Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שלא יהיה, הבן אדם הזה לעולם לא יחזור להיות אותו הדבר כשהיה מקודם. שום דבר לא יציל אותו. למרבה הכאב והצער, אנשים שהיו ברמת פציעה מכוויות בדרגה כמו שלו לא שרדו. גם הם הוא יתעורר ויפקח את עיניו הוא לא יהיה אדם יותר. ברמה כזו של כוויות נגרם נזק אפילו נזק בלתי הפיך למערכת העצבים ולכלי הדם. למרבה הצער, "החכמים" ששפכו עליו מים החמירו את המצב עוד יותר.

המסכן שרף את עצמו למוות כי והנה הנבלות כבר מנצלים את המוממנטום. "ממזרים חסרי כבוד". אין שום שמץ של ספק שזה לא עניין של עוני אלא עניין של הפלת הממשלה. כאשר חסרי מוח אומרים שמה שקרה בתונסיה צריך לקרוא גם פה, דהיינו שימוש באלימות להפלת השילטו זה בטח לא מחאה מתוך דאגה לעניים.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/386/481.html?hp=1&cat=402&loc=1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פאזולי, אדם שמשלם כל כך הרבה מיסים ולא דואג לעצמו לביטוח אובדן כושר עבודה כדי לחסוך כמה שקלים הוא אדם שבחר להמר ואף אחד לא צריך לשאת בתוצאות ההימורים שלו.

גם אני יכול לחיות הרבה יותר טוב אם לא אחסוך לפנסיה (שיש בה דרך אגב ביטוח אובדן כושר עבודה ואם הוא היה עושה אותה כפי שהחוק מחייב היום היתה לו פנסית נכות נדיבה), לא אשים בצד לימים קשים ואחיה את הרגע אבל דווקא כאשם עם קצת ניסיון בעולם העיסקי אני יודע שאני חייב לשים את הדברים האלה.

ראבק, מדובר באדם עם ניסיון חיים שניהל עסק לא קטן. הוא ראה סביבו אנשים נופלים וידע שזה עלול לקרות גם לו. לא מדובר בפועל פשוט שמתקיים בדוחק מהיד לפה ומחליט להמר על עתידו כדי להגיע בכלל לעתיד הזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הממשלה נועדה לעזור ולהגן על אזרחיה! הממשלה אמורה לשרת את האזרחים ולא ההפך.

הממשלה אמורה להגן על אזרחיה. אמורה.

כשנשאלתי באיזה קורס מה אנשים עושים כדי להגדיל את הביטחון (העצמי) שלהם, עניתי: "יורדים מהארץ".

ממשלת שנוא טרולמת הלכה להפסקת אש כי ירו עלינו. איך זה נכנס ל"אמורה להגן על אזרחיה"?

ויודע מה? בקשר לממשלה ולכספים לעצמאים. בוא ותקרא פה סיפור קטן ואמיתי. שילמתי כל חיי מיסים וביטוח לאומי, פתחתי את כל החסכונות שלי אחרי שהפכתי לעצמאי, כולל הפנסייה, ועכשיו אותו ביטוח לאומי ששילמתי לו הון לא קטן במהלך חיי, החליט שהוא לא יכול למצוא לי עבודה אז הוא גם לא יכול לשלם לי אבטלה, וזה כשאני לא מסוגל עדיין לראות שקל ממשלח ידי כעצמאי. פניתי לשם רק כשכלו כל הקיצים מבחינתי וכשאין לי יותר מאיפה למצוא כספים. כל המטרה של "ביטוח" זה שהוא "ישלם" כשצריכים אותו. נכון?

וזה לא שאני איזה פרזיט שיושב בבית מול איזה פורום מכוניות כל היום במקום לעבוד. אני מניח שאני עובד יותר קשה ויותר שעות מרובכם פה. אני מרגיש שאין לי מי יודע מה זכות להתלונן כאזרח, אבל כעצמאי, המצב בלתי נסבל מבחינתי. ה"ביטוח" הלאומי טוען בתוקף ש"אנחנו לא מסוגלים להתמודד עם אנשים כמוך". דהיינו, הם עושים רק "בקטנה": לא מביטים אפילו לכיוון של משמרות למשל. במקום לעזור יותר לאנשים שמנסים לעזור לעצמם ואגב כך גם לעזור בסופו של דבר למדינה, הם קוטעים כל התחלה טובה.

אין לי מושג ירוק לגבי עלות הפעלת משאיות והמיסוי הקשור בכך, אבל מה שאני כן יודע זה, שאם אתה עצמאי, המדינה מז**נת אותך כמה שיותר הרבה וחזק. כשכיר אין לך הרבה מה לדאוג, המיסים יחסית נסבלים. אבל ברגע שאתה משנה פאזה... פתאום כל הנחשים והעקרבים יוצאים מכל החורים שלהם.

