Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

נבלוסי (חברוני) 

כבר לא יכול לערוך..

כמובן שנבלוסי הוא משכם.

ואלחלילי הם החברונים..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

תראו מופתעים: יש משבר ביהדות התורה, כי מנהיג אחד מהזרמים שם מציע לבתי הספר שלו ללמד לימודי ליבה ואחרים לא אוהבים את זה.

מי שפועל, לפי הדיווחים, למנוע את זה כרגע זה המלך ביבי הראשון. כי זה עלול להוביל להתפרקות המפלגה ובהתאם לצמצם את הסיכוי שלו לחזור לשלטון ל0.

ספרו לי עוד בבקשה איך הבעיה של ישראל זו מדינת הלכה מוסלמית דמיונית ולא זה.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 9.9.2022 בשעה 13:21, Mikelt89 כתב:

מדינה שלא יכולה לספק לאזרחים ביטחון ולא יכולה לאפשר לאזרח עובד משלם מיסים לרכוש קורת גג ראויה - לא ראויה להתקיים. 

אין בטחון במדינה?

לגבי השני,לרכוש המדינה לא מחויבת לאפשר לך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
בתאריך 9.9.2022 בשעה 00:52, SlowRide כתב:

איזה גורם רשמי מגדיר את זה כרצח?

לא דיברתי על גורם רשמי אלא על דויד.

בתאריך 9.9.2022 בשעה 00:52, SlowRide כתב:

זאת תאונת עבודה שהיא טעות מצערת. מה זה משנה? כמו שצ'ינג צ'ונג החליק על פיגום ונפל מקומה 20 באתר בניה ונהרג, ככה גם היא היתה במקום מסוכן ליד מטרות של צה"ל ונהרגה. 

מסכים, למרות שלהבנתי היא לא הייתה ליד מטרות, לא ברור אם זה עניין של טעות בזיהוי, או שהיא הייתה בקו האש.

בתאריך 9.9.2022 בשעה 08:44, MiniMiz3r כתב:

החלק הראשון לא נכון, לראיה מכת הגניבות בצאלים שהתחילה לא לפני שנה ולא לפני עשר ולא לפני עשרים (אל תרגיש צורך להגיב עם לינקים לכתבות שלא הבנת מה כתוב בהן שסותרות את הטיעון שלך, חבל על הזמן שלך).

לפני עשור אני הייתי בצאלים, בשטחי אש, לא פעם ולא פעמיים.

ואין קשר למכת הגניבות - אלא להוראות פתיחה באש, ואלו של לפני עשור כן כללו אפשרות לירי על גנבי נשק ותחמושת.

בתאריך 9.9.2022 בשעה 11:55, יבגניפ כתב:

לא

👍

דווקא הבנת

👍👍

זה לא נכשל לגמרי. למעשה, הפוסטים של יובל פה מראים בדיוק עד כמה זה לא נכשל.

זה רק "נכשל" ולא "נכשל כישלון חרוץ" - סבבה, מה שבטוח זה שזה לא הצליח.

ולא בטוח שמאבקי כוחות אצל הפלסטינאים מעידים לכאן או לכאן על התנועה הלאומית שלהם. בכלליות, נראה לי שאתה מכיר את הדעה שלי. לאומיות זה מבנה חברתי מוגבל. תמיד היה כזה ותמיד יהיה כזה. 

זה מעיד, כשזה בא על חשבון התנועה הלאומית, ולפני שנוצרה כזו מספיק מלוכדת.

די כל ההנהגה הציונית הכירה בזה שיש כאן ערבים.

זה ההבדל בין הטענה שלהם, ומה שאתה חושב שהיא הטענה שלהם.

הטענה שלהם - כל הפלשתינים שכאן היום - היו כאן לפני היהודים.

מה שאתה חושב שהטענה שלהם - היו כאן ערבים.

מה שאתה חושב שהטענה שלי (משום מה) - לא היו כאן ערבים.

