Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנתקות מאורנג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביולי 2011 עשיתי תכנית חיוב-זיכוי באורנג', משמע אני משלם בכרטיס אשראי על מכשיר אייפון, בחשבונית מקבל עליו זיכוי מלא ומשלם 73 ש"ח.

קיבלתי מכשיר מהעבודה (סמסונג S2 +גלישה+ זמן אוויר מספק ביותר) כך שאני מעוניין לנתק את התכנית הפרטית שלי.

מה שאני חושב זה שאני (כמובן) אמשיך לשלם על המכשיר ואשלם קנס של 8% (מתוך 73+120) כפול מס' החודשים שנשארו לי.

האם זה החישוב לפני שאני נכנס למלחמה איתם?

פורסם

1. החישוב שלך נכון, פרט לכך שמחיר המכשיר לא נכנס ל-8%, כלומר תשלם, לכל היותר, 8% מממוצע החשבוניות שלך כפול מספר חודשי ההתחיבות שנותרו.

2. יש סיכוי טוב, אם כי לא מובטח, שיוותרו לך גם על קנס זה.

3. אם אתה רוצה לשמר את המספר נייד אותו לתוכנית ה-10 אג' של הוט, ללא תשלום חודשי קבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי החשבונית הממוצעת סביר להניח שהבחור מעליי צודק.

לגבי האייפון יכולה לצוץ בעיה.

בדר"כ קיים טריק של חברות האפס (אורנג סלקום פלאפון) למקרים כאלה. שווי המכשיר במקרה של חיוב-זיכוי הוא נמוך יותר משווי המכשיר האמיתי.

לדוגמא, מכשיר אייפון בשיטת חיוב זיכוי יעלה לך (לדוגמא) סה"כ 2000 ש"ח ואילו מכשיר אייפון בתשלומים רגילים או מזומן יעלה (לדוג') 3000 ש"ח.

כאשר אתה רוצה להתנתק ולשלם את יתרת התשלומים על האייפון חברות האפס מחשבות את יתרת התשלומים ע"פי שווי המכשיר המלא.

מקווה שהובנתי.

תקווה שבמקרה שלך זה לא יהיה ככה - לי סלקום הנפיצו את השטות הזאת כאשר עברתי לגולן. במקרה שלי רק שיחה על מדים עם מנהל הסניף והצגת מסמך שמאשר שאני חייל בודד עזר להחזיר למכשיר את השווי האמיתי שלו.

ודרך אגב כמה ימים אחרי זה אותו אייפון שחה בבריכה :roll:

פורסם

אלון - אתה מדבר על שיטה שבה אורנג' נקטה משך די הרבה שנים והיתה קרויה "ערך שיורי". השיטה הפכה בלתי חוקית כבר לפני מספר שנים, כך שקרוב לודאי שאינה רלונטית לפותח השרשור, אשר ימשיך לשלם את אותו סכום חודשי עד השלמת התשלומים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממזמן לא שווה להחזיק נייד מהמעסיק!!

מס פלאפון כ90 ש"ח.

תעשה בשכל תבקש החזר מהעבודה.

זה בד"כ כ150 ש"ח ותרוויח.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

למיטב ידעתי אין שום דבר כזה על המכשיר.

במידה אתה מתנתק אתה פשוט ממשיך לשלם על המכשיר (הריי אתה לא מחזיר אותו, הוא שלך, ונקנה כמו כל דבר פשוט בתשלומים)

ה 5% או 100 ש"ח (הזול מבינהם) הוא במידה ויש לך "תוכנית" (מה שכבר לא קיים)

אני התנתקתי בשמחה רבה מפלאפון לפני חצי שנה, לצערי עדיין משלם 114 ש"ח כל חודש על האייפון..

פורסם

מס פלאפון כ90 ש"ח.

תעשה בשכל תבקש החזר מהעבודה.

זה בד"כ כ150 ש"ח ותרוויח.

המס נקבע לפי המס השולי שלך - מחשבים לך את ההחזר כאילו הוספו לך 100 ש"ח למשכורת (ולא יותר מהתוספת שהמעביד משלם לך). בתלוש השכר הסעיף נקרא "זקיפת טלפון" או משהו דומה.

לאור ההתפתחויות האחרונות בשוק הסלולר המעסיק של אשתי לא חידש את ההסכם שלו עם ספק הסלולר, אפשר לה להעביר את קו הטלפון על שמה (תוך שמירת המספר, שהיה מסדרה עסקית) ומשלם לה תוספת שמכסה תוכנית ללא הגבלה + עלות רכישת מכשיר. כמובן שמסכום זה מנוכים מסים.

פורסם

אני יודע שעל המכשיר אני ממשיך לשלם דרך הכרטיס אשראי. השאלה שלי היא הקנס יציאה שאני אשלם-8%, הם מתוך 73 ש״ח (מה שאני משלם לאחר הזיכוי) או 193 ש״ח (המחיר המלא של התכנית לפני הזיכוי)?

פורסם

למיטב הבנתי קנס היציאה יהיה (מספר החודשים שנותרו)*(8%)*(החשבונית שלך אחרי כל הזיכויים, כלומר 73)

עבור שנה וחצי הקנס יהיה מאה ומשהו שקל למיטב הערכתי.

וייתכן מאוד שאורנג' בכלל לא יגבו אותו.

את התשלומים על המכשיר כמובן תשלם עד סופם והמכשיר נשאר בבעלותך כמובן.

אתה גם יכול (לא חייב) גם לסלק את יתרת החוב על המכשיר בתשלום אחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קרוב לודאי שאם בכלל יגבו ממך את "קנס היציאה" הבסיס יהיה 193 ש"ח בחודש. מכל מקום - כיון שנותרו לך 19 חודשים להתחיבות הרי ההפרש בין שתי האפשרויות שהעלית מגיע ל-180 ש"ח (19*0.18*120). מרגיז, אבל לא סכום שמצדיק השקעת יותר מדי זמן או עצבים.

מעבר לכך - התשובה מנוחיה בחוזה שעליו חתמת מול אורנג'. הוצא אותו וקרא בו. בד"כ החוזים של אורנג' כתובים בשפה די ברורה ועם דוגמאות.

פורסם

קרוב לודאי שלא תקבל שום הנחה.

אםאתה משלם תממורת המכשיר בחשבונות אורנג' תמשיך לשלם את אותו מחיר.

אם אתה משלם תמורת המכשיר בפרישה לתשלומים ישירות בחברת האשראי תוכל לאחד אותם לתשלום אחד - תמורת עמלה שמנה.

• תוכן חדש...