Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אומר את זה כדי שאולי משהו יציג הוכחה חותכת לעניין, וחסל סדר מיתוסים.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אם קיים שיפור זה רק בגלל שהרכב הופך להיות קל יותר בכמה עשרות קילוגרמים, ובמקרה של הפאביה מדובר במשהו כמו 3% ממשקל הרכב.

איתמר.

אני לא חושב (ואפילו די בטוח בכך) שנהג רגיל כמו כל אחד מאיתנו מסוגל לחוש בשינוי התנהגות (ובפרט בשינוי תאוצה) כשיורדים מהרכב 30 קילו משקל. אפילו הוספת נוסע נוסף (70-90 קילו) לא ממש מורגשת.

אפילן כשנסעתי בחיפושית (38 כ"ס לפני 40 שנה) לא הרגשתי שום הבדל בין נסיעה עם מיכל מלא + נוסע לבין נסיעה לבד ומיכל ריק.

היו בפורום שירשורים של אנשים, שטענו שעם מיכל מלא דווקא האוטו שלהם סוחב טוב יותר.

לדעתי בשני המקרים האפקט הוא פסיכולוגי בלבד.

פורסם

אני אנסה לשים לב לזה בתדלוק הקרוב אבל זה משהו שאני שמתי לב אליו כבר מספר פעמים.

אפילו התפלאתי, איך פתאום האוטו מרגיש יותר חי כאשר הוא על הליטרים האחרונים שלו.

פורסם

וואי עד היום חשבתי שרק אני מרגיש את זה :-)

בתור אחד שנוסע לבד ברכב קטן ברוב הפעמים , זה בהחלט נכון , מרגישים שהרכב מאיץ מעט טוב יותר כשהמיכל ריק!

אבל זה ממש במעט , כמובן שהרוב לא יבחין בזה.

פורסם
מוזר מאוד ! גם אני הרגשתי שיפור דרמטי בהאצה וביכולת הסחיבה של הרכב שלי לאחר פעולת מעיים=בטן ריקה :twisted:.

ואני עוד חשבתי שעצם ההפרחה, גרמה לתוספת דחף.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
אני לא חושב (ואפילו די בטוח בכך) שנהג רגיל כמו כל אחד מאיתנו מסוגל לחוש בשינוי התנהגות (ובפרט בשינוי תאוצה) כשיורדים מהרכב 30 קילו משקל. אפילו הוספת נוסע נוסף (70-90 קילו) לא ממש מורגשת.

לא מסכים בכלל כי גם אני מרגיש את זה וזה לא עניין פסיכולוגי. ברכב קטן וקל משקל תוספת של אדם בוגר מהווה תוספת משקל של בערך 7-8% ממשקל הרכב. תוסיף לזה מנוע קטן וחלש (ולפותח השרשור יש פאביה עם מנוע ה 1.4 הישן וצנום ההספק) ותבין למה הוא מרגיש את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, כשיצא לנו להפגש, אני אביא תיק במשקל 20 -30 קילו, נכניס אותו לתא המטען שלך בלי שאתה תראה, תעשה סיבוב ותנסה לגלות לפי התגובות של האוטו (כאמור תאוצה בלבד, לא התנהגות בפניות) אם התיק בפנים או לא.

אם תגלה, אז אני אתחיל להאמין לזה :o:o

וברצינות - כמעט כך הרכבים שלי היו עם מנוע חלש בהרבה ממה שיש באוטו שלך וגם ממה שיש בסקודה פאביה 1.4, ולא הרגשתי שום דבר כזה אף פעם.

רק כשעולים 2-3 נוסעים מתחילים להרגיש הבדל.

פורסם

גם אני הרגשתי את זה בכמה רכבים... זה לא תלוי במשקל אלה בלחץ שנוצר במיכל ואופן ניהול כניסת אויר במקום דלק שנצרך (כשפותחים לפני תדלוק נשמע פששששש....) דרך אגב גם צריכת דלק (לפי מחשב) יותר מואצת כשיש קצת דלק במיכל . יש שממליצים להוציא אוויר ממיכל מדיי פעם ....

פורסם

או. קי.

בוא תסביר את עצמך.

אם נניח נוצר תת לחץ במיכל, אז בתאוריה לחץ הדלק שמספקת המשאבה ירד, כי למשאבה יהיה יותר "קשה" לשאב, והרכב יסחוב פחות טוב.

אתם מתארים מצב הפוך.

פורסם
או. קי.

בוא תסביר את עצמך.

אם נניח נוצר תת לחץ במיכל, אז בתאוריה לחץ הדלק שמספקת המשאבה ירד, כי למשאבה יהיה יותר "קשה" לשאב, והרכב יסחוב פחות טוב.

אתם מתארים מצב הפוך.

פששש... זה יציאת אוויר ממיכל :lol: - לחץ במיכל גבוה

פורסם

שוב, בוא נניח לצורך הדיון שזה נכון ויש לחץ חיובי במיכל.

אבל במערכת הזרקה קיים ווסת לחץ דלק שדואג לשמירת לחץ קבוע ברמפת המזרקים, וגם אם נניח השאבה מספקת דלק בלחץ גדול יותר, עודפי הדלק יוחזרו למיכל.

כמות הדלק שתוזרק למנוע תישאר ללא שינוי.

פורסם
גם אני הרגשתי את זה בכמה רכבים... זה לא תלוי במשקל אלה בלחץ שנוצר במיכל ואופן ניהול כניסת אויר במקום דלק שנצרך (כשפותחים לפני תדלוק נשמע פששששש....) דרך אגב גם צריכת דלק (לפי מחשב) יותר מואצת כשיש קצת דלק במיכל . יש שממליצים להוציא אוויר ממיכל מדיי פעם ....

מי ממליץ להוציא מידי פעם אוויר מהמיכל ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נו באמת, איזה שטויות, הרכב מרגיש קל יותר, להוציא אויר...מספיק קשקשת.

לפני חודשים היה שרשור הפוך, שם הרגישו שהרכב נוסע טוב יותר כאשר המיכל מלא!

פורסם

החושים שלך מעורפלים.

טנק דלק זה כמו כוס משקה וקש, אתה מגיע לסוף ונשאר קצת משקה בכוס, אתה שואף ומצליח להעלות אולי כמה טיפות בקש כל השאר אוויר.

ברכב, כל קפיצה או טלטול, יכולים לגרום לכך שלא יגיע דלק באופן רציף למשאבה ואז יהיה לך גמגומים מהמנוע.

אולי ברכבים חלקים אתה תרגיש הבדל בין טנק מלא לריק בגלל המשקל, וגם זה צריך ליהיות מחודד כדי להרגיש, או להשתגע עם הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...