Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הטענה שלי ביססתי לפני כמה עמודים כבר...

הטענה שלך היא נגדית, מבלי לסתור את הביסוסים שלי, ומבלי לבסס את שלך מנגד.

image.thumb.jpeg.29f74be6c986b3b1d0eeda4220cd00b9.jpeg

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

חשבתי וחשבתי אם להוסיף את הטאצ' של ה"סמוטי", והתגובה הזו אומרת שבחרתי נכון.

כן, זה נשמע כאילו הוא המורטי של בן גביר. סך הכל הגיוני, בחירה טובה.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

@יבגניפ אד הומינם קלאסי. לפי הספר.

אתה קורא ספרים?

יפה לך.

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

להגיד הם אמרו זה לא ביסוס.

עובדות למשל:

אה והוראות האש האלה שלא השתנו בכלל, ותמיד התירו ירי במיידי אבנים וזורקי בקת"בים אחרי שהם ברחו?

אז זהו, שלא, למי שמקבל פריחה מלהיכנס לאתר של מפלגת נעם:

ציטוט

הערב (ראשון) פורסם כי צה”ל שינה את מדיניות הפתיחה באש בשטחי יהודה ושומרון, כך שתאפשר לירות במיידי אבנים ובקבוקי תבערה – גם אחרי המעשה, כשהם נמלטים.

ה-Source של הדף גם מגלה לנו תאריך פרסום:

ציטוט

<meta property="article:published_time" content="2021-12-19T21:26:00+00:00" />

<meta property="article:modified_time" content="2021-12-21T21:32:29+00:00" />

אפילו בתגובה ליואב אליאסי כאן, זה לא שהצבא אומר כן או לא, אומרים "אנחנו לא מספרים"

או לדוגמה הזו - אתה זוכר שבהוראות הפתיחה באש פעם נסיון גניבת נשק היה מזכה בירי למרכז מאסה?

אולי בעצם נראה לך שלא צה"ל העבירו את ההודעה לוואלה...

וכו' וכו'...

זה קצת יותר מהמידע שיש לך שמעודכן נכון ללפני 20 שנה, יצאת ספריאל

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

כן, זה נשמע כאילו הוא המורטי של בן גביר. סך הכל הגיוני, בחירה טובה.

אולי הפוך והוא הריק של בן גביר?

עריכה: זה יצא קצת מוזר עם הציטוטים, אבל במסך עריכה זה לא מופיע לי ככה, אז תתמודדו

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אפילו אחרי ההקלה, לא הגענו למצב שהיה לפני עשור.

לפני עשור היה מותר לירות בגנב נשק בלי תנאים, עכשיו הקלו את התנאים ומותר לירות בגנב נשק בתנאים מסוימים...

אז מה זה אומר?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני אומר שהממשלה הקודם שאליה אתה מתגעגע הקשיחה את הוראות הפתיחה באש ועכשיו כשהממשלה הנוכחית מקלה אתה בא בטענות למה הוראות הפתיחה באש נוקשות ועוד טוען שהחמירו אותן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נראה לי שהתבלבלת ביוזר שאליו אתה פונה.

אני (?) מתגעגע לממשלה הקודמת (??)

אני (?) מתייחס לטווח הזמן של הממשלה הזו והקודמת (??)

לגמרי התבלבלת.

1. אני מניח שכמובן הנחת שאני מתגעגע לממשלת ביבי ולא לממשלת ביבי-גנץ, ובזה אתה טועה.

2. אני מתייחס לתהליך שנמשך יותר מעשור בשדה המשפטי-פוליטי, והוא בא לידי ביטוי בשטח כבר קרוב לעשור.

מצער שאני צריך לכתוב את זה כדי להפיג כל ספק, אבל גם ביבי אשם, ואולי יותר מכולם בנושא הזה.

נחה דעתך? אפשר לחזור לדיון ענייני?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדיון מאוד ענייני כי כותרת השרשור היא שרשור פוליטי.

אין מה להאשים את בגץ כי הוא פוסק לפי מה שהמחוקק קובע. המחוקק יכול לשנות את החוקים ואז בגץ יפסוק לפי החוקים החדשים.

זה שהצבא הפך לצבא של קוקסינלים (ומתנצל מראש בפני קהילת הקוקסינלים. אתם הרבה יותר גברים מחלק לא מבוטל מהחיילים שלנו) זו בעיה קשה אבל היא לא נובעת מהוראות הפתיחה באש אלא מדרך הכשרת החיילים.

