Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום הייתי בכמה סוכנויות רכב והתעניינתי על רכישת רכב עם הנחת עולה חדש.

כל הנציגים נתנו לי הצעות מחיר עם הנחות של עד 6K ש"ח וחלקם אף דיברו איתי על הנחה של 1Kש"ח סה"כ.

ההנחה הזו נראית קטנה מאוד ביחס למה שחשבתי שאקבל, כי תמיד אמרו לי שיש הנחה של 50% במיסים וכו'.

1. מה דעתכם ?

2. האם קיים שירשור שמסביר כיצד מורכב מחיר הרכב ומהו מס הקניה והמכס הנהוגים היום על רכבים חדשים. אני רוצה להבין מה הזכאות שלי בתור עולה חדש.

פורסם

בשל המיסוי הירוק המיסים המוטלים על כלי רכב (בעיקר קטנים ולא מזהמים) קרובים מאד ל-50% (מס קניה לפי מע"מ)

בעבר כשהמיסים היו קרובים ל-100% ההנחה היתה משמעותית. היום ההנחה זניחה - וההגבלות הנלוות (הגבלת נהגים) בדרך כלל לא שוות את ההנחה.

מאז רפורמת המיסוי הירוק בה ניתנת הנחה במיסים בסכום אבסולוטי (ולא הנחה אחוזית) קשה עד בלתי אפשרי לדעת מה אחוז המיסים המוטלים על רכב מסויים - ללא פנייה ליבואן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובה,

אני מנסה להריץ את המספרים בראש ולא ברור לי למה ההנחה זניחה :

רפורמת המס הירוק נותנת הנחה קבוע (בהתאם רמת הזיהום של הרכב), אבל זה אחרי 83% מס קניה, שממנו אני צריך לקבל 50% הנחה...

אז לא ברור למה זה זניח.

לפי חישובים שלי זה צריך להיות מינימום 15K ש"ח הנחה במחיר הסופי לרכב שנמכר היום ב- 125K ש"ח לצרכן

לא ברור לי הנושא

פורסם

הטעות שלך היא שעולה חדש לא זכאי להנחה של 50% מהמס - אלא הזכאות תשלום מס של 50% במקום 83%.

0

ניקח לדוגמא.

מכונית שמחירה לצרכן הינו 70000 ש"ח

מחירה לפני מע"מ הינו כ- 59829 ש"ח

נניח שהיא מקבל זיכוי מלא במיסוי הירוק זאת אומרת לפני זיכוי מחירה היה 74829 ש"ח

נניח לצורך העניין שהיבואן לא מרוויח על הרכב כלום.

זאת אומרת 74829 ש"ח זה 183% וההנחה שלך מזה היא 33% כלומר 13500 ש"ח.

מכיוון שהנחת המיסוי הירוק הינה 15000 ש"ח יוצא שהמיסים על הרכב הם אפילו פחות מ-50% וההנחה שלך במקרה זה הינה אפס עגול.

מצטער :(

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
אם אני מבין נכון, אתה לא יכול לקבל גם את הנחת העולה וגם את הנחה הירוקה על הרכב... ?

אתה "יכול", רק שהנחה הירוקה תהיה די אפסית - אם הרכב די מזהם :) נראה כי משתלם לך לקנות רכב הכי מזהם שיש וגם יחסית לא זול - אחרת באמת הנחת עולה חדש לא נותנת לך כלום. סתם דוגמא - איזה ג׳יפ גדול סגנון טוארג או פג׳רו עם דרגת זיהום 15 :)

נניח שרכב אצל יצרן עולה 100 אלף שקל, אין הנחה על רכב ירוק, אין רווח יבואן, מס הוא 83% ועוד מע״מ על כל זה = 214 אלף שקל.

עבורך זה יוצא הרבה פחות - 175500. הרווחת לא מעט.

פורסם

הנחת המיסוי הירוק הינה לכולם כולל לעולים חדשים. בגלל שהנחת המיסוי הירוק היא בשקלים (ולא אחוזית) יוצא שבכלי רכב קטנים אחוז המס אחרי ההנחה הוא מאד קרוב ל-50% ובגלל זה ההנחה מאד קטנה. כמו שכתבו מעלי ככל שהרכב מזהם/יקר יותר ההנחה תהיה גדולה יותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...