Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצבי הוא כזה:

יש לי פיאט פונטו 99, החסכון בדלק שלה לא נראהלי כזה מצוין והחוסר בכוח מורגש היטב.

אני מחפש להשתדרג אך אני לא מתכוון לשעבד את עצמי לקניית רכב ל5 שנים, מכיוון שבעוד 5 שנים הייתי רוצה לגור בחו"ל, 5 שנים זה המון זמן לקשור את עצמך לתשלום כזה או אחר. מבחינתי גם 3 שנים זה הרבה, אבל זה תלוי מאוד עבור מה.

ברמת העקרון, הייתי מוכן ללכת על דיל של 10K מקדמה ועוד תשלומים חודשיים כאלו ואחרים, הבעיה היא שכיום המקדמות גבוהות פי כמה והרכבים שיתנו תמורה כמו הדיזל חדשים פי כמה ועל כן עלותם גבוהה יותר (רכב בנזין שהייתי רוכש הוא למשל הפאביה.. אבל המחיר בהתאם, 50 אלף בערך בלוחות לשנים הראשונות של הדגמים החדשים)

אם יש משהו שאני לא מודע לו, אשמח אם תאיר את עיניי.

מעבר לזה, אשמח אם תספר לי על ההתנסות שלך (דר.סובארו) עם הדיזל, באיזה רכב מדובר, באיזה מצב נקנה. שיהיה בסיס להשוואה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

סיטרואן קסרה או td יהיו חלופה ראויה ואמינה.

כמו כן, שקול c3 hdi לא תמצא חסכונית ממנה בסכומים האלו, מה גם שהיא שמה בכיס הקטן כל דיזלית אחרת מבחינת אבזור.

פורסם
מצבי הוא כזה:

יש לי פיאט פונטו 99, החסכון בדלק שלה לא נראהלי כזה מצוין והחוסר בכוח מורגש היטב.

אני מחפש להשתדרג אך אני לא מתכוון לשעבד את עצמי לקניית רכב ל5 שנים, מכיוון שבעוד 5 שנים הייתי רוצה לגור בחו"ל, 5 שנים זה המון זמן לקשור את עצמך לתשלום כזה או אחר. מבחינתי גם 3 שנים זה הרבה, אבל זה תלוי מאוד עבור מה.

ברמת העקרון, הייתי מוכן ללכת על דיל של 10K מקדמה ועוד תשלומים חודשיים כאלו ואחרים, הבעיה היא שכיום המקדמות גבוהות פי כמה והרכבים שיתנו תמורה כמו הדיזל חדשים פי כמה ועל כן עלותם גבוהה יותר (רכב בנזין שהייתי רוכש הוא למשל הפאביה.. אבל המחיר בהתאם, 50 אלף בערך בלוחות לשנים הראשונות של הדגמים החדשים)

אם יש משהו שאני לא מודע לו, אשמח אם תאיר את עיניי.

מעבר לזה, אשמח אם תספר לי על ההתנסות שלך (דר.סובארו) עם הדיזל, באיזה רכב מדובר, באיזה מצב נקנה. שיהיה בסיס להשוואה.

זו סיטרואן קסארה דיזל רגיל. נרכשה סביבות 10K, בת 9 בזמנו, עם 290 אלף ק"מ על השעון.

בוצע יישור קו מאסיבי עם הקנייה, אך לצערי לא סיפק שקט.

כל פעם רכיב אחר קרס, פשוט מעייפות החומר. בולמים עייפים, מיסבים עייפים...הכל עייף.

בסופו של דבר באמצע נסיעה נשברה לשתיים משאבת הסולר (חצי שנה אחרי ששופצה) והעפתי את הרכב לקיבינימאט בגרושים, הצטערתי מאוד אבל לא יכלתי פשוט להשקיע עוד כסף. העדפתי לספוג את המכה ולהמשיך הלאה, זה סה"כ כסף.

רק מה, אם כבר מבזבזים כסף, עדיף שהוא ילך לחברת מימון למטרת החזר חוב ולא בשביל לפרנס מוסכים ולגזול לי זמן יקר שבו אני יכול לחיות את החיים שלי, ולא לבלות מתחת לליפט במוסך.

כל עוד הרכב נסע הוא היה מעולה, המזגן קירר נהדר, הרכב היה די חסכוני (נתן צריכה עירונית של 1:12-13 בערך) ולעיתים גם הפתיע עם 1:17 (בנסיעות בין עירוניות בעיקר).