אם בעיר הבהדים יש חברת אבטחה, קייטרינג ועובדי ניקיון,יש חיילים שמסיימים הכשרה בלי לדעת מה זה שמירה או תורנות ניקיון/מטבח וחיילים יוצאים הביתה כשהם משאירים את הנשק בבסיס שלא יחטפו להם אותו שום הוראות פתיחה באש לא יעזרו.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

הדיון מאוד ענייני כי כותרת השרשור היא שרשור פוליטי.

זה לא ענייני להניח משהו עליי (קל וחומר כשהוא בכלל לא נכון) ולנהל דיון מהמקום הזה.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

אין מה להאשים את בגץ כי הוא פוסק לפי מה שהמחוקק קובע. המחוקק יכול לשנות את החוקים ואז בגץ יפסוק לפי החוקים החדשים.

אתה יכול למצוא את החוק הזה שמגדיר את הוראות הפתיחה באש?

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

זה שהצבא הפך לצבא של קוקסינלים (ומתנצל מראש בפני קהילת הקוקסינלים. אתם הרבה יותר גברים מחלק לא מבוטל מהחיילים שלנו) זו בעיה קשה אבל היא לא נובעת מהוראות הפתיחה באש אלא מדרך הכשרת החיילים.

מכשירים את החיילים לפי הדרישה.

במקומות שבהם הדרישה היא חד משמעית חתירה למגע, מכשירים ככה.

במקומות שבהם הדרישה היא לספוג כמה שאפשר, מכשירים ככה.

רק מה הבעיה, שבנאדם לא מתנדב להעלות עצמו קורבן לפלסטיני עם אבן, אז זה מתנגש עם המקומות שבהם הדרישה היא לספוג כמה שאפשר.

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אם בעיר הבהדים יש חברת אבטחה, קייטרינג ועובדי ניקיון,יש חיילים שמסיימים הכשרה בלי לדעת מה זה שמירה או תורנות ניקיון/מטבח וחיילים יוצאים הביתה כשהם משאירים את הנשק בבסיס שלא יחטפו להם אותו שום הוראות פתיחה באש לא יעזרו.

תורנות ניקיון / מטבח לא מייצרת חיילים טובים יותר.

שמירה כנראה שגם לא אבל יש על מה לדבר.

מה שמייצר חיילים טובים יותר, זה שברור להם מה מותר להם ומה אסור להם, ברור להם מה נדרש מהם, והם עברו הכשרות כדי להשיג את הנדרש.

ברגע שהחייל רואה גנב נשק, והוא צריך לפתוח את פקודת מטכ"ל כדי לבדוק אם כל התנאים מתקיימים לפתיחה באש (או אפילו לנוהל מעצר חשוד, תבדוק מה היה קורה במשך שנים בגניבות הנשק בצאלים), זה גם לא ברור לו מה מותר ומה אסור, גם לא ברור לו מה נדרש, ואז אי אפשר להתפלא מהתוצאה, בין אם יבחר נכון או לא יבחר בכלל.

ואז אתה מסתכל על התוצאה, ואומר "צבא של קוקסינלים", מישהו מייצר אותו ככה, החיילים לא פחות טובים ולא פחות "חיליים" מפעם.

והביזיון של השארת נשק בבסיס הוא תוצר של לחץ מהצד השמאלי, לא הימני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה יכול למצוא את החוק הזה שמגדיר את הוראות הפתיחה באש?

כשהמחוקק משאיר את הדברים פתוחים ומחוקק במקביל חוקים אחרים שמגדירים זכויות מסויימות בגץ צריך לפסוק לפי החוקים הקיימים האחרים.

לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מכשירים את החיילים לפי הדרישה.

במקומות שבהם הדרישה היא חד משמעית חתירה למגע, מכשירים ככה.

במקומות שבהם הדרישה היא לספוג כמה שאפשר, מכשירים ככה.

רק מה הבעיה, שבנאדם לא מתנדב להעלות עצמו קורבן לפלסטיני עם אבן, אז זה מתנגש עם המקומות שבהם הדרישה היא לספוג כמה שאפשר.

מאיזה מקום נשמע סביר שלוחם יוצא הביתה בלי נשק כדי שלא יגנבו אותו או יוצא על אזרחי כי היו מהומות?

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תורנות ניקיון / מטבח לא מייצרת חיילים טובים יותר.

שמירה כנראה שגם לא אבל יש על מה לדבר.

