Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר תקופה שאני לפני קניית רכב ועסקה שהתבטלה ברגע האחרון, ועומדות בפני כמה אפשרויות בטווח התקציב שלי (עד 5K בערך).

* 106 1.4 1995 במצב מעולה עם 130K ק"מ ב3,250 שצריך לעשות לה טסט, צמיגים, מצבר, וספידומטר. סה"כ ההוצאה הסופית 5.5-6 אלף.

*רנו קליאו 1.4 1998 עם 230K ק"מ ב4,500 אבל אני עוד לא ראיתי אותה אז אני לא יודע מה מצבה.

*פולקסוואגן פולו 1.0 1998 עם 220K ק"מ ב3,250 שגם אותה לא ראיתי עדיין.

*פולקסוואגן פולו 1.6 1996 עם 200K ק"מ ב4,500 שגם אותה לא ראיתי עדיין.

*דייהטסו שרייד 4D 1.5 1997 עם 190K ק"מ ב5,000 שקל וגם אותה לא ראיתי.

ועוד הרבה פיאט פונטו למיניהם.

העניין הוא שלכל רכב יש חיסרון משמעותי כאן.

הפיג'ו יוצאת יחסית יקרה, בעיקר ביחס לשנתון.

הפולו 1.0 לא תהיה חלשה מדי? הבנתי שהרכב ממש כבד יחסית ושמנוע קטן כל כך לא יהיה חזק מספיק, ושה1.6 יהיה זללן.

השרייד מחשידה קצת, מחיר מאוד נמוך אבל הבנתי שזה בגלל שהוא עוזב את הארץ. בכללי אני לא סגור שאני רוצה 4D, אלא כמה שיותר קטן וכמה שפחות דלק.

ולגבי פונטו - יש תקלות נפוצות שצריך לבדוק במיוחד? איזה מנוע יעשה לי שם הכי פחות בעיות? 1.3/1.0/1.25/1.4/1.6?

תודה רבה לכל מי שיעזור, ממש הסתבכתי כאן! :oops:

קקטוסולר ידנית

פורסם

עצה ידידותית לא לקחת רכב במחירים האלה, עדיף לנסוע באוטובוס ברצינות.

אחרת תצטער כשתשלם במוסך כפול מזה או שבמקרה הטוב תמכור אותה לאוספי מתכות.

פורסם

אני לוקח רכבים במחיר כזה כדי שישאר לי עוד כמה גרושים לטיפולים ואחזקה. בכל מקרה תחבורה ציבורית זה לא אופציה.

קקטוסולר ידנית

פורסם

הייתי מציע לך לא לחפש בצורה כזאת רכבים כאלה.

תיכנס ליד 2, בחיפוש, בטקסט חופשי, תרשום את המילים "מורשה" או "ספר טיפולים" וע"פ זה תעשה רשימה של מספרים, תתקשר אליהם, ותילך על האופציה הטובה ביותר.

אל תילך על דגם מסויים, אלה על הרכב במצב הטוב ביותר. לקנות רכב בסכום כזה, ללא תיעוד של טיפולים קבועים זה טעות ענקית.

פורסם

תודה רבה על העצות. ובכל זאת מבין השאלות שרשמתי יש למישהו ניסיון בנושא ותשובות?

קקטוסולר ידנית

פורסם

הערה כללית בהמשך למה שכבר נאמר - מה שצריך להנחות אותך, זה הרכב שבמצב הטוב ביותר (לא להנעל על סוג מסויים, במיוחד לא בתקציב כזה מוגבל), זה שיש לו טסט "ארוך" כמה שניתן, ושמטופל עד כמה שאתה יכול לראות.

פונטו ושרייד יהיו זולות באחזקה לעומת פולו, ואם מרבית הנסיעות שלך הן בעיר, נפחי המנוע הקטנים יספיקו.

כ"כ - למזער נזקים והוצאות - העדף רכב ידני, אם אתה יכול ומורשה.

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כל תודה על העצה.

כמו שאתה רואה הבאתי מגוון רכבים ולא ננעלתי על דגם ספציפי, וכמובן שאוטומט בכלל לא אופציה אצלי בתקציב שכזה.

ושוב השאלה שלי על הפונטו - יש מנועים מבין כל המבחר שעדיפים מבחינת אמינות? יש דגם מומלץ?

ובפולו, מה הצריכת דלק של ה1.0 וה1.6?

קקטוסולר ידנית

פורסם

שרייד 1.3 5 דלתות, האופציה הכי טובה.

לפני שנה חיפשתי רכב בדיוק בתקציב הזה ומ2 סיבות פשוטות (אמינות , חסכון בדלק)

עכשיו אחרי שנה שאני עם אחת שעלתה יותר מ 5 (בכל זאת אחת במצב טוב עולה יותר ) אבל היה שווה כל השקעה, טפו טפו טפו עד עכשיו שום תקלה.

שיהיה בהצלחה.

נ.ב נוחות זה לא הצד החזק שלה.

פורסם

איזה מנוע יעשה לי שם הכי פחות בעיות? 1.3/1.0/1.25/1.4/1.6?

