Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל כיוון שהבנתי שהם אמינים וחסכוניים מאוד בדלק. (בעיקר הפנדה.)

הבעיה שלגבי כל אחד מהם יש סטיגמה כלשהי.

התקציב שלי הוא 30K.

האפשרויות:

סוזוקי איגניס-2003-2005 (סטיגמה- אחרי 3 שנים המנוע גמור)

פיאט פנדה-2005-2006 (סטיגמה- פיאט? מי נוגע בפיאט?!)

פיג'ו 206 - 2004-2006 (סטיגמה- בעיות חשמל וגיר.)

רציתי לדעת איזה רכב חברי הפורום ממליצים לי לרכוש מבין השלושה מתוך ניסיון/ידע.

תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

פורסם
שלום,

אני רוצה לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל כיוון שהבנתי שהם אמינים וחסכוניים מאוד בדלק. (בעיקר הפנדה.)

הבעיה שלגבי כל אחד מהם יש סטיגמה כלשהי.

התקציב שלי הוא 30K.

האפשרויות:

סוזוקי איגניס-2003-2005 (סטיגמה- אחרי 3 שנים המנוע גמור)

פיאט פנדה-2005-2006 (סטיגמה- פיאט? מי נוגע בפיאט?!)

פיג'ו 206 - 2004-2006 (סטיגמה- בעיות חשמל וגיר.)

רציתי לדעת איזה רכב חברי הפורום ממליצים לי לרכוש מבין השלושה מתוך ניסיון/ידע.

תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

שכחתי לציין שאני מעוניין לרכוש רכב בעל גיר אוטומט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. איגניס מחזיקה יפה המון שנים גם בהתעללויות. יש לנו איגניס מ2003 והיא נוסעת כמו חדשה.

2. אין פיאט פנדה אוטומטית, יש עם גיר רובוטי.

האיגניס היא סופרמיני והפנדה מיני אבל לדעתי הפנדה עדיפה בהרבה על האיגניס גם בחיסכון וגם בנוחות ובבטיחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש פנדה רובוטית, אין אוטומטית - אבל היא מהשנתונים המוקדמים ורובן היו מהשכרה, ככה שגם את ההיצע המצומצם שתמצא, אתה תמצא עם ק"מ גבוה יחסית.

עוד רכב שכדאי לשקול אותו הוא דייהטסו סיריון וגם, אם אתה מוכן להתמקח קצת, טויוטה יאריס - אבל להוריד חזק מהמחירון כדי לקנות שנתון כמה שיותר גבוה.

פורסם

מה ההבדל בין רובוטית לאוטומט? ( סליחה על הבורות)

ומצאתי פנדה 2006 עם 80 אלף ק״מ יד פרטית נראית בסדר.

השאלה אם מאחורה היא לא קטנה מדי ויכולים לשבת שלושה אנשים.

תודה!

פורסם
מה ההבדל בין רובוטית לאוטומט? ( סליחה על הבורות)

ומצאתי פנדה 2006 עם 80 אלף ק״מ יד פרטית נראית בסדר.

השאלה אם מאחורה היא לא קטנה מדי ויכולים לשבת שלושה אנשים.

תודה!

קראתי על גיר רובוטי והבנתי שזה לא הכי מומלץ יש עם זה הרבה בעיות.

לגבי סיריון אני צריך לרדת משמעותית בשנתון כדי לעמוד בתקציב שלי 25k.

פורסם

בתקציב שלך נכנסת גם פונטו ספייס דיינאמיק (80 כ"ס), אוטומטית עם גיר רציף אמין למדיי, בשנים 2005-2006. לא קל למצוא כאלה, אבל זה הרבה תמורה לכסף.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הפנדה לא מתאימה לשלושה נוסעים מאחורה (אם כי מבחינה חוקית היא לחמישה נוסעים). אם בדרך קבע אתה תסיע אפילו 4 נוסעים ברכב, אז לא הייתי בוחר בפנדה.

