Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

אני מעוניין להתייעץ אתכם לגבי הוספת פנסי ערפל ברכב, הכוונה כמובן לא לסטנדרטים המובנים בפנסי חזית אלא אלו אשר נמצאים בתחתית הטמבון הקדמי.

האם זה כדאי? אני תושב תל אביב כך שערפל זה לא ממש איום מבחינתי...

האם ניתן להוסיף פנסים רגילים במקום? לשיפור הראיה בלילה בכבישים וגם ליופי...

אם מישהו יכול להוסיף כמה זה עולה, זה יסגור לי את כל הפינות.

תודה מראש

ועמכם סליחה על הבורות, אני חובבן מתחיל בגיל בוגר.

אמיר 8)

"Simply Clever"

מתגלגל ב 2005 Skoda Fabia I Sedan 1.4 16V Comfort

האשה ב Mitsubishi Lancer Classic 1.6 Executive 2007

פורסם

הפינה הראשונה היא שמעבר לכך שקיים תקן חשמלי לחיבור פנסים כאלה, הרי שהפעלתם אינו חוקי, ומזמין מייד דוח על הפעלתם. לא מומלץ.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הפינה הראשונה היא שמעבר לכך שקיים תקן חשמלי לחיבור פנסים כאלה, הרי שהפעלתם אינו חוקי, ומזמין מייד דוח על הפעלתם. לא מומלץ.

דני תודה.

אבל יש סקודה פאביה שמגיעים עם פנסי ערפל...

האם הכוונה שלא חוקי בלהפוך אותם לפנסי חזית?

בכל מקרה אני לא מצליח למצוא כאלו בשום פירוקיה / חלפים...

"Simply Clever"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים בלילה ולפנות בוקר באזורים גבוהים יחסית יש ערפל שקשה לראות דרכו, זה מתרחש אולי שבוע בשנה (במצטבר).

גם בחושך בגשם מאד כבד פנסי ערפל קדמיים יכולים לעזור לך לראות את הסימונים על הכביש טוב יותר.

במקרים כאלה שצריך מותר להדליק את הפנסים.

כל עוד הפנסים מכוונים למטה, מתחת לקן של האורות הראשיים הם לא מסנוורים את שאר הנהגים.

אני התקנתי פנסי ערפל למטרת יופי (גם כשהם כבויים הם תורמים למראה הרכב) ומצאתי שהם דיי עוזרים במקרים שכתבתי למעלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בשני הרכבים שלי יש פנסי ערפל מקוריים.

אני לא מוצא בזה שימוש.

לפני כשנה נסעתי לצפון והיה קטע בדרך שהיה ערפל נוראי - לא ראינו כלום ונסענו ב-20 קמ"ש, זו הפעם הראשונה שחששתי בנסיעה ברכב...

וגם זה יפה :)

לפעמים בלילה ולפנות בוקר באזורים גבוהים יחסית יש ערפל שקשה לראות דרכו, זה מתרחש אולי שבוע בשנה (במצטבר).

גם בחושך בגשם מאד כבד פנסי ערפל קדמיים יכולים לעזור לך לראות את הסימונים על הכביש טוב יותר.

במקרים כאלה שצריך מותר להדליק את הפנסים.

כל עוד הפנסים מכוונים למטה, מתחת לקן של האורות הראשיים הם לא מסנוורים את שאר הנהגים.

אני התקנתי פנסי ערפל למטרת יופי (גם כשהם כבויים הם תורמים למראה הרכב) ומצאתי שהם דיי עוזרים במקרים שכתבתי למעלה.

כפי שרשמתי למעלה, אלו בדיוק 2 המטרות שלי.

תודה על התגובות ומכיוון שכבר העלתי שוב את הפוסט אשמח לחוות דעת נוספות: דעות והמלצות איכן למצוא...

"Simply Clever"

פורסם

תקרא פה מה נהגים אחרים חושבים על ילדים שנוסעים עם אורות ערפל,

מותר לך להתקין ע"פ חוק, ואפילו צוטטתי את לשון החוק באחת מהודעותיי,

אבל מותר יהיה לך להדליק אותם רק בשטח, בכביש מותר לך בתנאי שיש שלג, גשם שוטף, או ערפל,

חיפוש בפורום יכול לתרום המון לידע שלך, (למרות שיש מפגרים וצריך לדעת למה להתייחס ברצינות)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
יש את זה למשל, ועוד הרבה באיביי.

