Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במערכות היי-אנד בייתיות אקולייזר מוקצה מחמת מיאוס. - בהגברת PA ,אקולייזר הוא בגדר חובה..כמו ברכב..

השאלה: איזה סוג? פרמטרי או גרפי , ברור שאת הפרמטרי יותר קשה לכוון אבל האם לדעתכם אפשר להגיע איתו לתוצאות טובות יותר מאשר גרפי (נניח עם 5 ערוצים ומעלה ) ?

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בדרך כלל במערכות pa יש אקולייזר גרפי כדי לתקן את הבעיות בחדר או מרחב למשל תדרים שחזקים או חלשים בחדר. הפרמטרי משמש לתיקון בעיות זריזות שקופצות כמו פידבקים וכו. אם האיקיו שאתה רוצה זה כדי לבצע "תיקון בחדר" אז גרפי קל יותר לשימוש אבל 5 ערוצים לא יתנו לך מספיק רזולוציה.

בשביל לבצע תיקון כמו שצריך תצטרך המום יחידות של פרמטרי וזה כבר לא יעיל ומסורבל.

PAST - POLO 16V , 2000

NOW! - POLO 1.2TSI , 2012

פורסם

כמו שענו לך , הפרמטרי נועד לאיתור וחיסול של תדרים סוררים באופן מבודד יותר .

היתרון שלו על גרפי הוא אפשרויות השליטה הנוספות מלבד התדירות עלייה אתה מבקש לשלוט (למשל רוחב התדרים המושפעים , או פרמטר ה-Q) .

בעולם המושלם , היינו רוצים את שניהם , אחד כדי לבצע אקולצייה כללית ואחד כדי לבצע טיפול מבודד יותר .

בפועל , האקוולייזר הגרפי יתן יותר תועלת לרוב השימושים .

אגב , לא הייתי ממהר להגיד שב-PA מחסלים את הפידבקים מהר יותר עם פרמטרי , ההיפך הוא הנכון (יותר מהיר לרוץ על האפיקים "פיזית" מלבצע חיפוש פרמטרי לאפיק , לפחות ברמה החיסול הראשונית) .

בכל מקרה זה לא רלוונטי , כמעט כל מערכת PA רצינית מכילה פרוססורים בעלי יכולת איתור (וטיפול) לתדרים בעייתיים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בכדי שאקולייזר חמישה ערוצים או שבעה ערוצים, גרפי או פרמטרי יהיו ממש יעילים על סט רמקולים אתה צריך ששני הדברים הבאים יתקיימו:

1. הקרוס הפסיבי מאזן נכון את ההספק בין שני הרכיבים - דבר שכמעט ולא קיים בשוק למעט כמה סטים מאוד יקרים.

2. הרמקולים יהיו מאוד מפורטים - היום יש היצע יחסית יפה ואפשר גם למצוא רמקולים זולים יחסית שעונים על הדרישה.

שימוש באקולייזר מסוג זה נועד לתיקונים גסים מאוד מצד אחד, או לתיקונים נקודתיים מאוד מצד שני -> עדיף ליפול על הצד השני...

עכשיו - לאזן סט רמקולים, בפועל, לא בעיה גדולה אם יש לך כלים וידע (בעיקר RTA, מד השראות או יותר נכון LCR מטר ומחשבוני קרוסים שניתן למצוא בשניות בגוגל) אפשר לבנות LPADים בגרושים וגם מעגלי זובל ניתן לבנות בסכומים זעומים.

הכל תלוי באיכות הקרוס שאתה רוצה לבנות ובעמידות שלו - ל95 אחוז מהמקרים שאני יכול לחשוב עליהם, לא צריך להשתולל יותר מידי ולהשקיע ברכיבים סופר יקרים - אלא אם כן אתה ממש רוצה לדעת ששמת את הטוב ביותר כי אתה פשוט יכול\רוצה.

אני יוצא מתוך הנחת יסוד שיש לך מגבר טוב מספיק - חזק, נקי מעיוותים ולינארי לאורך הספקטרום.

אני יוצא מתוך הנחת יסוד שיש לך HU מודרני עם אות נקיה גם כן.

רצוי שתגיע למצב בו תיקוני האקולייזר הם מינוריים אבל עדיין - אקולייזר שליש אוקטבה זו לא בושה.

עריכה - דוגמא אישית מהחיים בה אקולייזר שכזה (אלפיין 9853) אכן עשה עבודה טובה

בניתי לסט 2WAY שהיה מורכב ממידבאס אימג'ן של HAT + טוויטר L1 הראשון והמקורי של HAT -> בניתי להם קרוס פסיבי מסדר ראשון משלי והוספתי LPAD (ריאוסטט) לטוויטר

הL1 הוא טוויטר סופר מפורט בעוד המידבאס של הIMAGINE הוא גם כן בעל רמת פירוט נאה ביותר

המידבאס ניגן בעצם עד אזור ה6K הרץ שם מתחיל הרול אוף שלו

והטוויטר נחתך ב5K הרץ בסדר ראשון מה שאומר שבתדר 2.5K הוא עדיין מנגן

הLPAD חילק את ההספקים בצורה פנטסטית בין שני הרכיבים האלה וכך נוצר מצב ש -

הRTA הראה לי ברעש ורוד תוצאה מאוד מיושרת כבר מהרגע הראשון ועשיתי תיקונים מינוריים איפה שרק יכלתי עם האקולייזר של ה9853

קיבלתי שם תוצאה פשוט מרשימה והסט הזה לא נפל מכמה סט-אפים 3WAY אקטיביים שכבר יצא לי לשמוע שהיו מכוונים ומותקנים בהחלט לא רע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...