Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צר לי מאוד על בני הזוג במיוחד שכרגע שני ילדים יצטרכו לגדול בלי אמא ואבא. אני שולח את תנחומיי הכנים למשפחות השכולות, החברים והמכרים.

השנה מלאו לי 20 שנים מאז שהוצאתי את הרישיון נהיגה לאופנוע שלי. אני יכול לומר בוודאות שכל תאונה שהייתה לי במשך ה 20 שנים הללו נגרמה עקב טעות אנוש אבל לא שלי אלא של הרכב. כלומר, רוכב אופנוע למרבה הצער נאלץ לא רק לשלם על טעויות שלו אלא גם של אחרים. אז אם כל הכבוד, לפני שנהגי המכוניות מטיחים ביקורת אולי מוטב שישימו לב קצת יותר לפני שהם פותחים דלת, לפני שהם יוצאים מהחניה, לפני שהם עושים פניית פרסה, לפני שהם עושים פנייה שמאלה וכיוצא בזה. אני לא אומר שכל רוכבי האופנועים הם חסידי אומות העולם, בכלל לא אבל גם לא כולם הם מופרעים שמתפרעים. כמו שאמרתי, בגלל שרוכבי אופנוע משלמים על טעויות גם שלהם וגם של אחרים אתם מצידכם תעשו את המקסימום לא לעשות טעות שתעלה להם בחיים או בכאב.

נחרדתי מאוד מהתגובות המגעילות, הדוחות והמכוערות שעמך ישראל רשם בעמוד הרישמי של משטרת ישראל בפייסבוק, בYNET וב NRG. חלק מהתגובות המגעילות היו "רוכבי אופנועים הם מתאבדים", "ההורים (הזוג שנהרג על האופנוע היום) הם חסרי אחריות ועכשיו שני הילדים בלי הורים", "מי שעולה על אופנוע מגיע לו למות" ועוד כהנה וכהנה תגובות מכוערות על אנשים כמוך וכמוני.

לפני שאמשיך את ההתייחסות לנושא ברצוני להזכיר את אודי גולדווסר ז"ל שמצא את מותו בעת שירות המילואים שלו. הכרתי את אודי אישית. אני זוכר אותו כאשר היה נער מתבגר והיה לו את ה TS 50 שלו כמו כולם, אחר כך היה לו את ה GS 500 השחורה שלו ועוד כמה קטנועים פה ושם. תמיד אמרו לו שזה מסוכן אבל בסופו של דבר לא האופנוע הרג אותו אלא שירות המילואים שלו ועוד זה קרה בערך שעה לפני שהם היו אמורים להסתיים.

בל נשכח את לי זייתוני ז"ל, בחורה צעירה ובריאה, שומרת על אורח חיים ותזונה בריאה ביותר. עבדה במכון כושר ונרצחה בבוקר אחד כאשר הלכה ברגל למקום עבודתה וחצתה בירוק ורכב נהוג על ידי בן בליעל פגע בה אנושות והרג אותה במקום.

לפני כמה שבועות מת נער בן 16 מדום לב באמצע שיעור ספורט.

בחג שמחת תורה, רכב סטה מנתיבו מסיבה לא ברורה והתנגש ברכב בנתיב הנגדי שבו היו אם, אב ושלושת ילדיהם. האם נהרגה במקום, האב נפצע קשה והילדים קל.

אז מהמקרים הנ"ל אפשר להבין שאסור לשרת בצבא, אסור לשרת במילואים, אסור ללכת לעבודה בבוקר ברגל, אסור לנסוע ברכב ואסור לגור בשדרות, באר שבע ובכל ישוב הקרוב לרצועת עזה.

נחזור למקרה העצוב של מותם הטראגי של בני הזוג. לפני שמישהו חושב שיש לו זכות לומר משהו "חכם" על הנושא וגם אלה שכבר הספיקו אנחנו צריכים לפסול את האנשים הבאים מלהגיב ובכלל לשפוט.

