Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברנו מנורות הלוגן לקסנון והיום המילה האחרונה היא LED (שימוש כאור ראשי כמובן).

החלוצות בתחום: מרצדס ואאודי.

אאודי שילבה אותן כאורות ראשיים בR8 ב2006 ומרצדס הצליחה להוזיל את היצור וליצור מתקן LED מתאים לרכבים בקטגוריות פחות אקזוטיות, עם הCLS בשנת 2011.

הנה כתבה מעניינת על הנושא:

http://www.autoevolution.com/news/battle-of-the-headlights-halogen-vs-xenon-vs-led-26530.html

וידאו שמדגים את הנסיעה עם אורות LED:

פורסם

בכדי שזה יהפוך לסטנדרט בכלל הרכבים צריכים לקרות שלושה דברים :

א. שלבעלי האינטרסים לא תיהיה בעיה ללכת על נורות שאורך החיים שלהן ארוך משמעותית. LED די רוצחים את "היתרונות" של נורות ההלוגן (מבחינת היצרניות, כמובן).

ב. דיפיוזרים יעילים יותר שיסייעו בפיזור של האלומות. כרגע זה עדיין די ממוקד ומפריע לרכבים שמלפנים.

ב. טכנולוגיות יעילות להכההה אוטומאטית של המראות המרכזיות גם כן כסטנדרט בכל הרכבים, מאחר וכרגע לנסוע מלפני רכב עם תאורת LED בלבד זה מסנוור ברמות.

פורסם

ללד מגוון יתרונות רב!

זרם נמוך ונצילות גבוהה! מנורות אחרות, בהשוואה להלוגן רגילה הלד מנצח בכל מה שקשור לחשמל ואורך חיים.

החסרונות של הלד:

-בפנסי רכב, וגם בפנסים רגילים, חייב עדשה! (הפיזור של הלד על הפנים, רפלקטור לא עוזר הרבה).

-צבע משתנה (יש לי פנסי לד שקניתי מאיביי, אומנם ב30 שקל, נותנים תאורה חזקה מאוד! מחזיקים שעתיים על בטריית AA עם 2700mAh, שהפנס היה חדש, היה לו בערך 7000K, סגלגל כזה, עם שימוש די מאסיבי עכשיו יש לו לכיוון ה5000K, צבע לבן-קר

אורך חיים, יצא לי להתקל בלדים שנשרפו או נחלשו.

רוב הלדים שקניתי, כולל הפנסים, עמידים מאוד, לא נחלשים. (שמתי גם פס לדים SMD5050 בספויילר, כאור ברקס, גם כן אחרי יותר מחצי שנה, עמידות טובה, כמו חדשים.

(כל הלדים שיש לי הם מאיביי).

חשבתי להתקין את הפנסי לדים שיש לי (ב30 שקל לאחד מאיביי), כפנסי ערפל, בגלל שיש להם עדשה מעולה!, הבעיה שאין לי כלכך תושבת אמינה ולכן זה יצא חאפר, גם לא חוקי לרכב שלי פנסי ערפל, וגם הם מחזיקים עד 3.7v, אני לא ניסיתי לתת להם 12v. (למרות שתאכלס זה לא משנה כמה V, זה דיודה).

הרבה זמן חשבתי לעצמי, למה לא מפתחים את העניין של הלד, לתחום הרכבים, ואפילו לתעשייה.

עם קצת עבודה, אני מאמין שהיתרונות יגברו על החסרונות.

עוד בעיה זה שהחברות יפשטו רגל, כי לד איכותי יכול להחזיק המון המון זמן!

פורסם

עוד אנקדוטה מעניינת בנוגע פנסי LED ראשיים: כרגע יש לחברת סמסונג מונופול טכנולוגי על ייצור נורות LED בדרגת איכות אוטומוטיבית המתאימה לשימוש בפנסים ראשיים. זו חלק מהסיבה מודע פנסים מסוג זה יקרים כלכך: מדובה בטכנולוגיית ייצור שהיא ייחודית בשלב זה.

אבל, כמו עם כל רכיב אלקטרוני אחר, ברגע שיצרני האלקטרוניקה הסינים ייכנסו לעובי הקורה, הטכנולוגיה תוזל משמעותית ובעוד שנים מעטות נראה פנסי LED ראשיים גם במכוניות עממיות בהרבה מהעילית של הטריו הגרמני.

פורסם

אאל"ט רולס רויס התחילו עם הלד, ולא ב.מ.וו / אודי.

ד"א, לפני מספר שבועות ראיתי Z4 עם פנסים שחשבתי שהיו זנון, אבל בדיעבד אני חושב שאולי הם היו לד כי הם היו קצת יותר "נוצצים" מזנון. האם מוכרים את ה Z4 עם פנסי לד ראשיים?

.Your average Notepad

פורסם

ב-BMW Z4 לא מוצעת כרגע אופציה לפנסי LED. אולי תוצע כזו במסגרת מתיחת נפנים הממשמשת ובאה.

פורסם

במרצדס S קלאס החדשה זה יוצע כסטנדרט בכל רמות הגימור, מה שאומר כניראה שעוד 5 שנים בערך זה יוצע כסטנדרט גם בדגמים יקרים פחות.

פורסם

פעם לקח לטכנולוגיות מוטוריות עשרות שנים לזלוג בהדרגה שלב-שלב עד למכוניות עממיות. היום התהליך הרבה יותר מהיר, גם בזכות יצרנים רעבים וזריזים מהמזרח הרחוק.

את הסינים לא ממש מעניינת המדיניות של מרצדס לחלחול איטי של טכנולוגיות מטה או פסק הזמן שקונצרן טויוטה לוקח מהרגע שטכנולוגיה מוצגת ב-LS460 ועד שהיא מגיעה ליאריס.

ברקע שהלדים יהיו מספיק זולים (שזה כבר המצב היום) צפו לשטפון של לדים במכוניות סיניות ומשם לזליגה מהירה למכוניות של היצרנים הקוריאנים והאמריקאים ויצרנים אירופאיים שאין להם חטיבות יוקרה (לדוגמא רנו) ואז גם הגרמנים יהיו חייבים לישר קו.

• תוכן חדש...