אין בפונטו מנוע 1.0

1.4 זה דגם הטורבו, כך שהוא לא רלוונטי.

אין גם 1.3

יש 1.1 בשנתונים המוקדמים, 55 כ"ס.

לאחר מכן הוא הוחלף ב 1.25 (1242 סמ"ק) 60 כ"ס.

הייתה גם גירסה חזקה יותר של 1.25 - 75 כ"ס.

כל המנועים האלו דומים, וכדאי להתרכז בהם.

1.6 היה (נדיר), אך הוא פחות מוצלח.

פורסם

1.6 שומר נפשו ירחק.

מנוע שהיה גם בטמפרה ליברטי, נדיר ומסובך לתחזוקה. כל חלק אפשרי כמעט הוא ייחודי עבורו ויחסית יקר, מה שמבטיח באוטו ישן הרבה קומבינות מסריחות שיתקעו אותך בצד הדרך.

צריכת הדלק זהה לכזו של משפחתית.

מה שכן, רכב מהיר בטירוף! אין פרופורציה בין גודל הרכב לחוזק של המנוע, מבטיח לך סחיבה מעולה בעליות...

פורסם

גם לי נדמה שהשרייד תהיה האופציה הטובה ביותר אם מדובר באקזמפלר שמור...

הפג'ו יכולה להתברר כצרה צרורה כיוון שהעמידו אותה מחוסר כדאיות. אני עצמי מכרתי לפני שלוש שנים איביזה שנת 1994 שנראתה כאילו היא יצאה אתמול מהמפעל. הבעיה הייתה שהיה צורך להחליף ממיר קטליטי (העלות גבוהה מאוד), את מערכת הפליטה כי הוא התפורר וסתם אותה, את הקלאץ' (קורה), את הבולמים (הגיע זמנם) + לטפל בבלמים וכבר הגענו לסכום מאוד מאוד רציני. לא עברתי את הטסט, העמדתי אותה ומכרתי בכ-3000 ש"ח (המחירון היה בסביבות 8K אם אני לא טועה והרוב מכרו רכבים עם טסט בכ5-6K כך שלעתי המחיר היה סביר). קנה אותה "סוחר" מתחיל ואם אין לו קומבינה טובה במוסך הוא אכל אותה.

שים לב לממירים קטליטיים - ברכבים בגיל הזה זו צרה צרורה ולא תעבור טסט בלעדיהם (בנוסף לצריכת הדלק שתעלה). הייתי שוקל לחפש רכב מודל 93 רק שיהיה עם קרבורטור ופשוט יותר לטיפול...

לגבי הפונטו אני לא יודע אבל כאמור הייתה לי איביזה והפולו היא אחות תאומה שלה. מעולם לא שמעתי על מנוע 1.0. לי היה 1.6 והוא היה יחסית חלש (בתחילת דרכו עם 75 סוסים צעירים) שלא היה חסכוני כלל וכלל. מנוע ה-1.4 לא נפל הרבה בביצועים לפי מה שהבנתי.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

כמה נקודות:

הפולו 1.0 נמכרו כולם עם תיבה ידנית לחברות השכרה, ובגיל זה של המכונית אין לזה כבר משמעות.

הפולו 1.0 הוא האמין ביותר מכל דגמי הפולו בשנים 95 עד 99, ובזכות התיבה הידנית הוא לא כזה עצלן. אותו הייתי לוקח בעדיפות ראשונה.

לפולו 1.6 יש גרסאות מנוע שונות בין גיר ידני (הזרקה רב נקודתית) לאוטומט (הזרקה חד נקודתית). באוטומט לא כדאי, בידני מומלץ. יש לי חברים שסגרו חצי מיליון קילומטרים עם פולו 1.6 ידני מודל 1997 (הם היו יד ראשונה), עם מנוע שלא פתחו לו ראש. הם מכרו אותו ביום שפרסמו. אם תנהג באיפוק עם ה 1.6 ידני תהיה מופתע מתצרוכת הדלק שלו.

בגיל זה של המכוניות אין משמעות לתדמית אמינות זו או אחרת. מה שחשוב הוא למצוא מכונית השמורה במצב טוב. לכן עדיף לצמצם את החיפוש לתוצרת אירופה בעדיפות לפולו, וליהנות מנוחות, בטיחות ותצרוכת דלק עדיפות על תוצרת אסיה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה רבה לכולכם, עזרתם לי להתכוון עוד קצת!

מהשרייד 5 דלתות אני לא מתלהב כל כך. אם כבר זו ה4 דלתות, אבל המחיר שלה קצת מעורר חשד. אולי ייצא לי להעיף עליה מבט השבוע.

ועוד אופציה מעניינת עלתה - לנסר 92' ידנית עם בערך 250K ק"מ ושנראית שמורה מאוד, בערך ב3.5 אלף שקל. חבר עם כזו אוטומטית עשה 330K ק"מ עם אמינות מעולה, אבל הוא מתלונן על צריכת דלק מופרזת. בעיה כללית או נקודתית אצלו? מהי צריכת הדלק הממוצעת ברכב ידני כזה? בעיות כלליות? ומה עדיף לי יותר, כזו או פונטו ודומותיה שהוזכרו כאן?

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...