המספרים שאני מכיר מראים שהיו פה יותר ערבים מיהודים בתחילת המאה ה-20 וגם אחרי. כמובן, באו גם מהגרי עבודה. 

סבבה, זה אומר כלום ושום דבר, חוץ מאשר דבר כזה - אם היו יותר ערבים, אנחנו יודעים שהיגרו הרבה יהודים, ועדיין יש יותר ערבים, אז גם ערבים היגרו...

אבל זה סותר את הטענה הבסיסית של הפלשתינים - שהחברה הפלשתינית לא מבוססת הגירה בכלל.

בוודאי שיש טענות מפגרות בנרטיב שלהם. וגם בשלנו. ויכוח על סיפורים כמעט תמיד יהיה מפגר כנראה. 

הבעיה היא שאנחנו מקבלים את הטענות המפגרות שלהם כאמת לאמיתה, וזה מתקבע בתודעה, גם פה וגם בעולם.

עכשיו לך תוציא את האבן שהטיפש זרק לבאר.

בכל מקרה, פוסט יפה כתבת. נהנתי לקרוא הפעם.

👍👍👍

בתאריך 9.9.2022 בשעה 12:41, פינדר כתב:

אתה לא מתעייף מהקשקוש הזה? 

ברור, כזה קשקוש שדובר חמאס בעזה ביקש עזרה כי "חצי מהפלשתינים בעזה הם מצרים והחצי השני עם סעודים וערבים אחרים"...

אתה מודע לעובדה שישראלים מוציאים אזרחות פורטוגלית על סמך זה ששם המשפחה שלהם הוא פינטו או זרקא?

והאתיופים שמגיעים לפה? הם שחורים כי הם צאצאי אברהם אבינו?

מה הקשר? אנחנו מספרים לכל העולם שכל היהודים - כולל בלונדיניים עם עיניים כחולות ועור אלבסטר, ועד שחורים עם שיער מקורזל פחם - כולם צאצאים של מי שהיה פה באמצע המאה ה-19?

כי זה בדיוק מה שהפלשתינים עושים.

שמות משפחה מראים על מקור של אחד מבני המשפחה שיכול ללכת אחורה גם מאות שנים, כמו במקרה של יהודי פורטוגל. אתה מוכן להביא לארץ את כל צאצאי משפחת נבלוסי (חברוני) שמסתובבים בעולם?

למה לי? אין זכויות לאומיות לערבים תחת מדינת ישראל, לא עכשיו ולא בעתיד.

לחשוב שלמישהו קוראים אלמסרי כי עד לפני מאה שנה המשפחה שלו הייתה במצרים, זה קשקוש.

זה רק אומר שאחד מאבותיו הגיע מתישהו ממצרים לאנשהו והוא היה יוצא דופן היכן שהתיישב. במצרים כולם מצרים אז אין סיבה לציין את זה בשם המשפחה.

תשמע עובדה, יאסר ערפאת (אל מסרי), נולד ב-24.08.1929.

עכשיו תשמע שאלה - איפה?

בתאריך 9.9.2022 בשעה 13:44, פינדר כתב:

כבר לא יכול לערוך..

כמובן שנבלוסי הוא משכם.

ואלחלילי הם החברונים..

הבנתי את הכוונה

בתאריך 10.9.2022 בשעה 12:12, יבגניפ כתב:

תראו מופתעים: יש משבר ביהדות התורה, כי מנהיג אחד מהזרמים שם מציע לבתי הספר שלו ללמד לימודי ליבה ואחרים לא אוהבים את זה.

מי שפועל, לפי הדיווחים, למנוע את זה כרגע זה המלך ביבי הראשון. כי זה עלול להוביל להתפרקות המפלגה ובהתאם לצמצם את הסיכוי שלו לחזור לשלטון ל0.

ספרו לי עוד בבקשה איך הבעיה של ישראל זו מדינת הלכה מוסלמית דמיונית ולא זה.

