Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לראות קצת טלוויזיה ישראלית לאחרונה, כנראה בגלל שלקחתי חופש של חודש וחצי מהעבודה.

אני רואה כוכב נולד בפעם הראשונה, ומה אני רואה? איך כל אחד משלב מילים לועזיות בצורה שגויה בדו שיח עברי.

מה גם שהעברית הפכה להיות די מפגרת בהרבה מקרים.

haters will hate

פורסם

בעברית מחליטים או מקבלים החלטה. "לקחת החלטה" הוא ביטוי מוזר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אכן לקח החלטה, בטוי מיותר, אך לא במקרה מופז.

הוא אכן לקח החלטה או אימץ החלטה.

הרי כבר הוחלט בפורום שמכוניות רוכשים אבל אונדה מביאים.

היוצא מן הכלל המעיד על הכלל.

יש לך שגיאת כתיב רושמים "עונדה" ולא "אונדה"

פורסם
יש לך שגיאת כתיב רושמים "עונדה" ולא "אונדה"

כותבים. רושמים רק התרשמות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Took a decision, עבריש קלאסי.

ולגבי מה שפעם דיברו ברחוב : המבטאים של עולי ערב היו יותר דומיננטיים, והם כאמור המבטאים ה״נכונים״ בעברית.

אני לא בטוח שזה נכון באנגלית.

You don't take a decision, You MAKE a decision

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כל מהדורות החדשות, כולל ערוץ 1 דיברו אתמול על כך שמופז "לקח החלטה".

לאן הוא לקח אותה ומה רע ב"החליט"?

במקרה שלו הם צודקים.

הוא לא מספיק אינטיליגנטי כדי להחליט לבד אז כשהוא רואה החלטה של מישהו אחר הוא לוקח אותה (וגם את זה בד"כ הוא עושה בלי לחשוב).

ובאגירה, לגבי יהודי מלפני 2000 שנה הדבר הכי קרוב לזה זה העולים החדשים מתימן ומניסיון אין לך סיכוי להבין אותם (רק הם מבינים את העברית של עצמם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נייט דרייבר צודק כמובן, וכתבתי זאת לפני מיספר תגובות.בדרכי שלי...

תודה למי שתיקן לי תאונדה, בלמעשה התכוונתי לזונדה.

נ.ב אם כבר זונדה, מאחר והשרים יקבלו במוו, אני מציע לאפשר לשרים הצעירים יותר זונדה. אם כבר לנקר עיניים, אז כמו שצריך.

פורסם

כמובן שכאשר מדובר בזונדה האסוציאציה הראשונה היא רפואית. לא מאחל לאף אחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לומר "עושים צחוק מ.." זה לקוח מאנגלית "making fun of..."?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברדיו "קול רגע" יש תוכנית בשעה 4 אחה"צ, שהשדרן מתעקש בה על ע' גרונית.

הבעיה היא שהוא לא ממש עקבי. לפעמים מדגיש את ה-ע' ולפעמים לא.

הבעיה הגדולה יותר, שמרוב שהעניין חשוב לו, מדי פעם מתפלקת לו ע' גרונית במילים עם א'.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
רגע, אז בזמן שדיברו בטלויזיה עם ר' מתגלגלת עד שנות ה70, אז באותו זמן הדיבור ברחוב היה כמו היום? או ר' מתגלגלת?

בתקופה זו רוב האנשים לא היו ילידי הארץ והעברית שלהם היתה עם מבטא זר.

הר' המתגלגלת סימלה את המבטא הצברי כלומר את חידוש העם היהודי בארץ ישראל. משה דיין היה הצבר האולטימטיבי עם ר' מתגלגלת, וניתן

.

יהודה

• תוכן חדש...