Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשה לי עם החניות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטיפ החשוב ביותר הוא - לא לעשות את מה שכתבת פה

ראיתי אינספור מקרים של אנשים ששיפשפו את האוטו (וכמה מקרים של כמעט פגיעות בהולכי רגל) בגלל שהסתמכו על המראות בנסיעה ברוורס, ולאלה יש איזורים מתים שלא קיימים כשמסובבים את הראש לאחור.

אתה גם מעלה שמפנים את ההגה לאן שמסתכלים?
איפה כתבתי דבר כזה או משהו שקשור לכך בצורה כלשהי?

על מה בדיוק אתה חולק - על זה שכדאי להסתובב עם כל הגוף ולא לסמוך על המראות, או על העובדה שנסיעה ברוורס מבלבלת נהגים חדשים ושייקל עליהם לזכור איך ההגה מתפקד בנסיעה כזו אם ייקראו את ההסבר שלי?

עריכה: אני חושב שהבנתי מה הפריע לך. הקטע הזה: "חשוב לסובב מדי פעם את המבט גם קדימה (תוך כדי הנסיעה ברוורס)". אכן ניסוח קצת מבלבל. כוונתי היא שבמהלך הנסיעה ברוורס חשוב לשים לב מה קורה לחרטום המכונית. ההחלטה אם להביא את האוטו לעצירה מוחלטת לפני כל פעם שמסובבים את הראש קדימה תלויה לחלוטין בנהג ובתנאים. מה שבטוח, אם תסתכל רק לאחור תדפוק את האוטו בשלב כזה או אחר. אם תסתכל רק קדימה ותסמוך על המראות תדפוק את האוטו או תפגע בהולכי רגל שעומדים באיזורים המתים. בחירה שלך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אסור להתרגל לסיבוב של הגוף לאחור. צריך ללמוד להשתמש במראות ורק במראות.

אם מכוונים את המראות נכון, השטח המת הוא זניח. צריך לדעת לסרוק את כל כל שלוש המראות כל הזמן כשנוסעים רברס,

לא רק את החלק שאנחנו צופים בו את המכשול מראש, אלא גם את אלה שיכולים לצוץ בהם מכשולים לא צפויים.

כשאתה מסתובב לאחור אתה לא יכול לראות את הקדימה, כשאתה משתמש במראות יש לך את הקדימה ואת האחורה באותו זמן.

עם שאר הדברים שכתבת אני מסכים, למעט החלק של הפגיעה עם הגלגל האחורי במדרכה. ככה בדיוק משפשפים את הג'נטים

או את הטסות למוות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מזכיר לי את עצמי, בהתחלה אני ניסיתי להימנע מחניות במקביל כמה שיותר, אך כשנגמר המלווה וקיבלתי את הרכב שלי השתפרתי וכל הזמן חיפשתי חניות קשות כדי לאתגר את עצמי. אל תדאג, להחנות את תדע.

פורסם

ביום שנגמר לי המלווה תפסתי את הרכב ופשוט נסעתי לחניון ריק והתאמנתי 3 שעות על חניות ברוורס במקביל בניצב,ושיחקתי עם עצמי משחק שחייב להיות בדיוק בין הקווים,הכל,באותו יום ניהיתי שפיץ :p

פורסם
אסור להתרגל לסיבוב של הגוף לאחור. צריך ללמוד להשתמש במראות ורק במראות.

אם מכוונים את המראות נכון, השטח המת הוא זניח. צריך לדעת לסרוק את כל כל שלוש המראות כל הזמן כשנוסעים רברס,

לא רק את החלק שאנחנו צופים בו את המכשול מראש, אלא גם את אלה שיכולים לצוץ בהם מכשולים לא צפויים.

כשאתה מסתובב לאחור אתה לא יכול לראות את הקדימה, כשאתה משתמש במראות יש לך את הקדימה ואת האחורה באותו זמן.

ממליץ לך לעשות את הניסוי הבא (עם רכב כבוי, ובמקום שבו לא עוברות מכוניות): סובב את הגוף לאחור ובקש מילד נמוך שייתקרב אל האוטו מאחור עד שבקושי תראה את החלק העליון של הראש שלו. עכשיו הסתובב קדימה וחפש אותו במראות. אם זה לא משכנע אותך, אז נסכים שלא להסכים לגבי הנושא הזה.

עם שאר הדברים שכתבת אני מסכים, למעט החלק של הפגיעה עם הגלגל האחורי במדרכה. ככה בדיוק משפשפים את הג'נטים

או את הטסות למוות.

אני יכול לתאר לעצמי שזה יכול לקרות עם טאסות (לא יודע, לא חסיד של הקישוט הזה), אבל לא ברור לי מדוע זה צריך לקרות עם הג'אנטים (חישוקים). הם לא אמורים לבלוט החוצה למיטב זכרוני.