בוא, כמה לימודי ליבה יש ברוב בתי ספר הערביים?

בחלקם אפילו לא לומדים עברית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

סבבה, זה אומר כלום ושום דבר, חוץ מאשר דבר כזה - אם היו יותר ערבים, אנחנו יודעים שהיגרו הרבה יהודים, ועדיין יש יותר ערבים, אז גם ערבים היגרו...

אבל זה סותר את הטענה הבסיסית של הפלשתינים - שהחברה הפלשתינית לא מבוססת הגירה בכלל.

מה זה משנה? עשרות פעמים התווכחתי פה עם אנשים שאמרו לי ״אבל כתוב בתורה״. אז מה?

אובייקטיבית השטח כאן לא היה ריק. והרוב ממי שהיה כאן היה ערבי גם לפני הגירה שבאה אחר כך. 

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

הבעיה היא שאנחנו מקבלים את הטענות המפגרות שלהם כאמת לאמיתה, וזה מתקבע בתודעה, גם פה וגם בעולם.

עכשיו לך תוציא את האבן שהטיפש זרק לבאר.

בסדר ובעבר העולם קיבל את הנרטיב שלנו. זו הבעיה בנרטיבים.

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

מה זה משנה? עשרות פעמים התווכחתי פה עם אנשים שאמרו לי ״אבל כתוב בתורה״. אז מה?

שזה לא עניין של אמונה, אלא של עובדות, הפלשתינים טוענים א', המציאות הייתה ב', כשמעמתים אותם עם הדיסוננס הזה בין א' ל-ב', הם פונים לטיעון שזה "הנרטיב" שלהם.

כאילו זה אחלה להתווכח עם אמונה, ואפשר לעשות את זה לנצח, אבל דיי מטומטם להתווכח אם 2*5 = 10 או 50...

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אובייקטיבית השטח כאן לא היה ריק. והרוב ממי שהיה כאן היה ערבי גם לפני הגירה שבאה אחר כך. 

ואף אחד לא טען שהיה ריק לגמרי.

גם צריך לזכור שכל התייחסות בשנים הללו לאכולוסיה, מתייחס לשטח שמרכיב היום את רצועת עזה, ישראל, יו"ש וירדן.

השאלה היא לא האם היה רוב ערבי לפני, כי לא זו הטענה שלהם.

השאלה היא האם ממי שנמצא פה היום וטוען להיות פלשתיני, כולם אכן היו כאן לפני העלייה הראשונה ("מאז ומקדם...").

הם אפילו לא טוענים לרוב, אלא ל-100%. ואת זה קל לסתור... יאסר ערפאת כמובן סותר את הטענה הזו לחלוטין.

לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

בסדר ובעבר העולם קיבל את הנרטיב שלנו. זו הבעיה בנרטיבים.

איזה נרטיב? אנחנו לא הסתרנו את תנועת ההגירה היהודית העצומה לא"י.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איזה נרטיב? אנחנו לא הסתרנו את תנועת ההגירה היהודית העצומה לא"י.

״היינו פה לפני 2000 שנה״ וכו׳ 

גם זה לא נכון שאף לא טען שלא היה ריק לגמרי. ״ארץ ללא עם לעם ללא ארץ״ או משהו כזה כן הומצא על ידי מישהו.

אני לא מתווכח על השאלה האם הם ממציאים מתי הם הגיעו לכאן. ברור שזה מפגר לשמוע טענות ברמה של ״ישו היה פלסטיני״. אבל גם אנחנו פונים לנרטיב שלנו כדי להצדיק את עצמנו. אתה רוצה להתווכח ששלנו יותר מבוסס? בעיני זה מופרך. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

״היינו פה לפני 2000 שנה״

תשמע, קצת קשה להכחיש ממצאים ארכיאולוגיים... כמובן את אלה שמוצאים במזבלות בפרוייקט סינון עפר הר הבית אחרי שהפלשתינים בעלי ההיסטוריה העניפה כאן משמידים את אותה היסטוריה.