וכל חשמלאי רכב יכול להתקין לך את זה.

תודה רבה

תקרא פה מה נהגים אחרים חושבים על ילדים שנוסעים עם אורות ערפל,

מותר לך להתקין ע"פ חוק, ואפילו צוטטתי את לשון החוק באחת מהודעותיי,

אבל מותר יהיה לך להדליק אותם רק בשטח, בכביש מותר לך בתנאי שיש שלג, גשם שוטף, או ערפל,

חיפוש בפורום יכול לתרום המון לידע שלך, (למרות שיש מפגרים וצריך לדעת למה להתייחס ברצינות)

אני לא ילד ולא ממש מעניין אותי מה נהגים אחרים חושבים עלי ובכלל אני נמנע מלחשוב מה אחרים חושבים עלי כל עוד אני לא פוגע באף אחד,

אני ממליץ לך להתבגר, להתחזק ולעשות כמוני. זה הופך אותך לאדם אמיתי יותר ושלם יותר.

אני קורא המוווןןן בפורומים אך לפעמים הפוסטים ישנים ולא רלוונטיים, מה גם שבפנייתי ציינתי שאני מתקשה למצוא פיתרון למציאת החלק.

אנא ממך בנאדם - אם אין לך משהו חשוב לומר ולתרום, תחסוך ממני את תגובותיך הביקורתיות וחסרות כל דבר ענייני.

"Simply Clever"

פורסם

פנסי ערפל שימושיים מאוד - אני לא מדליק אותם סתם כדי לא לסנוור, אך פרט לערפל ישנם גם מצבים

שיורד גשם ממש חזק ובקושי רואים את התאורה של הרכב מלפנים - גם במקרים כאלה אני מדליק נורות ערפל

(כדי שלא יכנסו בי בטעות מאחור). מדובר כמובן במספר דקות.

פורסם
תודה רבה

אני לא ילד ולא ממש מעניין אותי מה נהגים אחרים חושבים עלי ובכלל אני נמנע מלחשוב מה אחרים חושבים עלי כל עוד אני לא פוגע באף אחד,

אני ממליץ לך להתבגר, להתחזק ולעשות כמוני. זה הופך אותך לאדם אמיתי יותר ושלם יותר.

אני קורא המוווןןן בפורומים אך לפעמים הפוסטים ישנים ולא רלוונטיים, מה גם שבפנייתי ציינתי שאני מתקשה למצוא פיתרון למציאת החלק.

אנא ממך בנאדם - אם אין לך משהו חשוב לומר ולתרום, תחסוך ממני את תגובותיך הביקורתיות וחסרות כל דבר ענייני.

דבר לגופו של עניין ולא לגופו של אדם,

אני גם לא איכפת לי מה חושבים עלי, אבל תאר לך מה יקרה אם אני אסע עם פנסי הערפל שיש לי באוטו?

אני אקרע לאנשים את הרשתית של העין! אלו פנסים לשטח ותו-לא! (אצלי) במקרה הזה יש חוק,

ואני מקווה שאם תדליק את פנסי הערפל שלך שלא לצורך תחטוף 250 ש"ח ע"פ הקבוע בחוק!

פה סיימתי את הדיון עימך,

יום טוב,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

Kenworth Man,

ירגע כבודו, הוא אמר לא אכפת לי כל עוד אני לא פוגע באף אחד.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
פנסי ערפל שימושיים מאוד - אני לא מדליק אותם סתם כדי לא לסנוור, אך פרט לערפל ישנם גם מצבים

שיורד גשם ממש חזק ובקושי רואים את התאורה של הרכב מלפנים - גם במקרים כאלה אני מדליק נורות ערפל

(כדי שלא יכנסו בי בטעות מאחור). מדובר כמובן במספר דקות.

סיבה טובה מאוד לאורות ערפל מעבר לפן הויזואלי. תודה.

