Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:twisted:שלום לכולם!8)

ראיתי שיש פה אחלה של אנשים שמבינים עניין אז החלטתי להצטרף ולהתייעץ עימכם.

אז ככה, אני חייל משוחרר שצריך רכב כדי להגיע לעבודה ובהמשך ללימודים.

אבי הציע לי לבדוק את מכוניות המיני למינהם, אלו שמוצעות במחיר של 60000 - 70000 (שזה התקציב שלי).

ואכן כך עשיתי - לקחתי לנסיעת מבחן את קיה פיקנטו ידנית ואת יונאי i10 ידנית וממש אהבתי את הפיקנטו למרות שהם די דומות.:lol:

יש לומר כי אני לא מתכוון למכור אחרי שנה. הרעיון הוא השקעה לטווח הארוך (5 שנים).:shock:

עכשיו עשיתי חיפוש בפורום וראיתי כי יש הטוענים כי הרכב מתקשה בעליות, נסיעות עם נוסעים ומזגן, ונסיעות בין עירוניות בפרט.

הנסיעות שאני הולך לעשות הם מנתניה לרבדים ובחזרה. ופעם בשבוע מנתניה לנהריה.

השאלה שעולה פה היא - האם כדאי לי בכלל לחשוב על הרכב הזה? או שללכת על רכב יד שניה, יותר חזק ששותה יותר דלק אבל יעמוד באתגרים שמציבים לו תנאי הדרך - כי ממה שאני ראיתי בנסיעות מבחן (למרות שהן היו די קצרות) הפיקנטו עמדה בכל האתאגרים הבין עירוניים ולא הרגשתי את חוסר הכוח שהרבה פה מדברים עליו.

צריך להוסיף! כי לא מפריע לי לעלות עלייה ב80 קמ"ש במקום 100.. או שייקח זמן לעשות עקיפות, אם בכלל.

אני יודע מזה להיות עגלה בכביש (בעלים של פ'גו 305 סלקט שנת 87!!!!! לשעבר):twisted:

מה אתם אומרים? (תודה למגיבים!):-D

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

לנסיעה יומית של 160 קילומטר (נתניה-רבדים הלוך ושוב), אם אתה כבר בוחר בפיקנטו רצוי לבחור במנוע 1.25. המסלול שלך אינו הררי ואתה לא נוסע ברכב עמוס, לא תהיה בעייה לשייט במהירות חוקית-חסכונית. נוחות הנסיעה ברכבי מיני לא תהיה טובה לצרכים שלך, אם כי הפיקנטו היא הטובה בקטגוריה הזו.

אני מציע שתבדוק מכוניות סופר מיני בנות שנה-שנתיים, אולי יש גם רכבי 0 ק"מ 2012 במבצעים עד סוף החודש במתיחה קטנה של התקציב.

פורסם

מנסיון מאוד ארוך על I10 אוטומטית מנוע 1.25 (אם אני לא טועה)

אני נסעתי ועדיין נוסע על הרכב הזה מאות קילומטרים בשבוע, (רכב של העבודה לצרכי עבודה)

ומהניסיון האישי שלי זה מעייף, מתיש ולא נוח, הנוחות נסיעה של הרכבים הקטנים האלה בכבישים מהירים ובמהירויות גבוהות לא להיט,

הרכב לא "סוחב" ככה שצריך כול הזמן ללחוץ על הגז ולחשב דיי הרבה כול עקיפה.

לא יודע - אולי זה אני שרגיל לרכב יחסית חזק יותר וקשה לא לנסוע איתו למרות שאני 95 אחוז מהנסיעות מבצע איתו ולא עם הרכב האישי שלי.

בכול מקרה מהצד השני יש פה את החיסכון בדלק, בכמות קילומטרים שאתה מתכנן לנסוע יש חשיבות לחיסכון בדלק.

בכול מקרה בחישוב זריז אתה מגיע לכיוון ה30 ומשהו אלף קילומטרים בשנה, לדעתי דיזל יהיה עדיף פה, גם מבחינת אמינות, ודלק, וגם הנוחות שיש לך כוח זמין לעקיפות ושיוט במהירות נורמלית תוך כדי שמירה על צריכת דלק.

תשקול את זה.

פורסם

תודה רבה על התגובות..

COMMANDER האם אתה יודע על דגם ספיציפי של סופר מיני שהוא נחשב לטוב?

