Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב טפשותי הורדתי היום את החלון עד הסוף. התוצאה: חוט ברזל בחוץ ורעש של קרקושים בלחיצה על הכפתור, החלון כאילו נעלם :oops:

יש סיכוי שנדפק המנגנון או המנוע? כמה בערך אמור לעלות התיקון?

מצורפות תמונות: imgur.com/a/CMbIL

תודה ולילה טוב!

photo 1.jpg

photo 2.jpg

פורסם

נראה לי זה מחלה ידוע אצל פולו

גם ברכב של אבא שלי זה קרה וגם ברכב של חבר

אני לא יודע את המחירים אבל אם אתה מרגיש אתה יכול לסדר את זה אז תתחיל לפרק

פורסם

אוךךך כמה שאני שונא את המחלה הזאת, יש לי פולו. 2003 כשזה קרה לי בדלת של הנוסעה מצד ימין תיקנתי אצל מישו שאני מכיר וזה עלה לי 550 שקל 450 חלק חליפי ומאה עבודה, העבודה ממש קלה רק פירוק כמה ברגים שאין בעיה גם בלהחזיר אותם ואז הוצאת החלק החלפה וסגירה, החלק הוא כל הפח שנמצה מאחוריי הפלסטיקה של הדלת.

מאיזה אזור אתה? אם תרצה אני אוכל לאזור או משו.

משו באסה שקרה לי חודשנאחריי שתיקנתי את צד שמאל צד ימין הפסיק לעבוד.

פורסם

אם אכן עלות העבודה היא רק 100 ש"ח לא הייתי מתעסק עם זה מחשש שיגרם נזק נוסף לחלון /לדלת.

אפשר לפנות לכל מקום שמתעסק עם אביזרי רכב/חלונות חשמל (למשל בחיפה יש בעיר התחתית ברח' חטיבת גולני את האחים אזוגי).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שאלה קשורה לנושא:

מה שכל הזמן נשבר זה מין פלסתיקים ירוקים כאלה שמחזיקים את הכבל בתושבת שלו משו כזה, אז השאלה שלי היא למה פשוט בגלל שכבר ידועה שהם נשברים וידועה שזאת המחלה למה פשוט לא לעשות את החלק הזה יותר חזק או מחומר יותר עמיד או משו, הבעיה מוקרת ודיי קלה לטיפול.

ועוד שאלה, אם אני מחזק את החלקים האלה אם אפוקסי או אם איזולירבנד או משו זה יכול לתת ו יותר אורך חיים?

השאלה מופנת למי שמכיר את מקום הבעיה והבין למה שאתי מתכוון בעליי vga למינייהם.

תודה.

פורסם

לשאלתך- בחלק מהדגמים יש קיטים לתיקון שכוללים תפסים מאלומיניום ויש גם תפסי פלסטיק מחוזקים. מעבר לזה הבעיה לא רק בתפסים. לאחר זמן מה גם הכבל נקרע.

האמת שהתכנון ההנדסי של כל המנגנון הזה דפוק מיסודו. הנדסה מסובכת, לא אמינה ומסורבלת.

אפשר לשפץ את המנגנון, חלק מהשיפוצים שעשיתי החזיקו יותר ממנגנון מקורי/תחליפי ועבדו טוב יותר. עבודת השיפוץ דיי מסובכת ודורשת כלים וחומרים מיוחדים. גם אני לאחר 2-3 שיפוצים כאלה איבדתי את הסבלנות לזה.

המנגנונים המשופצים שמוכרים אצל זגגי הרכב מחזיקים בקושי שנה.

פורסם

הבעיה היא במנגנון, מסתבר שזו אחת המחלות של פולו בשנים האלה.

בכל מקרה השארתי את האוטו אצל רון שיסדר את החלון ועוד כמה דברים על הדרך.

תודה על המענה 8)

פורסם

אביב אמרתה שהיתה משפץ אותם, אתה יכול להסביר איך?איזה כלים?

פשוט גם ברגע שאצלי בחלון נהג זה קרה עדיין לא החלפתי אז יכול להיות אני אנסה לתקן לבד אם לא אצליח אין לי מה להפסיד:]

תודה.

פורסם

כבר הופיע לי גם בפוקוס 2004.

הבעיה היא שרצו 400ש"ח עבור מנגנון משופץ (לפני עבודה), אך הבעיה הייתה חתיכת פלסטיק שבור כך

שבזמנו לא נראה לי הגיוני לשלם עבור משהו שלא צריך.

בחלון השני הופיע אותה הבעיה לאחר מספר ימים.

הזמנתי שני קיטים של פלסטיק והכבל פלדה (אם אני זוכר טוב, זה היה משהו כמו 60ש"ח לכל סט)

והחלפתי לבד.

פורסם

סקרנתם אותי אז התחלתי לחפש ולחפש ולחפש ומצאתי בסוף ארכת תיקון לפולו שלי ושל פותח השרשור.

מצאתי שניי לינקים לשני החלונות, ימין וכמובן שגם שמאל

השאלה האם הם באמת יתאימו ויהיה בסדר איתם, מה אומרים? או שכמו שאומרים אם לא ננסה לא נדעP:

עוד שאלה, אצלי נגיד בשניי החלונות שהלכו לי הלך רק החלק הירוק בתמונה, הסופיות האלה

(יש שניי סוגים בתמונה אחד קצר והשני ארוך, אז אני מדבר על הקצר)

מישו יודע איפה אני יכול למצוא חלק כזה או אוליי איזו קומבינה לעשות שיחזיק?

$(KGrHqNHJBEE+P7UkSqlBP2Tuzkq(g~~60_35.JPG

תודה:]

פורסם

מה שאני עשיתי בזמנו זה:

1. לפתוח את דיפון הדלת כדי לראות את המנגנון וכדי להבין מה בדיוק נשבר.

2. "לתפוס" את החלון במצב סגור עד להגעת החלפים מ-EBAY (אני לא זוכר בדיוק איך, זה פשוט היה מזמן אך לא צריכה להיות בעיה).

3. רק כשהגיעו החלפים, פורק המנגנון.

פורסם

שיפוץ בעזרת קיט הוא הפשוט ביותר.

ללא קיט צריך לפחות את הפלסטיקים שמחזיקים את החלון (ניתן לרכוש באינטרנט) ואפילו להשיג בארץ. בנוסף צריך כבל 1.6 מ"מ + סטופרים מנחושת + לוחץ לסטופרים. הלוחץ לא זול.

לאחר שיש את כל הציוד מתעדים את כל המבנה לפני הפירוק, מפרקים את הכל, מחליפים כבל, לוחצים את הסטופרים במקום. במידה והכבל שלם פשוט מודדים את מיקום הסטופרים ואורך הכבל ומכינים באופן דומה. במידה והכבל קרוע זה מתחיל להיות יותר קשה.

העבודה עצמה לא פשוטה, יש הרבה מה לפספס והרבה מקומות להתבלבל.

• תוכן חדש...