לא מסכים.
חלק מלהיות חייל זה למלא הוראות בלי קשר אם הן נוחות לך או אם אתה מבין מה עומד מאחוריהן.

מה שמייצר חיילים טובים יותר, זה שברור להם מה מותר להם ומה אסור להם, ברור להם מה נדרש מהם, והם עברו הכשרות כדי להשיג את הנדרש.

ברגע שהחייל רואה גנב נשק, והוא צריך לפתוח את פקודת מטכ"ל כדי לבדוק אם כל התנאים מתקיימים לפתיחה באש (או אפילו לנוהל מעצר חשוד, תבדוק מה היה קורה במשך שנים בגניבות הנשק בצאלים), זה גם לא ברור לו מה מותר ומה אסור, גם לא ברור לו מה נדרש, ואז אי אפשר להתפלא מהתוצאה, בין אם יבחר נכון או לא יבחר בכלל.

אף חייל לא פותח פקודות מטכל והם יודעים טוב מאוד מה מותר ומה אסור (שומע את זה ממקור ראשון מלוחמים וקצינים צעירים החל מלוחמי מעברים דרך שריון ותותחנים ועד ליחידות מובחרות. אני מדבר על החברים שלהבת שלי שנמצאים עכשיו בצבא).

ואז אתה מסתכל על התוצאה, ואומר "צבא של קוקסינלים", מישהו מייצר אותו ככה, החיילים לא פחות טובים ולא פחות "חיליים" מפעם.

הם כן.

חייל שלא יודע מה זה שטח, לא יודע מה זה לישון שבוע עם נעליים בבוץ ולא יודע מה זה לא לישון כמה לילות הוא חייל פחות טוב כי הפעם הראשונה שהוא נתקל בזה זה בזמן אמת והוא לא יודע איך לתפקד עם זה.

והביזיון של השארת נשק בבסיס הוא תוצר של לחץ מהצד השמאלי, לא הימני.

זה קרה תחת ממשלת ימין. לפני זה זה לא היה.

פורסם (נערך)

״העולם הצבוע״

משהו שחוזרים עליו פעם אחר פעם בתור אם כל התירוצים - ולא בכדי, העולם באמת צבוע (אם אני זוכר נכון - יש איזו וועדת שלום של האו״ם עם איראן... lol). אבל איך זה מוריד מישראל אחריות? זה קצת כמו חוק גודווין באפליקציה של דיונים פוליטיים בישראל.

בכל מקרה, כשמסתכלים פנימה מגלים שזה לא רק העולם שצבוע.

הנה כאן הזכירו איך צלף ישראלי הוריד ראש של עיתונאית, כ-מ-ו-ב-ן שלא היינו שם ומי יודע אולי זה היה הדשוט מקרי לחלוטין וכו׳, אבל ההיסטוריה מוכיחה אחרת. מי מאיתנו שהיה או מכיר אישית אנשים שהיו בתפקידים מבצעיים יודע די טוב עד כמה גדול הכסת״ח הצהל״י. סתם דוגמא בשלף - מטרה שרוצים להוריד מקבל זיהוי וודאי, מורידים אותה, על הדרך מורידים רכב של משפחה לא מעורבת בסמוך. הודעת הדובר? ״פעילי טרור״. זה לא סיפור משוברים שתיקה או מהאינטרנטים, אלא מהמציאות.

כולנו ראינו את זה מתרחש בלייב עם אבו אלקיען, אני זוכר איך שמעתי את גלעד ארדן קורה לו מחבל עם קשרים לדאע״ש בזמן שממש רואים בסרטון שמשהו שם דפוק לגמרי. בסוף זה היה סתם מורה... אופסי לא משנה.

יש עוד מקרים רבים, וברור שיש הרבה יותר מקרים שבכלל לא הגיעו לציבור כי לא היתה שם מצלמה, ובתכלס כי לציבור אין שום רצון לדעת. אם היו מחייבים את מקדולנדס לשחוט את הפרה מול העיניים של הלקוחות הם היו מאבדים נתח שוק עצום, אנחנו (me included) מעדיפים לאכול את ההמבורגר אחרי שהוא עבר שכבת אבסטרקציה כבדה.

