Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחום הבנייה מעניין אותי,

אני שוקל ללמוד להיות הנדסאי בניין.

חפרתי את האינטרנט וקצת קשה לי למצוא תשובות.

השאלות שלי הן:

1. האם קיים מסלול ללימודי ערב בלבד באיזור המרכז. אם כן, מהו המקום היותר מומלץ.

2. האם ניתן לבצע השלמה למהנדס בשלב מאוחר יותר.

3. מה ההבדל בין הסמכויות של הנדסאי בניין למהנדס באתר הבנייה.

תודה.

פורסם

בתור אחד שמתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב הרבה מאד תשובות מצאתי כאן:

http://www.civileng.co.il

יש הרבה מאד מאמרים שווה לקרוא, עם בעלי מקצוע, מנהלי חברות ובכירים בתחום.

1. תבדוק מול המקום בו אתה מעוניין ללמוד.

2. כן, באוניברסיטאות מסויימות (אריאל לדוגמא)

3. את זה תוכל למצוא באתר שנתתי לך.

פורסם

סתם שאלה למה לא ללכת ישר למהנדס בלי "לבזבז את הזמן" על הנדסאי?

אני עשיתי הנדסאי אלק' (יג'-יד') ובדיעבד אני די מצטער על הבזבוז זמן הזה.

404

פורסם

הנדסאי בניין באזור המרכז כדאי ללמוד במכללת רופין, ליד בית ליד (בהנחה שזה מרכז עדיין בשבילך...)

תוכל להשלים לתואר של מהנדס בהמשך אבל לא תקבל כמעט בכלל נקודות זיכוי, לפחות לא בטכניון.

הייתי מציע שתשקול ברצינות ללמוד מסלול מלא של הנדסת בניין. השוק היום משווע למהנדסים ושפע עבודה מובטח לך כשתסיים.

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

מעבר למה שנאמר על בחירה במסלול של מהנדס ע"פ הנדסאי,

יש מכללות / מוסדות לימוד שתוכנית הלימודים שלהם משולבת עם זו של הטכניון, ובנקודה מסויימת מתאפשר מעבר לטכניון עצמו. משהו שכדאי לשקול. אני יודע שבירושלים (אם זה רלוונטי עבורך) התוכנית קיימת במכללה להנדסה בבין הכרם.

והערה משלי: בתחום הזה לדעתי כדאי לך לתת "פוש" וללכת על מהנדס. התחום הזה - כשלומדים במסלול הנדסה - מתחיל כהנדסה אזרחית, כאשר הנדסת בניין היא רק תחום אחד שלה, ויש המוווווווווווווווווון תחומים שאפשר לבחור. בזמנו, כשהתעניינתי אז היה אפשר להמשיך להנדסת מים, סביבה, בניין, אזרחית (שזה הרמה של פרוייקטים שונים, כדאי להסתכל באתרים רלונטיים) ועוד כמה שאני בטח שוכח.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עוד נקודה להתייחסות היא שכר.

השכר של הנדסאי בניין לצערי הוא מאוד נמוך.

נמוך בצורה ממש לא פרופורציונלית לחשיבות עבודתו כמתכנן.

והשינוי עם הוותק גם כן לא מהותי.

אצל מהנדס לא רק שהשכר גבוה יותר, אפשרויות העליה בשכר/קידום מוגבלות הרבה פחות.

אם יש לך אפשרות ללמוד ישר הנדסה אזרחית (תואר מהנדס)..לך על זה.

יוצא דופן כמעט יחיד לעניין השכר בתור הנדסאי היא עבודה בפיקוח.

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

הנדסאי בניין יכול לתכנן בניין עד 4 קומות אם אני לא טועה,

אין מקום להכניס כהשוואה הנדסאי אלק' כמו שכבר עשו פה, כי הנדסאי אלקטרוניקה זה תואר שמאוד מוגבל, ואתה לא יכול לעשות איתו יותר מידי אם בכלל, (מניסיון),

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אין מקום להכניס כהשוואה הנדסאי אלק' כמו שכבר עשו פה, כי הנדסאי אלקטרוניקה זה תואר שמאוד מוגבל, ואתה לא יכול לעשות איתו יותר מידי אם בכלל, (מניסיון),

לא השוואתי בין הנדסאי אלק' להנדסאי בניין.

הסברתי בצורה פשוטה שעדיף שילך ללמוד לתואר מהנדס ולא להנדסאי זה הכל.

וזה נכון לא תחום ההנדסאי תמיד יהיה יותר מוגבל מאשר מהנדס

ובכל זאת אני רואה הרבה אנשים שמעדיפים לעשות הנדסאי אחראי צבא.

404

פורסם

מודה על המידע.

התחום הוא בפיקוח בנייה ולא תכנון.

מהנדס זה לא רלוונטי בכלל, אלא אם כן יש מסלול שהוא של לימודי ערב, ואז אולי....

רופין - רחוק מאוד.

