Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובזמן שאנחנו מדברים, מתפרסם לו דוח המבקר של עריית תל אביב בנושא דו גלגלי. בינתיים קראתי את התקציר. בגדול העיריה המציאה תוכנית בלי kpis או בלי הסבר איך מודדים אותם ובלי מתודולוגיה מסודרת לישום בכלליות. ובגלל שאני חלקית את האנשים שמייעצים לערייה בנושא, ובגלל שיצא לי גם להגיע לאיזו פגישה בנושא ולשמוע אותם מתרצים וכו', אני גם לא מופתע מהדוח.

this is why we can't have nice things. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 56 דקות, יבגניפ כתב:

בגדול העיריה המציאה תוכנית בלי kpis או בלי הסבר איך מודדים אותם ובלי מתודולוגיה מסודרת לישום בכלליות

מתכון קלאסי לרשום הצלחה ללא תלות בתוצאה.

אני לא מופתע.

אני חושב שצריכים להיות KPIs ברמה הארצית מהבחינה הזאת, וכול עירייה/מועצה יכולה להרחיב אותם. אה, ושזה יהיה שקוף לנו.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני חושב שקודם כל צריך להסביר לפקידים בעירייה מה זה kpi

• מצחיק 1
  • מבאס 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

kpis

key performance indicator

יש לזה מילה בעברית?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

תן לאנשים דרך אמיתית להגיע מהבית לעבודה על אופניים בלי סיכון ובמאמץ נמוך

מילת המפתח היא ״אופניים״. אף אחד לא נוסע על אופניים. אולי כמה משוגעים.

כולם נוסעים על קטנוע חסר רישוי, שנקרא בשם המכובס ״אופניים חשמליים״.

אבל מבחינת הרשויות זה הכל אותו הדבר ולכן מרשים לעצמם לסמן לקטנועים האלו מסלולי נסיעה על המדרכה, תוך דחיקת המקום של הולכי הרגל וסיכונם.

ככה זה נראה (קרא את כל השרשור):

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

זה ממש סיוט וסכנה מכל עבר ללכת בטיילת או על המדרכה מכל המטומטמים שטסים על ה"אופניים החשמליות" בזיגז עם יד אחת על הכידון כי הם "גברים!"

פעם אחת כמעט נידרסתי על המדרכה עם הטרקטורון החשמלי שפעם היה פה דיון עליו, אני עם אוזניות בהליכה לכיוון היס פלאנט בראשון ופיתאום סובבתי מבט לאחור וממש כמה סנטים ממני עקפו אותי בטיל עם הטרקטורון הזה שהיה חרישי כי היה חשמלי, אם במיקרה היתי זז הצידה בלי להסתכל הייתי פיתה.

אין אכיפה וזה ממש מכעיס ומסוכן (כמובן הרוכבים היו צעירים).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

דיזנגוף זו הדוגמא האהובה עלי בעניין שמדגימה איך העירייה בתל אביב פועלת ולטובת מי.

זה אחד מצירי התחבורה הציבורית הראשיים, שמשרת עשרות אלפי בני אדם ביום. בעריית תל אביב החליטו שצריך שם שביל. יופי. לא מדדו, לא בדקו. לא טרחו לחשוב אפילו לחצי שניה מה קורה עם העסקים ומשאיות שבאות לשם. טסו לסלול שביל ולשפץ - במקום לסמן שביל טקטי קודם. כשסיימו את העבודות גילו שאם משאירים את הרחוב עם תנועה דו סיטרית כל עצירה מינימלית של כל דבר תייצר פקק אינסופי, ובפרט אין ולא יהיה מקום לפריקה וטעינה, והרחובות סביב קטנים מדי בשביל המשאיות.

אז מה עשו? המציאו על סמך מדידה של שלושה חודשים בערך שבעצם עדיף שכל האוטובוסים צפונה יעברו דרך רחוב צידי די שקט שבו האוטובוסים עברו במהלך העבודות ושבעצם אין בעיה. 

