Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במדינות אמריקאיות מסויימות, מותר לפנות שמאלה ברמזור אדום. 

יש אי-אילו תנאים והתניות לגבי זה, אבל זה לא אסור כמו אצלנו (אדום זה אדום).

אין לי מושג, כי אני לא מבין בחוקי הנהיגה של ארה"ב מספיק, אם המצולם בכלל ביצע עבירה או לא. זה תלוי באיזו מדינה זו ובאיזה חוקים קשורים לפנייה הוא השתמש או עבר על.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

במדינות אמריקאיות מסויימות, מותר לפנות שמאלה ברמזור אדום. 

תיקון קטן: במרבית מדינות העולם. כמובן שכשנוהגים בשמאל אותו כלל חל בפניה ימינה.

הכלל פשוט: אם על עדשת הרמזור מצוייר חץ שמאלה (יכול להיות משולב עם חץ ישר) - אתה ״מוגן״, רכב שבא ממול יקבל אדום. אם על העדשה לא מצוייר חץ הרמזור ממול יהיה ירוק, אתה תתקדם ישר למרכז הצומת ותמתין עד שהנתיב הנגדי יתפנה ותוכל לפנות שמאלה בבטחה. יש מדינות - למשל פרובינציות מסוימות בקנדה - בהן סימון הרמזור אינה בחץ אלא בסימנים אחרים. לכן, לפני נהיגה בחו״ל, חשוב ללמוד את הכללים המקומיים.

הכלל הזה חל בעבר הרחוק גם בישראל אבל בוטל מזמן, בהקדמה להנחיות לתכנון רמזורים צויין כי זה נובע מהצורך לשלב נהגים שהגיעו מתרבויות שונות. במציאות זה מפשט את החלטות הנהג וכנראה משפר בטיחות. באירופה אתה רואה מדינות בהן רוב הרמזורים פועלים בשיטה הותיקה (פניה שמאלה מותרת עם ירוק לנתיב הנגדי), ויש מדינות שבהן הדבר פחות נפוץ, אם כי קיים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בלבלתם בין שני דברים שונים.

1. פנייה ברמזור אדום מותרת ברוב המקומות בארה"ב כאשר היא בצמוד למדרכה ואין שלט שאוסר פניה באדום. במקרה זה ניתן לבצע את הפניה כאילו היה בצומת תמרור עצור, כלומר יש לעצור ולתת זכות קדימה. צמודה למדרכה אומר פנייה ימינה מהנתיב הימני ביותר או פניה שמאלה מהנתיב השמאלי בכביש חד סטרי לכביש חד סטרי. זה לא המצב בסרטון שצילמתי כי בצומת יש שתי אפשרויות לפנייה שמאלה אחת אחרי השנייה. הפניה הקרובה היא לכביש דו סטרי ולכן אינה צמודה למדרכה. בכל מקרה הרכב שבסרטון לא רק שלא היה צמוד למדרכה אלא גם לא נתן זכות קדימה.
  2. פניה שמאלה לא מוגנת נעשית ברמזור ירוק כאשר אין רמזור נפרד לפניה שמאלה עם אור ירוק בצורת חץ. ברמזורים חדשים יותר יש חץ צהוב מהבהב כאשר הפניה שמאלה אינה מוגנת. במקרה זה יש לתת זכות קדימה לתנועה בכיוון הנגדי. זה לחלוטין לא המקרה בסרטון כי האור ברמזור היה אדום וכמו כן לא יכולה להיות תנועה בכיוון הנגדי כי זו צומת T.

הנה הצומת המדובר:

https://maps.app.goo.gl/jzFNGuLL4Bw1BWvN6

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הפניה ימינה באדום היא עניין שונה. קיימת בוריאציות שונות גם בחלק ממדינות אירופה, אבל בניגוד לצפון אמריקה אינה ברירת מחדל (עם אופציה לאיסור) אלא מצריכה היתר (בדרך כלל תמרור או רמזור המציג חץ ירוק ימינה), וגם אז המשמעות דומה ל״עצור ותן זכות קדימה״.

בכלל - כללי התנועה באירופה די סטנדרטיים ומתאימים לאמנת וינה - אם כי יש וריאציות מקומיות שחשובות למי שמתעתד לנהוג במדינות שונות. באמריקה הצפונית כללי התנועה, כולל התמרורים, שונים לחלוטין. ושוב, חשוב להכיר את הכללים באיזור בו תנהג, כי הם שונים באמת סטייטים או פרובינציות, ואף ברמה מקומית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מיהרתי לפגישה, החניתי בחניה הראשונה שראיתי בחניון הזה, למזלי.. היא הייתה ברוחב של חניה וחצי, אז החניתי קצת באלכסון כדי שיהיה קל להיכנס ולצאת, בדיוק בגלל הסנריו שקרה כשחזרתי.

