Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

64 קמ"ש, היתנגשות חזיתית לא מחלקים ל2.

היתנגשות של 64 קמ"ש בקיר זהה בתאוריה להיתנגשות חזיתית של 2 מכוניות בעלות מסה שווה הנוסעות ב64 קמ"ש כל אחת!.

ראה משוואת מיתקף ותנע.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תתיחס להתנגשות בין שתי מכוניות הנעות כל אחת ב-64 קמ"ש יחסית לכביש כמו להתנגשות בין מכונית עומדת למכונית הנעה ב-128 קמ"ש. מבחינת מהירות יחסית אני צודק.

ההבדל הוא שונה לגמרי - בהתנגשות בין שתי מכוניות יש קריסה בשתיהן, במכונית מול קיר רק המכונית תקרוס ולא הקיר. כיון שחלק מהאנרגיה הקינטית מועברת לקריסה הרכב ה"שני" הנזק מתחלק בצורה אחרת, אבל חישוב הנזק לכל רכב הוא עניין מורכב ואולי אף בלתי אפשרי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הגיעו למסכנה נכונה והגיונית.

כל מקרה אני שם לב עליי ועל עוד הרבה, במהירות גבוהה לטווחים קצרים, הריכוז הרבה יותר גבוהה ממהירות רגילה לטווח ארוך.

(הכוונה שבכביש של 10 ק"מ, מידי פעם להאיץ קצת שאין משטרות, ולא בכביש הערבה על 160, שם כל אחד ישתעמם ומין הסתם נפגע הריכוז).

שיעזבו את הנתונים הטכניים וירדו לשטח לראות מה קורה.

תאונה חזיתית ב60 או 100, גם ככה נפצעים, איך יוצאים ממנה זה עניין של מזל.

(אחד יצא צמח (טפו טפו טפו לא עלינו) והשני ינצל על ידי כך שהוא לא היה חגור ועף מהחלון, זה הכל מזל).

פורסם

אתה טועה. זה שמעליך צודק. היה על זה ויכוחים בפורום וזה הוכח באיזו תוכנית רכבים כבר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מהירות גורמת להיות לתאונה יותר קטלנית אבל היא לא מונעת אותה-אלא במקרים של מרחק בלימה שלא הספיק(ופה גם אפשר להאשים שלא שמרו מרחק).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

כבר דובר בעבר וכולם יודעים שהמצב הוא שמהירות אינה גורם לתאונות.

במידה והייתה תאונה, המהירות היא אלמנט בסוג\איכות הפגיעות בנפש ובפח.

בגלל שהמהירות היא אינה גורם לתאונות, יש להפנות את מיליארדי השקלים שהושקעו במצלמות (בתואנה של מלחמה נגד תאונות דרכים, אשר לא נגרמות בכלל על ידי מהירות) למלחמה בגורמים האמיתיים.

הגורמים האמיתיים הם (הרוב המוחלט) נהגים ששמים על כולנו ז%$.

אלו שלא מאותתים, אלו שחותכים, אלו שתוקעים את הימני, אלו שנצמדים לך לתחת ואלו שנוסעים תחת השפעת אלכוהול.

פורסם

לא יודע אם יש מחקרים שמוכיחים שהעלאת מהירות מקטינה תאונות.

אבל, אם ניקח לצורך הדוגמא קטע כביש של 100 ק"מ אשר המהירות המותרת בו היא 100 קמ"ש, אבל התשתית ראויה למהירות 120 קמ"ש. הרי שבהעלאה למהירות של 120 קמ"ש זמן הנסיעה יפחת משעה ל 50 דקות.

כשאני חושב על הפחתה של 10 דקות בהיבטים הבאים:

= מאפשר קפה/שתיה לפני הנסיעה.

= מאפשר הפסקת התרעננות/WC.

= קל יותר להחזיק את הילדים נינוחים.

= קל יותר לשמור על עירנות לכל אורך הנסיעה.

= פחות טרוד בלוח השעונים, כי המהירות הטבעית גבוהה יותר מהמותר.

ברור לי שמהירות אינה רק שלילית בהיבט של הבטיחות.

מן הסתם, יהיה מי שיטען שרוב הנסיעות קצרות מהמתואר. אני סבור שגם 4-5 דקות פחות, משפיעים על הנקודות שתארתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הנה קצת מידע מספרי ומעניין מאד :

http://www.news1.co.il/uploadFiles/678402125835419.pdf

"קצת" מידע... אהבתי.

יש שם הרבה מאוד דברים מעניינים, ובעיקר הסברים די הגיוניים ל"למה לא להעלות את המהירות המותרת בכבישים". אבל הבעיה שלי היא דווקא לא המהירות המותרת אלא האכיפה המוגזמת שלה - במקומות הלא נכונים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבעיה הגדולה היא ההשקעה הבלתי פרופורציונאלית באכיפה של עבירה שהיא מינורית לחלוטין מבחינת גורם לתאונות וחוסר ההשקעה המוחלט בגורמים שהם הרוב המוחלט של התאונות.

אין תקווה למשטרה. אתמול ברמת החייל = ניידת נוסעת מזגזגת בין נתיבים בלי איתות אחד אפילו, במהירות של 50 קמ"ש.

שום מקרה חירום ושום נעליים.

אם השוטרים לא מכירים את החוק, אני לא מצפה מהאזרח...

• תוכן חדש...