פורסם

אם אני כל הזמן סורק את המראות מצד לצד, אז אני אראה את הילד לפני שהוא נכנס לי לשטח המת.

ומה יעשה אותו בחור שלמד לעשות רברס עם סיבוב של הגוף כשהוא יצטרך לנהוג ברכב בלי שדה ראיה לאחור ?

כמו טנדר עמוס, או אפילו ברכב פרטי ביום חורף כשהשמשה האחורית מכוסה אדים וגשם ואין וישר אחורי ?

לגבי הג'נטים - הגומי של הצמיג רך מספיק כדי לאפשר למדרכה לנגוע בג'נט, גם אם הוא לא בולט.

יש הרבה מדרכות גבוהות שגם מגיעות לאזור מרכז הג'נט שלרוב בולט יותר החוצה.

צא וראה כמה ג'נטים מגנזיום שרוטים ודפוקים אתה רואה בחוץ, גם אם הם לא בולטים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כן, בתאוריה אתה תראה את הילד. בפועל המצב שונה כי המציאות יותר מורכבת ובמקרים רבים לא באמת תסרוק נון-סטופ את המראות מרגע שעצרת לחנות. מספיקה שניה אחת של הסחת דעת כדי לפספס את הילד הזה. יש המון סיבות אפשריות - הנמכה של הרדיו, צלצול בטלפון או סיום שיחה, התמקדות ברכב שהחליט לעקוף אותך ועובר קרוב, או ברכב שיוצא מחניה פרטית וכן הלאה והלאה. אם כולם היו מסובבים את הגוף לאחור בזמן רוורס היו הרבה פחות מקרי דריסה של ילדים ביציאה או כניסה לחניה.

המקרים שציינת שבהם יש בעיה לראות דרך החלון האחורי לא רלוונטיים לרוב הנהגים שמשתמשים במכוניות פרטיות בישראל, אבל כמובן שאם אין ברירה משתמשים במה שיש - המראות בצדדים. ברכבי עבודה (טנדרים, משאיות וכו') שבהם הבעיה הזו נפוצה יותר אפשר להשתמש במגוון פתרונות טכנולוגיים שמקלים עליה - החל במזמזם חיצוני שמזהירים את העוברים ושבים שהרכב נוסע ברוורס, דרך חיישני רוורס ועד מצלמות אחוריות.

כל זה לא משנה את העובדה שברוב המקרים שרלוונטיים לדיון הזה כן אפשר לסובב את הגוף ומקבלים שטח ראיה הרבה יותר גדול, דבר שהופך את החניה לבטוחה וקלה בהרבה.

ראיתי לא מעט נהגים במהלך השנים שדופקים את האוטו תוך כדי חניה. כולם ללא יוצא מהכלל הסתמכו על המראות. מעולם לא ראיתי נהגים שמסובבים את הגוף בזמן רוורס פוגעים במשהו. כמובן שלא מדובר במדגם מייצג, אבל אין לי ספק שאם כל אחד כאן יינסה להזכר במקרים כאלה התוצאות תהינה דומות.

לגבי הג'אנטים, אני אבדוק את זה בפעם הבאה שאני חונה והצמיג נוגע באבן השפה. ייתכן שאתה צודק.

פורסם

הכי חשוב להירגע :lol:, תחשוב על זה כמו מבחן ברגע שאתה נלחץ זהו, אתה יוצא מריכוז.

תתרגל חניות, אל תלחץ, תכוון את המראה כלפי מטה (שתוכל לראות את המדרכה), תסתכל תמיד אם אתה קרוב לרכב מאחורך,

אם זאת חניה לשלא קרובה לכביש ראשי, תצא אפילו לבדוק איך אתה מכנה, יצא לי מספר פעמים אם הלגונה (סטיישן) במהלך חניה, להרים בלם יד ולצאת לבדוק אם אני לא נצמד מדי לרכב מאחורי.

פורסם

אני מסובב את הגוף והראש יחד איתו בנסיעה אחורה. אני לא מבין איך אפשר אחרת.

יש אנשים (אולי הם חושבים זה גברי) שעושים רוורס עם הפנים קדימה ונעזרים במראות.

האמת היא שרואים יותר טוב אם מסתובבים. במראות יש הרבה שטחים מתים, ובאופן כללי אין טוב ממראה עיניים כדי לכוון את העגלה שבה אתה נוסע.

זה אולי עניין של הרגל, אבל לדעתי זה מאוד לא טבעי לנסוע לכיוון אחד ועם הפנים בכיוון ההפוך.

פורסם

סריקת המראות מועילה בהרבה מהמבט לאחור כי אתה רואה יותר: אתה רואה לצדדים, אתה רואה את מה שנמצא מתחת לגובה הדלתות (דפנות רכבים סמוכים, אבני שפה), אתה רואה את מה שמלפנים כשחרטום הרכב ניסוט כלפי חוץ בזמן הטית ההגה בנסיעה אחורה, את השטח המוסתר על ידי קורות הגג האחוריות וכדומה. בשביל זה יש לך מראות!