במקום הרכב הבינוני שחנה לידי - עכשיו היה זה ג'יפון שקצת בלט החוצה. מולי 2 רכבים שחונים במאונך אליי. תמרון חניה עם רכב באורך של כמעט 5 מטר וברוחב של 1.85 מ' היה כמעט בלתי אפשרי. למזלי #2, הגיעו 2 בחורות שכיוונו אותי ככה שבשיא היה עליי לבצע תמרונים מינימליים כשבכנף+דלת ימניות אחורית מפרידים רק 5 ס"מ ביני לבין הטמבון של הרכב שמימני. ומצד שמאל אותו מרחק קיים בין הטמבון שלי, לדלת של הרכב שמלפניי.

בסופו של דבר הצלחתי לצאת, והשארתי לכם בסוף הסרטון את הכמה פריימים הבודדים שרואים את הסיטואציה מהמצלמה האחורית

הוספתי איור ממבט עילי של הסיטואציה

image.thumb.png.befe18c1b816d45cd7634f5af99d1542.pngimage.thumb.png.2c7adc27dbc76f548ebedbabba88c913.png

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

מיהרתי לפגישה, החניתי בחניה הראשונה שראיתי בחניון הזה, למזלי.. היא הייתה ברוחב של חניה וחצי, אז החניתי קצת באלכסון כדי שיהיה קל להיכנס ולצאת, בדיוק בגלל הסנריו שקרה כשחזרתי.

במקום הרכב הבינוני שחנה לידי - עכשיו היה זה ג'יפון שקצת בלט החוצה. מולי 2 רכבים שחונים במאונך אליי. תמרון חניה עם רכב באורך של כמעט 5 מטר וברוחב של 1.85 מ' היה כמעט בלתי אפשרי. למזלי #2, הגיעו 2 בחורות שכיוונו אותי ככה שבשיא היה עליי לבצע תמרונים מינימליים כשבכנף+דלת ימניות אחורית מפרידים רק 5 ס"מ ביני לבין הטמבון של הרכב שמימני. ומצד שמאל אותו מרחק קיים בין הטמבון שלי, לדלת של הרכב שמלפניי.

בסופו של דבר הצלחתי לצאת, והשארתי לכם בסוף הסרטון את הכמה פריימים הבודדים שרואים את הסיטואציה מהמצלמה האחורית

הוספתי איור ממבט עילי של הסיטואציה

image.thumb.png.befe18c1b816d45cd7634f5af99d1542.pngimage.thumb.png.2c7adc27dbc76f548ebedbabba88c913.png

אם זה היה בשעה קצת אחרת, ואיזה 17 שנה אחורה, הייתי שואל אותך אם יצאת ל "לכת-רוץ" באיזור ויתקין.. איזה מסיבות, איזה נוסטלגיה, איזה תסבוכות של חניה היה שם

מתגעגע

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אז החניתי קצת באלכסון כדי שיהיה קל להיכנס ולצאת, בדיוק בגלל הסנריו שקרה כשחזרתי.

אני לא רואה איך החניה באלכסון עזרה לך, לי נראה שהיא דווקא סיבכה את המצב.

פורסם (נערך)

לו הייתי מחנה במקביל והיה מחליט מישהו אחר להצמד אליי, את המעט תמרון שיכולתי לעשות לרוחב החניה שפיניתי, לא הייתי יכול לעשות בכלל.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אולי כן עם קצת יותר עבודה 😉 

קרה לי גם עם רכב רק כ-4.5 מטר אורך כשחניתי (בקו הצהוב) בחניה שאנשים חונים בה בצורה דומה, אמצע הלילה, מסחרית צמודה מימין ושורה הדוקה של רכבים ממול (בקו האדום). 

לקח קצת זמן, אבל יצאתי 🤘

Screenshot_20251022-090318.Edge2.thumb.jpg.0fc014e04fc9d8ff94c3aa33e1f443af.jpg

פורסם

כן, קורה לי בחניון של העבודה גם בימים עמוסים. בסטיישן ארוכה כזו זה באמת בלתי אפשרי

פורסם

למה לי זה לא קורה אף פעם?

אולי בגלל שאני מקפיד שאף אחד לא יהיה מצדדי-מאחורי-ומלפני ?

מי אמר שיש מצוקת חניה באיזור התעשיה (העילית) של יוקנעם?

🙂

SAM_5733.JPG

פורסם
לפני שעתיים, IsraCar כתב:

אולי בגלל שאני מקפיד שאף אחד לא יהיה מצדדי-מאחורי-ומלפני ?

לפחות במקרה שלי, כשחניתי שם לא היה אף אחד בקו האדום. אפילו סימוני המעטפה בפינות לא היו קיימים.

מאחר ולא הכרתי את "סידורי החניה" שם, הופתעתי מהמצב כשחזרתי לרכב.

פורסם

לא מזל. 70 שנות ניסיון.

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...