Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנדרובר דיסקברי 4 שנת 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

אני מתלבט לגבי הרכב הזה האם לקנות או לא. אודה על קבלת עזרה.

אני כבר הרבה שנים נוסע בג'יפים. זה התחיל מניסן טראנו, מיצוביש פאגרו ובחמש שנים האחרונות טיוטה לנאד קרוזר.

הלנדרובר היה תמיד חלום שלי אבל אני מפחד מתקלות אין סוף ומירידת ערך מטורפת במכירה. אמרו לי שהתקלות הן נחלת העבר ובלנדרובר דיסקברי 4 כבר התגברו עליהם. זה נכון? לא נכון? אשמח לכל מידע נוסף.

עוד הערה -אני חייב 7 מקומות להכיל את כל המשפחה.

פורסם

אני לא יודע להמליץ לך בכללי ומה הנורמאל,

אני רק יכול לספר לך מקרה אישי בודד שקרה לי:

באמצע יום נתקלתי ברחוב בדיסקאברי שנת 2012 תקועה באמצע הכביש ללא יכולת תזוזה,

בעל הרכב נראה כאדם עמיד באמצע החיים ,מיושב בדעתו ולא ממש מבין איך להזיז את הרכב מאמצע הכביש,

ניגשתי אליו והצעתי את עזרתי,

מסתבר שהרכב נכבה לו ,תוך כדי נסיעה כשהוא ניסה להניע את הרכב מחדש ,חלק מהתהליך היה להכניס לפארקינג ואז לנסות,

הרכב לא הראה שום סימן של הפעלת הסטרטר והמשבת של תיבת ההילוכים לא נתן לו להוציא את הרכב מהילוך על מנת להזיז מאמצע הכביש,

ניגשתי ופירקתי את המכסה של ידית ההילוכים,מתחתיו יש מנוף קטן שעל ידי לחיצה עליו אפשר לשחרר מנעילת ההילוך,

הזזנו את הרכב וחיכינו לגרר.

במהלך ההמתנה הוא התחיל לספר לי שזו כבר פעם רביעית בחודשיים האחרונים שהרכב עושה לו בעיות וזה התחיל עם גימגומים תוך כדי נסיעה והרכב "חותך" לו כאילו יש אינג'קטור לא תקין,

שלא מצאו לו שום בעיה כשחיברו את הרכב לדיאגנוסטיקה במוסך מורשה ,

שהוא החליף מצבר כחלק מהנסיונות של הפיתרון והמצבר חדש לגמרי בן פחות משבוע ועוד ועוד.

הבנתי ממנו שהוא מתכוון להחזיר אותו כי נמאס לו .

כמובן שהמקרה הוא מקרה יחיד ואני לא יודע מה הוא משקף על שאר הדגמים ומה שבד"כ קורה איתם.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

למה לא להשתדרג ללנד קרוזר חדיש יותר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ראשית תודה על התגובות.

בענין השדרוג - קצת נמאס לי וקצת מעצבנת אותי טויוטה עם רמת האיבזור הנמוכה שהם מציעים, החל מהצוהר הקטן בגג, דרך הסרת החימוום מהמושבים, כיסאות לא חשמליים, הם פשוט יודעים שיש כזה ביקוש גבוה ללנד קרוזר והם לא משקיעים. זה בא לידי ביטוי בעוד דברים. אלו אולי לא סיבות מספיקות אבל. בא לי לגוון אני כבר חמש שנים עם הטיוטה הגרסה החדשה היא העתק של הקודמת אין בה שום חידוש מסעיר, מעולם לא היה לי לנד - רובר ודי בא לי, הרבה שנים פחדתי להתקרב אל הלנד - רובר ושמעתי שהאמינות שם קצת השתפרה. אני לא מצליח לאתר בעלי לנדרובר לשמוע על כך באופן ישיר.

פורסם

בתור עובד במוסך לנד רובר "דרור" באשקלון אני יכול לומר שאכן אלו רכבים מפנקים אבל קח בחשבון שהטיפול בהם יקר יותר. לגבי בעיות אמינות כאלו ואחרות אני מאמין שככל השרכב מגיע עם מערכות חדשות ומתקדמות יותר כך גם עולים הסיכויים לתקלות.

