Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אני רואה פה המון דעות על הפוליש הזה, חלק אומרים שהוא גרוע וחלק אומרים שהוא טוב ועושה את העבודה כמו שצריך.

אני רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד אם הוא באמת גרוע או שהוא שווה? יש לי על הרכב (הרכב בצע לבן) כמה שריטות קשות, הוא אמור לתקן את השריטות בצורה טובה?

ואיך הוא לגבי הורדת סווירלים מכל הרכב? האם הוא גס מדי בשביל זה? ( יש גם משחה גסה וגם עדינה).

תודה רבה לעוזרים מראש ;)

פורסם
אהלן חברה,

אני רואה פה המון דעות על הפוליש הזה, חלק אומרים שהוא גרוע וחלק אומרים שהוא טוב ועושה את העבודה כמו שצריך.

אני רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד אם הוא באמת גרוע או שהוא שווה? יש לי על הרכב (הרכב בצע לבן) כמה שריטות קשות, הוא אמור לתקן את השריטות בצורה טובה?

ואיך הוא לגבי הורדת סווירלים מכל הרכב? האם הוא גס מדי בשביל זה? ( יש גם משחה גסה וגם עדינה).

תודה רבה לעוזרים מראש ;)

גם העדינה גסה.

הוא מתאים אך ורק לצבע לבן לדעתי.

הוא יכול להוריד שריטות דיי רציניות ושפשופים, אך רק באופן נקודתי תוך שיוף שכבת לכה מכובדת.

הוא משאיר מאחוריו שריטות והולוגרמות שניתן לפתור רק עם פוליש עדין לפיניש כמו UP או UC.

בקיצור, רק על לבן ורק נקודתי.

הוא לא מתאים לשימוש כללי על הרכב, לטעמי. אשמח אם מישהו יחלוק עליי, שכן אני לא מוכן לנסות את הדבר הזה על רכב שלם כשבאופן נקודתי הוא גס במיוחד.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
גם העדינה גסה.

הוא מתאים אך ורק לצבע לבן לדעתי.

הוא יכול להוריד שריטות דיי רציניות ושפשופים, אך רק באופן נקודתי תוך שיוף שכבת לכה מכובדת.

הוא משאיר מאחוריו שריטות והולוגרמות שניתן לפתור רק עם פוליש עדין לפיניש כמו UP או UC.

בקיצור, רק על לבן ורק נקודתי.

הוא לא מתאים לשימוש כללי על הרכב, לטעמי. אשמח אם מישהו יחלוק עליי, שכן אני לא מוכן לנסות את הדבר הזה על רכב שלם כשבאופן נקודתי הוא גס במיוחד.

אז מה שאתה אומר שבעצם כדאי לי לקנות אותו רק לשריטות הקשות שיש על האוטו, ולקנות גם פוליש עדין (של חברה אחרת) שאיתו אני יוריד את הסווירלים מכל האוטו בלי חשש שהצבע יפגע? על איזה פוליש עדין אתה ממליץ (לא של MANZERNA חח) שניתן לרכוש באיזור המרכז?

פורסם

צודק פוליש מיושן גס מאוד ולא מתאים לצבעים חדשים .טוב רק לרכב לבן או לצבע פגום מאוד לא מומלץ!!!!

פורסם
צודק פוליש מיושן גס מאוד ולא מתאים לצבעים חדשים .טוב רק לרכב לבן או לצבע פגום מאוד לא מומלץ!!!!

אז איזה פוליש כן מומלץ? הפוליש העדין של CARPLAN טוב?

פורסם

בהחלט לא מומלץ בכלל,זה פוליש מעידן שעבר מעולם באמת מזמן,יש מערכות פוליש מתקדמות מאד כמו של Scholl concepts,Xpert,

Menzerna.

הפולישים הנ"ל ידוע כמערכות פוליש הבית של יצרני רכב גרמניים ויצרנים מתקדמים אחרים והם בנויים לעבוד בצורה הטובה ביותר והמזיקה כמה שפחות לצבע רכב מודרני,כולל צבע קרמי,פנינה,וכו.

פורסם

יישמתי עם הפוליש הנ"ל אולי 6/7 רכבים -פוליש גס ולא נוח לעבודה,תוצאות לא משהו.

היום בדיעבד לא הייתי משתמש איתו. (יש לי אחד זרוק במחסן,בוא קח אותו,יספיק לרכב אחד)

לדעתי/ניסיוני קארפלן אכן עדיף -לא אגרסיבי,מוריד שריטות עדינות בקלות,נוח מאוד ליישום.

פורסם

אני אני אני :-P

אני חולק על המילה "כללי" , היא מיותרת .

די , חלאס , מת - תקברו את הפוליש הזה בעבר .

לא באתי לתת הרצאות בהיסטוריה , אבל תעשו קצת קריאה , זה מצחיק לראות איך מוצר מלפני 90 שנה עדיין "חי ובועט" .

לידידנו פותח השרשור , מעט הזנחנו אותך בכל הויכוחים על הפוליש הזה .

חשוב שתבין שלכל פוליש , גם הגרוע ביותר , יש השפעה חיובית והשפעה שלילית .

החיובית היא הסרת גופים מזהמים (למשל נסורת תעשייתית שהתאחתה בצבע) , חמצון , משטחים שנפגעו מחומציות וכו' .

כמו כן , המראה תמיד יהיה טוב יותר מייד לאחר הפוליש , היות והפוליש מותיר אחריו חומרים רבים שמבריקים את המשטח , אבל זה אפקט מבלבל כי החומרים האלו לא יחזיקו זמן רב ולאחר מכן תתגלה התוצאה האמיתית של הפוליש .