אגב - אני חייב לסייג - אם הרכב הזה היה אצלי מהיום הראשון שלו, אני בטוח שהוא היה נראה אחרת וגם היה מחזיק אחרת, כי אני מטפל מעולה ברכבים שלי. אבל מה, אי אפשר להתחמק לנצח מהבלאי. הוא בסוף מגיע ונושך אותך בתחת, וזה עולה כסף.

אז אם אין לך כסף מיותר להחזר הוצאות לחברת מימון, אז אין לך כסף להרפתקאות עם רכבי דיזל בתקציב נמוך.

ממליץ לך לא להיכנס לזה, אבל כמובן אם החלטת, אז תפאדל. אני מחכה לשרשור דומה אצלך :wink:

פורסם

סיטרואן קסרה מניסיון של 2 רכבים אוטו מעולה!. טורבו דיזל חזק וחסכוני ידני ללא יותר מדי בעיות והיום כבר יותר אנשים יודעים לטפל בבעיות שלהם. צריך לנסות למצוא אחת שמורה אחת כמה שאפשר. לגבי אסטרה וניסיון של חברים רכב מעולה גם אבל זה הולך קיצוני לשני הכיוונים אם מתחילים בבעיה לא מסיימים באחת ואם אין בעיות הרכב יכול למשוך שנים ארוכות. חסכוני חזק מאוד סוחב יפה מאוד יציב ובטיחותי נסה גם למצוא אחת שמורה או כזאת שהחליפו לה מנוע כנ״ל בסיטרואן. הבעיה שאין הרבה אנשים מומחים בסוג הזה. אולי תנסה למצוא וולקספאגן בורה? דיזל?

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

באסטרה הזאת, בנוסף לטורבו, יש משאבת סולר אולי הכי יקרה לשיפוץ.

שלא תיפול על רכב שמוכרים אותו לפני שיפוץ שכזה.

אני מצטרף להמלצה על רכבי SDI, והיה לי פולו סטיישן SDI במשך 5 שנים.

כאשר אני היום מסתכל על אחד הרכבי SDI ושומע את המנוע, אני ישר רואה לפי המצב הכללי של הרכב ושומע לפי צליל המנוע,

האם מדובר ברכב שמור או גמור.

קשה לטעות, וגם אתה תבחין .

צריך רק לבדוק שמשאבת הסולר לא מזיעה, קלאצ' מפריד לא בסוף הגובה, מזגן תקין וחלונות חשמל עולים ויורדים.

תיקח את הזמן ותחפש קורדובה SDI במצב לא גמור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

drsubaru

אני חייב לאמר לך, שיש בידך טעות

אני לא יודע איך התייחסו לקסארה הזו לפניך, אבל קח בחשבון שמדובר באחד הרכבים האמינים, והפשוטים ביותר לטיפול

מדובר במנוע טרקטור (XUD9TE) משאבה מכנית, מזרקים מכאנים אצלי 500K ללא שיפוץ - המשאבה שופצה ב300K ומאז שקט.

האוטו שלי עבר טיפולים שוטפים, כל 10K. היום הספידומטר על 535K ועברתי טסט לפני שלושה חודשים. הכל פיקס. מחירי החלפים הם בדיחה - בדיחה ממש מצחיקה, החלקים זמינים , וזולים מאוד עד בכי. הלוואי וה S80 (העיקרית שלי) היתה זולה לאחזקה אפילו ב 50% יותר מהקסרה.

ב בריטניה מדובר במנוע מוערך מאוד - חפש XUD9TE בפורמים בחול או בגוגל, אתה תגלה שב 306 (שם היה מאוד פופלרי) מדובר בחיה רעה

לגבי הבולמים קפיצים: מה חשבת ? כדי שיהיה לך מושג מה זה יקר באמת לתחזוקה: אצלי ב S80 שעברה רק 151K שרכשתי אותה, החלפתי: בולמים, מייסבים, כריות, כיוון פרונט, מיכל עיבוי,תושבת מנוע עליונה, תחתונה, שמן גיר, פילטר שמן גיר, טיימינג, רצועת אביזרים, , משאבת אוויר , חיישן כמות גדישה TCV, צמיגים, מנגנון חלון נוסע, תושבות תחתונות (SUBFRAME BUSHINGS באנגלית לא יודע איך זה נקרא בעברית) , צלחות אחורה, ברקסים קדימה ואחורה, צינורות ואקום, ואחרון לקינוח חיישן וואקום. ועריכה: שחכתי את החלק היקר ביותר: מסרק הגה.וגם ציריה שמאל וימין. והיד עוד נטויה( אני עכישו עם 183K)

מיותר גם לציין הבדל במחירי השמנים : הוולוו לוקחת 6.7 ליטר וולווליין SYNPOWER 5W40 בעלות של 400 ש"ח לטיפול שמן בלבד.. ואת זה אני עושה כל 10K - בדיוק כמו בקסארה.

