Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה. מנורת המנוע נדלקה בלוח השעונים, ניגשתי למוסך מזדה ושם אחרי בדיקה ממוחשבת אמרו לי שצריך להחליף ממיר קתליטי והמחיר הוא 2000 למשופץ וחדש 4500. :shock:

בדקתי עם כמה חברים אמרו לי אתה יכול לנסוע עם זה ככה אבל הרכב יאכל לך יותר דלק.

מפה לשם הגעתי לאיזה בחור שמתעסק באגזוזים, אמר לי בוא אני יחליף לך ב900 שקל ממיר תחליפי...

נשמע מפתה, אקיצר החלפתי את הממיר. לאחר כחודשיים התקלה חזרה. לבנתיים ההוא עם האגזוזים סגר את העסק ואין עם מי לדבר!! :evil:

אני צריך המלצה על מוסך אמין טוב וזול שיודע להתעסק עם הממירים של מזדה ויכול להיות גם חיישנים של פליטה.. (יש נראה לי 2 כאלה לפני הממיר)...

תודה לכולם. :roll:

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לפנות אל אחד מהמוסכים הבאים:

1) מרכז שירות דרור באשקלון.

2) מוסך שלדור ברחובות.

3) מוסך רוסקי באשדוד.

אל תשכח להגיד שהגעת מהפורום.

פורסם

במיצובישי לנסר שנת 2007 שהייתה לי, נאמר לי ע״י המוסך המורשה שהם לא מתקינים ממירים תחליפיים מאחר והתוצאה לא מוצלחת.

זה כנראה מה שקרה לך עם הלנטיס.

הפתרון הוא שיפוץ הממיר, יש עסק בדרום תל אביב שאינני זוכר את שמו שמחליף את הפנים של הממיר.

או רכישת ממיר משומש, נסה באתר ״גלגלים״ בזירת המסחר של חלפים, רשום במנוע החיפוש ממיר קטליט וחכה לתוצאות מבתי עסק לחלקים משומשים. ייתכן שתמצא ממיר מלנטיס שעברה תאונה עוד כחדשה ומאז הממיר שוכב כמה שנים במחסן חלקים משומשים ומדובר למעשה בחלק חדש. ברר כמה שיותר פרטים עם בית העסק על הקילומטרז שעבר הרכב ממנו פורק הממיר על מנת שלא תיפול על ממיר ישן שעבר קמ גדול מדיי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שלום,

אני לא יודע אם זה עוזר כי יכול להיות שאצלך זה שונה,

אבל אני החלפתי ממיר במגאן 2001 בעלות של 800 ש"ח לחדש.

הממיר הינו של חברת בוסל BOSAL ואני אישית לא הייתי שם ממיר משומש/משופץ

נסה לברר את העניין באזורך.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

על מנת לוודא שהבעיה היא אכן ממיר קטליטי שמסר את נשמתו לבורא, יש לבצע נסיעה שבה אתה "קורע" את האוטו, ואז לחבר מכשיר 4 גזים.

אם הCO תקין- הבעיה לא בממיר.

קובי

פורסם
על מנת לוודא שהבעיה היא אכן ממיר קטליטי שמסר את נשמתו לבורא, יש לבצע נסיעה שבה אתה "קורע" את האוטו, ואז לחבר מכשיר 4 גזים.

אם הCO תקין- הבעיה לא בממיר.

זה לא אומר כלום.

במאזדה לאנטיס אם לא מתקינים ממיר מקורי או ממיר איכותי מאוד הנורה תחזור להידלק תוך זמן לא רב.

לממיר חליפי באיכות ירודה יש ביצועים ירודים, לוקח לו הרבה זמן להתחיל לעשות את העבודה ובזמן הזה המחשב כבר מספיק לרשום קוד תקלה.

אז בדיקת גזים תצא תקין, רק במצבים כפי שתיארת, אבל המחשב ניהול מצפה לביצועים גבוהים של הממיר, למצבים שתוך זמן קצר הממיר מתחיל לבצע את פעולתו התקינה.

אז הביצועים של הממיר שפותח האשכול התקין ע"פ מחירו זה בטח משהו סיני זול, ובטח שהוא לא "עומד בתקן" שהמחשב ניהול מצפה ממנו.

בקיצור יש להחליף את הממיר באחד מקורי או באחד איכותי.

לפני החלפת הממיר יש לבצע דיאגנוזה, יתכן והבעיה כלל אינה בממיר אלא במשהו אחר, כמו למשל סליל הצתה תקול אשר גורם לדלק חי להגיע למממיר ולהדליק את התקלה שקשורה לממיר וזה מה שלרוב קורה ברכב הזה.

פורסם
ומה נלמד משם??

הבנתי שזה תופעה דיי מוכרת במזדה לנטיס בשנים 2002-2004. עוד משהו נתקל בבעיה ?

מאזדה לאנטיס 2003 מנוע 1.6 ממיר שלח את נשמתו לבוראיו היפניים לפני כמה חודשים.

ממה שאני הבנתי התופעה נפוצה וממירים תחליפים מחזיקים כמה חודשים במקרה הטוב.

צריכת הדלק הורעה ב-3 קמ״ל בערך.

חוסך לממיר מקורי...

בקיצור יש להחליף את הממיר באחד מקורי או באחד איכותי.

על איזה ממיר תמליץ אם לא מקורי?

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשרשור הנוכחי - אני צריך לתקן מאזדה לאנטיס 2003 1.6: נורת המנוע נדלקה ובאבחון במוסך מורשה התברר שהבעיה היא בממיר הקטליטי. אותה בעיה התעוררה לפני כמה שנים, וטופלה ע"י מוסך לא מורשה והוחלף ממיר משופץ. במוסך המורשה עלות ממיר מקורי היא כמובן גבוהה מאוד.

הרכב צפוי להישאר בבעלות המשפחה בשנה-שנתיים הקרובות, כיצד הייתם ממליצים לטפל בבעיה?

בנוסף, אשמח לקבל המלצות על מוסכים טובים (רצוי באיזור השרון) לטיפול בבעיה.

תודה!

• תוכן חדש...