Kenworth Man,

ירגע כבודו, הוא אמר לא אכפת לי כל עוד אני לא פוגע באף אחד.

עזוב קובי, אני ממש לא מתרגש.

הוא כותב לי להתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם ומאחל לי לקבל דו"ח 3 משפטים אחרי.

ועל זה נאמר:

כשצל גדול נופל מאיש קטן סימן שהשמש שוקעת. אותי אנשים קטנים ממש לא מענינים...

"Simply Clever"

פורסם

פנסי ערפל שימושיים מאוד בעיקר באזור הצפון (הגליל, רמת הגולן ועמק יזרעאל) ובאזור הרי ירושלים.

בעמק יזרעאל נפוץ מאוד הערפל בבוקר, בעיקר לנוסעים בסביבות 5:00-7:00. הערפל הזה נמצא כמעט בכל יום בכבישים, אם כי החורף הזה אני חייב לציין שעוד לא נתקלתי בערפל כבד כמו בכל השנים שעברו, אלא רק בערפל קל עד בינוני. יכול להיות שזה נובע בגלל שהשנה לא קר כ"כ בעמק לעומת שנים קודמות.

הבעיה השניה שאנחנו נאלצים להתמודד עימה, היא סופות גשמים. החורף הזה במיוחד כשיורד פה גשם, הוא חייב לרדת בעוצמות הזויות לחלוטין עד כדי כך שלא רואים בכלל את הדרך. התופעה מתרחשת מכיוון שהעננים נכנסים מהים, ונכנסים לעמק דרך הר הכרמל - שמעליו מתעצמים ומתפתחים ואז מגיעים לעמק כשהם טעונים. קרה לי כבר כמה וכמה פעמים, בכל הפעמים אני נוסע עם אורות הערפל הקדמיים כדי לראות היכן השוליים, ועם זה האחורי כדי שיראו אותי. בפעם אחת בכביש 65 ליד מגידו הפעלתי גם את איתות החירום לאחר שכולם עשו זאת, ועדיין לא ראיתי איפה אני - מזל שה- WAZE היה עובד ולכן ראיתי היכן אני במפה. בהרי ירושלים נפוץ יותר הערפל בשעות הלילה הקטנות והבוקר.

בשורה התחתונה פנסי ערפל קדמיים נחוצים מאוד באזור הצפון ועוזרים לראות את הדרך בתנאים קשים (עם דגש לעמק יזרעאל, הגליל ורמת הגולן ופחות על אזור חיפה, קריות, נשר, טירת כרמל ויישובי מוא"ז חוף הכרמל), ובהרי ירושלים (ירושלים, מבשרת ציון, מעלה אדומים). אני באופן אישי לא הייתי ממהר להתקין פנסי ערפל במידה והייתי גר באזור גוש דן (המרכז), משום שהערפל שם לא קיים. פנסי ערפל מקוריים לא מסנוורים (אותי בכל אופן) מכיוון שהם נמצאים ומכוונים למטה, אך עם זאת על הדלקתם שלא בתנאי מז"א קשים יש דו"ח - עוד סיבה שלא להתקין אם לא צריך.

פורסם

אני לא מבין למה פנסי ערפל קדמיים אמורים בכלל לכוון לעיניו של הנהג ממול?

אם ההתקנה מקורית שהגיעה עם הרכב, והם מכוונים כהלכה, הצד השני לא מסתנוור כלל, אם אתה מתקין באופן פרטי פנסי ערפל חלופיים , דאג לכוון אותם כחוק, (יש גובה אלומה מסויים לכל רכב) , ככה שזה לא מסנוור.

בגדול - פנסי ערפל , לא תראה את כל שינוי בתנאי דרך רגילים ובלילות חמסין (מנסיון) אבל שיש גשם או ערפל הם מתפקדים מעולה ומשפרים את ראות הדרך לפניך.

שורה תחתונה,

אם כבר אתה מתקין , תתקין מקורי , בחלונות המקוריים בטמבון שלך והכל יהיה בסדר. רק תעשה את זה בצורה תקינה וחוקית.

attachment.php?attachmentid=319841&stc=1&d=1356685027

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...