מה גם שאולי זה לא נרטיב אם זה התקבע גם אצל הערבים המקומיים לאורך השנים? למשל בשם "בית אל מקדס" לכיפת הסלע.

וכמובן גם אצל הנוצרים (שהרי איך אפשר להאשים את יהודה איש קריות כיהודי שבגד בישו בירושלים ובאותו זמן לטעון שיהודים לא היו בירושלים?)

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא מתווכח על השאלה האם הם ממציאים מתי הם הגיעו לכאן. ברור שזה מפגר לשמוע טענות ברמה של ״ישו היה פלסטיני״.

ו"פלשתינים הם צאצאי היבוסים" וכו' וכו'.

אז למה לא לקבור את הנרטיב הזה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תשמע, קצת קשה להכחיש ממצאים ארכיאולוגיים...

היינו כבר בשיחה הזו לפני שנים. יש פה כמה פערים שאתה מדלג עליהם בקלילות - הגדול ביותר הוא כמובן העקרוני - מי אמר שזה מקנה לך בעלות על המקום היום? והתשובה היא שהצלחת (לא אתה אישית כמובן) לשכנע בנרטיב שזה מה שצריך להיות.

לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז למה לא לקבור את הנרטיב הזה?

כי אין לי עניין להתווכח איתם מי צודק כי זה מפגר. אני לא סובל מאמונה עיוורת בצדקת הדרך. מעניין אותי יותר שאתה ואני ישראלים שחיים פה היום ואין לנו לאן ללכת (רגע, יש לך דרכון פורטוגלי?) מאשר לנסות להוכיח אם מישהו מהמשפחה שלך או שלי היה פה לפני 2000 שנה, ואתו הכנל לגבי הערבים.

אני מסכים שלנרטיבים יש השפעה. רק אומר שזה פועל גם לטובתנו לפעמים. או לפחות פעל.

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

היינו כבר בשיחה הזו לפני שנים. יש פה כמה פערים שאתה מדלג עליהם בקלילות - הגדול ביותר הוא כמובן העקרוני - מי אמר שזה מקנה לך בעלות על המקום היום? והתשובה היא שהצלחת (לא אתה אישית כמובן) לשכנע בנרטיב שזה מה שצריך להיות.

נחזור רגע אחורה, המציאות לא קרתה ככה:

יבגני: מה מקנה לך בעלות על המקום היום?

ליאור: כי יהודים היו פה לפני 2000 שנה וזה מגובה בפריטים ארכיאולוגיים.

אלא דיברנו על היסטוריה, עובדות ונרטיבים.

ועובדתית, היו פה יהודים לפני 2000 שנה, זה מגובה בפריטים ארכיאולוגיים.

עד עכשיו לא דיברתי על בעלות.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

כי אין לי עניין להתווכח איתם מי צודק כי זה מפגר. אני לא סובל מאמונה עיוורת בצדקת הדרך. מעניין אותי יותר שאתה ואני ישראלים שחיים פה היום ואין לנו לאן ללכת (רגע, יש לך דרכון פורטוגלי?) מאשר לנסות להוכיח אם מישהו מהמשפחה שלך או שלי היה פה לפני 2000 שנה, ואתו הכנל לגבי הערבים.

בהיעדר הויכוח - אתה בעצמך שותף לקיבוע הנרטיב שלהם כעובדה, וככזה, אתה אחד מהטיפשים שזורקים היום את האבן לבאר.

וכשהנרטיב שלהם מתקבע כעובדה, הם דורשים, במפגיע, את הפינוי שלך מפה.

אתה מוסיף חטא על פשע, חוץ מזה שאתה אומר "נכון שהם ממציאים, אבל מה הסיפור? אז שיגידו שזה נכון ואנחנו לא נעמת אותם עם המציאות", אתה גם לא עושה את המינימום שזה לדרוש במפגיע, את מה שהם דורשים, בתמונת מראה.