Amp #1 Phase Evolution RS4 | Amp #2 Sundown SAZ1500.1D | Comp F Rockford Fosgate T1652-S | Subs DC Audio Level 4 12" x2

פורסם

יש לי שנים דיסקברי שבע מקומות 97,

לנד רובר זה רכב שטח אמיתי.

תקלות היו עד 95 אבל באיזה רכב אין?

אני נהנה מכל רגע ועושה המון טיולי שטח ברמות עבירות שונות,

לפי דעתי הגשם את חלומיך ולא תצטער.

בהצלחה

פורסם

מניסיון של קרוב משפחה, שיש לו גם 2010, הרכב מוצלח מאוד ומפנק מאוד. מעט תקלות ושום דבר יוצא דופן או חריג. נוח מאוד על הכביש ויכולת שטח מצויינת. עושה טיפולים וחלפים במרכזי. הבעיה בארץ ממה שאני מכיר שחברים עם דיפנדרים או דיסקויים ישנים מטפלים, זה החזירות של המוסכים שרובם שוחטים במחיר כאילו מדובר במעבורת חלל שרק יחידי סגולה מסוגלים לטפל בה.

פורסם
ראשית תודה על התגובות.

בענין השדרוג - קצת נמאס לי וקצת מעצבנת אותי טויוטה עם רמת האיבזור הנמוכה שהם מציעים, החל מהצוהר הקטן בגג, דרך הסרת החימוום מהמושבים, כיסאות לא חשמליים, הם פשוט יודעים שיש כזה ביקוש גבוה ללנד קרוזר והם לא משקיעים. זה בא לידי ביטוי בעוד דברים. אלו אולי לא סיבות מספיקות אבל. בא לי לגוון אני כבר חמש שנים עם הטיוטה הגרסה החדשה היא העתק של הקודמת אין בה שום חידוש מסעיר, מעולם לא היה לי לנד - רובר ודי בא לי, הרבה שנים פחדתי להתקרב אל הלנד - רובר ושמעתי שהאמינות שם קצת השתפרה. אני לא מצליח לאתר בעלי לנדרובר לשמוע על כך באופן ישיר.

אין שום סיבה ליתלונן על רמת האיבזור בטויוטה, האוטו לא מתיימר להיות רכב מנהלים\פאר בנוסף לרכב שטח.

זה שיש אנשים שחושבים שהוא כזה, ממש לא הופך אותו לכזה.

ואתה לא יכול לצפות מלאנד קרוזר את רמת האיבזור של הדיסקאברי 4 , כאשר הוא יקר מימנו בהרבה כאשר הם חדשים.

זה שאתה בודק רכב של שנת 2010 אז המחיר נראה לך זהה (ובגלל זה אתה גם משווה בניהם), זה כבר בגלל ירידת הערך של הדיסקברי.

הלאנד קרוזר בא לעשות את העבודה.

לדיסקברי יש גם ערך מוסף.

לגבי אמינות, לא היה לי לאנדרובר, וכניראה שגם לא היה כך שלדבר סתם אני לא רוצה.

סביר להניח שאנחנו גם ניזונים מאותם סיפורים כך שגם סיפורים על דוד\חבר וכו' לא יתרמו לתמונה הכללית

אני לא יודע מה רמת השימוש שלך בשטח.

אבל שאני מחפש רכב שטח אני מאוד מאוד מפחד מרמות האיבזור ה"גבוהות".

ומשתדל ללכת על הרמה הבסיסית ביותר.

בכל מקרה, כמו שאתה נשמע, אתה צריך לאנדרובר.

מה שכן, הוא יפיפה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בתור בעלים של דיסקו 3 2008 hse

אני יכול להגיד דבר אחד.

מחיר הרכב הוא לא מה שכתוב במחירון אלה כולל את עלות הקניה פחות מחיר המכירה בעוד כמה שנים [+מימון] ועלות האחזקה.

בהתחשב בכל הפרמטרים הדיסקברי יקר די משמעותית מלנד קרוזר בשנתון דומה אבל נותן ערך גבוה יותר ולכן זו שאלה של יכולת ורצון להשקיע.

הדיסקברי בטוח יותר, מפואר ומפנק יותר, טוב יותר בשטח, ועוד...