הקסארה לוקחת לובקס או טוטאל או דלקול 15W40 בעלות 100 ש"ח ל 5 ליטר. כל 10 K

שמתי על הרכב 20K בארבעה חודשים.

ועכשיו גם הוספתי חטא על פשע והרמתי את הכ"ס מ 282 ל 330 והוספתי עוד 6 קגמ מומנט. (למה יש לי הרגשה שזה הולך לעלות לי בשיפוץ גיר מאוד בקרוב :-D )

לא אפרט לך את המחירים של הוולוו לכל חלק, רק אגיד לך שבעלות משאבת אוויר בלבד כולל עבודה במרכזי, תוכל: לעשות טיימינג מלא לקסארה כולל מחזירי שמן, להחליף פולי מנוע, ברקסים קדימה ואחורה, לשפץ משאבה במכון דיזל מוכר, לנקות מזרקים - ועוד להשאר עם עודף

הקסארה עם ה 500K שלה עדין עושה אחד ל 14 משולב, שזה יפה מאוד (והיה לי גם גולף TSI, אז אני יודע )

כמובן שאין מה להשוות בין הסגמנטים - אבל קח בחשבון - מדובר באחד הרכבים הזולים ביותר לתחזוקה, והקלים ביותר לתחזוקה - אין הדיראוליקה, ואין חשמל - בכלל, נתק את כל הצמה תניע בהילוך שני וסע לשלום.

אני גם מאוד אוהב את השלדה וההיגוי האמיתים של פעם - לא עוד הגה חשמלי מזויף.

לפותח השרשור - רד מהאסטרה, חשמלי ובעייתי, משאבה מאוד יקרה לשיפוץ. קח לך קסארה ותהנה גם במחיר זול וגם חלפים זולים בטרוף (תחליפי בשפע - ולפעמים המקורי זול יותר מהתחליפי)

פורסם

מצטרף לזה שמעלי...

השבוע מכרתי קסרה עם 313 אלף לאחר 3 שנים...רכב מדהים. וזה לא שנטשתי את הדיזל, ברשותי פיקאסו hdi ידנית.

הסיגמה שיש לאנשים לגבי הצרפתיות רק עוזרת לנו לרכוש אותן בזול.

פורסם

קראתם בכלל את ההודעה שלי? לא טענתי שהרכב לא אמין, טענתי שהתייחסו אליו יחסית רע (ככל הנראה) והבלאי היה יותר גבוה ממה שהוא היה צריך להיות.

עם זאת, לא צריכות להיות לאנשים ציפיות מיותרות מרכבים כאלה עם 300K על השעון או קרוב לכך - שיפוץ של מכלולים רבים ומגוונים יהיה מנת חלקם ושום יישור קו לא מונע את זה.

לכן, אני ממליץ לבחור שהפרוטה לא בכיסו לא להיכנס להרפתקאה הזו כדי לחסוך כמה גרושים בדלק ולהוציא אותם במוסך.

פורסם

תסתכל על חצי הכוס המלאה.

האסטרה אמינה יחסית ובדיוק כמו רכב אחר שנת 2000 יש בלאי ותקלות שיגרתיות ואין מה לעשות.

לצבא היו מאות כאלו אוטומטיות ונמכרו במכרזים ערימות כאלו עם 400000/500000 ק"מ שנוסעות עדיין.

האסטרה איכותית ביחס לאחרות.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

היו ידניות בידי הצבא?