הם דורשים את הפינוי של כל היהודים מפה? אחלה, אנחנו דורשים את הפינוי של כל הערבים מפה.

אחרי שמתחילים מנקודת מוצא כזו, יש על מה להתחיל לדבר, עד אז, כמובן שתהליך שיחות תמיד ייכשל, הם דורשים כמינימום מעבר למקסימום שאתה יכול לתת.

ולא, אין לי דרכון פורטוגלי.

לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

אני מסכים שלנרטיבים יש השפעה. רק אומר שזה פועל גם לטובתנו לפעמים. או לפחות פעל.

אז למה לאפשר לביסוס נרטיב שהוא לא רק שולל את קיומך כאן ומנוגד לעובדות ההיסטוריות, אלא גם שולל א-פריורית את הקיום העתידי שלך פה על בסיס אתני-דתי?!

זה כאילו תופעה הזויה לחלוטין, הם מערערים על זכות קיומך פה, דורשים את הפינוי או ההשמדה שלך, ומבחינתך זה בסדר כי זה נרטיב שקרי, כי אני ואתה (בהגזמה כן?) יודעים שהוא שקרי, אבל כל השאר בעולם לא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אלא דיברנו על היסטוריה, עובדות ונרטיבים.

נכון ואני אמרתי שהנרטיב שלנו התקבל בזמנו. 

לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ולא, אין לי דרכון פורטוגלי.

חבל.

ולגבי השאר - אני לא לגמרי גם בטוח איפה אתה מנהל את המאבק על צדקת הדרך שלך. אני לא אומר לך לא לעמת אותם עם המציאות. פשוט לא בטוח שאם תשב מול הפייסבוק שאין לך כל היום ותגיב לפלסטינאים שמדברים על היבוסים או משהו תשיג איזו תוצאה. וכמדיניות לדעתי אנחנו צריכים להתעסק בעתיד. אבל זה ארוך מדי ומורכב מדי בשבילי לנסח כרגע :)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

מדינה שלא יכולה לספק לאזרחים ביטחון ולא יכולה לאפשר לאזרח עובד משלם מיסים לרכוש קורת גג ראויה - לא ראויה להתקיים. 

לגבי קורת גג, בתור ימין אתה אמור לשמוח שהמדינה לא אחראית על שוק הדיור אלא אם תור של 20 שנה לדירה מעופשת עושה לך טוב על הלב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תגדיר ראויה.

יש דירות בערים גדולות גם ב 500,000 שקל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

נכון ואני אמרתי שהנרטיב שלנו התקבל בזמנו. 

כי ככל שיש עובדות - הן תומכות בנרטיב הזה, ולא שוללות אותו.

לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

ולגבי השאר - אני לא לגמרי גם בטוח איפה אתה מנהל את המאבק על צדקת הדרך שלך. אני לא אומר לך לא לעמת אותם עם המציאות. פשוט לא בטוח שאם תשב מול הפייסבוק שאין לך כל היום ותגיב לפלסטינאים שמדברים על היבוסים או משהו תשיג איזו תוצאה. וכמדיניות לדעתי אנחנו צריכים להתעסק בעתיד. אבל זה ארוך מדי ומורכב מדי בשבילי לנסח כרגע :)

להגיד לנוכל שהוא נוכל זה מיותר, אבל לבוא למי שהנוכל מנסה לנכלל ולהגיד לו "האדם הזה נוכל כי X Y Z" - לזה יש תוחלת.

אגב אתה חושב שהפלשתינים כאלה מטומטמים שפעם אחת יו"ר הרשות אומר שהם יבוסים, ופעם אחרת כנענים, ופעם אחרת שישו היה פלשתיני (והם בכלל מוסלמים שונאי נצרות), והם אומרים "כן כן יבוסי", "כן כן כנעני", "כן כן ישו"?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...