אז יבואו העדר ויסבירו את עץ ההסברים הגנרי: קודם כל אי אפשר לדעת בוודאות שהם לא מחבלים, אם הוכחנו שהם לא מחבלים אז זו אשמתם שהם היו באזור הלא נכון, אם זה היה סתם בשכונה שלהם אז כשחוטבים עצים ניתזים שבבים, ובכל מקרה זו בכלל לא אשמתנו זו אשמת חמאס וכמו כן לא עשינו את זה בדווקא אז היי זה לא כזה נורא. כאילו אכפת לילד שאבא שלו מת בטעות, וכאילו שאם איזה חמאסניק ינסה לדרוס חייל ועל הדרך יוריד משפחה מישהו מאיתנו יאמר ״ובכן אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים!״.

הקונפליקט הזה נוראי, וכשאומרים שהוא משחית לא אומרים את זה סתם. 

סיפור שנחרט לי בראש הוא מפי בחור ערבי שעבדתי איתו לפני מס׳ שנים, הוא סיפר איך בחג הקורבן הראשון הילד שלו בכה כשראה איך שוחטים כבש, בחג השלישי הוא כבר המתין לראות את הדם ברחובות. העניין אינו מנהג פגאני (/חולני?) כזה או אחר, אלא יותר העובדה שכולנו יכולים לאבד אמפתיה - וזה קורה הרבה יותר מהר ממה שנדמה.

בגלל שרובנו שירתנו בצבא, בגלל שהמשפחות שלנו אולי עדיין שם או יהיו בהמשך, זה עושה את כל הסיפור הזה להרבה יותר מסובך. בטח ובטח כשהמנטליות עצמה היא לרוב ״מנטליות קבוצת כדורגל״ במסגרתה זה או שאתה איתנו, או נגדנו, אין באמצע. לך תסביר עמדה מורכבת, יבוא איזה טרול וינטפק לך חצי משפט מחוץ להקשר ופתאום פוף אתה היטלר... 🤦‍♂️

ואם בצביעות עסקינן, אין צבוע יותר מלהתרעם על הרצון של אנשים שלא להיות תחת שלטון זר ועוין לנצח. לא משנה כמה הם אשמים במצב (מאוד מאוד), הרצון עצמו הוא אלמנטרי ומתבקש, הוא חוצה גבולות ותרבויות, כנראה הרוב המוחלט של המגיבים כאן (ימנים/שמאלנים) היו מרגישים אותו דבר בעצמם אם איזו מדינה היתה מחליטה לקחת ריבונות על ישראל לנצח, והדרך היחידה להמנע מאותו רצון הוא או להפסיק עם זה או להעלים את האנשים לנצח, זהו. בעידן הנוכחי זה ממש קשה להעלים מליוני אנשים, אז אם מניחים שאפילו מאותגרי האמפתיה לא הולכים לכיוון הזה משיקולי תועלתנות אנחנו נותרים בקונפליקט נצחי או הסדרה.

בשביל שיעור לגבי התמודדות עם שכנים עוינים, שווה לדבר עם מדינת ישראל באיזו הזדמנות, היא עושה את זה ממש טוב עם לבנון סוריה מצרים ירדן ושאר המזרח התיכון המטורלל. כשיש לאנשים מה להפסיד הם פתאום פחות ששים להתמודד עם הכח הכי עצמתי בשכונה, מדינת ישראל גם יכולה להסביר איך בונים לשכנים סתומים מגרשי חניה כשהם עושים דברים ששכנים לא אמורים לעשות.

קיצר,

כל אחד מאמין שהוא הגיבור בסיפור של עצמו, גם בחמאס אני בטוח שהם משוכנעים בצדקת דרכם ושהם בכלל ה good guys, אף אחד לא יושב על כסא מסתובב עם חתול ספינקס וחוכך ידיו בהנאה. בדיוק מהסיבה הזו, מי שלא מעוניין להיות שבוי באיזשהו מטריקס במסגרתו הוא צודק כי אקסיומה, יסתכל ימינה ושמאלה וישפוט לפי דברים קצת יותר אובייקטיביים.

ומה לעשות אבל אובייקטיבית, כשצבא מוריד ראש של עיתונאית עם אפוד ואז מתנער מאחריות עד שהעדויות הן באמת overwhelming, זה נראה ממש ממש רע. גם אם היא ערבייה.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 11 דקות, oryo כתב:

פתאום פוף אתה היטלר..

