Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רציתי לשאול לעצצתכם לגבי מעבר לשימוש בשמן מנוע סינטטי מלא 5W30

ולא 10W30 שמשתמשים בחברה.

אני בדרך כלל מביא שמן מקורי של טויוטה 10W30 עולה 120 שקל לארבע ליטר.

אשמח לשמוע על המלצות (השמן בדרגה זו כן מותר לפי הוראות היצרן)

ואשמח לשמוע אם מישהו מכיר חנות שמוכרת שמן כזה של טויוטה בירושלים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני זוכר שפעם שאלתי אותך ולא קיבלתי תשובה מהיכן אתה רוכש את השמן המקורי? אני לא נתקלתי בחנות שמוכרת אותו, רק במוסכים מורשי יבואן.

אני משער שמוסך כזה יוכל להזמין לך שמן 5W30 מקורי אם תבקש, בהנחה שיש בארץ.

במידה ולא - כל שמן מחברה מוכרת שעומד בתקני ה API וה ILSAC הרלוונטיים לרכבך יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר, רצוי ומומלץ סינטטי מלא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא הייתי הופך עולמות כדי להשיג שמן מקורי (ותאמין לי שאני אחד שכן הופך עולמות פשוטו כמשמעו כדי להשיג שמנים ונוזלים איכותיים).

יש ברשת שמועות שאומרות שיצרנית שמני ה OEM של טויוטה ביפן היא ENEOS. השמנים של ENEOS נמכרים בארץ כבר משהו כמו שנה. יכול להיות בחירה מעניינת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יודע מאיפה אתם מביאים את המחירים האלה אבל באזור שלי שמן מקורי של טיוטה 10W-30 ממש לא עולה 120 שקל למיכל אלא הרבה פחות.

לפותח השירשור, בכל מקרה, טיוטה ממליצה בחום על שמן 5W-30 בתור העדפה ראשונית שלה. רק במידה ואין שמן כזה בהישג יד אז אפשר להשתמש באלטרנטיבות אחרות. בקורולה של בן משפחה אני שם 5W-30 סינטטי מלא של יורול והכל זורם כמו שצריך. אגב, מיכל של יורול 5 ליטר סינטטי מלא עולה 120 שקלים כולל מע"מ. לפיכך אני לא רואה שום טעם להשתמש בשמן מקורי של טיוטה 10W-30.

מה שהכי מצחיק, מוזר, לא מתקבל על הדעת (מחקו את המיותר) בספר של טיוטה קורולה 2006 בעברית, רשום בדף הכריכה של הספרון לנהג שהשמן המומלץ לשימוש הוא 15W-40. כנראה שמישהו היה תחת השפעה של אדי דלק כאשר הוא המליץ על כזו צמיגות. :lol:

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לא הייתי הופך עולמות כדי להשיג שמן מקורי (ותאמין לי שאני אחד שכן הופך עולמות פשוטו כמשמעו כדי להשיג שמנים ונוזלים איכותיים).

יש ברשת שמועות שאומרות שיצרנית שמני ה OEM של טויוטה ביפן היא ENEOS. השמנים של ENEOS נמכרים בארץ כבר משהו כמו שנה. יכול להיות בחירה מעניינת.

איתמר.

שמני אנאוס מיובאים על ידי פרומט סחר בעמ וניתן להשיגם בחלק מחנויות חלקי החילוף וגם אני יודע שהרבה יצרני רכב יפניים משתמשים בשמנים האלו בקו היצור

פורסם

אחלה שמותר, לא אומר שזה מומלץ.

שמני 15 ו 10 שייכים לעבר, בכל רכב. זה לא שיגרם נזק או שמי שמשתמש בשמני 15 יצטרך לעשות אוברול מחר בבוקר, אבל פשוט אין שום סיבה מוצדקת לעשות כך.

איתמר.

פורסם

קודם תוודא שאתה מצליח למדוד נכונה את השמן (ואני מתכוון לשרשור שפתחת אתמול), שלא תיסע עם עודף שמן.

אין שום סיבה שהמנוע יצרוך שמן, בטח לא ברמה של כמעט ליטר לאחר 7,000 ק"מ.

איתמר.

פורסם

יש עדיין מריחות אך בחלק התחתון זה נראה קבוע, המנועים האלו צריכים לצרוך משהו כזה לפי המוסך.

מה גם שמלכתחילה שמו 4 ליטר שיש מקום ל4.2 , אם יש מעט שמן ממה שצריך זה עלול לגרום נזק?

אני באמת לא יודע אם המדיד מראה נכון למעשה נראה שהוא ממש לא אמין...

פורסם

למעט מנוע ישן ובלוי - מנועים של טויוטה לא מוכרים כמנועים זוללי שמן.

מדיד שמן זה דבר אמין מאוד, השאלה היא האם בעליו מצליח לקרוא אותו. האם אתה מנגב את המדיד לאחר השליפה הראשונית?

איתמר.

פורסם

ברור בכל זאת יש לי קצת ידע טכני ..

אני מצרף תמונות של המדיד משני הצדדים,שימו לב למריחות בצדדיםת ראיתי כאן בפורום שמישהו התלונן על צריכה גבוהה מזו ונאמר לו שזה תקין.

11.jpg

22.jpg

פורסם

היום בדרתי את המפלס אחרי עמיד ממושכת במישור זה הראה בצד אחד סנטים מעל הקו ובצד השני שני סנטים מעל הקו.

האם כדאי לרוקן חלק מהשמן או לחליף את כולו לפני הטיפול הבא? מה הסיכון בנוא נגיד שיש חצי ליטר יותר מידי

• תוכן חדש...