Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבא, נסה לראות אם ניתן להשיג את ההנקוק K110 - זוכים לביקורות טובות. יושבים על לאון 1.8TSI חזקה מאוד של חבר - ועושים עבודה נפלאה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראה שלא קיים בארץ הנקוק ב-215/50/17..

למיטב זכרוני - כן. אוכל לבדוק זאת מחר :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בדקתי עכשיו באתר של הנקוק העולמית, הK110 נקרא V12 VENTUS, והוא קיים במידה הזאת, אבל לא מופיע

לא בTIRES4U ולא בטייר דיל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קצת מאכזב שבפעם האחרונה בחרת שוב באותו הצמיג. הניסיון והשימוש שלך בצמיגים זה סוג של מנהרת הזמן עבור רוב משתמשי הפורום :-)

שרשור מעניין בהחלט שנתקלתי בו רק עכשיו. תמשיך לעדכן, ואל תתקמצן בחוות דעת על הצמיגים החדשים שאתה מנסה.

נב - הזכרת את עניין הבלמים. כל כמה זמן (וק"מ) אתה מחליף רפידות ו\או צלחות בלימה?

פורסם

האמת שבאמת רציתי לנסות משהו חדש, אבל פשוט לא היה. אין הרבה אפשרויות בסביבת המחיר של הT1 SPORT במידה שלי.

בכל מקרה - יהיה ערך מוסף כלשהו לזוג הנוכחי. החלטתי באופן מודע להפחית רק קצת מהמהירות שאני לוקח סיבובים.

אני לוקח את הסיבובים הכי מהר שאפשר, אבל בלי שאני שומע מחאה מהצמיגים. לפני כן לא היו לי רחמים, הייתי לוקח אותם לקצה.

ההבדל במהירות האבסולוטית הוא לא גדול, במקום 90 קמ"ש בפניה נתונה - 85 בערך.

כנ"ל לגבי הברקסים. אם קודם הייתי מאיץ הכי חזק ביציאה מפניה ובולם חזק לפני הפניה הבאה, עכשיו אני נוסע יותר חלק,

מאיץ קצת פחות, מרפה מהגז כמה שניות לפני הבלימה, ובולם יותר חלש.

גם אחרי ההפחתה זה עדיין הרבה יותר ממה ש-90% מהנהגים נוסעים, ובכל זאת מדי פעם אני כן 'מתגרזן'.

אז יהיה מעניין לראות איך הזוג הנוכחי ישרדו בהשוואה לזוג זהה, כשכל ההבדל זה רק בנהיגה טיפה פחות אגרסיבית.

כרגע יש לי 4K עליהם, והם נראים די חדשים, אז זה מעודד. אני אעדכן ב-6K עם תמונות השוואה.

האחוריים עדיין T1R שאני מתכוון להחליף בשבועות הקרובים, לפני החורף (כרגע לא מרגיש בעיה איתם, וזה מחזק את דעתי

לגבי חשיבות הצמיגים הטובים מקדימה).

לגבי בלמים - הסט האחרון החזיקו 12K בערך. היו לי כאלה שהחזיקו פחות. אני שם רפידות מקוריות של ATE.

צלחות גם הולכות די הרבה, בערך כל שתי החלפות של רפידות. עכשיו יש לי בעיה חוזרת בצלחות, אבל זה כבר נושא לדיון נפרד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

טוב, אז הרכב עכשיו עם 65K, מה שאומר שעברו 6K על הT1 SPORT החדשים מלפנים.

כמו שכתבתי קודם - הרגעתי את הנהיגה, רק קצת. ההבדל כבר נראה לעין, ואני מאמין שהוא יהיה הרבה יותר משמעותי ב-10K, וב-15K - נקודות ההשוואה הבאות.

הצמיגים כרגע ממש נראים חדשים, כמעט ללא שחיקה. ואני מזכיר שוב - זה לא שהתחלתי לנהוג כמו זקנה, אני פשוט לא גורם

להם לצרוח ולהמרח בכלל סיבוב. נוהג חלק יותר, אבל עדיין מהר. נראה לי שאני הולך לאמץ את הנהיגה הזאת מכאן ואילך :)

אגב - מעניין לציין שגם צריכת הדלק ירדה משמעותית. במקום 12.5 ליטר ל-100 ק"מ במחשב, שזה היה הממוצע הארוך טווח קודם,

איפסתי לפני 3K בערך, ועכשיו הצריכה עומדת על 11.5 ליטר ל-100 ק"מ.