*אנשים שמעשנים, לאלה אין זכות כלל וכלל להטיף על אופנועים. בינתיים יותר אנשים מתים כל שעה מסרטן וממחלות הנילוות לעישון יותר מכל תאונת אופנועים וכל תאונת דרכים אחרת.

* חיילים בסדיר או חיילים במילואים. רק לפני מספר שבועות נהרג חייל כאשר הוא נרדם בשטח וטנק במשקל של 60 טונות דרס אותו למוות.

* אנשים שמעשנים כל מיני חומרים או מסניפים אבקות כאלה ואחרות בקביעות.

*אנשים שאוכלים בשר שמן וגבינות עתירות שומן, הרי הכולסטרול הגבוה או כמות המלח תגרום לכל מיני מחלות שגם יגמרו אתכם.

* אנשים שלא מתאמנים לפחות 3 פעמים בשבוע.

* אנשים ששותים אלכוהול, גם אלכוהול דופק את הכבד, המוח ושאר איברים בגוף.

ועוד ועוד

אז מה נשאר לנו? מהיום חל איסור על בני זוג לטוס ביחד במטוס, חל איסור על משפחה לנסוע ביחד ברכב לטיולים, אסור לעשן, אסור לצרוך אלכוהול, יש לאכול הרבה פירות וירקות, יש להפחית את כמות הבשר, הסוכר והמלח, יש להתאמן בקביעות ואסור לצאת מהבית.

אז למרות שאין אף רופא בעולם שמבטיח שגם אם נחייה את חיינו בצורה הכי בריאה שיכולה להיות אז זה יעניק לנו אורח חיים בריא ונגיע לגיל שיבה טובה אולי עדיף לחיות את כל חיינו בממ"ד בבית שלנו? ככה בטוח שנהיה בטוחים מכל צרה אבל אז אולי נמות מרוב שיעמום.

בקיצור, לפני שרושמים איזה ביקורת מטומטמת כמו "ההורים הם חסרי אחריות" וכיוצא בזה. כדי שנבדוק טוב טוב את עצמנו במראה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשביל לקבוע מה היה שם צריך לשמוע את הדעה של הבוחן,

שאסף נתונים וממצאים מהשטח.

אי אפשר להסיק מסקנה מתמונה, ולקבוע מהירות וזוית.

מעניין יהיה לדעת אם הנסיעה הזו תועדה על ידי מישהו עם מצלמת קסדה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תסלח לי משין הד, מי נתן לך את הזכות להחליט איפה מותר ואיפה אסור?

אני אוהב מאוד לטייל, ברגל, אזור בית שמש מאז ומתמיד היה אחד המועדפים עלי.

אתה מסוגל לדמיין את ההרגשה כשאתה נוהג בטויוטה הייס עם 10 נוסעים, ומגיח לך מהסיבוב בדריפט כשחזית הרכב על המסלול שלך איזה גאון באיפרזה או איבו?

להיפך דווקא בנס הרים, וכל הכבישים המפותלים אין שדה ראיה, ודוווקא שם מסוכן בהרבה לנסוע מהר.

לגבי המקרה הזה, אני לא מכיר את הרוכבים אלא מקריאה ברשת, אני כן מכיר את החיים, לא צריך לרכב על 150 כדי למות מעמוד של גדר (עלק) בטיחות.

ואני כן מכיר את עם ישראל, שגם אם זה היה קורה על טייפון חמישים סמ"ק ישר היה מקשר את זה לאיזה "מופרע" שעקף אותו על 130.

אז חלס לרקוד על הדם, כן אני רוכב, כן ברור לי שזה מסוכן, אבל עצוב לי שחלק נכבד מהסכנה נובע מאטימות של נהגים (ואפילו חובבי הגה) ואטימות של הרשויות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

היום בבוקר ראיתי בווינט מודעה שנהרגו רוכבי אופנוע סמוך למחלף עין תות.

אפילו לא נכנסתי להודעה, לכתבה. זה דבר די שכיח הרי.

מקודם חזרתי הביתה לאחר שלקחתי את אחיין שלי לקרקס, ובעודי עדיין מחייך, אני מגלה שאחד הרוכבים הינו אביקם גור.