לגבי האמינות, לי אישית כבר היו פה ושם תקלות בחצי שנה שהוא אצלי אבל אני לא מתרגש כי לקחתי את זה בחשבון

הרכב לא פחות ממדהים!

ברור לי שאם היכולת תהיה קיימת הרכב הבא שלי זה הדיסקו 4

קח את שניהם לנסיעת מבחן ומיד תבין על מה אני מדבר…

ואל זה נאמר…

Once you go black you can never go back…

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תשובה טובה תקבל אם תעבור ליד מוסכי הייבואן (סגולה למשל) ותראה כמה צבאיים עומדים בפנים וברחובות מסביב.

יחד עם זה הם נפוצים במדינות שצריך עבירות ומוסכים מקצועיים נדירים.למה ? לא הבנתי . מסורת כבר לא צריכה להיות הסיבה אחרי שמכירים יותר אמינים כבר מספיק שנים.

פורסם

מה הקשר בין דיפנדר צבאי ממוגן לדיסקברי 4?

הסמל הוא לא מה שמתקלקל או יוצר את בעיות האמינות.

כמי שהיו לו לנדרוברים למעלה מעשור - לעולם לא עוד.

1. בחיים לא אשים 450 אש"ח על רכב חדש. גם אם יהיה לי הכסף. לא משנה איזה רכב.

2. בחיים לא אקנה דיסקברי משומש, לא שמנה מאיזה שנתון.

3. אני עדיין משתעשע ברעיון לרכוש לעצמי דיפנדר קצר. משתעשע, כי ברגע שאני חושב ברצינות, המחשבה נגמרת...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אז מה אם לא הסמל ? הסמל זה נוהלי עבודה, תכנון, איסוף ולימוד תקלות ותלונות,שינויי תכנון ובניה בהתאם. בקיצור - מה שהמלוכסנים עושים יותר והאנגלים/צרפתים פחות. ללנד רובר היו 64 שנה מהג'יפ הראשון ללמוד ולתקן. שילמדו מקוריאנים איך לא חוזרות תקלות עשרות שנים. ואנחנו במדינה עם מזג אויר,לחות וטמפ' ממוצעות. למה עדיין רואים אחד מהם בקרוגר פארק ומדינות דומות עם עונת גשם ובוץ לא ברור לי. מסורת עקומה של אדומי הפנים דבקי אפריקאאנס כנראה.מזמן היו צריכים ללכת בדרך כל ARO.(שהשתפר כמו לוגן מדלתא).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

דני שלום,

רכישת דיסקברי 4 לא שונה בהרבה מרכישת כל כלי רכב משומש אחר.

כל עוד אתה רוכש רכב שנגמרה עליו אחריות היצרן/ יבואן - המשמעות היא שאתה מודע לסיכון שאתה לוקח, שלא תהיה מכוסה מבחינת תקלות.

ברכבי שטח, ובפרט אלה שנמצאים בקצה הפירמידה מבחינת טכנולוגיה, הסיכון גבוה אף יותר, היות והרכבים האלו מצויידים מראש במערכות אלקטרוניות נוספות, ויתר על כן - יש להם פוטנציאל לפגוש בתנאי שטח אחרים - מים, בוץ, חול וכו'.. קיים יחס הפוך: הטכנולוגיה עולה, האמינות יורדת, גם אם לאורך השנים קיימת מגמת שיפור.

לנד רובר, שאני חובב נלהב של המותג הזה, אכן נמצאים תמיד בחזית הטכנולוגיה - ולכן רוב הזמן הם נמצאים בחלק הדרומי של סקרי האמינות, לצד שאר יצרני היוקרה - מי יותר, ומי פחות.

מילה נוספת על טכנולוגיה, כוח ומה שבינהם. אחד החברים כאן מעליי צירף קישור לכתבה מאתר "ג'יפולוג" ובה מבחן השוואתי, כביכול, בין דיסקברי 4, מרצדס M קלאס וטויוטה לנד קרוזר.

