Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורך הארקה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומרים אסור שהכבל הארקה יהיה מעל מטר\מטר וחצי.

האם מישהו ראה מקרה אמיתי שבו הארקה יותר ארוכה, של 2\2 וחצי מטר גרמה לרעש?

אני אישית לא חושב שזה יגרום לרעש כי זה לא כל כך הגיוני מבחינה חשמלית אבל אולי בכל זאת..

פורסם

לא נתקלתי בזה.

אפילו שנתקלתי בהרבה מערכות עם מספר רב של מצברים, ומיקום "ביזארי" של המצברים,

עדיין חוט ההארקה היה קצר ממטר וחצי...

אולי תנסה את זה, ותן לנו רשמים?

וגם, מדוע לך לשאול? האם מתוך התעניינות או שיש לך התקנה המחייבת חריגה?

פורסם
יש לי התקנה שתחסוך לפחות שעה אם הכבל יהיה באורך 2 מטר.

לא שווה לנסות אפילו? ולומר לנו איך יצא?

אני מאמין שזה אפשרי לחלוטין, בדיוק כמו שיש נקודות בעלות יותר "רעש" באוטו, ונקודות

בעלות פחות "רעש" באוטו.

כמו הדוגמא של רעש אלטרנטור, שיכול להיות פתיר לחלוטין לאחר שהעברת נקודת מינוס

אחת, לנקודה אחרת....

פורסם

הבעיה שהמינוס בבגאז' שאליו מחוברים עוד כמה אומים של הפנסים והאור בבגאז' נמצא ליד הפנס. המגבר יהיה על המושב ויותר קל פשוט להעביר הארקה מהמושב לפנס כי ההארקה שם גלויה. אם אני ירצה לקצר את הכבל אני יצטרך לפרק את השטיח שתפוס אם הרבה קליפסים לשלדה, וגם לא בטוח שיהיה שם איזה בורג חשוף שאפשר להשתמש בו.

פורסם

תכניס בורג חדש זה גם יעזור או שתנסה לחבר לכל פיסת מתכת גלויה כמו חיבור של המושבים לגוף של הרכב או עוד דברים שלא שמת לב אליהם.

עדיף כמה שיותר כבל קצר להארקה, רצוי ומצוי! :-)

פורסם

הבנתי... רכב חדש... תתחדשו! :)

אולי תנסה להזיז את המגבר מעט גם כן?

אגב, לרגע חשבתי שאתה מדבר על - מהמצבר לגוף...

אבל מאחר ואתה מדבר על - מהמגבר לגוף, אז זה משהו אחר, כי ראיתי ואף אני התקנתי בעבר

מגברים עם - ארוך ממטר וחצי, ולא היתה בעיה בכלל.

אני אומר אם אין לך כמעט ברירה, תנסה, ותראה... נזק לא יקרה.

פורסם

אנחנו שומרים על כבל הארקה קצר בשביל שלא תיהיה לנו נפילת מתח, לא בשביל שהמערכת תיהיה שקטה מרעש אלטרנטור..

קחו מערכת, תאריכו את כבל ההארקה שלה ל-10 מטר ותשתמשו בכבל דק מאוד, הארקה גרועה מאוד נכון? המערכת לא תיהיה יותר רועשת או פחות רועשת.. פשוט יהיו לנו נפילות מתח או התנתקויות של המגבר.

בקשר להחלפת מיקומים להארקה זה משימה בלתי אפשרית, מתי שהאוטו מותנע יש לנו זרמי גראונד שמשתנים, וזה פשוט לא הגיוני "למצוא" נקודה שקטה יותר.. (קיימים אזורים שקטים יותר בשילדה להארקה) פשוט תיצרו גראונד יציב וזה הכל.

לכל מגבר נורמלי יהיה בידוד של ה signal ground מה chasis ground שלו ולכן אין מה לדאוג.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אני לא רוצה להזיז את המגבר כי אני אוהב שהמגבר מחובר למושב ויורד ביחד איתו. ככה אני יכול לכון הרבה יותר טוב ויותר בקלות. זה משהו שלא היה לי בפונטיאק.

אני גם כעט בטוח שלא יהיו רעשים, זה פשוט לא הגיוני. נפילות מתח יכולות להיות אבל לי לא יהיו כי זה סך הכל מגבר שצורך 30 אמפר בלחץ במצב שהוא יהיה מחובר וההארקה של 8 גייג שיכולה בשקט להעביר 50A אז אני יכול לעשות אותו דיי ארוך בלי בעיות. אפילו מעל 2 מטר. אבל במעשי תמיד יש הפתעות.

מה אתם חושבים על ההארקה לבורג שאליו מחוברת ההארקה של הפנסים. הוא יוצא מהכנף האחורית.

פורסם

b.r אם היית רואה עם איזה כבל דק עשיתי את הניסוי הזה

והוא היה לפחות 6 מטר , אתה באמת שלא היית שואל שאלה כזאתי

לטעון שרעשים ייכנסו למערכת בגלל סוג כבל הערקה אני חושב שזה באמת לא לגיטימי

במילים אחרות, בהקשר לרעש בגלל סוג הכבל, באמת שאין לך מה לדאוג.

בהקשר למיקום הערקה, זה כבר סיפור אחר שאין לי ניסיון איתו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...