Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנס אצבע לתוך מסנן השמן ונסה לסובב 1/4 סיבוב את המסנן ימינה או שמאלה ובו זמנית משוך אותו כלפי מעלה.

רצוי לשים כפפות על הידיים.

איזה כייף לי :)

פורסם

דניאל, סליחה על הקטנוניות אבל אין כזה דבר שמן ברקס. יש בהחלט כזה דבר שנקרא נוזל בלמים.

כמו שאמרו מעליי חובה להשתמש בכפפות. כפפות גומי עבות שמשמשות לעבודות בית עם כימיקלים יהיו בסדר גמור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בשביל שיהיה אפשר לשאוב (נניח עם מזרק) את השמן מהמיכל ו,לנקות אותו יפה ולמלא שמן חדש, במוסכים מורשים קוראים לזה "ריענון נוזל בלמים", מחייבים על זה בקבוק שמן בלמים(כשבפועל הולך חצי מיכל), + חצי שעה עבודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
כל עוד לא מבצעים ניקוז מלא דרך הבלמים עצמם, הדבר נחשב לטעמי לגניבה ורמאות של הלקוח.

החלפה של הנוזל במיכל בלבד טובה למראה עיניים ותו לא.

מדוע ?...

נוזל בלמים לא ממלאים/מחסרים כמו שאר השמנים והנוזלים ?

סליחה על הבורות,אני שואל כי נוזל הבלמים שלי מתחיל לרדת ולהגיע לרמת MIN ואני מתחיל להרגיש שרמת הבלימה ירדה במעט.

הנוזל כלפי חוץ נראה כוורוד אך כשראיתי אותו במזרק הגוון שלו נוטה יותר לחום.

פורסם

בבקשה לא לצטט הודעות עוקבות.

נוזל הבלמים יורד ככל שהרפידות נשחקות מאחר והבוכנות בבלמים צריכות לצאת החוצה יותר כדי לפצות על הירידה בעובי הרפידות.

מילוי נוזל בלמים חזרה למצב המקסימום במקרה הנ"ל יגרום לכך שבעת החלפת רפידות יווצר עודף של נוזל כי דוחפים את הבכנות בחזרה לצורך הכנסת רפידות חדשות.

לא אמור להיות חוסר אלא אם יש נזילה או במצב המתואר מעלה.

לגבי עניין ההחלפה במיכל בלבד.

המערכת היא מערכת סגורה שלא מבצעת סירקולציה של נוזל. בזמן שלא לוחצים על הבלמים אין תזוזה של הנוזל במערכת כלל, וכשלוחצים על הבלם הנוזל נדחף כלפי הבלמים. בעזיבת הדוושה הנוזל חוזר מעט אחורה בצינורות והמעברים למיכל נסגרים שוב.

כלומר: נוזל ישן שלא נוקז דרך שסתומי הניקוז ימשיך להישאר בצנרת ובשאר מערכת הבלימה (שאלו בעצם המקומות שבהם חשוב שיהיה נוזל במצב טוב ותקין).

מה שיש במיכל נמצא שם כדי לפצות על שחיקת הרפידות ולתת מרווח ביטחון במקרה של נזילה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

החלפת נוזל בלמים במוסך זה אומר שאיבה של הנוזל מהמיכל בלבד בעזרת מזרק.

כדי להחליף את נוזל הבלמים כולו, יש צורך לשאוב את נוזל הבלמים מהמיכל, לפמפם על הדוושה ובמקביל לפתוח את צינורית הבלם עד שיוצא אוויר. כל זה כפול 4 גלגלים.

במילוי, שוב מפמפמים, פותחים וסוגרים את הצינורית (במקביל, שני אנשים) עד שמשפריץ הנוזל. כפול 4 גלגלים.

1. לא מומלץ לעשות זאת לבד, על סמך ידע תאורטי בלבד. קטע בטיחותי שכזה.

2. כנראה שהמוסך לא יעשה את זה. יותר משתלם לשאוב עם מזרק, למלא חצי בקבוק ושלום על ישראל.

מה עושים? עושים ומכסים..

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

אתם או שיכורים, אם טועים ומטעים, או שסתם היה לכם נסיון רע עם "מוסכים".

קיים מכשיר ייעודי להחלפת כ-ל נוזל הבלמים אשר מתחבר בצד אחד לצינור הבלם ובצד השני לפתח נוזל הבלמים, ומחליף את כ-ל נוזל הבלמים במערכת. ועל זה ראוי לחייב החלפת נוזל בלמים, שכן כל הנוזל מוחלף כפי שדרוש אחת לשנתיים לפי תקנות משרד התחבורה.

וכן, יש מוסכים שעובדים כך. :roll:

פורסם

יש מוסכים כולל מורשים מטעם היבואן אפילו שהחלפת נוזל בלמים אצלהם זה שאיבת הנוזל באמצעות מזרק במקרה הטוב, במקרה הרע סופגים אותו עם סמרטוט מהמיכל ומילוי נוזל חדש ועל זה לוקחים כ 200ש"ח, והם קוראים לזה החלפת נוזל בלמים.

פורסם
בבקשה לא לצטט הודעות עוקבות.

נוזל הבלמים יורד ככל שהרפידות נשחקות מאחר והבוכנות בבלמים צריכות לצאת החוצה יותר כדי לפצות על הירידה בעובי הרפידות.

מילוי נוזל בלמים חזרה למצב המקסימום במקרה הנ"ל יגרום לכך שבעת החלפת רפידות יווצר עודף של נוזל כי דוחפים את הבכנות בחזרה לצורך הכנסת רפידות חדשות.

לא אמור להיות חוסר אלא אם יש נזילה או במצב המתואר מעלה.

לגבי עניין ההחלפה במיכל בלבד.

המערכת היא מערכת סגורה שלא מבצעת סירקולציה של נוזל. בזמן שלא לוחצים על הבלמים אין תזוזה של הנוזל במערכת כלל, וכשלוחצים על הבלם הנוזל נדחף כלפי הבלמים. בעזיבת הדוושה הנוזל חוזר מעט אחורה בצינורות והמעברים למיכל נסגרים שוב.

כלומר: נוזל ישן שלא נוקז דרך שסתומי הניקוז ימשיך להישאר בצנרת ובשאר מערכת הבלימה (שאלו בעצם המקומות שבהם חשוב שיהיה נוזל במצב טוב ותקין).

מה שיש במיכל נמצא שם כדי לפצות על שחיקת הרפידות ולתת מרווח ביטחון במקרה של נזילה.

רק רציתי להוסיף ברשותך שכל פעם שאנחנו לוחצים על הבלמים הם מתחממים ומעבירים את החום ישירות לנוזל הבלמים. כמו כן, הנוזל עצמו מתחמם עקב העובדה שמופעל עליו לחץ. לנוזל בלמים יש טמפרטורת רתיחה מסויימת. נוזל שרתח עקב שימוש תכוף ביותר של הבלמים חייב החלפה שהרי יעילותו נפגמה לצמיתות. נוזל הבלמים הוא גם סופח מים מטבעו. לכן לעולם אסור למלא נוזל ממיכל שהשתמשו בו בעבר. ברגע שפתחת את הבקבוק, אפילו אם סגרת אותו היטב אז יש סיכוי שהוא ספח מים. זוהי אחת הסיבות מדוע נוזל בלמים מגיע באריזות קטנות.

שוב פעם, מיכוון שהשמן מתחמם ומאבד מתכונותיו עקב חום אז זוהי הסיבה מדוע מומלץ להחליפו כל שנתיים לערך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...