אביקם היה איש מקסים. מההיכרות הקטנה שלי איתו.

הוא היה מספק בזמנו, לקארטינג (בו עבדתי), קסדות.

בזכותו, בשל הסברו על התאמת קסדה לראש, הלקוחות שעברו תחתי ותחת מדריכי, קיבלו קסדה מותאמת כמו שצריך לראשם.

בזכותו גיליתי כמו אופנוענים לא יודעים להתאים קסדה כמו שצריך, והחשוב מכל - הסברו עבר דרכי אליהם.

הוא אהב קארטינג, הביא את בנו לא מעט רק בכדי שיקבל ערכים מוטוריים, והיה אופנוען מהשורה הראשונה.

בחור מקסים. חייכן. ג'ינג'י גדל ממדים, וגדל חיוך.

מי ייתן וינוח על משכבו בשלום.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
כתבה נוספת מהיום בערב :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4300620,00.html

בדר"כ אני לא מאמין לשום דבר שכתוב בויינט אבל יש כאן כמה דברים שהייתי שמח לקבל עליהם הבהרה ממישהו שהיה שם:

1. מדוע האופנוע החליק?

2. החבר של בני הזוג, עובד שמו, טען שנסע "שלושה מטרים מאחורי אביקם וליאת". אניח לרגע שמדובר בהפרזה (שכן שלושה מטרים זה חסר אחריות בכל קנה מידה) ואשאל - אם כך, האם הוא יכול לתת הסבר יותר מספק מ"ראיתי את האופנוע שלהם מחליק"?

3. נטען שהם רכבו ב"פחות מ-90 קמ"ש". בהנחה ולא מדובר בפנייה אלא במקסימום עקומה בכביש, מדוע הם איבדו שליטה במהירות כזו?

4. נטען ש"אי אפשר לטעון שהמהירות גרמה לתאונה" - אז מה גרם?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
.... אחותי צעקה לי תראה איך הם כמעט עם הרגל על הכביש, הם לקחו את העיקול בסוג של שכיבה. אני לא יודע איך המונח הזה אצל אופנוענים.

אז תסלח לי, זאת נהיגה חסרת אחראיות איך שלא תראה את זה, לא עושים דברים כאלו בכבישים כאלו נקודה! וזה קוד התנהגות של מועדונים? תעלו לנס הרים, יש להם מספיק כבישים בצפון כמו 91 או כל אלו ליד תפן וברמת הגולן. מה חסר כבישי נהיגה בכבישי הצפון?...

אופנוען בסיבוב משכיב את האופנוע אחרת האופנוע לא פונה, הם גם עושים היגוי הפוך - הם מסובבים את הקידון שמאלה בשביל לפנות ימינה.

אם הבנתם מכול הכתבות הבחור מדריך רכיבה,הוא מבין מהתנהגות על הכביש יותר טוב ממכם.

נס הרים זה לא מסלול סגור,אפילו יותר גרוע זה כביש מלא משטרה שרואים אופנוען ישר עוצרים אותו כי הם יודעים מה הוא הולך לעשות.

החלקה כזאת על הכביש יכולה להיות מאבן יחידה שהייתה על הכביש,אי אפשר להיות מוכנים לשום דבר על כביש ציבורי.

לי כואב על כול הרוג על הכביש, הכי גרוע זה תינוקות שנהרגים במכוניות ולא היה להם שום מודעות למה שקורה מסביב.

אייל

פורסם
אתה בטוח במה שרשמת?

זוית הנטיה נובעת מהמהירות ורדיוס הסיבוב. לא זוכר בע"פ את הנוסחאות, אבל זו פיזיקה די בסיסית של איזון בין הכבידה והכוח הצנטריפטלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמנם מוקדם לדעת מה הסיבה האמיתית שבגללה נפלו אבל ראיתי כבר כמה דיווחים של אנשים שנעקפו בפראות על ידי אותה קבוצת רוכבים ואף על אותו אופנוע ספציפי.. אני לא טוען בשום אופן שהמהירות הרגה אותו, אבל נדמה כי כל אותם חברים יקרים שמספרים לבוחנים את מה שהם רוצים לשמוע מנסים מעט לעוות את המציאות שזה לא ממש עוזר להביא ללמידת המסקנות המתאימות :roll: אלא בדיוק הפוך.

