Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסי מגן לרכב

meteor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה סוגים קיימים? מה עדיף? איפה עדיף לקנות? האם אני בעצמי מתקין אותם או שצריך מישהו מוסמך? אני מתכוון לפסי הגנה לדלתות. אני לא מכיר בכלל את הנושא, אודה על ההסברים.

פורסם

לא יודע למה אתה צריך את זה.

רק קח בחשבון שזה עלול לכער את הרכב יותר מאשר שריטות חניה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא יודע למה אתה צריך את זה.

רק קח בחשבון שזה עלול לכער את הרכב יותר מאשר שריטות חניה.

הרכב חדש, אני רוצה לשמור עליו עד כמה שניתן, אפילו במחיר של קצת לכער את הרכב.

פורסם
הרכב חדש, אני רוצה לשמור עליו עד כמה שניתן, אפילו במחיר של קצת לכער את הרכב.

אז אתה צריך לצפות את כולו במגנים. כי אי אפשר לדעת מאיפה זה יגיע :twisted:.

זה יהיה יקר...

וממש מכוער !

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

פסי מגן יש בכל חנות לאביזרי רכב, חפש בגוגל.

פסי מגן שהם לא אורגינלים של הרכב, מוצמדים לדלתות באמצעות מדבקות מובנות בצד האחורי של פס המגן.

פסי המגן לא באמת אפקטיביים ולא סתם בכל הרכבים החדשים ואפילו ברכבי הפאר הפסיקו להתקין אותם.

זאת משום שפסי המגן מגינים בדיוק רק ממכות בגובה בו הם הותקנו, ברגע שמדובר בדלת של רכב אחר שפוגעת בדלתות של רכבך במיקום גבוה או נמוך יותר הן לא יגנו. להזכירך דלתות הן לא בצורה ישרה, בעיקר דלתות אחוריות ולכן פס המגן לא מגן מפני פגיעה של החלקים הבולטים בדלתות של הרכב לידך, בגבהים אחרים מהגובה בו פס המגן מותקן ברכבך.

בד״כ מטעמים של אסטטיקה פסי מגן מותקנים בין קשתות הגלגלים מיקום שאינו אפקטיבי במיוחד. מיקום מוצלח בהרבה שיכול למנוע חלק גדול מהמכות הוא הרבה יותר למעלה בדלתות, בדיוק מתחת לידיות הדלתות, שכן בגובה זה נמצאים בד״כ החלקים הבולטים הנ״ל של הדלתות של הרכבים הפוטנציאלים שיכולים לפגוע ברכבך. הרכב היחיד בו ראיתי שבוצעה התקנה בגובה כאמור הוא יונדאי אקסנט שלפני הדגם הנוכחי, שם זה נעשה בצורה יפה ומאחר ומדובר גם בפסים בצבע הרכב הם כמעט לא נראים.

אתה יכול להתקין את פסי המגן בגובה זה אבל אני חושב שהתוצאה תהיה די מכוערת, תהיה הגנה לא רעה אולם לא מושלמת בכל מקרה. אם תצבע את פסי המגן בצבע הרכב, המראה יהיה יפה יותר.

דרך אגב פסי מגן תחליפים ניתן למצוא גם בכל סוכנות משנה של טויוטה, שם נוהגים להתקין פסי מגן תחליפיים בכמויות גדולות וגם ניתן לרכוש אותם בצבע הרכב. אני מעריך שפסי המגן יתאימו למגוון גדול של רכבים מתוצרת אחרת גם.

ניתן להתקין בעצמך אבל עדיף לתת למישהו עם ניסיון שכבר התקין כמה וכמה פסים כאלה.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
פסי מגן יש בכל חנות לאביזרי רכב, חפש בגוגל.

פסי מגן שהם לא אורגינלים של הרכב, מוצמדים לדלתות באמצעות מדבקות מובנות בצד האחורי של פס המגן.

פסי המגן לא באמת אפקטיביים ולא סתם בכל הרכבים החדשים ואפילו ברכבי הפאר הפסיקו להתקין אותם.

זאת משום שפסי המגן מגינים בדיוק רק ממכות בגובה בו הם הותקנו, ברגע שמדובר בדלת של רכב אחר שפוגעת בדלתות של רכבך במיקום גבוה או נמוך יותר הן לא יגנו. להזכירך דלתות הן לא בצורה ישרה, בעיקר דלתות אחוריות ולכן פס המגן לא מגן מפני פגיעה של החלקים הבולטים בדלתות של הרכב לידך, בגבהים אחרים מהגובה בו פס המגן מותקן ברכבך.