בנסיעה לאחור, סרוק את כל שלושת המראות אבל בנוסף העף מבטים ונסה לכסות מקסימום שטח גם עם הראש במבטים קצרים: אפשר להביט לצדדים, לאחור (מעבר לשתי הכתפיים), לעבר חלון הצד האחורי, לזוז לעבר מושב הנסיעה להסתכל אחורה, להישען קדימה כדי לראות מה קורה מקדימה או כדי לקבל כיסוי רחב יותר במראות, וכולי - כל זוית ראיה נוספת היא מבורכת.

כמו כן, בנסיעה לאחור, הנהג "נוהל רכבת" - סגור רדיו, סגור טלפון, הפסק שיחה ופתח את החלון שלך כך שתוכל לשמוע הכל וגם להעיף מבט דרך החלון הפתוח. צעד נוסף - לצאת מהרכב ולהסתכל מסביבו. זה לא בושה, להיפך. אם יצאת מהמכונית - יצאת גדול!

צעדים אלו יצמצמו את הסכנה אבל הם רק תרופה למחלה שקוראים לה נסיעה לאחור. הפתרון הכי טוב הוא פשוט לא לנסוע לאחור. ואכן, הנסיעה לאחור אסורה אלא אם כן אתה חייב ורק כמה שאתה חייב. אם אפשר למצוא בסביבה (אפילו במרחק 100-200 מטר) חנית "Pull Through" שאפשר להיכנס אליה ולצאת ממנה בנסיעה קדימה - שווה. חייב לנסוע אחור? סע קדימה עד לנקודה שממנה אתה יכול לבצע את התמרון באופן שבו תיסע לאחור מעט ככל הניתן וכנס בנסיעה לאחור כך שתוכל לצאת בנסיעה קדימה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
סריקת המראות מועילה בהרבה מהמבט לאחור כי אתה רואה יותר...

אני מבין שיש הגיון בנסיעה ברוורס עם המראות. לפעמים אין לך שמשה אחורית. או שאתה מוגבל בצוואר.

אבל לדעתי, אין עדיף ממראה עיניים. זה כמו להשתמש בפריסקופ כשאפשר להסתכל בחלון.

הכי חשוב כאשר אתה נוסע אחורה, זה לראות מה יש מאחורה. אם אתה מסובב את הראש אתה רואה ... טוב זה תלוי ברכב, אבל ללא ספק אתה רואה יותר "למטה" מאשר אם תסתכל במראה האחורית.

אז למען הצלת חתולים וילדים קטנים, העדף *להסתכל* לאן שאתה נוסע, והשתמש באמצעי עזר כמו מראות או מצלמות רק בעדיפות משנית.

הכי חשוב - להיות טוב בטכניקה שבחרת ולא להמר.

פורסם

לא נכון. במראות אתה רואה יותר בכל הכיוונים החשובים שציינתי ובנוסף אתה רואה יותר לתוך השטח המת שמאחורי הפגוש. המראה הפנימית תלויה מהתקרה והיא נותנת לך שדה ראיה טוב יותר. מה שמבט לאחור נותן זה שדה ראיה בזוית דרך חלון הצד וגם הערכת מרחקים נכונה יותר ולכן אני כן מסכים שצריך להיעזר בכך ולהעיף מבטים - אבל בעקרון יש להסתמך על המראות!

פורסם

מי שמתקשה להחנות את הרכב ברוורס כדאי להתקין חיישני רוורס. עוזר מאוד בחניות צפופות כאשר צריך דיוק של סנטימטרים בודדים. מראות תותבות, מעבר לאיך שזה ניראה, התמונה בהן קטנה וגם הן תורמות להעלאת צריכת דלק כי פוגעות באוירודנאמיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם מדובר במראות נוספות קטנות - אולי אפילו רק בצד אחד - אין בעיה וזה יכול לעזור בחניות ובחלק מהרכבים אפילו במעברי נתיב. הבעיה מתחילה כשמוסיפים מראות "מרובעות" שבדרך כלל אפילו גדולות יותר מהמראות המקוריות במקרה זה יש פגיעה באווירודינמיקה ואפילו בעית שדה ראיה. כמובן שגם חיישני רוורס הם תוספת מועילה.

פורסם

חן, אני מציע שתעשה את הניסוי ש YIRG הציע ותופתע לראות איך לא דרסת חתול עד היום :). אני חוסך ממך את השרטוט הגרפי, אבל כשאתה מסובב את הראש בנסיעה אחורית אתה בזווית יותר "עליונה" מעל הפגוש האחורי - שם אנחנו מסכימים שהכי חשוב להסתכל.

• תוכן חדש...