Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 156 שנת 2003 2.5 distinctive

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך חוות דעת-

מדובר ברכב יפיפה מנוע V6 עם 192 כ"ס גיר אוטו' QSYSTEM של AISIN

קלומטראג' יחסית נמוך ומטופל ב"תלתן".

הרכב כאמור נראה ממש טוב, המנוע לא נורמאלי והמחיר סביר. אבקש פרטים על הרכב לאחר "מתיחת הפנים" שעבר בשנה הזו וכן על גיר האוטומאט "המסרס"- האם כזה נורא או שאפשר לחיות אתו?

אשמח לקבל כל נתון רלוונטי.

:-P

hasta la victoria- siempre

פורסם

רובין, כמו שאמר לך החבר למעלה, הרץ חיפוש.

אני מכיר אצ הרכב רק לפי המודעה, אבל רכב דומה שבחנתי היה מהנה מאד.

גיר סבבה ואמין, רכב בטוח יחסית ומפנק.

בעיני יכול להיות עסקת השנה, הנתונים מרשימים והרכב נראה יופי.

אם אתה מתקדם איתו קח לבדיקת שלדה, לגבי כל השאר החוו'ד של 'התלתן' תספיק לך לטעמי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מדובר בגיר אוטומטי רגיל ולא רובוטי אבל למיטב זכרוני רק עם 4 הילוכים. עקב כך הגיר האוטומטי אכן יסרס את הביצועים.

אבל בשנת 2003 זה היה הסטנדרט, אני חושב רק הונדה אקורד הוצעה עם גיר אוטומטי 5 הילוכים בשנה זו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

יש המון מידע על הגיר, גם כאן.

כעקרון הוא נחשב מוצלח מאד, ומכיוון שידניות במודלים האלה כמעט ואין בארץ, או אין בכלל, זו אופציה טובה מאד.

לא מדובר בסלספיד אלא 4 הילוכים פלנטרי עם תפעול בצורת H.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
יש המון מידע על הגיר, גם כאן.

כעקרון הוא נחשב מוצלח מאד, ומכיוון שידניות במודלים האלה כמעט ואין בארץ, או אין בכלל, זו אופציה טובה מאד.

לא מדובר בסלספיד אלא 4 הילוכים פלנטרי עם תפעול בצורת H.

תודה על התגובות.

האם צריכת הדלק היא אכן 1:7?! (כפי שפורסם פה באחד הדיונים)

מבחינת יישור קו - האם כמו ל-147 גם כאן יש לשים לב לחלקים ספיציפיים בעלי רגישות גבוהה לחוסר טיפול נכון/ בזמן (וריאטור/ משולשים/ טיימינג/ פלאגים וכו')- האם עלות הטיפולים ואחזקה ב-156 עולה על ה-147 ובכלל, אם ההתלבטות שלי היא בין 156 המדוברת ל-147 בעלת כ"ס נמוך משמעותית (אך ידנית)- על מה אתם הייתם הולכים?

חשובה לי יותר חוויית הנהיגה ואמינות הרכב. כמובן שתחזוקה זולה לא אמצא בשתיהן, אך בכל זאת, מי תהיה כלה פחות בזבזנית ויותר נותנת? :-D

פורסם

רובין, לשאלות ה"אובייקטיביות" יש המון מידע כאן ובפורום IAROC.

בקצרה, תצרוכת הדלק אכן גבוהה משמעותית ממנועים קטנים יותר, באופן טבעי, וכן בגלל שהמנוע מדרבן אותך ללחוץ.

לגבי רגישות, ובכן משולשים וטיימינג חשוב שיהיו טריים. חפש יותר לעומק לגבי מכלולים נוספים אבל התשובה היא "כן".

"בזבזנית" ו"חווית נהיגה" כבר מתחילות להכנס לתחום הסובייקטיבי, כך שקשה לי לומר לך. חשוב מאד למצוא רכב שמור ומטופל במקצועיות, זה יותר חשוב מאשר איזה דגם לבחור; צריכת דלק זה יתרון ל-147, גיר ידני זה עוד יתרון ל-147 (אלא אם אתה מוצא 156 V6 ידנית :twisted:) ועוד ועוד.

כל אחד והשיקולים שלו... אני מאד בעד ה V6, והגיר האוטומטי הוא פשרה שרבים חיים איתה בשלום (אני אישית לא).

Winston S. Churchill -

פורסם

בסיכומו של דבר כל קניית רכב היא פשרה, ובמקרה זה, בין ביצועים / מנוע / חוויית נהיגה, לבין אחזקה יותר שפוייה (גם אחזקת הרכב, מכאנית וגם תצרוכת דלק).

אני מוציא כאן מהמשוואה את הגיר האוטומטי של ה-156, שנחשב באמת כ"דיי אמין" (גם 156 אוטומטית, תתן לך יותר בסעיף ביצועים-מנוע-חוויית נהיגה).

הבעייה, אינה נעוצה בתקציב קניית הרכב, כי אם ביכולת שלך להחזיק ולתחזק את הרכב.

alfa 156 2.5.