בד״כ מטעמים של אסטטיקה פסי מגן מותקנים בין קשתות הגלגלים מיקום שאינו אפקטיבי במיוחד. מיקום מוצלח בהרבה שיכול למנוע חלק גדול מהמכות הוא הרבה יותר למעלה בדלתות, בדיוק מתחת לידיות הדלתות, שכן בגובה זה נמצאים בד״כ החלקים הבולטים הנ״ל של הדלתות של הרכבים הפוטנציאלים שיכולים לפגוע ברכבך. הרכב היחיד בו ראיתי שבוצעה התקנה בגובה כאמור הוא יונדאי אקסנט שלפני הדגם הנוכחי, שם זה נעשה בצורה יפה ומאחר ומדובר גם בפסים בצבע הרכב הם כמעט לא נראים.

אתה יכול להתקין את פסי המגן בגובה זה אבל אני חושב שהתוצאה תהיה די מכוערת, תהיה הגנה לא רעה אולם לא מושלמת בכל מקרה. אם תצבע את פסי המגן בצבע הרכב, המראה יהיה יפה יותר.

דרך אגב פסי מגן תחליפים ניתן למצוא גם בכל סוכנות משנה של טויוטה, שם נוהגים להתקין פסי מגן תחליפיים בכמויות גדולות וגם ניתן לרכוש אותם בצבע הרכב. אני מעריך שפסי המגן יתאימו למגוון גדול של רכבים מתוצרת אחרת גם.

ניתן להתקין בעצמך אבל עדיף לתת למישהו עם ניסיון שכבר התקין כמה וכמה פסים כאלה.

קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

עוד כמה שאלות:

האם כל פסי המגן לא מקוריים שקיימים היום מודבקים לרכב? שמעתי שפעם עשו התקנה ממש רצינית עם הברגה וכו'. היום אין את זה?

האם ניתן להסיר אחר כך את המגינים המודבקים ללא נזק לרכב?

כמובן שהתכוונתי למגינים בצבע הרכב. העניין של אסטטיקה נובע מצבע לא מתאים של המגינים או שמעובדה שהם בולטים קצת?

אם אני מתקין את המגינים במיקום שתיארת (מתחת לידיות) ובצבע הרכב, אז זה יראה בסדר? אני פשוט לא ראיתי דברים דומים ולכן שואל.

פורסם
קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

עוד כמה שאלות:

האם כל פסי המגן לא מקוריים שקיימים היום מודבקים לרכב? שמעתי שפעם עשו התקנה ממש רצינית עם הברגה וכו'. היום אין את זה?

האם ניתן להסיר אחר כך את המגינים המודבקים ללא נזק לרכב?

כמובן שהתכוונתי למגינים בצבע הרכב. העניין של אסטטיקה נובע מצבע לא מתאים של המגינים או שמעובדה שהם בולטים קצת?

אם אני מתקין את המגינים במיקום שתיארת (מתחת לידיות) ובצבע הרכב, אז זה יראה בסדר? אני פשוט לא ראיתי דברים דומים ולכן שואל.

לפי בדיקה שאני עשיתי אכן כל פסי המגן התחליפיים מותקנים באמצעות מדבקות ולא באמצעות הברגה. אני התעניינתי בעצמי לאחרונה בהתקנת פסי מגן ושאלתי מתקין פסי מגן בעסק גדול של אביזרי רכב והוא אמר שניתן להסיר את פסי המגן מבלי לפגוע בצבע אבל פעולת ההסרה קשה, לעיתים המדבקות עצמן נשארות על הצבע למרות שפסי המגן יורדים ויש להסירן לחוד.

לא הייתי מתקין ממילא פסי מגן באמצעות הברגה, ראשית דבר לא הייתי רוצה לעשות חורים בפח, דבר שיפגע בצבע ובגלוון נגד החלודה ועלול אף לגרום לחדירת מים דרך החורים ושנית אם תרצה פעם להסיר את פסי המגן ולהישאר בלי פסי מגן ישארו חורים.

לגבי העניין האסטטי שני הגורמים שציינת, אי התאמה של הצבע והבליטה של פסי המגן, פוגעים לדעתי במראה האסתטי וגם מיקום מעל קשתות הגלגלים ולא ביניהן פחות יפה אבל כאמור הרבה יותר יעיל מפני מכות. יחד עם זאת פסים בצבע הרכב יגרמו לפגיעה סבירה ואולי מזערית, כפי שהיה ברכבים רבים עד השנים האחרונות שנמכרו כחדשים עם פסי מגן אורגינליים בצבע הרכב.

מבחינה אסתטית חשוב למקם את הפסים בזוית זהה או דומה לפס האורך שנמצא בדלתות חלק מהרכבים או בהעדרו בזוית זהה או דומה לזויות של החלק התחתון של חלונות הצד. מדובר על פס שעולה מלמטה למעלה ככל שמתקדמים לחלק האחורי של הרכב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...