Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat Spider 124 1972

BBoneLMS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Shalom,

Could somebody kindly tell me what the price for a Fiat Spider 124 1972 vehicle is nowadays?

I found one that looks like it's in excellent shape and the owner wants 28,000 NIS for it.

Is that price reasonable?

Are replacement parts easy to purchase for this vehicle?

Will I be able to enjoy it or should I already sign up for the classic car fixing course?

Thank you for any information you might have!

Make the Zoom Zoom Zoom sound like Frt Frt Frt - US only.

פורסם

היו פה כבר אינסוף שירשורים בנושא הערכת שווי של מכוניות אספנות/קלאסיות.

מה שאתה צריך להחליט בעצמך הוא:

1. האם לך המכונית שווה את הסכום שדורשים עליה ?

2. כמה יעלה לך וכמה זמן יקח לך לשפץ אחת כזאת בעצמך (אם תמצא)

קח בחשבון שקניית רכב קלאסי/אספנות היא עסק כלכלי לא משתלם בד"כ וכמעט תמיד במכירת רכב כזה אתה לא מקבל סכום שמשקף את מה ששלמת/השקעת ברכב.

התעסקות ברכבי אספנות היא תחביב לא זול בד"כ לשרוטים כמונו בלבד :lol:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

Thank you for the reply.

I'm sorry, I just thought there were some price guidelines.

The car itself seems quite modern to me, it has electric windows, remoteless key entry, a new roof (the spider is a cabriolet) and airconditioning.

When I read about engine specifics it said that this engine is so upgradable that it was later used as a 2.0L turbocharged for Alfa-Romeos in the 90s.

Seeing that the Fiat Spider I've seen has a 2.0L engine, I recon the only difference between them is the turbocharging.

Do you know if Fiat parts are commonly used and easy to replace?

פורסם

אתר בו תוכל למצוא חלקי חילוף לאלפא ופיאט ספיידר נמצא כאן

(יש לי נסיון טוב איתו בכל הקשור לאלפא)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראשית,קח בחשבון שאינני סובייקטיבי והמלצתי לרכוש ספיידר נובעת מאהבה גדולה שיש לי לדגם זה.

הרכב המדובר מוכר לי וטרחתי להגיע לירושלים לראותו.

פיאט 124 ספיידר אינה נחשבת לרכב נדיר במיוחד בעולם אך מדובר ברכב אהוב ואהוד,באירופה מחירו גבוה ודומה למחירי MGB , בקרוב אפרסם כאן בפורום תוצאות מבחן דרכים שנעשה בין שתי המכוניות בסוף שנות ה 70. אומר רק שהספיידר הועדפה על פני ה MGB (ואוהדי MGB נא לא לקפוץ,לא אני ערכתי את המבחן ובטח יש מבחנים עם תוצאות אחרות).

28000 ש"ח הם פחות ממה שנדרש ממני בשעתו, לדעתי מדובר במחיר שאינו בשמיים למרות היותו גבוה. קח בחשבון שיש מה להשקיע גם ברכב הספיציפי.

השוק המקומי מאד מוגבל, מעט מכוניות מענינות בכלל ומעט ספיידרים בפרט. אם ספיידר אתה מחפש ו 28000 ש"ח יש לך,כדאי שתשקול ברצינות את הרכב המדובר. ספק רב אם תמצא ספיידר אחרת במצב דומה ובזול יותר (גם לא MGB,אלפא ספיידר ישנה,TR-250/4/6 או משהו דומה). רכישת גרוטאה ושיקומה או יבוא של רכב מקביל יהיו יקרים יותר נקודה.

אל תתרגש מענין חלונות החשמל,מדובר בתוספת לא מקורית שיש להחליפה בכל מקרה,את המזגן צריך להעיף גם כן וכשתראה ותבדוק את הרכב תבין מדוע (אלא אם דברים תוקנו בינתיים).

כל סדרת מנועי הספיידר ניתנת לשיפור,לא ממש צריך,הטוב ביותר לדעתי הוא מנוע ה 1800 (ל 2000 תגובה איטית יותר בגלל מהלך בוכנה ארוך אך יש לו מומנט גבוה יותר).

את מרבית החלקים המיכנים ניתן להשיג בקלות בארץ ומדובר בחלקים ששימשו את ה 125/124/132 או את הלנציות למינהם וגם היום ניתן בקלות לשים מנוע של לנציה דדרה או טמפרה 1800 (בכפוף לנפח שרשום ברישיון....:wink: ).

קצת קשה יותר למצוא גיר או דיפרנציאל,מערכות רגישות ברכב זה וחבר'ה מתקינים של פיאט אחרות או לאדה..

חלקי מרכב,פלסטיק ופנים לא ניתן להשיג בישראל אך יש שפע של חלקים בחו"ל ואם הפרוטה (יותר נכון היורו או הדולר) מצויה בכיסך תמצא הכל.

אני מצטרף למה ש ZVIT רשם לעיל וחייב להוסיף ששילמתי יותר על הספיידר שלי :inlove: ואני לא מצטער לרגע..

שיהיה בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

Thank you very much for this informative reply!

Since we are talking about he same vehicle, do you recall any other malfunctions in need of fixing?

Do you tend to have a lot of mechanical problems with your own Spider?

פורסם
Thank you very much for this informative reply!

Since we are talking about he same vehicle, do you recall any other malfunctions in need of fixing?

Do you tend to have a lot of mechanical problems with your own Spider?