מבחינת הגיר הרובוטי, ממי הבנת שזה "לא מומלץ" לא מומלץ מאיזו בחינה? צריך להתרגל אליו כי הוא לא מתנהג ב"טבעיות" כמו גיר אוטומטי רגיל- נכון. בכל השאר הייתי מטיל ספק. אני מכיר כמה רכבים עם גירים כאלו שאחד אכן החליף גיר אבל כ6-7 נוסעים כבר כבר 5-6 שנים, עיר ובין עירוני, ללא בעיות. מה שבטוח הוא שהגיר הזה תורם לך לחיסכון נכר בדלק וללא ספק בפנדה הרובוטית היא מהחסכוניות שברכבים האוטומטים.

האיגינס מיושנת מאוד, צורכת דלק ברמה שלא תואמת את גודלה, ולא כלכך יציבה על הכביש (בנוגע לסעיף האחרון זו תחושה, יכול להיות שלך היא תהייה בסדר בסעיף הזה). אכן האמינות שלה (לפחות בזו שהכרתי במשך כמה שנים) מצוינת.

206 זהו רכב שאני אישית מחבב. לטעמי 206 עם מנוע 1.6 וקצת אבזור ל"פאן", יכול להיות קניה טובה מאוד. כמובן שיש לבדוק את כל מה שצריך כמו בכל רכב, אבל אין משהו שהייתי מפחד ממנו במיוחד כולל הגיר ובעיות חשמל שמזמן כבר לא קיימות, כולל בשנתונים הרלוונטיים לך.

קניתי לידידתי בדיוק רכב כזה לפני כשנה והיא נהנית ממנו בכל רגע וממש אוהבת את הרכב.

צריכת הדלק לא הכי חסכוני בקטגורייה (בטח לא בעיר בכל זאת מנוע 1.6 עם 110 כ"ס) אבל לא פחות מהאיגינס, אפילו מעט יותר חסכוני, וללא ספק הרכב הכי חזק ונוח מבין שלושת האפשרויות שהבאת. (שוב מהשוואות של רכבים שאני מכיר ונסעתי על כולם).

בכל אופן, הייתי מכניס למשוואה את הגרנדה פונטו הרובוטית שיכולה להוות שילוב מנצח בין נוחות, חיסכון בדלק, בטיחות ומרחב יחסית גדול במחיר מצוין. גם כאן אין מה לפחד מ"דוד שלי אמר שפיאט..." ואם אתה תיסע על הרכב לרוב לבד או זוג, אז הפנדה חוזרת להיות אפשרות מצוינת.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
בתקציב שלך נכנסת גם פונטו ספייס דיינאמיק (80 כ"ס), אוטומטית עם גיר רציף אמין למדיי, בשנים 2005-2006. לא קל למצוא כאלה, אבל זה הרבה תמורה לכסף.

מה לגבי אמינות המנוע בפיאט??

והבנתי לגבי ספייס שרק הידנית מוצלחות, עד כמה זה נכון?

פורסם

המנוע אמין.

כמובן שיש לתחזק אותו כנדרש ומבלי "לעגל פינות".

בסה"כ הרכב טוב מאוד וזאת בהשוואה לכל מתחרה תואמת, בעיקר בטווח המחירים האלו.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
הפנדה לא מתאימה לשלושה נוסעים מאחורה (אם כי מבחינה חוקית היא לחמישה נוסעים). אם בדרך קבע אתה תסיע אפילו 4 נוסעים ברכב, אז לא הייתי בוחר בפנדה.

מבחינת הגיר הרובוטי, ממי הבנת שזה "לא מומלץ" לא מומלץ מאיזו בחינה? צריך להתרגל אליו כי הוא לא מתנהג ב"טבעיות" כמו גיר אוטומטי רגיל- נכון. בכל השאר הייתי מטיל ספק. אני מכיר כמה רכבים עם גירים כאלו שאחד אכן החליף גיר אבל כ6-7 נוסעים כבר כבר 5-6 שנים, עיר ובין עירוני, ללא בעיות. מה שבטוח הוא שהגיר הזה תורם לך לחיסכון נכר בדלק וללא ספק בפנדה הרובוטית היא מהחסכוניות שברכבים האוטומטים.

האיגינס מיושנת מאוד, צורכת דלק ברמה שלא תואמת את גודלה, ולא כלכך יציבה על הכביש (בנוגע לסעיף האחרון זו תחושה, יכול להיות שלך היא תהייה בסדר בסעיף הזה). אכן האמינות שלה (לפחות בזו שהכרתי במשך כמה שנים) מצוינת.

