Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שאלתי הרבה אנשים שנוהגים במכונית ידנית, לגבי תזמון הגז והקלאץ,לנסיעה חלקה וטובה

וכל אחד נתן לי תשובה אחרת, כמו למשל

בהעברת הילוך ,ללחוץ קלאץ, לשים על הילוך לתת גז עד להגעת טורים מספיק גבוה להילוך הבא ואז לשחרר קלאץ

עוד דוגמה

לשים קלאץ, לאחר מכן על הילוך ואז להתחיל לעזוב את הקלאץ עד שיש חיכוך , ורק אז להתחיל עם הגז

איך הכי נכון לתזמן את הקלאץ גז במעבר ההילוכים?

או איך אתם עושים זאת?

פורסם

לשים קלאץ, לאחר מכן על הילוך ואז להתחיל לעזוב את הקלאץ עד שיש חיכוך , ורק אז להתחיל עם הגז

או איך אתם עושים זאת?

בדיוק בצורה כזאת אני נוהג שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בזמן נסיעה זה הכי פשוט שיש באותה השניה שכבר עזבת את הגז תכניס את הקלאץ'.

בקשר לתחילת נסיעה תכניס קלאץ' שים ראשון שים טיפה גז ותרים את הקלאץ' עם טיפה גז.

זה פשוט מאוד, וזה עניין של הרגל אתה תלמד לבד.. זה לא משהו שמתרגלים באינטרנט

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
בזמן נסיעה זה הכי פשוט שיש באותה השניה שכבר עזבת את הגז תכניס את הקלאץ'.

בקשר לתחילת נסיעה תכניס קלאץ' שים ראשון שים טיפה גז ותרים את הקלאץ' עם טיפה גז.

זה פשוט מאוד, וזה עניין של הרגל אתה תלמד לבד.. זה לא משהו שמתרגלים באינטרנט

אני נוהג כבר הרבה זמן כמעט עשור, אני שואל לגבי כולם, כי עד עכשיו חשבתי שאני מעביר הכי טוב

אבל כל אחד שאני נוסע איתו , או שנוסע איתי מספר שיטה אחרת

פורסם

בהעברת הילוך ,ללחוץ קלאץ, לשים על הילוך לתת גז עד להגעת טורים מספיק גבוה להילוך הבא ואז לשחרר קלאץ

:shock:

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

אל תשים גז ותשחרר את הקלאץ' כי זה בלאי מיותר , הצורה הנכונה היא כמו ש vladclar אמר : עוזבים גז , שמים קלאץ' , מעבירים הילוך, מגיעים עם הקלאץ' לנקודת החיכוך ומשלבים גז, לאט לאט תלמד את נקודת החיכוך שבו צריך להוסיף גז וההעברות יהיו חלקות , בנוסף בידני ברגע שאתה לא נוגע בגז במהירות נמוכה שים קלאץ' כדי למנוע רעידות מיותרות .

אתה אומר שאתה נוהג המון זמן, אז איך נהגת עד עכשיו ? (לפי איזו "שיטה")

Miata ND2

פורסם
אל תשים גז ותשחרר את הקלאץ' כי זה בלאי מיותר , הצורה הנכונה היא כמו ש vladclar אמר : עוזבים גז , שמים קלאץ' , מעבירים הילוך, מגיעים עם הקלאץ' לנקודת החיכוך ומשלבים גז, לאט לאט תלמד את נקודת החיכוך שבו צריך להוסיף גז וההעברות יהיו חלקות , בנוסף בידני ברגע שאתה לא נוגע בגז במהירות נמוכה שים קלאץ' כדי למנוע רעידות מיותרות .

אתה אומר שאתה נוהג המון זמן, אז איך נהגת עד עכשיו ? (לפי איזו "שיטה")

אני נוהג כך

אך מישהו תיקן אותי פעם ואמר שעדיף להתחיל עם קצת גז ואז לשחרר את הקלאץ עד הסוף ולהמשיך עם גז

שוב אדם אחר, ואמר שעדיף להתחיל עם קצת גז ואז לשחרר את הקלאץ תוך כדי גז

שמעתי יש כל כך הרבה, גם כאילה שיגרמו לך לצמרמורת (שחבל שהורסים את הקלאץ, הגיר , והבלי

פורסם

אולי, כאשר המישהו הזה תיקן אותך, היית בעליה ובתחילת הנסיעה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל לחיצת המצמד עד הרצפה היא מיידית ולא הדרגתית, ברגע הזה ולא לפני כן עוזבים את הגז (עזיבה לפני הפרדה תביא להאטה מיותרת).

מה שבעקרון בעייתי וצריך לתרגל הוא התחלת נסיעה מעמידה ולאחר מכן התחלת נסיעה בעלייה מעמידה. העברת הילוכים תוך כדי נסיעה, לנהג מיומן זו לא בעיה.

