Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מכיר את התופעה הזאת טוב מאוד כי באתי ממקום שזה היה נפוץ. ואני יכול להגיד כמו שם יש אנטישמיות, כאן יש גם אנטי בדיוק זהה רק שזה ניקרא אחרת. גיזענות יש בכול מקום בלי קשר לאיך שזה ניקרא.

כולם גיזענים,לא אמרתי שלא.

מאיפה לקחת את זה? תיראה מה קורה במדינות נאורות, למשל ארה"ב. גם ברוסיה ומדינות רבות אחרות בעולם היו, יש ויהיו מלא זוגות מעורבים. הסיבה שבהרבה מקרים זה לא קורה זה שיהודים רוצים להתחתן עם יהודים והמשפחות מתנגדות לפעמים לחתונה עם גואים (דיעות קדומות כבר אמרתי?), גם בעמים אחרים יש משפחות עם דיעות קדומות.

בארה"ב לישראלי תהייה בעיה להתחתן עם יהודייה אמריקאית,כולם גזענים וזאת הבעיה שתהייה לו בחתונה עם גויה

מתוך התאור בפתיחת השרשור אפשר להבין שמדובר בבחורה שקלוטה ומעורה היטב בחיי המדינה, אני בכלל לא אופתע אם יתברר שגם שירתה שירות מלא בצה"ל. בחורה כזו רגילה לחיות בין יהודים, אני מניח חלק נכבד מבני זוגה היו יהודים ולה אין בעיה עם זה.

יתרה מזאת - גם ההורים שלה בארץ, אז מן הסתם לפחות אחד מהם יהודי, או לפחות יש יהודים בין אבותיו בדורות האחרונים, כך שנושא קליטת יהודי במשפחה אינו בגדר חידוש.

ואליזה - מדוע הפוסט בפונט כה צעקני?

אני מבין שאתם לא זוכרים את הסיפורים על קבוצות ניאו נאציות בארץ.

סליחה על הפונט,כתבתי בWORD

הערב היה הזמן הכי טוב להבין מה הגישה שלה לדת, אחרי ערב ראש השנה לשאול איך היה, איך חוגגים...

אייל

פורסם

לא חסרה גזענות בארץ - בין בני כל העדות, יש אפילו פוליטיקאים שמלבים אותה ונהנים מפירותיה הבאושים. אבל בחורה שמשתייכת או מקורבת לקבוצה כזו לא תצא עם צבר יהודי ועוד יגיעו לשלב של מחשבה על חתונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתנו פה המון דעות יפות,משעשעות,מוצלחות, ודי מפגרות אבל...

אין תחליף לכנות,בגיל כזה גם אם היא עדינה ורכה כמו ביצה עלומה,היא צריכה לדעת להתמודד עם שאלות של החיים האמיתיים ולכן אני לא רואה דרך אחרת חוץ מלשבת ולדון בנושא עם כל הקושי שבדבר,בחיים האמיתיים אין עיקופים וקיצורי דרך מוצלחים.

אין שאני רואה את הדברים זה יכול להתפצל לשתיים אחרי השיחה:

1.היא נעלבת,לא מוכנה לדון בנושא והקשר נגמר(מה שגם ככה היה קורה לפי רגשותיך כי הנושא חשוב לך יותר מדי).

2.יש שיחה טובה, יש הבנות והקשר מתעלה לרמה גבוהה ממה שהכרת עד היום.

בהצלחה.

פורסם

טוב חברים, שמעתי בעצתכם ודליתי אינפורמציה אתמול, לאחר ארוחת החג שאלתי כמה שאלות תמימות.

הממצאים הם כאלה:

1. היא היתה אצל אמא שלה, אח שלה והמשפחה שלו היו ועוד כמה קרובים, עשו סעודת חג ואחד המשתתפים (הגיס של מישהו או מישהי שם שלא הבנתי אם רוסי או לא ערך את הברכות).

2. היא טענה שאת ליל הסדר הם מקפידים לעשות כל שנה ואפילו לקרוא חלק ניכר מההגדה.

3. כנראה שיש לה יותר מושג בדת ממה שחשבתי ונתתי לה קצת פחות קרדיט, כיון שיחד עם זאת שאין במשפחה מסורת מי יודע מה, אוכלים שם חזיר, לא שומרים שבת כלל - יש לי עדיין ספק גדול אם היא יהודיה או לא, כי נשמע שבאמת יש השתדלות וקרבה מסויימת ליהדות, כך שאני עדיין לא יודע אם היא יהודיה או לא.

היום אחה"צ אני צריך לנסוע אליה, יש למישהו רעיון יצירתי באווירת החג, לשאול או לזרוק הערה עדינה שתסגיר לי אחת ולתמיד אם היא יהודיה או לא? אני יודע שהרבה מכם מציעים פשוט לשאול בדרך ישירה וכו'.. אבל אני עדיין מרגיש לא נוח עם השאלה, זו שאלה מתנשאת, מתחסדת, מביכה, שופטת, ומי יודע מה עוד.

אז נכון, אני אמנם חזרתי לפני רבע שעה מבית כנסת, ואתמול כל המשפחה שלי היתה אצל הוריי (ארחנו השנה את החג) עם הסבתא והכל טוב ויפה, אבל אני עדיין חושב שהדת היהודית היא מאוד גזענית, לא מקבלת ועושה הפרדות מאוד חותכות ולא הוגנות - אחת הסיבות מדוע אני כבר לא שומר שבת ולא מקפיד על אכילת כשרות (למעט ללכת לבית כנסת בחגים הנוכחיים ולצום ברוב הפעמים ביום כיפור, קידוש בערב שבת ועוד כמה דברים קטנים, אני לא שומר את יתר הדברים).