פורסם
תסלח לי משין הד, מי נתן לך את הזכות להחליט איפה מותר ואיפה אסור?

זה עובד ככה:

היכן שבא לי לנהוג מהר ואגרסיבי - שם מותר.

היכן שלא - אז לא.

אי אפשר לאחוז במקל בשני קצותיו ולשמור על אינטגריטי.

או שהכביש הוא גם מגרש משחקים או שלא.

אופנוע זה מסוכן.

זו עובדה.

לרכב מהר בסיבובים זה עוד יותר מסוכן, ובסוף השבוע הזה, שלושה בני אדם פגשו את הצד ההסתברותי הפחות מוצלח של הסיכון/סיכוי.

זו היתה הבחירה שלהם.

לא של מעקה הבטיחות (הם ידעו אילו מעקות בטיחות מותקנים בארץ וזה לא עצר אותם).

כל אחד לוקח את הסיכונים שלו היכן שהחשקים שלו נמצאים, ולפעמים זה לא משתלם.

סה-לה-וי.

זה עדיין עצוב.

אבל אין כאן לקח.

רק בחירה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

+1000

אני אישית חובב נהיגה ואקסטרים, וגם מתגרזן על כביש ציבורים לפעמים, בעוונותי.

ההבדל הוא שלי יש הסתברות גדולה פי כמה לשרוד תאונה בלי פגע כי יש לי קופסה שעוטפת אותי, עם מגוון אמצעי בטיחות.

לאופנוע אין כלום - כל טעות נגמרת בפציעה או מוות. וזו הסיבה שלמרות שיש לי רישיון לאופנוע ולמרות שזה הכיף הכי גדול שיש -

אני נמנע מזה. זה פשוט לא שווה את הסיכון המטורף הזה. כל כך הרבה דברים שלא תלויים בך יכולים לקרות, והתוצאה תהיה הרת אסון.

לגבי התאונה הספציפית - לא הצלחתי לזהות את הנקודה המדוייקת בכביש שבה זה קרה, אבל מהיכרות עמוקה עם הכביש הזה,

אין שום נקודה בכביש שאופנוע שנוסע 90 קמ"ש מגיע לזוית שתראה לאדם הממוצע כ'השכבה'.

את כל הסיבובים בכביש הזה אפשר לקחת ברכב בקלות במהירות של 150 קמ"ש, את רובם המוחלט אפילו יותר מהר בהרבה.

למי שזוכר היתה את התאונה של האופנוע עם הטרקטור לפני כמה חודשים - הכרתי את ההרוג מוטי גולן.

נהג בחסד כמו שאומרים, מטובי הרוכבים בארץ. יחד עם זאת, אני יודע שהוא נהג על הקצה באופן קבוע בכבישי הצפון.

כשהודיעו לי שהוא נהרג בתאונה לא הופתעתי, הערכתי את העובדה שהוא הצליח לחמוק מהסטטיסטיקה כל כך הרבה שנים...

ובתאונה הספציפית שלו - גם את הכביש הזה אני מכיר היטב, ואין לי ספק שהוא היה במהירות גבוהה מאד שמתחילה בספרה 2.

אחרת לא הייתה לו בעיה לראות את הטרקטור ולחמוק ממנו בזמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

Cerebral Cortext, כולם לוקחים סיכונים בחיים, אבל לפעמים זה מתוך בחירה (רכיבה על אופנוע) ולפעמים לא ככ (גיוס לצהל הוא לא אופציונאלי).

חבל לי על על בני הזוג שנהרגו, אני גם חושב שזה קצת צבוע לטעון שהם היו צריכים לבחור כביש אחר ואז זה לא היה קורה.

קראתי את כל הכתבות שפרסמו בנושא הזה ב-ynet במהלך השבת.