אתה לא היטלר, אתה פלסטינאי. ולעומתי (שגם אני עכשיו פלסטינאי) אתה גם שחום. אז פאק יו פעמיים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 29 דקות, oryo כתב:

״העולם הצבוע״

משהו שחוזרים עליו פעם אחר פעם בתור אם כל התירוצים - ולא בכדי, העולם באמת צבוע (אם אני זוכר נכון - יש איזו וועדת שלום של האו״ם עם איראן... lol). אבל איך זה מוריד מישראל אחריות? זה קצת כמו חוק גודווין באפליקציה של דיונים פוליטיים בישראל.

בכל מקרה, כשמסתכלים פנימה מגלים שזה לא רק העולם שצבוע.

הנה כאן הזכירו איך צלף ישראלי הוריד ראש של עיתונאית, כ-מ-ו-ב-ן שלא היינו שם ומי יודע אולי זה היה הדשוט מקרי לחלוטין וכו׳, אבל ההיסטוריה מוכיחה אחרת. מי מאיתנו שהיה או מכיר אישית אנשים שהיו בתפקידים מבצעיים יודע די טוב עד כמה גדול הכסת״ח הצהל״י. סתם דוגמא בשלף - מטרה שרוצים להוריד מקבל זיהוי וודאי, מורידים אותה, על הדרך מורידים רכב של משפחה לא מעורבת בסמוך. הודעת הדובר? ״פעילי טרור״. זה לא סיפור משוברים שתיקה או מהאינטרנטים, אלא מהמציאות.

כולנו ראינו את זה מתרחש בלייב עם אבו אלקיען, אני זוכר איך שמעתי את גלעד ארדן קורה לו מחבל עם קשרים לדאע״ש בזמן שממש רואים בסרטון שמשהו שם דפוק לגמרי. בסוף זה היה סתם מורה... אופסי לא משנה.

יש עוד מקרים רבים, וברור שיש הרבה יותר מקרים שבכלל לא הגיעו לציבור כי לא היתה שם מצלמה, ובתכלס כי לציבור אין שום רצון לדעת. אם היו מחייבים את מקדולנדס לשחוט את הפרה מול העיניים של הלקוחות הם היו מאבדים נתח שוק עצום, אנחנו (me included) מעדיפים לאכול את ההמבורגר אחרי שהוא עבר שכבת אבסטרקציה כבדה.

אז יבואו העדר ויסבירו את עץ ההסברים הגנרי: קודם כל אי אפשר לדעת בוודאות שהם לא מחבלים, אם הוכחנו שהם לא מחבלים אז זו אשמתם שהם היו באזור הלא נכון, אם זה היה סתם בשכונה שלהם אז כשחוטבים עצים ניתזים שבבים, ובכל מקרה זו בכלל לא אשמתנו זו אשמת חמאס וכמו כן לא עשינו את זה בדווקא אז היי זה לא כזה נורא. כאילו אכפת לילד שאבא שלו מת בטעות, וכאילו שאם איזה חמאסניק ינסה לדרוס חייל ועל הדרך יוריד משפחה מישהו מאיתנו יאמר ״ובכן אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים!״.

הקונפליקט הזה נוראי, וכשאומרים שהוא משחית לא אומרים את זה סתם. 

סיפור שנחרט לי בראש הוא מפי בחור ערבי שעבדתי איתו לפני מס׳ שנים, הוא סיפר איך בחג הקורבן הראשון הילד שלו בכה כשראה איך שוחטים כבש, בחג השלישי הוא כבר המתין לראות את הדם ברחובות. העניין אינו מנהג פגאני (/חולני?) כזה או אחר, אלא יותר העובדה שכולנו יכולים לאבד אמפתיה - וזה קורה הרבה יותר מהר ממה שנדמה.

בגלל שרובנו שירתנו בצבא, בגלל שהמשפחות שלנו אולי עדיין שם או יהיו בהמשך, זה עושה את כל הסיפור הזה להרבה יותר מסובך. בטח ובטח כשהמנטליות עצמה היא לרוב ״מנטליות קבוצת כדורגל״ במסגרתה זה או שאתה איתנו, או נגדנו, אין באמצע. לך תסביר עמדה מורכבת, יבוא איזה טרול וינטפק לך חצי משפט מחוץ להקשר ופתאום פוף אתה היטלר... 🤦‍♂️

ואם בצביעות עסקינן, אין צבוע יותר מלהתרעם על הרצון של אנשים שלא להיות תחת שלטון זר ועוין לנצח. לא משנה כמה הם אשמים במצב (מאוד מאוד), הרצון עצמו הוא אלמנטרי ומתבקש, הוא חוצה גבולות ותרבויות, כנראה הרוב המוחלט של המגיבים כאן (ימנים/שמאלנים) היו מרגישים אותו דבר בעצמם אם איזו מדינה היתה מחליטה לקחת ריבונות על ישראל לנצח, והדרך היחידה להמנע מאותו רצון הוא או להפסיק עם זה או להעלים את האנשים לנצח, זהו. בעידן הנוכחי זה ממש קשה להעלים מליוני אנשים, אז אם מניחים שאפילו מאותגרי האמפתיה לא הולכים לכיוון הזה משיקולי תועלתנות אנחנו נותרים בקונפליקט נצחי או הסדרה.

