Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף או פיג'ו 307?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

די מיואשים מחוסר היכולת להחליט...

מחפשים רכב בגודל בינוני לסטודנטית, נהיגה בכבישי הדרום (כמעט ורק בכבישים בינעירוניים - כביש 31) בסכום של עד 30,000.

דרישות - בטיחות (רצוי 6 כריות אוויר) ואמינות. לא זולל דלק. עדיפות להאצ'בק... כמו כן בן לא יותר מ-10 שנים.

חושבים על גולף או פיז'ו 307 בשנים 2003-2004.

דעתכם?

האם יש רעיונות נוספים?

שומעים על סיפורים ועל בעיות כאלו ואחרות בכל רכב... איננו מנוסים בקנייה (ברשותנו ניסאן טרנו נהדר יד 1 בן 14שנה ורכב שני מהעבודה...)

:-(

עזרה פליז!!

פורסם

גיר אוטומט, או שאפשר גם ידני?

את ה307 הייתי מחליפה ב206, שתיתן צריכת דלק טובה יותר ושנתון גבוה יותר.

אפשר לשקול גם יונדאי גטס (למעט דגם ה GLF עם הבטיחות הנחותה ששימש בליסינג והשכרה), פולו, ופיאט פנדה. אולי סוזוקי איגניס (מיושנת, אך אמינה וסחירה מאוד).

למה ההתעקשות על 6 כריות אויר? אם היא נוסעת ברכב לבד רוב הזמן, גם 2-4 כריות זה מספיק.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אפשר ורצוי ידני.

אנחנו רואים בקנייה "רכב נוסף למשפחה" ולא רוצים אותו קטן מידיי. לכן גם הרצון ל-6 כריות.

רכבי המיני מפחידים אותי. אני רוצה מסה. אולי שריטה אצלי... שרגילה לנהוג בטראנו.

פורסם
גיר אוטומט, או שאפשר גם ידני?

את ה307 הייתי מחליפה ב206, שתיתן צריכת דלק טובה יותר ושנתון גבוה יותר.

אפשר לשקול גם יונדאי גטס (למעט דגם ה GLF עם הבטיחות הנחותה ששימש בליסינג והשכרה), פולו, ופיאט פנדה. אולי סוזוקי איגניס (מיושנת, אך אמינה וסחירה מאוד).

למה ההתעקשות על 6 כריות אויר? אם היא נוסעת ברכב לבד רוב הזמן, גם 2-4 כריות זה מספיק.

כמה שטויות בהודעה אחת...

קודם כל ה-307 עדיפה בכל פרמטר על ה-206, במיוחד למי שנוסעת הרבה ובין עירוני. גדולה, חזקה ובטוחה יותר, עם מרווח פנים מצויין, אבזור מקיף והרבה יותר נוחה במיוחד למי ששוהה הרבה שעות ברכב.

פותח השרשור מבקש רכב בסגמנט אחד, למה להמליץ על סגמנט קטן יותר??? טוב שלא המלצת על קטנוע... (או סוזוקי אלטו, שזה אותו הדבר...)

והכי תמוה - ממתי כריות אוויר הן מיותרות? אתה זה שתשלם את המחיר על בטיחות חסרה במקרה של תאונת-צד? כל כרית אוויר היא אלמנט מציל חיים, ממש כך, וככל שיש יותר זה טוב יותר נקודה.

ולגבי השאלה - הפיג'ו עדיפה בכל פרמטר על הגולף: בכח, בנוחות, במרווח, באבזור, וגם באיכות. דור 4 לא מזדקן טוב (חלונות, פלסטיקה, ריפוד גג נופל) ומלכתחילה היה מאובזר בקמצנות יתירה.

ולכל מי שטוען שהפיג'ו פחות אמינה - מתי בפעם האחרונה הייתם בעלים של אחת? אני מדבר מנסיון רב-שנים הן על 307 והן על גולפים למיניהם.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אתה נובח על העץ הלא נכון. מי טען שהפג'ו פחות אמינה? אם היית קורא עד הסוף היית מגלה שאני נוסעת על אחת.

אני נוסעת הרבה ובין-עירוני ומסתדרת מצויין עם ה206. היא לא ציינה סגמנט, היא כתבה "רכב בינוני", וה206 היא סופר מיני שנחשב גודל בינוני לכל עניין ודבר. אני עצמי מסיעה בו מדי פעם עוד מבוגר + 2 בני טיפש עשרה במושב האחורי, ואין תלונות מאף אחד. זה ממש לא סוזוקי אלטו.

אין כאן שום כוונה להתווכח על מי יותר טוב ממי, ה307 או ה-206, רק נסיון להתאים את הרכב המתאים לצרכים הספציפיים. אם היה מדובר ברכב לנהגת אחת בלבד, אין שום סיבה להעדיף רכב מסגמנט המשפחתי על פני הסופר מיני, גם אם מדובר על נסיעות בינעירוניות. אני לא אציע לה קטנוע, ואתה לא תציע לה לנד קרוזר ארוך.

בעניין הבטיחות: כן, ברור ש-6 כריות אוויר מומלץ יותר מ-2. מצד שני, אם אתה נהג יחיד שלא מסיע יותר מחבר מזדמן במושב לידך פה ושם, גם 2 כריות זה בסדר, אם כל שאר הפרמטרים החשובים לך מתקיימים. אם האלטרנטיבה היא רכב שנופל לך לתקציב ולדרישות אבל עם 2-4 כריות אוויר, לבין רכב שלא מתאים לך, אבל עם 6 כריות אוויר, לדעתי- זה לא מה שצריך לגרום לך להעדיף את השני, במקרה הספציפי הזה של נהג יחיד.