ושוב, במקום שהמדינה תעזור יותר לאלה שמנסים לעזור לעצמם (ראבק, אפילו אלוהים [כך נטען] עוזר לאלו שעוזרים לעצמם), היא רק מזיקה להם ומונעת מהשוק להתרומם למקום מדהים ומטביעה את הכל בים של ביורוקרטיה וצונאמי של ח*א.

החודשיים שאני מדבר עליהם של "אבטלה" שאני ניסיתי לקחת, היו מציפים אותי לעד לסוף של כמה מהלכים שבסופם העסק אמור לזנק על הרגליים. עכשיו, אני לא רואה איך אני אשרוד עד אז אם לא אקח משרה מלאה ואזניח לחלוטין את העסק ואת כל התכנונים הללו. ואגב, גם אם אחזור להיות שכיר- איזה צ'אנס יש לי? להיות מחסנאי לכל החיים שלי במשכורת בדיחה? לפחות אני אשלם מיסים כמו כל אחד אחר, ואדע שכשאני אצטרך אותם, לא ישלמו לי שוב. הם כבר ימצאו תירוץ טוב. "הדלק יקר מדיי בשביל להצית את עצמך, תשתמש באצטון במקום". או משהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם המצב סובייקטיבי, אז אין לנו הרבה על מה לדבר. לגבי הערכת כסף, זה לא רלבנטי היכן גדלת ואם אתה מעריך כסף או לא.

כולם מדברים כמה "צדק חברתי" זה חשוב, אבל כשמשאירים את זה בערפל, זה לא ברור.

בהצלחה!

ומה אם הייתי אומר שהמצב הוא לא סובייקטיבי? מה הייתה הנקודה שאליה אתה חותר?

פורסם
ומה אם הייתי אומר שהמצב הוא לא סובייקטיבי? מה הייתה הנקודה שאליה אתה חותר?

אני פשוט רוצה לדעת מה הוא סף המינימום שלדעתך (או לצורך הדיון סך כל חברי הפורום הקוראים את השרשור) אנחנו יכולים לקבוע שזה "חיים ברמת מינימום".

למשל,

האם בן אדם בן 30 פלוס אשר נוסע באוטובוס הוא בן אדם עני? (בהנחה שאין לו רכב כן?)

או האם זוג צעיר חייב לרכוש דירת 4 חדרים עם משכנתא של מיליון שקלים?

האם בן אדם ללא חיבור אינטרנט בבית נחשב עני? והמדינה חייבת לעזור לו?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתה תתקבע להגדרות אתה לא תצא מזה.

אין פה הגדרות. כמו שאמרתי זה עניין סובייקטיבי, אני הבאתי לך את ה"דרישות" שלי, אתה יכול לשאול איזה ערס עם פחות מ-10 שנות לימוד, והוא יגיד לך "מיליון דולר", ועומת זאת אתה יכול לשאול סודני והוא יגיד לך שלחיות בדרום תל אביב, בצריף , עם עוד 6 אנשים זה אחלה שבעולם.

הנקודה היא שצריך תמיד לשאוף ליותר טוב, אי אפשר שלא להתסכל על הדשא של השכן שלך ולראות שהוא הצליח להגיע לרמת "טוב" גדולה. אנחנו צריכים תמיד לשאוף לשם. לא לדשדש במקום וללכת אחורה בטענה שכול עוד מצבנו הוא לא כמו בסודן, אז אנחנו במצב טוב.

וסה"כ, זה אני מבקש שיעלו לי את המשכורת. רוב האנשים לא ככה. הם סה"כ מבקשים שהממשלה לא תהיה כול כך אטומה ומנותקת ממעמד הביניים. ואם היה צריך שמאות אלפים יצאו לרחובות בשביל שמישהו בממשלה יבין שזה קצת לא תקני שמחירי הדירות יעלו ב-50 אחוז במהלך 3 שנים, אז זה באמת מראה עד כמה היא מנותקת.

פורסם
צחקנו באחד השרשורים על "ישראל היום" שמסלפים את המציאות?

"ישראל היום" צינזר חלק ממכתב המפגין שהצית את עצמו

מדובר כמובן בחלק המכתב בו סילמן מפנה האשמות אל ביבי ובובת הגרב שלו, שטייניץ.

לא ייאמן, פראבדה בישראל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אתה תתקבע להגדרות אתה לא תצא מזה.