M.L האם תוכל להסביר לי בקצרה למה דווקא מנוע דיזל? האם יש לו יתרון על מנוע בנזין?

חן

איפה הקאץ' ?

פורסם

מנוע דיזל עמיד יותר, כלומר - מנוע דיזל יחזיק מעמד הרבה יותר קילומטרים ממנוע בנזין לפני שיהיה צורך לעבור שיפוץ וכדומה, כמובן בתנאי תחזוקה זהים וכדומה, אם תתחזק מנוע בנזין בצורה מופתית אבל דיזל תזניח אל תצפה לגדולות.

בנוסף אני רושם את זה כי יש לי רכב דיזל בבית מאז שאני זוכר את עצמי בערך, והם מחזיקים כמות מכובדת מאוד של קילומטרים ללא בעיות מיוחדות, הייתה לנו סיאט טולדו טורבו דיזל שעברה מעל חצי מיליון קילומטרים ונמכרה עוד אחרי זה לבנאדם שנוסע איתה עד היום. (מכירים אותו)

גם הסקודה הנוכחית עברה לא מעט בכלל! ונוסעת כמו חדשה!

כמו כן אתה נהנה מתצרוכת דלק עדיפה בכבישים בינעירוניים/מהירים (מה שאני מבין שהולך להיות התוואי נסיעה שלך) וגם יש המון מומנט וכוח לבצע עקיפות בקלילות ולשייט במהירות גבוהה יחסית.

אישית למעל 20 אלף קילומטר בשנה הייתי עובר לדיזל, אבל זו דעתי האישית בלבד.

*אני מתייחס לדיזל ידני. אין לי ניסיון עם דיזל אוטומט ולכן אני מסייג את דברי אם יש דרישה לרכב אוטומטי בלבד.

פורסם

יש לך כאן כמה דברים שחשוב להתחשב בהם -

הנסועה היא 160 ק"מ ליום לפי מה שאני קולט וזה מרחק רציני

אתה חייב שהרכב יהיה נוח!

אבל גם מאוד מאוד כדאי שהוא יהיה חסכוני.

באמת ההמלצה כאן על דיזל, טורבו דיזל היא המלצה טובה מאוד.

רנו פלואנס טורבו דיזל ידנית - הייתי מחפש אחת כזאת משומשת ומותח כאן קצת את התקציב.

לנסוע ברכב מיני שבוע שבועיים - אתה תסדר, אבל 160 ק"מ ליום למשך שנים - אתה תקלל את הרכב.

הפלואנס תהיה מאוד נוחה ולדעתי עדיין באחריות - כחדשות הן נמכרו ב113 אלף שקלים עד כמה שזכור לי - אני מדבר על הטורבו דיזל ידני

ורנו מאבדים ערך במהירות - אז יש סיכוי שאתה לא תצטרך למתוח את התקציב יותר מידי אבל יהיה לך רכב גדול, נוח, חזק, חסכוני וכן - גם אמין.

ההמלצה על קיה ריו נהדרת בעיניי אבל אני לא יודע אם אתה תוכל למתוח את התקציב עד לשם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב, ביררתי את כל העניין הזה על הפלואנס ועל הריו..

הריו מאוד יקר בשבילי, והפלואנס רכב גדול ואין לי צורך בכזה..

אך אולי יש למישהו הצעות נוספות?

מה עם פולקסווגן פולו?

או שזה גם לא לעניין..

חן

איפה הקאץ' ?

פורסם

יונדאי אקסנט יכולה להיכנס לתקציב שלך. חפש דגם מתקדם ככל האפשר עם נסועה נמוכה.

אמנם העיצוב שלה רחוק מלהלהיב אבל אם היא שרדה את השימוש בצבא, אני מניח שתשרת גם אותך.

אילו יכולת למשוך את התקציב לקיה ריו - היא בהחלט מכונית מיני+ טובה. גם בנזין ידנית תעשה את העבודה.

מכיוון שאתה רוצה להחזיק את הרכב לאורך זמן, יש יתרון בקניית רכב חדש עם אחריות יצרן ארוכה.

לא נהגתי ב- i10 אבל נראה לי שהפיקנטו נוחה יותר בנסיעות בינעירוניות.

בצעירותי חרשתי את הארץ באוטוביאנקי עם מנוע 903 סמ"ק. הכבישים היו פחות טובים, ואנחנו - פחות מפונקים.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...