תאמינו לי שאילולא המשפחה שלי וחשש מבעיות עתידיות לגרעין המשפחתי (ילדים) ומפחד של קשיים כלשהם אפילו המעטים ביותר של בירוקרטיה מצד המדינה הקשה והסרוחה הזו - זה לא היה מזיז לי והנושא לא היה עולה בכלל, אך לצערי הנושא מורכב הרבה יותר ויש להסתכל על התמונה הרחבה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

גם אם היא צמה - זה לא עושה אותה יותר או פחות יהודיה.

יש לי חבר טוב שצם והוא בכלל לא יהודי, הוא פשוט רגיל כי ככה מרבית האנשים שסובבים אותו נוהגים.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

לילדים של אימא לא יהודייה אין שום בעיות בארץ, תוציא את השטות הזאת מהראש.

לא קשיים בירוקרטיים, לא קשיים במשרד הפנים, לא בצבא, לא בבי"ס, כלום מיט גורנישט.

בקיצור, הכול חוזר אליך ולמה שאתה חושש ממנו: חתונה עם לא יהודייה.

אתה, לא יעזור כלום, מוכן להתחתן רק עם יהודייה.

אין לך ברירה אלא לוודא שהיא יהודייה.

או שאתה מפציץ עם השאלה הזאת וגומר עניין,

או שאתה נמרח עם הנושא הזה לאורך חודשים עם בכי וצרות

כמו טובי הגולשים פה באוף-טופיק.

- - - - - - - - -

אגב, ברור שהשאלה היא מביכה ומתנשאת ואפשר אף לטעון בצדק מסוים שהיא גזענית,

אבל תאמין לי שאין לך ברירה. מה, תשלח אחריה בלש? תחפור בארכיון העירייה של נובוסיבירסק?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני שוב מדגיש, ותפנים את העובדה - עד שהיא לא תיגש לרבנות עם תעודת לידה מקורית מברית המועצות, לא תוכל לדעת, האם הרבנות תאשר חופה או לא, גם אם בשיחה ישירה היא תגיד שהיא יהודיה כשרה.

הרי זה מה שמטריד אותך - שכל המשפחה המסורתית שלך תהיה נוכחת בחופה, והילדים ייחשבו כיהודים.

הרי אתה בעצמך אחרי בית כנסת ישר ניגש למחשב, לכן צורת החיים שלה ושל משפחתה לא מזיזים לך באמת.

לכן אם אתה מעוניין להתמסד איתה, תתחיל לעבוד בכיוון, ואחרי זה תראה איך עוברים מכשולים.

אני הייתי במצבה, לאשתי היה מאוד חשוב את מה שלך חשוב, לכן עברתי את ההשפלה של בית דין רבני כדי להוכיח שאני יהודי. למזלי, שמרתי טוב מאוד על תעודת לידה מקורית שלי, בה רשום שאמי יהודיה.

אני מכיר כמה יהודים שהתעודה אבדה להם, ולכן הם לעולם לא יוכלו להתחתן דרך הרבנות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

וואו. השרשור הזה הוא מאסטרפיס. בין השורות נגלית תמונה כ"כ ברורה של המציאות הישראלית, בין דת למדינה, בין בדיקה בציציות של שלושה דורות אחורה למסורת נרכשת. עם שחי במדינה מבוססת ומנטליות של מיעוט גלותי נרדף. גזענות שורשית שמאוד רוצה לשכוח את עצמה. מרתק.

לדעתי בנוסף לצורך שלך לדעת עם מי אתה "נכנס לחופה", יש לך חובה מוסרית להבהיר לזוגתך עם מי היא הולכת לשם. אין מנוס מלשאול אותה ישירות, גם היא צריכה לדעת עם מי היא קושרת את חייה, מהיכן בא ומה חשוב לו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
וואו. השרשור הזה הוא מאסטרפיס. בין השורות נגלית תמונה כ"כ ברורה של המציאות הישראלית, בין דת למדינה, בין בדיקה בציציות של שלושה דורות אחורה למסורת נרכשת. עם שחי במדינה מבוססת ומנטליות של מיעוט גלותי נרדף. גזענות שורשית שמאוד רוצה לשכוח את עצמה. מרתק.

לדעתי בנוסף לצורך שלך לדעת עם מי אתה "נכנס לחופה", יש לך חובה מוסרית להבהיר לזוגתך עם מי היא הולכת לשם. אין מנוס מלשאול אותה ישירות, גם היא צריכה לדעת עם מי היא קושרת את חייה, מהיכן בא ומה חשוב לו.

השרשור מוביל לצורך בהתעמקות בהיסטוריה ובפוליטיקה של מדינת ישראל. לא לשכוח מי בדק את מוצאו של אדם שלושה דורות לאחור וקבע את גורלו על סמך בדיקה זו, ושאחת המטרות בהקמת המדינה היתה למנוע חזרה של השאלה בגרסתה זו.

וכמובן השאלה הנצחית "מיהו יהודי" שמככבת בפוליטיקה הישראלית כבר הרבה עשרות שנים. זו גם הסיבה שבגללה באופן מסורתי משרד הפנים הוחזק בידי מפלגות דתיות (דרישה שלהן במו"מ הקואליציוני) - אבל עם ההקצנה הדתית, מהימים שבהם המפד"ל היתה מפלגה מתונה לחרדים דהיום המצב הולך ומחמיר.

לגבי השאלה השניה - אם הבחורה חכמה - ולפי התאור היא בהחלט כזו - היא תבין את הערכים של פותח השרשור מתוך השיחות הקרובות. אל תשכח שנושא היהדות הוא במידה רבה נושא של לאום ולא של דת, והשיוך הלאומי של בן\בת הזוג חשובה להרבה אנשים בעולם, כולל המערבי לא רק לישראלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...