206 זהו רכב שאני אישית מחבב. לטעמי 206 עם מנוע 1.6 וקצת אבזור ל"פאן", יכול להיות קניה טובה מאוד. כמובן שיש לבדוק את כל מה שצריך כמו בכל רכב, אבל אין משהו שהייתי מפחד ממנו במיוחד כולל הגיר ובעיות חשמל שמזמן כבר לא קיימות, כולל בשנתונים הרלוונטיים לך.

קניתי לידידתי בדיוק רכב כזה לפני כשנה והיא נהנית ממנו בכל רגע וממש אוהבת את הרכב.

צריכת הדלק לא הכי חסכוני בקטגורייה (בטח לא בעיר בכל זאת מנוע 1.6 עם 110 כ"ס) אבל לא פחות מהאיגינס, אפילו מעט יותר חסכוני, וללא ספק הרכב הכי חזק ונוח מבין שלושת האפשרויות שהבאת. (שוב מהשוואות של רכבים שאני מכיר ונסעתי על כולם).

בכל אופן, הייתי מכניס למשוואה את הגרנדה פונטו הרובוטית שיכולה להוות שילוב מנצח בין נוחות, חיסכון בדלק, בטיחות ומרחב יחסית גדול במחיר מצוין. גם כאן אין מה לפחד מ"דוד שלי אמר שפיאט..." ואם אתה תיסע על הרכב לרוב לבד או זוג, אז הפנדה חוזרת להיות אפשרות מצוינת.

בהצלחה.

ראשית תודה על התגובה המפורטת.

לגבי גיר רובוטי קראתי שיש איתו בעיות בעיקר בהחלפת הילוך. ( שכנגזרת משפיע על המנוע)

כרגע אנחנו זוג ובע״ה נתרחב בעתיד ואני מעוניין ברכב שיחזיק ל-3 שנים הבאות אז הפנדה נשארת אופציה.

לגבי האיגניס לפי אתר kml נתוני צריכת הדלק שלה די טובים ודומים לפיג׳ו 206 מנוע 1.4, ובכל אופן מנוע 1.6 לא בא

בחשבון עקב צריכת דלק גבוהה.

יש משהו שכדאי לדעת לגבי פיג׳ו 2004 xline 1.4?

יש פה הרבה מידע אבל תכלס, מה נראה לכם הכי כדאי ביחס למחיר תוך התחשבות בשנתון בצריכת הדלק ובאמינות הרכב?

פורסם

"הבעיה" בהעברות ההילוך שאתה מתאר היא לא בעיה אלה תחושה שונה מגיר אוטומטי שנובעת בגלל פעולת הגיר.

לגיר רובוטי אתה צריך להתייחס כגיר ידני ללא מצמד, כלומר קיים רכיב שמעביר את ההילוכים במקומך.

כמובן שבגלל שזה בעצם גיר "ידני" אתה תסבול מכול היתרונות והחסרונות.

חסרונות:

העברות הילוכים 1-3 מורגשות, הבאות כבר ממש חלקות, אתה תשים לב שהאוטו מעביר הילוך אבל לא תחווה שום דבר מעבר.

יתרונות:

חיסכון בדיוק כמו בגיר ידני.

שרשמתי העברות מורגשות גם לא מדובר בסוף העולם, זה לא אומר שיהיו חבטות וטלטולים חזקים ברכב.

לנו יש אחת עם 125K ק"מ.

בערך ב120K היא נזקקה להחלפת קלאצ' לא שונה מדי מגיר ידני.

סך הכול אנחנו מרוצים מהרכב מאוד.

ההמלצה שלי אל תפסול אותה, נסה למצוא אחת עם נתונים טובים ותבצע נסיעת מבחן כדי לבחון את פעולת הגיר. עדיף שגם אישתך תיהיה שם אם גם היא תנהג ברכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פניי מועדות כרגע לרכישת פיאט פונטו ספייס 2002 1.4 גיר רובוטי.

הרכב עשה 127,000 ק"מ, יד שנייה.

מה דעתם על הרכב הנ"ל?

ד"א בעל הרכב טוען שהחליף לפני כמה חודשים את הגיר, ודורש על הרכב 14,500 ש"ח.

תודה..!

• תוכן חדש...