המילה "כביכול" משמעותה היא שלא מדובר במבחן דרכים קלאסי, אלא השוואה בין טכנולוגיות ועמידות, על כל מה שהוא לא אספלט סלול. המסקנה מהכתבה היא שהבעיה של הרכבים הנפלאים, כדוגמת הלנד רובר והמרצדס, היא לאו דווקא תקלות מכאניות, אלא.. צמיגים. דרור ברלי כתב שם: "השאלה היא מה עושים בפאנצ'ר השני". היסבה היא שלדיסקברי, לפחות בדגמים החזקים והמפוארים יותר שלו (וגם במרצדס, לצורך העניין), יש מנוע חזק מאוד, על מאסה גדולה מאוד - אשר מצריכים שימוש בבלמים גדלי קוטר. בלמים גדולים מצריכים צמיגים גדולים - ואכן, לדיסקברי יש צמיגי 19" בחתך נמוך מאוד. חתך נמוך משמעותו דופן צמיג דקה, שיכולה להיקרע בקלות.

יתר על כן, נמצא שם - שוב, בשני הכלים - חיישן גובה מרכב (מתלי אוויר, כן?), שמורכב על איזשהו מחבר (בדרך למשולש המתלה) עם צמת חוטים חשופה למראה, חשופה לפגיעת אבנים או ענפים.

למרות זאת, הכותב מציין כי הטויוטה אמנם עמיד יותר, אבל הוא גם לא מתחרה בשאר היכולות של המרצדס והלנד רובר.

טווח המחירים של דגמי 2010, לפי מחירון יד2, עומד על כ- 230-250 אלף שקלים עבור דגמי 2.7 ליטר, וכן 270-320 אלף שקלים לדגמי ה-3.0 ליטר, על רמות הגימור השונות.

הפקת לקחים, הסקת מסקנות, גזירת משמעויות:

1. רכב משומש, ללא אחריות יצרן/ יבואן זה סיכון. ברכב שטח הסיכון גדול עוד יותר (לדיסקברי 4 יש 4 שנות אחריות, או עד 150,000 ק"מ).

2. צריך לשאול למה דווקא דיסקברי. אם זה בשביל האבזור והמנוע ונוחות הנסיעה המופלאה שאין לה תחרות (בכל דגמי הדיסקברי 4 יש מתלי אוויר ואת מערכת הטריין רספונס) - זאת תהיה בחירה מדהימה, ואתה תבחר באחת מגרסאות ה-3.0 ליטר (גירסאות ה-2.7 ליטר מגיעות אמנם עם מתלי אוויר, אבל עם רשימת אבזור בסיסית למדי). חלק מהציוד התקני של גרסאות אלו, הם צמיגי ה-19 אינטש, שבפועל יגבילו את מעטפת טיולי השטח (בגלל הסיכון לקרעים בצמיג, וקרעים אי אפשר לתקן בשטח).

מכן אנו למדים שהדיסקברי יהיה רכב נהדר ועדיף בכל פרטמטר על לנד קרוזר, גם מבחינת יכולת עבירות (אין על נוחות של מתלי אוויר, וגם לא על מרווח הגחון שהם מציעים), אבל.. הלנד קרוזר פשוט ינצח בעמידות, ובשטח העמידות היא זו שקובעת.

3. במסגרת מעטפת היכולות העדיפה של הלנד רובר, אחרי הכל - הוא יהיה שימושי אם תבחר לגרור איתו טרקטורון, או RZR. אתה תוכל ליהנות מהדיסקברי ב-99% מהזמן ומיכולת הגרירה עד לשטח - ובשטח תוכל ליהנות מ-RZR, שהוא עדיף בהרבה על לנד קרוזר. זו דרך יצירתית, שיכולה להתקיים אם אתה בתוך תוכך רוצה דיסקברי, והגעת לפורום בשביל לוודא שאין איזשהם דברים חריגים שישכנעו אותך לא לקנות דסקברי, מעין "קבלת אישור". בשטח,בכל אופן, RZR ודומיו הם כיום רכבי השטח האמיתיים (הלנד קרוזר יהיה עדיף על פניהם אם אתה נוהג לצאת למסעות ארוכים, עם כל המשפחה).

ללכת עם הראש (שזה לא בהכרח רע) - זה טויוטה, כמו תמיד. ללכת עם הלב זה לבחור לנד רובר.

• תוכן חדש...