פורסם
בסיכומו של דבר כל קניית רכב היא פשרה, ובמקרה זה, בין ביצועים / מנוע / חוויית נהיגה, לבין אחזקה יותר שפוייה (גם אחזקת הרכב, מכאנית וגם תצרוכת דלק).

אני מוציא כאן מהמשוואה את הגיר האוטומטי של ה-156, שנחשב באמת כ"דיי אמין" (גם 156 אוטומטית, תתן לך יותר בסעיף ביצועים-מנוע-חוויית נהיגה).

הבעייה, אינה נעוצה בתקציב קניית הרכב, כי אם ביכולת שלך להחזיק ולתחזק את הרכב.

ברור לי. אבל בתור אחד שרק חלם על אלפא וטרם החזיק אחת, האם עלויות האחזקה כל כך משמעותיות (בהנחה שהרכב ייסע אולי 15 K בשנה)

לאחר "חוויית" קורולה רובוטית שעברתי לאחרונה, עם צריכת דלק סבירה של 1:13 וטיפולים תקופתיים ותו לא, החשש העקרי מעלויות טיפולים יותר מעלויות דלק.

בהנחה שיישור הקו נעשה במוסך רציני ואוהב, האם רכב מסוג זה "יסתפק" בטיפולים תקופתיים או שצפויים לי בקרים על הגרר בדרך לתלתן?

פורסם

אם אתה מתכוון ל-147 - היא תהייה לדעתי יותר יקרה לאחזקה מהטויוטה (במוסך) וצריכת דלק דומה.

156 תהייה (לדעתי) עוד יותר יקרה לאחזקה מה-147 (וצריכת דלק יותר גבוהה, אפילו משמעותית).

אתה צריך לזכור, שמדובר ברכבים בני 10-11 שנים על הכביש, ושאינם חפים מתקלות (בלאי, התיישנות, שבר...). יישור קו רציני יכול למזער ולצמצם נזקים עתידיים אבל לא למנוע אותם לגמריי. מצד שני, לא כל תקלה תביא אותך למוסך על גרר, לא צריך להגזים.

חשוב לא פחות - לוודא עם המוכר שהרכב מטופל בזמן, בחלקים המתאימים ואצל מוסכים שמכירים אלפא.

alfa 156 2.5.

פורסם
אם אתה מתכוון ל-147 - היא תהייה לדעתי יותר יקרה לאחזקה מהטויוטה (במוסך) וצריכת דלק דומה.

156 תהייה (לדעתי) עוד יותר יקרה לאחזקה מה-147 (וצריכת דלק יותר גבוהה, אפילו משמעותית).

אתה צריך לזכור, שמדובר ברכבים בני 10-11 שנים על הכביש, ושאינם חפים מתקלות (בלאי, התיישנות, שבר...). יישור קו רציני יכול למזער ולצמצם נזקים עתידיים אבל לא למנוע אותם לגמריי. מצד שני, לא כל תקלה תביא אותך למוסך על גרר, לא צריך להגזים.

חשוב לא פחות - לוודא עם המוכר שהרכב מטופל בזמן, בחלקים המתאימים ואצל מוסכים שמכירים אלפא.

תודה. מקווה שאמצא אחת אמינה ומהנה.

פורסם

יש מבחר די יפה של qsystem כיום בלוחות, נראה כמו תקופה טובה למצוא אחת.

בהצלחה ותעדכן.

Winston S. Churchill -

פורסם

קיבלת תשובות טובות.

ממליץ לקרוא שרשורים דומים מן הזמן האחרון. באחד מהם חולגי כותב על ישור קו ב156. בשרשור אחר רומן קוגן סוקר בהרחבה מנועים שונים של אלפות מאותן שנים. צריכה של7:1במנוע הוי שש היא בשמוש לא מאוד אגרסיבי. ארבעה צילינדרים חסכוני יותר .

בשניהם הוצאות אחזקה יקרות. המכוניות אמינות אך לא צעירות וחלפים הם יקרים מאוד בארץ. כפי שטען חולגי הבעיה באחזקה ולא ברכישה. אם אתה חייב אלפא אף אחד לא יעצור אותך אבל 147לא תיתן לך חווית הגה, כוח או אחיזה שאין לך ב206שלך ובעלות אחזקה נמוכה יותר, כנראה.

חפש דבריו של רומן על המנועים, סקירה טובה ומקיפה. בהצלחה.

אה כן, ל2.5 אוטומטי יש כוח, אבל מטוס היא לא.

פורסם
בהצלחה ! (147 או 156?)

אם אקום מחר בבוקר וארגיש אמיץ מספיק, אקח את ה-156 לבדיקה.

כבר תקופה של למעלה מחודשיים אני עוקב אחר הלוחות בחיפוש אחר 147 ידנית 2000 סמ"ק שלא נקרעה. אני מתחיל להבין שזו פנטזיה, לכן ה-156 נראית כאופציה לא רעה בכלל.

• תוכן חדש...