Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני לפני קניית רכב של סוזוקי. ביקרתי בסוכנות והציעו לי התקנת מספר אביזרים בחינם עקב מבצע לשנה החדשה.

בחרתי את אלו: קודן+עלוקה, מרימי שמשות, פסי מגן לדלתות,דיבורית אינטגרלית, כיבוי אורות, חיישני רוורס+צג.

נאמר לי שיש אחריות יבואן על ההתקנות.

עברתי קצת על מה שכתבו בפורום והבנתי שיש דעות מנוגדות לגבי טיב ההתקנות המקומיות. חלק טוענים שזה פינוק וכדאי להתקין ואחרים טוענים שכדאי לוותר כי חלק מהמתקנים לא מנוסים מספיק ו/או משתמשים באביזרים זולים, מה שיכול לפגוע במערכות הרכב ורק לעודד ביקורים במוסך. (חלק טענו אפילו שמערכות מסויימות מגיעות כבר עם הרכב מהמפעל ושזה סתם עבודה בעינים, לי זה לא נשמע סביר אבל גם אין ניסיון בשביל להפריך).

השאלה היא האם כדאי להסכים להתקין? (ידוע לי שרובן אם לא כולן עולות הרבה פחות ממה שהראו לי בסוכנות) או לוותר? או אולי לוותר על חלק וללכת על השאר (למשל לוותר על התקנת מרימי שמשות, שהיא חדירה רצינית למערכת החלונות של הרכב?)

תודה רבה ושנה טובה!

פורסם

הכללים שלי:

- כמה שפחות שינויים והתקנות מקומיות. במיוחד כמה שפחות נגיעות במערכת החשמל.

- לגבי דברים שבכל זאת החלטת שהם נחוצים, אני מעדיף מתקין שמכיר את הרכב טוב ושעובד לפי סטנדארט שמקובל על היבואן. לכן, אני מעדיף לשלם יותר ושהיבואן יהיה מעורב (ונושא באחריות מסויימת).

- מניסיון - על מחירי ההתקנות אצל היבואן ניתן ורצוי לנהל מו"מ.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הרבה מאוד נכון במה שקודמי אמר.

המחירים - ניתן לנסות ולהתמקח עליהם. כ"כ - היבואן לא יוכל לטעון גם שתקלות כלשהן נגרמו ע"י מתקינים "חיצוניים" (לא שלו) ולכן האחריות שלו בסכנה.

מזכיר לי מקרה, שאחד המנהלים (בארגון שבו אני עובד), רצה באינסינגניה שלו, לחבר את הרמקולים של מע' השמע שברכב גם לדיבורית החיצונית שברכב שלו (במקום הרמקול החיצוני של הדיבורית).

המתקינים הקבועים שלנו - סרבו לעשות זאת (בתשלום כמובן). איתרנו את המתקינים הרשמיים של היבואן בצריפין. שתי דקות, כל מע' השמע היתה בחוץ + חיבר צמה ייעודית לכך, בדק והרכיב הכל בחזרה. אני בספק אם המתקינים ה"רגילים" שלנו היו מצליחים במשימה בכלל, תוך אי גרימת נזקים (בפירוק או בהרכבה) ואם כן - אז וודאי באיזו "קומבינה" שהיתה אורכת זמן רב.

alfa 156 2.5.

פורסם
שלום חברים

אני לפני קניית רכב של סוזוקי. ביקרתי בסוכנות והציעו לי התקנת מספר אביזרים בחינם עקב מבצע לשנה החדשה.

בחרתי את אלו: קודן+עלוקה, מרימי שמשות, פסי מגן לדלתות,דיבורית אינטגרלית, כיבוי אורות, חיישני רוורס+צג.

נאמר לי שיש אחריות יבואן על ההתקנות.

תבדוק בביטוח שלך אם אתה בכלל צריך קודן\עלוקה יכול להיות שלא ואפשר לוותר עליהם בכל מקרה אם יגנבו עדיף כבר שתקבל חדש\כספך

מרימי שמשות, דיבורית: זה טוב אני הייתי משאיר.

פסי מגן לדלת: לא ממש מבין מה הם אבל אם זה הפסים שמונעים פגיעה ברכבים שחונים ליד זה מצוין.

כיבוי אורות: זה מיותר במיוחד אם הרכב שלך מצפצף אם לא כיבית אותם לאחר הוצאת המפתח מהסוויצ',

אצלי ברכב יש את זה והוא משנת 95' אני מאמין שגם לך יהיה את זה אך תבדוק!

חיישני רוורס תלוי רק בנהגים שיהיו ברכב, אם כולם מנוסים אז אפשר לוותר אני עקרונית הייתי שם רק בגלל שזה חינם.

מקווה שלא עשית יותר סלט מסדר.

אם אפשר לדעת איזה רכב רכשת?

שנה טובה

404

פורסם

באוטו חדש נתקענו בלי מצבר בגלל מערכת אזעקה שהותקנה ע"י היבואן (והוחלפה, כולל מצבר חדש פחות טוב מהמקורי,- בחדשה באחריות).

התראת רברס הותקנה ע"י היבואן ב-1200 ש"ח - עבדה לסירוגין עם הרבה תקלות שנתיים (תמיד תיקנו עם חיוך - לנו זה עלה בימי עבודה), עד שזרקנו אותה ושמנו אצל חשמלאי קטן , ב 300 ש"ח, אזעקה סינית שבאוטו הישן שלנו עובדת טוב מ-.2003 .

המעט ככל שאפשר נגיעה של "מומחים" במערכת החשמל ,אף אחד מהם לא לומד מעגלים, זרמים והתנגדויות לפני שהוא מדביק לך עוד צרכן איפה שהכי נוח לו לקדוח,ובטח שלא במחירי ייבואן.אם אתה יכול - ותר בכלל על מערכת אזעקה. (...למשל גר במקום שמעולם לא היו בו גניבות)

פורסם

לגבי טיב ההתקנה, התקנה של מתקין של היבואן או שעובד אם היבואן באופן קבוע תמיד תהיה בטוחה יותר מסתם אצל מתקין. הם מכירים את הרכב היטב, להבדיל מסתם מתקין.

בד"כ המחירים שהיבואן לוקח על התקנה מקומית של אביזרים גבוהים יותר מהמקובל בשוק ועדיין אני ממליץ על ההתקנה של היבואן, אבל לך הציעו אביזרים בחינם אז בכלל אין התלבטות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה לכם על השיתוף,

לפי הביקורות שהועברו בשרוש הזה וכן בהודעות אחרות בפורום, אני מעדיפה לוותר על כמה אביזרים כי לא רוצה שיפתחו יתר על המידה את מערכות החשמל של הרכב. אלך עם מה שבאמת הכרחי וזהו.

• תוכן חדש...