשתיות ראויות- הסכנות, גם לרוכבים וגם להולכי הדרך, יורדות אקספוננציאלית.

גם אני חשבתי כמוך, אבל הבנתי שאם תיקח חמור, תלביש אותו בטוקסידו ותגיש לו כוס תה, הוא לא יהפוך לג'נטלמן.

בלי אכיפה, אנשים יעשו בתשתיות מה שבא להם. תבנה תשתיות לרכיבה, ישתלטו עליהם ערסים בקטנועים. חייבת להיות אכיפה, אחרת אין לזה משמעות. זה כמו כבישים בלי רמזורים ותמרורים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...