התוצאה בפועל היא הדרה של משתמשי תחבורה ציבורית מדיזנגוף צפונה, הפיכה של רחוב צידי ושקט יחסית לציר אוטובוסים, פקקים. גם על דיזנגוף עצמו התחנות נמצאות באיים ייעודים עכשיו וכל חציה מהן מסוכנת, כי טסים שם כלים חשמליים ללא שום פיקוח.

אבל יש שביל שמצטלם ממש יפה במדריכים למטייל לתיירים מחול שיגיעו לעיר.

• אהבתי 1
פורסם

עיריית תל אביב היא עירייה גרועה מאוד במושאים מסוימים ותחבורה הוא העיקרי שבהם. האנשים שם אינקומפטנטיים לחלוטין בכל מה שנוגע לתחבורה והתניידות בעיר הזו. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

העירייה הזו סובלת מאחר והיא בעצם עורק תחבורה גדול שאין לה שום שליטה על עורקי התנועה, כן יש לה ממשק בין בעלות בשטח והתנהלות מול המדינה וקבלת החלטות כאלו ואחרות אבל עיקר הסבל שאנחנו סובלים ממנו מגיע גם מהמדינה שלא בדיוק ששה לפעול לשיפור המצב.

לוחית רישוי על כליים חשמליים, סטנדרט מלא בכל המדינה לגבי מהו שביל אופניים וחובת תכנון נכון של סוג השביל (עם שימת דגש על הפיכת השבילים שקיימים לעמוד בסטדנרט אחיד), דחיפה קדימה של פרויקטי ענק בנוגע לתחבורת המונים, אפשור לעבודה דרך אפליקציות (ביטול איסור הסעה בתשלום).

לצערי זה שתי וערב כל העניינים הללו ומאוד קשה לקדם כשאין ממשלה או כשהממשלה היא קצרת מועד.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

העירייה הזו סובלת מאחר והיא בעצם עורק תחבורה גדול שאין לה שום שליטה על עורקי התנועה

לא מבין איך זה מונע לעשות מחקר ומדידות לפני שהופכים רחוב.

בכלליות רוב הפרוייקטים הגדולים צריכים לעבור מחקר לפני שמיישמים אותם, מה לעשות, זאת המציאות. מעבר לכך גם כדרך קבע עדיף למדוד דברים ולאשש הנחות.

בסופו של דבר צריך ציוד מדידה (פתיר) וכמה עובדים שאשכרה עובדים ואחראים על משהו...

אני יכול להגיד לך שבהולנד באופן קבוע צצים פסי דריכה כאלה למדוד את כמו הרכבים או האופניים שעוברים במסלולים וכבישים מסויימים. 

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

לצערי זה שתי וערב כל העניינים הללו ומאוד קשה לקדם כשאין ממשלה או כשהממשלה היא קצרת מועד.

זו אחת מהרעות החולות של ישראל. בעיקרון דבר כזה שייך לשלטון מקומי, לא לממשלה. בישראל משרד התחבורה ומשרד הפנים מחזיקים אצלם המון סמכויות שאמורות להיות שייכות לשלטון מקומי, זה מוביל לסחבת לא נורמלית בפרויקטים מקומיים.

פורסם
לפני 12 שעות, oryo כתב:

אני חושב שקודם כל צריך להסביר לפקידים בעירייה מה זה kpi

כאן פרטאצ'יה. יהיה בסדר.

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ממליץ לקרוא גם את זה כדי להבין שוב למה ממשלה עם חרדים יותר מסוכנת מממשלה עם ערבים.

הוא לא יודע מה זה אנגלית, הוא לא יודע מה ההבדל בין אוקראינה ליוגוסלביה, הוא חושב ש"הייטק" זה משהו כזה שלומדים בגיל 20, הוא לא מבין מה זה לעצור מכונות במפעל ומניח שהכל פשוט נפתר עם צ'יפים. למען האמת, אני מרשה לעצמי לנחש שהוא גם לא מבין יותר מדי בעולם התורני. בטח יש עוד דברים שפספסתי.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

רוצה להאמין שהוא לא באמת כזה טיפש, וכל הראיון הזה מטרתו להביא קולות מאנשים מטומטמים ולעצבן את קוראי הארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...