מכיוון ששואלת השאלה עדכנה שמדובר ברכב שישמש כרכב שני במשפחה, ידני ו"בעל מסה", אני מסכימה שה307 היא אופציה טובה בהחלט, רצוי עם גיר ידני למרות שיש פחות כאלה בשוק. לדעתי היא גם תיתן לכם שנתון גבוה יותר לתקציב.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ה 307 מפגרת טכנולגית אחרי הגולף

זה כבר לא פיז'ו אמיתית כמו ה 306 , אוטו שנהגה ע"י רואה חשבון כדי להתחרות בגולף,

ואת הגולף אי אפשר לנצח במגרשה הביתי, פולקסוואגן עושים גולף יותר טוב מפיז'ו.

פורסם

שלום רב!

שני הרכבים הם רכבים מעולים!

לכל אחד יש יתרונות וחסרונות משלה!

מניסיוני על 307 אני אכן ממליץ על פגיו', אך גם גולף הינה חתיכה לא קטנה.

אני אגיד כך - תבחר רכב שהינו שמור ומטופל .

תדרוש מהקונה היסטוריה של הרכב , צא לנסיעת מבחן, שים לב לכמות קילומטרים שרכב עבר, ברור שעדיף כמה שפחות.

מניסיוני בפגיו ב307 הבעיות מתחילות אחרי 150K והמקום החלש שלה זהו הגיר המפורסם - AL4 האוטומטי, שקיים ברוב רכבים הצרפתיים.

היא אכן חסכונית מחוץ לעיר יחסית לקטגורייתה.

שוב , תבחר רכב בעל קילומטראג' נמוך ככל האפשר ובעל יד 4 לכל היותר.

הנך תרגיש זאת אם הרכב אכן "מתלבש" , עלייך :)

בהצלחה ונסיעה טובה.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

ממליץ מאוד על ה307, רכב מהודר יפה ומפואר, איבזור בטיחותי מלא מנוע וגיר לא רעים אך גם הגולף לא בדיוק מטוס.

צריכת דלק סבירה הרבה יותר מיפניות מתחרות של אותם שנים.

לנו יש אחת משנת 2002 ומאוד מרוצים.

אם מעניין אותך אנחנו מוכרים אותה כרגע, מודל 2002 יד 1 .

פורסם

תודה לכולכם!!

נראה לי שאכן נסתכל על שתיהן ונבחר לגופו של רכב... (עם העדפה לפיז'ו :wink:)

לגבי ספר טיפולים - מסתבר שרוב האנשים לא מחזיקים תיעוד בבית, יש צורך ללכת עם המוכר למוסך ולהציק שם... מה עושים עם זה? מוותרים?

פורסם

גולף מהדור הזה היה לי, מנוע 2 ליטר, להמליץ אני ממש לא יכול.

אז מה אני היתי שולל אתה כבר יודע.

לגבי 307 אני פשוט לא מכיר, לכן לא אומר מילה לרעה או לטובה.

בהצלחה

פורסם

גולף.

בעיקר בגלל שה307 כוללת את הגיר AL4, אני בעצמי סבלתי ממנו לא מעט, והוא שגרם לי למכור רכב ששווה 8K ב2K במצב צמח (באו לקחת אותו בגרר).

הגירים האוטומטיים בגולף מציגים יותר אמינות.

גם הם מתקלקלים, אבל בהם שיפוץ מחזיק יותר מאשר בAL4.

אם נעזוב את הגיר, הצרפתיות לדעתי יותר נוחות מהגרמניות.

אתם מחפשים רק אירופאיות?

כל מקרה, היום אנשים עפים עם המחירים בשוק היד שניה, מרגע שנכנסו החדשות ב70K, השוק קרס, מחירון מקבלים רק מהביטוח.

אני אישית אומר לכם, במקום לקנות רכב בן 10 כמעט שלא יודעים כמעט מה עבר עליו, ללכת לקנות פאביה חדשה לדוגמא, ידנית, רכב שיתן יותר (הן מאמינות, והן מרכב מבין המרווחים שיש בקטגוריה שנקראת מיני).

כל מקרה, שילחו לי הודעה פרטית, אם אתם מעוניינים ב307, חבר שלי מוכר אחת עם 40 אלף KM אם אני לא טועה (לגבי המודל אני לא בטוח, אני חושב ש2005).

היא הייתה בבעלות אדם זקן נכה.

פורסם

לי אישית יש גולף ואני מאוד מרוצה מהרכב למרות התקלות הקטנות שיש בו (כמו המיקרוסוויטצ').

רכב נוח יציב. 1.6 גיר רגיל מרגיש מאוד עגלתי במיוחד בעליות חסר לאוטו כוח.

צריכת דלק משולב 1-11 רוב הנסיעות הן קצרות בתוך העיר ובפקקים, מחוץ לעיר אתה בשקט מגיע ל 1-12.5/1-13.

ממליץ לך לבדוק היסטוריית טיפולים ברכב הזה חשוב שטיפלו כמו שצריך ובחלקים איכותיים.

פורסם

לגבי ספר טיפולים - מסתבר שרוב האנשים לא מחזיקים תיעוד בבית, יש צורך ללכת עם המוכר למוסך ולהציק שם... מה עושים עם זה? מוותרים?

למה מוותרים ?

בעל הרכב יכול לבקש מהמוסך היסטוריית טיפולים ולשלוח לך בפקס. אם הוא מספיק רציני ורוצה למכור לא תהיה לו בעיה לעשות לך את השירות הזה.

גם אני ממליץ על הפיג'ו, בעדיפות למנוע 2000. צריכת הדלק תהיה זהה ל 1600, במיוחד אם רוב הזמן הרכב נוסע בכבישים בין עירוניים בדרום. אם כבר 1600, אז בודדות יצאו לשוק עם גיר ידני, ואז הייתי בוחר באחת מהן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...