כי באוטומטית אני לא נוגע במילא

פורסם

אני יכול לספר לך שבמשפחה יש לנו אסטרה 2001 כבר שש שנים, רכב שמגלה אמינות גבוהה, נוחות נסיעה נהדרת, תא נוסעים מפנק שנראה נהדר גם בגיל בגילו המופלג ... מעבר לטיפולים הוא לא דרש טיפול כול שהוא (כמובן צמיגים ומצבר... אבל לא מעבר)

לשמחתי הוא לא בעל מנוע דיזל, אבל יכול ללמד על איכות ההרכבה והיצור

מדובר בדגם GSI שלוש דלתות 2.2 , זו חוויה לנהוג ברכב, אחיזת כביש, מנוע גמיש, ביקצור אנחנו מאוהבים ברכב.

חווית הנהיגה מתחזקת בזכות הידיעה שההנאה הזו באה בחבילה שכמעט ולא עולה כסף....

אני אישית היתי ממליץ לחפש אחת כמו שלי, יש פרטיות יש מעט ידניות (גם האוטומט נהדר) מה שחשוב שתהיה שמורה (יש מספיק כאלה כדי לבחור) את האסטרה המוכר מתקשה למכור ואני בטוח שהוא ישמח להתפשר (מחוסר ברירה)

לעניין הדיזל, שוב אן תמצא אחד פרטי עם מעט ק"מ (לא יחסית לדיזל אלא ממש מעט) אני בטוח שאתה תהנה אפילו ממנו

כשאומרים לך שיהיו בעיות ברכב ושהוא יכנס למוסך, הם צודקים, אבל מנגד ירידת הערך שלו תהיה אפסית (בחמש שנים שווי הארכב פחות משקלו בברזל) אז שיגלו לי מה עדיף, להנות מרכב זול ולהשקיע מעט במוסך או לשלם הון על רכב חדש ולהפסיד את כולו לטובת לוי יצחק....

אני דוגל בפרנסה למוסכניקים ולא ללוי יצחק, הריבית שתשלם על הליסנג (התשלום החודשי) לא יגיע לעולם להוצאה על תחזוקת רכב משומש

אני בטוח של ה"פיאט" שלך לא הוצאת 800X12 ש"ח בשנה לתחזוקה, זה מה שיעלה לך ה"שמי שימוש החודשיים בשביל לקנות רכב "חדיש" ו"מהנה" קיה פיקנו למשל או סקודה פביה בליסינג, את הפיקדון תפסיד אלא אם תשלים עוד עשרות אלפי שקלים...

אני מאמין ברכב משומש מהנה ושלך!!!!

פורסם

הכל טוב ויפה עד שאומרים לי שרוב האסטרות נקרעו בצהל ואין לי דרך לדעת מתי האוטו יתחיל לגסוס לי.

השיקול פשוט, או רכב בין 3-4 בנזין בתשלומים, או רכב ישן יותר דיזל (ופחות מאובזר)

אני לא אקח רכב שמזכיר את הפונטו שלי בצריכת דלק אם אין לי תוספת כוח ואבזור. מחירי הבנזין מזנקים כל הזמן, אם כבר אני אקנה בנזין זה אוטו שנועם הנסיעה בו ישכיח ממני את הצרה :-)

פורסם

אני דוגל בפרנסה למוסכניקים ולא ללוי יצחק, הריבית שתשלם על הליסנג (התשלום החודשי) לא יגיע לעולם להוצאה על תחזוקת רכב משומש

אני בטוח של ה"פיאט" שלך לא הוצאת 800X12 ש"ח בשנה לתחזוקה, זה מה שיעלה לך ה"שמי שימוש החודשיים בשביל לקנות רכב "חדיש" ו"מהנה" קיה פיקנו למשל או סקודה פביה בליסינג, את הפיקדון תפסיד אלא אם תשלים עוד עשרות אלפי שקלים...

אני מאמין ברכב משומש מהנה ושלך!!!!

מה אתה רוצה, לא הבנתי?

אני קניתי את הפיאט שלי מליסינג והיא פרטית שלי, משומשת קלות כמו שאני אוהב.

אני משלם עליה 500 שקל החזר הלוואה וכשאני אסיים את ההלוואה אני אמכור את הרכב בכמה שהוא שווה ואשתמש בסכום כדי לקנות רכב משומש קלות אחר, גם הוא בהלוואה.

וכן, אין לי שום סיבה לחפש רכבים בני 8-9 שדורשים יישורי קו למיניהם, רק כי זה מה שיש לי כרגע במזומן לתת. אני דוגל בפרנסה למוסכניקים רק בטיפולי 10K :twisted: מעבר לזה, מעדיף לא לפגוש אותם.

• תוכן חדש...