המכללה למנהל מציע לנו תואר הנדסאי? (לא מצאתי באתר שלה)

פורסם

אני כרגע לומד הנדסאי+ קורסים במהנדס.

אני עוד לא החלטתי האם להשקיע בתכנון או להישאר עם פיקוח וזהו. ממה שהבנתי מבעלי נסיון בשטח- עדיף להשקיע בוותק ונסיון (ללמוד הנדסאי) מאשר להשלים למהנדס (3 שנים), אך זה כמובן רק כאשר מדובר בפיקוח וניהול. בתכנון כן שווה להשקיע ולהשלים לתואר.

מבחינת הסמכות- אין הבדל רשמי בין ההנדסאי למהנדס ביצוע, גם לא בתחומי פיקוח בטיחות וכדו'. ההבדל יותר בקטע של צורת הראייה וכן גם תלוי בחברה שבה תרצה לעבוד (יש חברות שמקבלות רק מהנדסים).

לגבי מקומות לימודים יש לך באזור המרכז:

המכללה למינהל ראשל"צ (יש להם 2 אתרים- אחד המסלול האקדמי ואחד הרגיל. ברגיל זה כן מופיע).

שנקר שבת"א.

רופין.

ויש גם את אריאל, שהם גם מצויינים והבונוס שלהם זה האפשרות לשלב קורסים מהתואר.

בהצלחה!

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
תחום הבנייה מעניין אותי,

אני שוקל ללמוד להיות הנדסאי בניין.

חפרתי את האינטרנט וקצת קשה לי למצוא תשובות.

השאלות שלי הן:

1. האם קיים מסלול ללימודי ערב בלבד באיזור המרכז. אם כן, מהו המקום היותר מומלץ.

2. האם ניתן לבצע השלמה למהנדס בשלב מאוחר יותר.

3. מה ההבדל בין הסמכויות של הנדסאי בניין למהנדס באתר הבנייה.

תודה.

1. כן, כמו שכתבו קודמי. אני סיימתי שנה שעברה באריאל. יומיים בשבוע 18-21 וגם יום שישי 8-14. 3 סמסטרים בשנה.

2. כן, אבל לא בכל מקום. השנה למשל לא פתחו לימודי ערב למי שרצה להשלים מהנדסאי למהנדס באריאל. בסמי שמעון באשדוד כן פתחו וימי הלימוד שם הם: יום שני 17-22, יום חמישי 09-21 יום שישי 8-14.

3.תכל'ס, שמיים וארץ. כבר המליצו פה לפני שמומלץ ללכת ישר לתואר מהנדס וגם אני בדעה זו. רק נקודה למחשבה: מנהל עבודה תותח יכול גם להרוויח יותר ממהנדס הביצוע באתר וגם יותר ממנהל הפרויקט. אני מכיר מנהלי עבודה שמגיעים למשכורות של 15 נטו ויותר. רק תקח בחשבון שאחרי שתסיים את לימודי ההנדסאי תצטרך לעשות קורס השלמה למנהל עבודה (אינני יודע כמה זמן זה לוקח).

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
מודה על המידע.

התחום הוא בפיקוח בנייה ולא תכנון.

מהנדס זה לא רלוונטי בכלל, אלא אם כן יש מסלול שהוא של לימודי ערב, ואז אולי....

OK

תרשה לי לכוון אותך בכיוון קצת שונה - פיקוח בנייה בהתמחות בפרוייקטי בנייה ירוקה

זהו תחום שמתחיל להתפתח בארץ ונמצא בחיתולים.

החלטה מצידך כעת בתחילת הלימודים להתמחות ספציפית בניהול פרוייקטי בנייה תוך עמידה בתקנים הבינלאומיים הרלוונטיים לבניה ירוקה (חפש ברשת תקן LEED ותקן BREEAMׂ) ימצבו אותך מהר מאוד כבולט ויחודי בתחום

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

מתעלק על הנושא, השנה אני מסיים מהנדס תעשיה וניהול, לצערי אני לא כ"כ נמשך לתחום, בחרתי את התחום כי לא ידעתי מה להתחיל ללמוד וזה כיוון כללי. סוג של 4 שנים בזבוז.

בתקופה האחרונה חשבתי על לימודי מהנדס \ הנדסאי בניין,

יש למישהו מושג אם יש לימודי ערב עבור מהנדס בניין? עבור הנדסאי בדקתי וראיתי שכן יש בכמה מקומות.

לדעתכם יכירו לי בקורסים של מקצועות ההנדסה(פיסיקה? אינפי? וקורסים חופפים) או שהרמה יוצר גבוהה ולא יכירו?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לדעתי עבורך ללכת עכשיו ללמוד הנדסאי \ מהנדס בניין יהיה בזבוז.

יש הרבה מה לעשות עם מה שלמדת.

עדיף להתחיל לעבוד ובמקביל בעוד כמה שנים תעשה MBA

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תוכן חדש...