החברים של הרוכבים טוענים שהם יוצאים לנסיעות מהסוג הזה כי אין מסלולים מסודרים בארץ. גם לי, כמו לרבים כאן, מאוד צורם זה שאין אף מסלול מסודר בארץ. אבל בסופו של דבר, בהעדר אחד כזה, יש לכולנו שתי אופציות: הראשונה היא להבין שאין איפה לנסוע כמו שהיינו נוסעים במסלול. השנייה היא לחפש כבישים "מרגשים" ולהתפרע בהם. כל מי שבוחר באופציה השניה, כבר לא יכול לבוא בטענות לאיש אם משהו חלילה קורה לו. אני אישית גם חושב שזה חבריהם מתרצים את הנסיעות שלהם בזה שאין מסלול רק מוציא שם רע יותר לתחום המוטוריקה וממש לא מקדם את הנושא.

אני לא יודע מה הלך שם ומה גרם לתאונה של הרוכבים. אני לא יודע אם נסעו על 50 כמו שטוענים חבריהם, או שטסו על 150, כמו שאומרים שראו אותם, אבל בלי קשר למקרה הספציפי, מאוד צורמת לי חוסר ההבנה של אנשים שהם אחראים לגורלם, הרבה לפני שמישהו אחר אחראי לו, בסיטואציות מהסוג הזה.

כמו שכתב falou מעלי, האנשים כאן מכירים את הכבישים, יודעים שיש שם סכנות ושהם יכולים להתהפך בכל רגע נתון. עדין הם בוחרים לצאת לכבישים אלו ולהתפרע. זו החלטה שלהם ולא של אף אחד אחר, בדיוק כמו שזו החלטה יום יומית של אופנוענים לחתוך בין רכבים או לנסוע בנתיבים הנגדיים, ואז להיות מופתעים מזה שנהג שבא לפנות שמאלה כמעט ומוריד אותם (אתה גם התייחסת לזה, נדמה לי). שוב, בלי קשר למקרה הספציפי הזה, שאני לא יודע מה קרה בו, תמיד הכי קל להפיל את האשמה על אחרים. בסופו של דבר כל אחד בוחר איך להתנהל בכביש, ומהרגע שאדם מחליט לנהוג בצורה כזו ולא אחרת, הוא יכול לבוא בטענות רק לעצמו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

באופן כללי אני לא מבין איך אופנועים מאושרים לנוע על הכבישים ככלי תחבורה.

זו הצביעות הכי גדולה שיש מצד הרשויות.

רכב חדש שעולה על הכביש חייב להיות בעל: חגורות בטיחות, מערכת ABS, בקרת יציבות, כריות אוויר ועוד.

אופנוע חייב להיות בעל: בלמים?! אה כן, הרוכב חייב להשתמש בקסדה, זה עוזר מאוד במהירות של 30 קמ"ש...

סתם דוגמא לצביעות, גם לאופנועים ישנה מערכת ABS, אך היא נפוצה רק בכלים מאוד יקרים.

למה לא כופים על יבואני הדו-גלגלי את המערכת כחובה בכל הכלים?

בכול אופן, אופנוע תמיד יהיה כלי הרכב הכי מסוכן על הכבישים.

תנחומי למשפחה.

לילדים לא מגיע לגדול ללא הורים, לצערי הם ישלמו כל החיים על הפזיזות של ההורים שלהם.

פורסם

מה שאתה קורה "צביעות" אני מעדיף לכנות "אי עקביות".

אתה יכול להסביר למה סמים קלים זה לא חוקי וסקי שלג כן?

אתה יודע כמה אנשים נהרגים כל שנה, כשהם עוסקים בפעילות שהיא לחלוטין לא הכרחית ו/או נחוצה - סקי?!

אנשים עושים את זה בשביל הכיף, מותר להם לקחת את הסיכון הזה (בשביל הכיף), אז למה זה כן וסמים קלים לא?!

למה סמים קלים לא, ועישון כן?!

הרגל.

מה שהיה הוא מה שיהיה, זו תכונה אנושית וסוציולוגית.

אנחנו מקבלים את מה שאנחנו רגילים אליו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...