בשביל שיעור לגבי התמודדות עם שכנים עוינים, שווה לדבר עם מדינת ישראל באיזו הזדמנות, היא עושה את זה ממש טוב עם לבנון סוריה מצרים ירדן ושאר המזרח התיכון המטורלל. כשיש לאנשים מה להפסיד הם פתאום פחות ששים להתמודד עם הכח הכי עצמתי בשכונה, מדינת ישראל גם יכולה להסביר איך בונים לשכנים סתומים מגרשי חניה כשהם עושים דברים ששכנים לא אמורים לעשות.

קיצר,

כל אחד מאמין שהוא הגיבור בסיפור של עצמו, גם בחמאס אני בטוח שהם משוכנעים בצדקת דרכם ושהם בכלל ה good guys, אף אחד לא יושב על כסא מסתובב עם חתול ספינקס וחוכך ידיו בהנאה. בדיוק מהסיבה הזו, מי שלא מעוניין להיות שבוי באיזשהו מטריקס במסגרתו הוא צודק כי אקסיומה, יסתכל ימינה ושמאלה וישפוט לפי דברים קצת יותר אובייקטיביים.

ומה לעשות אבל אובייקטיבית, כשצבא מוריד ראש של עיתונאית עם אפוד ואז מתנער מאחריות עד שהעדויות הן באמת overwhelming, זה נראה ממש ממש רע. גם אם היא ערבייה.

מצחיק אתה.

תכיל את הסטנדרטים הנאורים שלך על מקומות אחרים בעולם...

כולנו רואים את המערב הנאור בטיפול שלו במלחמה בין רוסיה לאוקראינה , אזרחים מתים של בהפצצות ישירות על מרכזי אוכלוסיה בדממה מוחלטת, הרי אם היה מקרה דומה בעזה , כינוסי חירום של האום, במשרדי אירגוני זכויות האדם בגנבה האור לא היה כבה והגינוים לא מפסיקים לזרום...

איראן משליטה טרור עולמי , טילים עפים על סעודיה דרך הפרוקסי שלה בתימן, סוריה מפוצצת באמלח איראני שישראל מנסה לנטרל, לבנון מדורדרת לרעב ועוני תחת שליטה איראני דרך פרוקסי מקומי , והעולם...דממה ..

משעשע שאתה משקר ביודעין כיוון שצהל לא הודה בהריגת העיתונאית , כל התחקיר הזה הוא אילוץ של ארה"ב שיש אומרים שהכתיבה את המסקנות ומהירה לשלוח את דובר הבית הלבן אשר מנסה ללחוץ את ישראל לשינוי הנחיות הפתיחה באש.

העובדות הם שלאיש אין מושג אם שרידי הקליע אשר הועברו הם אילו אשר נשלפו מהגופה , חלפו שבועות של סירוב פלסטיני להעביר את הקליע , לפתע שבועות אחרי הם הסכימו מבלי שאיש נכח ואו יכול לערוב שאכן אילו שרידי הכדור הרלוונטים.

נזק משני קיים בכל צבא אשר נלחם בעולם, צהל עשרות פעמים הפסיק תקיפה כי אזרחים נכנסו לשטח שבו תוכננה התקיפה , מבחינה אישית אם מדובר על פצצה מתקתקת אני מעדיף הרוגים בצד השני ולא אצלי , יפות הנפש הזו לא עובדת עלי.

מענין שאשפ הוקם ב 64 וקרא כבר אז להשמדת ישראל , השטחים נכבשו רק ב 67 , אז הסיפור של עם כבוש לא תופס חבוב .

הכיבוש אליבא הפלסטינים נוגע ל 48 , הסיפור שהשמאל מספר לעצמו שנסיגה לגבולות 67 תביא שלום...

ראינו איך זה נגמר בעזה .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...