6K_drive_compare.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הגיע הזמן להחליף גם את הT1R שנמצאים מאחור עם 33K עליהם (עברו הצלבה ימין/שמאל על הסרן האחורי).

הרכב כרגע עם 67K על השעון.

למרות שרציתי לנסות משהו חדש בעיקרון, יחס העלות/תועלת של הT1 SPORT פשוט לא הותיר לי ברירה והלכתי עליהם שוב.

אותו מחיר דרך טיירדיל (ממליץ) - 480 לצמיג עם הנחת פורום (במקום 493). כולל הכל.

רבע שעה על השעון בפנצ'ריה שבחרתי, ויצאתי עם צמיגים מורכבים אחרי איזון והכל, אמריקה.

בעיקרון אני תמיד שם את החדשים מלפנים, אבל מאחר והזוג שמלפנים עדיין נראה חדש (אחרי 8K), לא ראיתי היגיון בלפרק אותם

ולהעביר אחורה.

מצורפות תמונות של הT1R אחרי פירוק. למקרה שמישהו פספס - T1R צמיג לא מוצלח בעיניי, לא ממליץ עליו.

דופן רכה - דורשת לחץ מוגזם שפוגם בנוחות, ושחיקה מוגזמת גם של הכתף וגם של הסוליה.

בהבדל משמעותי מול הT1 SPORT.

IMG_2336.jpg

IMG_2335.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יומני היקר, הרכב כרגע עם 74K, מה שאומר שהקדמיים עשו 15K, והאחוריים 7K.

להזכירכים אחרי ההחלפה של הקדמיים החלטתי לשנות טיפה את סגנון הנהיגה, ואני נוהג מהר אבל לא על המגבלות לגמרי כמו קודם.

הורדה של 5% בערך במהירות בסיבובים, לא יותר. ההבדל מאד ניכר, אותו T1 SPORT שבנהיגה אגרסיבית מאד הגיע לסוף חייו ב-15K, בנהיגה טיפה פחות אגרסיבית נראה סביר מאד עכשיו. הנה השוואה של שניהם אחרי 15K (השמאלי זה הנוכחי) :

IMG_1981.jpgIMG_4500.jpg

האחוריים עם 7K עדיין נראים חדשים, אני אעשה הצלבה קדמי/אחורי בסופ"ש, ואז להערכתי עוד 20K בערך אני אחליף את כולם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

היום עשיתי רוטציה קדמיים/אחוריים. זה המצב של הקדמיים כרגע (אחרי שעשו 7K על הציר האחורי).

IMG_4504.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון (מצער) - הרכב עם 83K סיים את חייו :( הייתי מעורב בתאונה עם עוד רכב וגם קיר. הפוקוס טוטלוס, אני עם שריטות קלות ביד.

אז זה מצב הצמיגים כרגע :

האחוריים - עברו 15K מלפנים ועוד 9K מאחור, סה"כ 24K. הכתף שחוקה למדי, אבל הייתי יכול למשוך איתם עד החורף (עוד כ-7K)

IMG_4889.jpg

הקדמיים - עשו 7K על הציר האחורי ועוד 9K מלפנים. סה"כ 16K, והם במצב מעולה, להערכתי היה אפשר למשוך איתם עוד 12-15K.

IMG_4885.jpg

לסיכום - T1 SPORT צמיג מעולה מכל הבחינות, גם נותן אחיזה טובה ביבש וברטוב, גם נוח ושקט, דופן עמידה בסיבובים, וגם אורך חיים מצויין בנהיגה אגרסיבית. וכל זה במחיר שהוא מהזולים שיש במידה הזאת (215/50/17).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מאחל לך התאוששות קלה ומהירה. תודה על הדבקות בשרשור ואיכות העדכונים.

מעניין מי תהיה הכלה הבאה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מאחל לך התאוששות קלה ומהירה. תודה על הדבקות בשרשור ואיכות העדכונים.

מעניין מי תהיה הכלה הבאה.

תודה, אני בסדר גמור, מפתיע למדי בהתחשב בעוצמת הפגיעה בקיר, הפוקוס הקריבה את חייה כדי להגן על חיי ועשתה את זה בהצלחה רבה :)

לגבי המחליפה המצב לא פשוט, אני אפתח שרשור התלבטות נפרד בהמשך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כשראיתי שהשרשור הוקפץ באתי לכתוב שזיהיתי את הרכב שלך ברמזור כשיצאנו מהמתחם של כלמוביל רק לפי הצמיגים.

מצער לשמוע על התאונה אבל שמח לשמוע שהרכב הגן עלייך ויצאת בריא ושלם.

• תוכן חדש...