אני חושב שבהתאם לתזמון העברת ההילוכים (כלומר המהירות שצברת) אפשר להתחיל קצת גז יחד עם החיבור, אם יש התאמה מושלמת של מהירות המנוע למהירות ההילוך - מה טוב.

פורסם

1. הנעה - מומלץ ללחוץ על קלאץ' ורק אז להניע, כדי להקל על העומס שמופעל על המנוע, ובכך לשמור על אורך חייו.

2. תחילת נסיעה - ללחוץ עד הסוף את הקלאץ', לשחרר מעט עד נק' חיכוך (מפתחים רגישות לכך), להוסיף גז, לשחרר יותר, להוסיף עוד גז ואז כבר לשחרר לגמרי את הקלאץ' (בד-בבד הרכז יגלוש ותתחיל לנסוע).

3. העברת הילוך - ככל שההילוך גבוה יותר (ראשון לשני, שני לשלישי וכיוצ"ב), יש לעזוב את דוושת הקלאץ' בעדינות ואיטיות רבה יותר.

הערה: תמיד יש ללחוץ את הקלאץ' עד הסוף - ולא עד גובה מסויים! מונע שחיקה מיותרת ושומר על אורך חייו.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם
1.

3. העברת הילוך - ככל שההילוך גבוה יותר (ראשון לשני, שני לשלישי וכיוצ"ב), יש לעזוב את דוושת הקלאץ' בעדינות ואיטיות רבה יותר.

אם כבר הפוך .. נראה אותך משחרר את הקלאץ' מהר מראשון לשני - הרכב יקפוץ.

אגב - אישית, שמתי לב שהחלפת הילוכים בצורה של לתת מעט גז עם עזיבת הקלאץ' גורמת להעברה להיות חלקה בהרבה. אני מעריך שזה משום שהמנוע מסתובב בהתאם למהירות ההילוך. אני לא חושב שזה שוחק יותר - ההפך. התאמה בין מהירות המנוע להילוך דווקא אמורה להיות בריאה יותר. לא כך ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לפני כמה חודשים פתחתי ת'רד דומה לפני שחזרתי לנהוג ברכב ידני (אחרי נהיגה של כמה שנים עם אוטומט), התשובה הכללית הייתה אז שצריך להגיע לסנכרון בין מהירות המנוע למהירות ההילוך, הסיבה שזה בסדר להוסיף גז תוך כדי שחרור הקלאץ הוא כי ברגע שמכניסים קלאץ מהירות המנוע יורדת, שילוב גז מעלה אותה מעט ומשווה אותה למהירות הגיר, זה המצב הרצוי, ודבר שני, גורמת להמשך האצה ללא האטה בעת שילוב הקלאץ(לא בגלל השילוב אלא בגלל אי לחיצה על הגז)

פורסם
1. הנעה - מומלץ ללחוץ על קלאץ' ורק אז להניע, כדי להקל על העומס שמופעל על המנוע, ובכך לשמור על אורך חייו.

2. תחילת נסיעה - ללחוץ עד הסוף את הקלאץ', לשחרר מעט עד נק' חיכוך (מפתחים רגישות לכך), להוסיף גז, לשחרר יותר, להוסיף עוד גז ואז כבר לשחרר לגמרי את הקלאץ' (בד-בבד הרכז יגלוש ותתחיל לנסוע).

הערה: תמיד יש ללחוץ את הקלאץ' עד הסוף - ולא עד גובה מסויים! מונע שחיקה מיותרת ושומר על אורך חייו.

אני חייב לשאול לגבי סעיף 1,

אם התיבת הילוכים בניוטראל והקלאץ׳ משוחרר (בהנעה כמובן) איזה עומס מופעל על המנוע?

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

לגבי 2 - אני לא בטוח שעדיף ללא גז בכלל (או כמה שפחות), לדמות מצב של נסיעה באוטומט / רובוטי (שהטורים לא קופצים "סתם")

לגבי 3 - למה לעזוב באיטיות רבה יותר? אם אני מעביר בין רביעי לחמישי יש לעשות את לאט יותר מאשר בין ראשון לשני?

אני נוהג מידי פעם על ידני וזה נשמע לי ממש לא הגיוני.

פורסם
אני חייב לשאול לגבי סעיף 1,

אם התיבת הילוכים בניוטראל והקלאץ׳ משוחרר (בהנעה כמובן) איזה עומס מופעל על המנוע?

ET

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=339058&highlight=%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94+%D7%A2%D7%9D+%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A5%27

ועוד שרשורים רבים שדנו בדיוק על השאלה הזו.

אף אחד לא מצא תשובה חד משמעית - יש תשובות לכאן ולכאן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...