Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בצ'כיה

alfa_draco
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני אהיה בהמשך אוגוסט בחופשה בצ'כיה.

תהיתי אם למי מהנוכחים ניסיון בנהיגה במדינה - יש טיפים? האם יש בצ'כיה אילו שהם תמרורים או חוקים שונים מהסטנדרט האירופאי? כבישי אגרה? משהו שכדאי לדעת לגבי הנהיגה, הכבישים, הנהגים, השוטרים וכו' בצ'כיה? משהו מיוחד שרצוי לוודא שיש ברכב השכור (למשל לצורך חניה בעיר, משהו כמו וינייט לכבישים מהירים, כל דבר אחר הייחודי למדינה?)

תודה!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא הפעם... החופשה היא משפחתית, 2 ילדים מאחורה, כבר הזמנתי רכב בהתאם.

מתוכננת נהיגה מנהלתית, פחות או יותר. אנחנו גם לא נהיה בפראג. אני מניח שנטייל קצת בטבע. אולי נעבור קצת לגרמניה אם יהיה משעמם בצד הצ'כי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

אנחנו היינו בצ'כיה לפני שנתיים.עשינו טיול גדול מאוד ( בערך 2000 ק"מ תוך שבוע). לגבי כבישים מהירים - מהירות מקסימאלית הינה 130 קמ"ש ומשטרה עוצרת כבר ב 10 קמ"ש מעל המותר. אותנו תפסו ב 150 קמ"ש בגבול של גרמניה צ'כיה. וגבול הזה מסומן בעזרת תמרור קטן. ומיד אחרי התמרור הזה מתחילה הגבלת מהירות. משטרה עובדת שם בצורה שונה, הם מודדים אותך ברכב סמוי, מגיעים עד אליך, עוקפת אותך (בלי שאתה יודע שזה משטרה) ומדליקה כחולים אחוריים ושלט - סע אחרי (בצ'כית כמובן). אתה נוסע אחריהם עד לירידה הקרובה מכביש מהיר ושם מקבל את הקנס, שאותו אתה משלם במקום. כל 10 קמ"ש מעל המותר - 500 קרון. ומאוד לא ממליץ לנסות לברוח - במידה והם יתפסו אותך - וקצת קשה לברוח מהם, זה רק יהיה חמור יותר.

DSCF1785.jpg

פורסם

הייתי בצ'כיה לפני 4 שנים - נוהגים כמו כל המזרח אירופאים. המהירות המותרת לא באמת מעניינת אותם, אין חשיבות מבחינתם לתמרורים השונים או רמזורים, והכבישים הכפריים נוראיים לנהיגה (שבורים לחלוטין).

הכבישים המהירים סלולים היטב - וכפי שציינו מעלה - ישנה הגבלת מהירות (130).

בוא נאמר שזאת אינה נהיגה אוסטרית או גרמנית. זה דומה יותר לנהיגה באיטליה / ישראל, רק עם אקסטרה "חוצפה".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רצוי לסוע על פי חוק.למרות שגם אם לא זה לא כזה נורא.

הייתי בשוויץ נסעתי כל הזמן בפחד שלא לעבור את המהירות המותרת הקנסות שם מטורפים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תודה על המידע (כולל הסתירות הפנימיות :-) ...) האמת שמחופשה קודמת באזור כהולך רגל, לא זכורה לי התרשמות גרועה במיוחד מסגנון הנהיגה, להפך - דווקא זכורים לי מנומסים, עוצרים יפה לפני מעבר חציה וכו'. אולי בפראג כמו בכל עיר גדולה יותר ערסים - אני לא מתעתד להכנס לשם.

אם הצלחתי לנהוג 2,000 ק"מ בשוויץ בלי לקבל קנס אני מניח שאצליח גם בצ'כיה... לא מוטרד ממשטרות באופן כללי.

טוב נראה, אני אדווח אח"כ אם יהיה משהו חריג לטובה או לרעה...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, חזרנו, היה נחמד מאוד.

קודם כל,לגבי מה שנאמר-

הייתי בצ'כיה לפני 4 שנים - נוהגים כמו כל המזרח אירופאים. המהירות המותרת לא באמת מעניינת אותם, אין חשיבות מבחינתם לתמרורים השונים או רמזורים, והכבישים הכפריים נוראיים לנהיגה (שבורים לחלוטין).

הכבישים המהירים סלולים היטב - וכפי שציינו מעלה - ישנה הגבלת מהירות (130).

בוא נאמר שזאת אינה נהיגה אוסטרית או גרמנית. זה דומה יותר לנהיגה באיטליה / ישראל, רק עם אקסטרה "חוצפה".

כנראה היינו בצ'כיה אחרת... יכול להיות שבצפון זה שונה? אני הייתי בעיקר במחוזות הקרובים לגרמניה - אוסטי, "שוויצריה" הצ'כית. אבל גם נהגתי לשם מפראג, וגם בחזרה כמובן. הרושם שלי היה מאוד שונה.

1. נהגים מצויינים. בכל השבוע לא ראיתי אף לא עבירת תנועה אחת או מקרה אחד שאפשר לתאר כחוצפה. לגבי מעבר המהירות המותרת - רק ברמה שנראתה לי סבירה, כמה פעמים עקפו אותי במקומות שנהגתי לאט מחוסר הכרת הסביבה, ותמיד בזהירות.

2. כבישים - בחלקם באמת גרועים, בעיקר בתוך כפרים מהסוג הישן והמנומנם (יש לא מעט כאלה). אבל רוב הכבישים הבינעירוניים לא רעים, המהירים מצויינים, ויש הרבה כפרים וישובים שנראים יותר כמו גרמניה מאשר מזרח אירופה והם סלולים ברמה גבוהה בהתאם.

3. FUN - אפשרי בהחלט! באזורי ההרים יש לא מעט כבישים מתפתלים ויפים הסלולים באיכות גבוהה, עם תנועה מועטה, ללא משאיות סבתות ושאר מעכבין.

חוץ מזה - מדינה די חביבה, לפחות באזורים שהייתי - 90% גרמניה ב-50% מחיר.

אגב הרכב שקיבלתי היה פיז'ו 308 SW. באופן כללי, התחושה הראשונית היא של רכב גדול מדי לעומת מה שאני רגיל, אבל בסה"כ מכונית די חביבה לנהיגה. התנהגות כביש והיגוי לא רעים בכלל. החסרון העיקרי היה ביחידת ההנעה - מנוע דיזל לא מתוחכם (בהשוואה למנועי VW שהתנסיתי בהם בחופשות קודמות) עם רצועת כוח מאוד צרה, וגיר 5 הילוכים ידני עם חור בין כל הילוך והילוך - בעליות הרריות, בהן מנוע דיזל אמור להצטיין, חסרונותיו של הגיר ממש בלטו. האוטו הזה, אם היה מקבל מנוע דיזל וגיר של פיאט או VW, היה יכול להיות הסעה משפחתית ראויה ביותר.

• תוכן חדש...