למען ההגינות גם כלפי המוכר וגם כלפיך אינני רוצה להיכנס לניתוח של מצב הרכב, בסה"כ ראיתי את הרכב ויזואלית, הוא הונע בפני ולא יותר מזה. לא בדקתי בזמן נסיעה ולא נערכה בדיקה מקיפה. המוכר ציין בפני מספר ליקויים ולא עשה רושם של מי שמנסה להסתיר, בדוק את הרכב,התאמת מספרים לרישיון,עשה הערכה גסה של מה שצריך להשקיע ושוטט ולו מעט ב EBAY (גם לגבי חלקים) ובאתרים אחרים שמתעסקים עם חלקים לספיידר.

את הספיידר שלי רכשתי לא מזמן והיא עברה טיפול מקיף ככה שאינני יכול לדווח על תקלות... אם אתה מחפש אמינות מוחלטת, קנה ניסאן אלמרה.. אם אתה מבין שבשביל חיוך תמידי שיהיה נסוך על פניך כשתראה או תנהג ברכבך תהיה צריך גם לטפל בו מדי פעם, הספיידר בשבילך.

גש לראות את הרכב,ראה מה ליבך יאמר לך,נהל מו"מ ואח"כ יהיה קל יותר לשאול ולמקד את המידע הנדרש.

ושוב בהצלחה:mm_yeah:

פורסם

ספיידרמן היקר,אני מחכה למבחן דרכים הסרוק(על משקל סריקה)שיוכיח לי שה 124 ספיידר טובה מה MGB.צר לי לאכזבך,אך בתור אחד שנהגה הרבה על שתי המכוניות הללו,אין לי ספק שה MGB טובה בהרבה מהפיאט.מאיפה נתחיל?תנוחת הנהיגה,פרט חשוב ברודסטר,עדיפה לעין שיעור על "תנוחת הקוף" האיטלקית של הפיאט,הגיר שלה תענוג לעומת המוט הנוקשה והסרבן של הפיאט,ההיגוי בכלל בליגה אחרת,אבל ממש.ההיגוי של הפיאט כבד,מסורבל וחסר חדות ורגישות,בדיוק כמו ב 124 הרגילה.לעומת זאת ל MGB יש היגוי מעולה,חלוקת משקל עדיפה ויציבות כיוונית טובה יותר.הנקודה היחידה שהפיאט טובה ממנה,היא המנוע,שעדיף על מנוע המוריס 1800 העתיק,למרות שביצועיו מספקים בהחלט.הרודסטר היחידה שמהנה לא פחות מה MGB,היא המידג'ט...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ספיידרמן היקר,אני מחכה למבחן דרכים הסרוק(על משקל סריקה)שיוכיח לי שה 124 ספיידר טובה מה MGB.צר לי לאכזבך,אך בתור אחד שנהגה הרבה על שתי המכוניות הללו,אין לי ספק שה MGB טובה בהרבה מהפיאט.מאיפה נתחיל?תנוחת הנהיגה,פרט חשוב ברודסטר,עדיפה לעין שיעור על "תנוחת הקוף" האיטלקית של הפיאט,הגיר שלה תענוג לעומת המוט הנוקשה והסרבן של הפיאט,ההיגוי בכלל בליגה אחרת,אבל ממש.ההיגוי של הפיאט כבד,מסורבל וחסר חדות ורגישות,בדיוק כמו ב 124 הרגילה.לעומת זאת ל MGB יש היגוי מעולה,חלוקת משקל עדיפה ויציבות כיוונית טובה יותר.הנקודה היחידה שהפיאט טובה ממנה,היא המנוע,שעדיף על מנוע המוריס 1800 העתיק,למרות שביצועיו מספקים בהחלט.הרודסטר היחידה שמהנה לא פחות מה MGB,היא המידג'ט...

ידידי!

אני יודע שלך יש ניסיון בנהיגת שתי המכוניות,לי אין אך יש לי כבוד רב ל MGB וגם אהבה לא קטנה. הסיבה שמבחן הדרכים לא פורסם היא כי טרם סרקתי אותו ותיארתי לעצמי שהדבר יהיה הכרחי :wink: .

מבחן הדרכים שנערך ע"י הירחון הבריטי classic and sportscar אינו קוטל את ה MGB אך

קובע בסוף המבחן:

ה-MGB מנצחת בזכות זמינות חלקים ובזכות היותה בעלת הגה ימני,בכל שאר הפרמטרים זוכה הספיידר

(תרגום חופשי,המקור בדרך).

אגב,החלפת בוקסות ובולג'וינטים וכיוון פרונט שינתה לחלוטין את תחושת ההגה בספיידר שלי ויתכן כי בשעתו היתה בעיה כלשהי בזו שנהגת

ולסיכום,הלוואי שיכולתי לרכוש ולהחזיק גם MGB לידי אהבתי האיטלקית

פורסם
את מרבית החלקים המיכנים ניתן להשיג בקלות בארץ ומדובר בחלקים ששימשו את ה 125/124/132 או את הלנציות למינהם וגם היום ניתן בקלות לשים מנוע של לנציה דדרה או טמפרה 1800 (בכפוף לנפח שרשום ברישיון....:wink: ).

השתלה של מנוע לנצ'יה היא לא טריוויאלית. המנועים הרוחביים בלנצ'יות רבות ממוקמים בזוית אחורה, במעבר להתקנה בתצורה אורכית, צריך לעשות כמה וכמה התאמות.

התקנה של מנוע דדרה מוזרק נראית לי בכלל כמו פרוייקט לא קטן.

אבל באופן כללי זמינות החלפים למנועי הTC היא לא רעה בכלל. יש סטים לאוברול, יש אטמים, יש הכל.

ול 124 ספיידר (בניגוד לבטא :| ) יש מבחר אתרים שמספקים גם חלקי גוף וקוסמטיקה, גגות וכו'.

• תוכן חדש...