Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטריה 1.5 וולט

re_ilan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מה ההבדל מבחינת זמן עבודה של שעון פשוט כאשר מורכבת סוללה 1.5V הגדולה או כשאשר מורכבת סוללת אצבע?

מה ההשפעה של הוספת 0.5 מ' מוליך חשמל (עבה יחסית, סליחה שאיני נותן קוטר מדוייק) בין הסוללה למכשיר?

למה אני שואל? אז ככה: אני רוצה למקם שעון מחוגים פשוט ורגיל במקום שלא תהיה גישה לסוללה שלו כשזו תגמר. לכן, אני רוצה למשוך מוליך שיאפשר לי לשים את הסוללה במקום מרוחק מהשעון בחצי מטר. עדיין אני רוצה לבצע כמה שפחות החלפות סוללה במשך השנים.

לכמה סוללות עצבע שקולה הסוללה הגדולה של 1.5V ?

תודה וחג שמח!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

את התשבה תמצא כאן.

הקיבולת של סוללת אלקליין בגודל D (העגולה הנפוצה הגדולה ביותר) גדולה בערך פי 4.5 מזו של AA ("אצבע" סטנדרטית).

השאלה היא אם יהיה לך מקום להכניס סוללה כזו לבית השעון כך שעדיין תוכל להצמידו לקיר.

לדעתי תוספת של חוט כדי להתקין בית סוללה במקום נוח לטיפול לא תקצר את חיי הסוללה במידה משמעותית, אבל עלולה להיות מכוערת אם לא תדאג להסתיר את החוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יכול חופשי להשתמש גם בחוט מאוד דק.

צריכת הזרם של שעון קיר היא כמעט אפסית.

החוט לא ישפיע בכלל.

רק תדאג שהחוט יהיה מספיק עבה כדי להיות עמיד לנזק מכאני של השיפוצים, זה הכל.

אני לא הייתי טורח לשים סוללת D, היא יותר יקרה ומסורבלת.

תדאג שהמקום בו הסוללה תהיה יהיה בעל גישה סבירה (כמה כבר מחליפים סוללות? כל שנתיים?) וזהו.

ושים סוללה טריה (עם תאריך רחוק) של חברה מוכרת ולא סוללה של חצי שקל משוק הכרמל. זה יעזור מאוד עם אורך החיים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כאמור עובי המוליכים לא חשוב, כי כשמדובר בשעון הצריכה שלו נמוכה מאד.

הבא בחשבון שאורך החיים של השעון עצמו לא תמיד גבוה ואתה עלול להתקל בבעיה כשהשעון ישבוק חיים. תמיד עדיף לתכנן מה יקרה במקרה כזה ולא לעמוד בפני הצורך לפתוח קיר גבס אם השעון יתקלקל.

סוללה מתיישנת גם בגלל זליגה פנימית ולא רק בגלל צריכת זרם חיצונית - הסוללה נחלשת גם אם לא תשתמש בה כלל, כך שלא נכון לחשב אורך חיים רק לפי הקיבולת הנומינלית שלה. במילים פשוטות - סוללת אלקליין D לא תחיה פי 4.5 מאשר סוללת אלקליין AA בשימושים קלים כמו בשעון.

בעבר העובדה הזו היתה מודגשת על אריזת סוללות אלקליות - בשימושים תובעניים כמו הפעלת מבזק למשל הדגישו שאורך החיים נניח פי 5 מסוללת אבץ זולה אבל בשימוש קל אורך החיים רק פי 3 או משהו דומה.

היום כשניתן להשיג ברשתות השיווק או בגרופון סוללות אלקליות בגודל AA בפחות מ-2.5 ש"ח לסוללה אין טעם לחפש סוללות זולות.

יוסי

• תוכן חדש...