וסה"כ, זה אני מבקש שיעלו לי את המשכורת. רוב האנשים לא ככה. הם סה"כ מבקשים שהממשלה לא תהיה כול כך אטומה ומנותקת ממעמד הביניים. ואם היה צריך שמאות אלפים יצאו לרחובות בשביל שמישהו בממשלה יבין שזה קצת לא תקני שמחירי הדירות יעלו ב-50 אחוז במהלך 3 שנים, אז זה באמת מראה עד כמה היא מנותקת.

לבקש אתה תמיד יכול. למעשה...אתה יכול לצמצם את ההוצאות שלך, וככה לחסוך. ודרך אגב, גם לפנסיה, יש יועצים כלכליים שמייעצים לאנשים לחסוך בכוחות עצמם, בנוסף למה שהם חוסכים בעבודה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

גם אני הייתי בהודו וקניתי קולה ב 25 רופי בדומינוס שזה חצי דולר. גם אני קניתי שם פיצות במחיר זנותי אז מה? מסתבר שהיום הודי מרוויח משכורת של 25 רופי עד 50 רופי בשעה שזה לא יותר מדולר לשעה. חבל שלא שאלת כמה אנשים מרוויחים לשעה בפולין אם quote]

אני לא כל כך מבין איך אתה מבצע השוואה של הודו למדינות אירופה.

פעם אחרונה שבדקתי שכר המינימום בפינלנד היה 1600 יורו, סכום גבוה משמעותית מישראל, ועם זאת שהשכר גבוה יותר - מחירי המזון נמוכים משמעותית!

ולמה אני מתמקד דווקא בפינלנד?

כי בפינלנד יש בערך 5.5 מיליון תושבים - פחות מאיתנו! כך שהטענה שאפשר למכול בזול כי יש יותר קונים כלל לא תופסת פה.

מחירי המזון בארץ נובעים מחזירות נטו.

פורסם

חבל שאי אפשר להעביר לשם כמה אוכלי חינם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
צא מהסרט של פינלנד,אין להם אוכלי חינם לממן,ואין להם הוצאות ביטחון לממן ואפשר להמשיך עד שנה הבאה...

עכשיו אתם מבינים למה התחילה המחאה?

והלואי והיינו מקבלים רבע מהשרותים שמקבלים האזרחים בפינלנד, וברבע מהרמה שם.

פורסם

אני חושב שהגיע הזמן להפסיק להשוות את המדינה שלנו למדינות אחרות.

תמיד תמצאו משהו טוב יותר במדינה אחרת מאשר אצלנו. באמריקה זה הדלק שזול יותר ובפינלנד זה רמת השירותים שהמדינה מספקת.

אנחנו חיים פה ואנחנו פה כדי להישאר (גם אם זה לא מוצא חן בעיני כמה מדינות מסביבנו).

כמה שאני מחכה לבחירות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
צא מהסרט של פינלנד,אין להם אוכלי חינם לממן,ואין להם הוצאות ביטחון לממן ואפשר להמשיך עד שנה הבאה...

תקציב הבטחון זה לא מה שמוריד מדינה על הבירכיים (מבחינה תקציבית) ותקציבי "אוכלי החינם" זה משהוא שאפשר לשנות והוא חלק מהמחאה אז די עם הדמגוגיה.

כספים ותקציבים מוזרמים בישראל למקומות הלא נכונים וחייבים לשנות את זה.

אתה יודע מה, אני אגדיל להגיד, במצב הקיים כיום, ללא כל שינוי, רק בתןספת מנהל נכון ותקין, מדינת ישראל יכולה להיות גן עדן! לא פחות!

אבל כ"כ הרבה כספים נוזלים פה בין הכסאות, בין אם מרשלנות או בין אם במודע וע"י יד מכוונת, שכל העם נשאר עם קצת בשר על העצמות ומזה אמור לחיות.

כבר 20 שנים (אם לא יותר) ממשלות ישראל לדורותיהן נוקטות בשיטה של הרעבת תקציבים מכוונת, הבאת המערכת לפשיטת רגל מוחלטת ואז הפרטה שלה.

האזרח ממשיך לשלם את ההוצאה הספציפית (בא נגיד שרותי רפואה, או ארנונה, או בטל"א, או דמי אבטלה) כבעבר, אם לא הרבה יותר אבל לא מקבל שום שיפור או שינוי במערכת, ההפך המוחלט, הוא מקבל הרבה פחות ומשלם הרבה יותר (מי אמר משק המים ?) וכשהוא מתלונן על זה אז קמים כל מיני חכמולוגים חסרי בינה עם המנטרה הקבוע של "יש לך אי-פון ואתה אוכל במסעדה אז מה אתה מתלונן?"

אני מתלונן שאני משלם יותר ומקבל פחות, על זה אני מתלונן ואם יש לי אי-פון או שאני הולך 7 פעמים ביום לנערות ליווי ב 2000$ לחצי שעה זה לא העסק של אף אחד!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...