מה שמביא אותנו לשלילית , והיא שחיקה , פשוטו כמשמעותו , של צבע הרכב (שוב , אנחנו מדברים על לכה , הרכב המודרני בנוי מצבע יסוד , הצבע "האמיתי" , ושכבה שקופה להגנה והברקה שהיא הלכה) .

אנו רוצים להמנע מהשחיקה ככל הניתן , מהסיבה שלאורך זמן "תתכלה" שכבת הלכה הקיימת על הרכב עד אשר נגיע למצב שלא נותרה מספיק לכה על הרכב , מה שאומר שבשלב מוקדם או מאוחר יותר כבר נתחיל לראות נזקים ברורים (קילופים של הלכה , הצהבה שלה , עכירות שלה ועוד) .

עכשיו כתבתי מספיק , אז בוא נתקדם .

אני ממש לא טוען שפוליש הוא דבר בהכרח רע ובטח שלא אסור , להיפך אפילו ניתן להגיע לשימור צבע גבוה יותר באמצעות פוליש .

כעת כשאתה מבין שה-NO.7 הוא מוצר שלא שייך לימינו , אולי תעלה תמונה של הרכב שלך כדי שנוכל קודם כל לחוות דעה עד כמה הוא זקוק לפוליש ובאיזו עוצמה?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

לא באתי לתת הרצאות בהיסטוריה , אבל תעשו קצת קריאה , זה מצחיק לראות איך מוצר מלפני 90 שנה עדיין "חי ובועט" .

החיובית היא הסרת גופים מזהמים (למשל נסורת תעשייתית שהתאחתה בצבע) , חמצון , משטחים שנפגעו מחומציות וכו' .

כמו כן , המראה תמיד יהיה טוב יותר מייד לאחר הפוליש , היות והפוליש מותיר אחריו חומרים רבים שמבריקים את המשטח , אבל זה אפקט מבלבל כי החומרים האלו לא יחזיקו זמן רב ולאחר מכן תתגלה התוצאה האמיתית של הפוליש .

מה שמביא אותנו לשלילית , והיא שחיקה , פשוטו כמשמעותו , של צבע הרכב (שוב , אנחנו מדברים על לכה , הרכב המודרני בנוי מצבע יסוד , הצבע "האמיתי" , ושכבה שקופה להגנה והברקה שהיא הלכה) .

אנו רוצים להמנע מהשחיקה ככל הניתן , מהסיבה שלאורך זמן "תתכלה" שכבת הלכה הקיימת על הרכב עד אשר נגיע למצב שלא נותרה מספיק לכה על הרכב , מה שאומר שבשלב מוקדם או מאוחר יותר כבר נתחיל לראות נזקים ברורים (קילופים של הלכה , הצהבה שלה , עכירות שלה ועוד) .

אני ממש לא טוען שפוליש הוא דבר בהכרח רע ובטח שלא אסור , להיפך אפילו ניתן להגיע לשימור צבע גבוה יותר באמצעות פוליש .

כעת כשאתה מבין שה-NO.7 הוא מוצר שלא שייך לימינו , אולי תעלה תמונה של הרכב שלך כדי שנוכל קודם כל לחוות דעה עד כמה הוא זקוק לפוליש ובאיזו עוצמה?

אני מודה לך מאוד על התשובה המפורטת ;)

אני אעלה בערב תמונות של השריטות ואז תוכל לעזור לי להחליט, שוב תודה!

פורסם

בוא לא נשכח שפוליש אמיתי ללא פילרים.

פוליש אמיתי ששוחק את שכבת הלכה, כמו כמעט כל פוליש מוכר, מסיר את השכבה השרוטה וחושף שכבה נקיה של צבע. בגלל שהשכבה נקיה משריטות, האור המוחזר מהפח חוזר בצורה ישרה ולא מתפזר לכיוונים שונים וכך אנו מקבלים אפקט של צבע נקי ומלא ברק. במקרה הזה, ה"יופי" שבצבע לא ישתנה כל עוד לא נשרוט מחדש את הרכב.

פולישים עם פילרים שונים ומשונים דוגמאת SRP, או גלייזים, הם הפתרונות הזמניים. פולישים אינם.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

פילרים? מי דיבר על פילרים? אתה בטוח לגבי זה שפוליש "אמיתי" לא מכיל כל דבר מלבד איזה חומר שחיקה מינראלי\סינטטי? תמיד ידעתי שמנזרנה האלה נבלות עם הטופ אינספקשיין :wink:

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
פילרים? מי דיבר על פילרים? אתה בטוח לגבי זה שפוליש "אמיתי" לא מכיל כל דבר מלבד איזה חומר שחיקה מינראלי\סינטטי? תמיד ידעתי שמנזרנה האלה נבלות עם הטופ אינספקשיין :wink:

ברור שישנם שמנים, פילרים, בלאגנים עניינים כמעט בכל פוליש.

בשביל זה מעבירים IPA (או במקרה הזה, TI) אחרי, לראות שהכל נעשה כראוי :roll:.

אבל אם הכל נעשה כראוי אחרי IPA\TI, התוצאה קבועה והמצב לא יחזור לקדמותו כשאמרת.

וכן, זה ברור שזה מצב בלתי אפשרי, הרי סווירלים בלתי אפשריים למניעה.

פורסם

תחליט , נראה לי אתה מבולבל , או שאני , בטוח אחד מהם , או שלא :lol:

בכל מקרה , בוא נתחיל מליצור מצב שאנשים שוטפים את הרכב אחריי פוליש , או מוותרים על פוליש ידני (דווקא אלה שלא פילרים) , ואחר כך בוא נשאף שגם ישתמשו בקדם ווקס .

• תוכן חדש...