Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חן, אני אוהב אותך, אבל על מה לכל הבוכנות והזיזים אתה מדבר??? לישראל אין גרעון וחובות חיצוניים? באיזו ישראל אתה חי?

:roll:

אני אוהב אותך אפילו יותר, אבל לישראל אין חובות חיצוניים והגרעון התקציבי קטן מאד.

בשל העובדה הזו לא הגענו למצב של יוון, ספרד ופורטוגל.

שים לב שלפחות בעשור האחרון שיעורי האינפלצייה אפסיים, שערי המט"ח נותרו כמעט קבועים והריבית במשק נמוכה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השמדת תוצרת כדי לא להפיל מחירים נעשית גם היום, רק לא מדברים על זה כמו פעם.

חן: אתה טועה בענק. תחפש נתונים ותראה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חן, אמרתי לך כבר בעבר ואומר שוב, אתה מזכיר לי את האיכר הזה שמרעיב למוות את החמור שלו ומתגאה ש"האסם מלא בחציר".

להמליץ לשניכם על חדרים להשכרה על בסיס שעה?:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
srack

תסתכל ימינה ושמאלה,

גם כאן לכל אחד יש 5 אייפונים.

גם כאן כולם אוכלים יושבים, שותים, נהנים וטסים לחו"ל כל שנה.

אילת מפוצצת, בתי הקפה מפורקים, מסעדות מפורקות, בתי קולנוע מפורקים.

איפה כל ה"לא יכול לסגור את החודש" מתבטא?

אם אדם רגיל לחיות מעל יכולתו שלא יתפלא למה הוא לא מצליח לסגור את החודש.

רגיל מעל יכולתו זה אומר לשכור דירה במטרופולין הישראלי, לחיות בסצנת הלילה -פאבים, בירות, שתיה, יציאות, מוניות, להיות בעל טלוויזית LCD 50 אינץ', מקבוק ב10 אלף, לאכול בחוץ בכל יום, להגיע לאילת פעם בשנה ולעוף לחו"ל פעם בשנה, אז כן, אדם שמרוויח 5,000 - לרוב יהיה גם אחד בלי השכלה גבוהה - יאלץ לקצץ בהוצאות.

אם כבר השוות לאירופה, באירופה אנשים לא מכירים את המושג הנהנתי הזה של לטייל בחו"ל מינימום פעם בשנה. הם שוכרים בקתה (סוג של צימר) ונוסעים לשם.

זה העולם וכך הוא נוהג, לרוב מי שיחיה בעיר מרכזית יאלץ להתמודד עם העולם הזה. השכירות ובתי הקפה תמיד היו ויהיו יקרים מאוד במרכז.

צעדים משמעותיים שאני רואה לנכון לבצע על מנת לקצץ ולאזן את הנטל שיושב על ידינו העובדות:

1. ביטול כל הטבה סוציאליסטית למשפחות מרובות ילדים שבהן ההורים אינם עובדים.

2. אכיפת מיסוי באוכלוסיות שממעטות לשלם מיסים (ערבים + חרדים).

3. העלאת מס חברות.

4. החלת ריבונות בשטחים נרחבים ביו"ש ואישורי בניה בכדי לספק עוד מענה לבעיות הדיור.

מוזר לי שאתה מתבטא ככה, כי עד כמה שאני זוכר אתה פחות או יותר בגיל שלי, לא איזה ילד שגר עדיין עם ההורים ומצד שני לא מבוגר שכבר לקראת סיום המשכנתא.

וואלה אני ממש לא גר במטרופולין, אין לי טלוויזיה בבית, אין לי מקבוק ב-10 אלף(יש לי מחשב בערך בעשירית מהסכום), אני לא יוצא כול יום, ואני לא טס לח"ול כול שנה. ואני כן בוגר תואר ראשון שמרוויח שכר חציוני(שלא מרוויח בנטו בהרבה יותר מאותו אדם שמרוויח 5 אלף) ואני מסוגל בקושי להחזיק גם רכב(טרנטה עתידית ב-10 אלף שקל) וגם לחסוך.

זה ניראה לך בסדר שאדם שמרוויח שכר חציוני ,בקושי יכול להרשות לעצמו לגור בדירת חדר באיזה חור, ולהתנייד ברכב בן 10?

זה אולי בסדר בהודו או באוקראינה, אבל אל תשלה את עצמך שאנחנו קרובים בכלל מבחינת שכר וכתוצאה מזה לרמת חיים של מדינה מערבית.

פורסם

אלו שמרוויחים עד 5000 שקל לא יכולים להרשות לעצמם להגיע להפגנה. הם בקושי סוגרים את החודש. הממשלה מאוד חכמה. אומרת לעצמה - בוא נעלה את המיסים, זה אומר שבשביל להרוויח 5000 שקל, אנשים יצטרכו לעבוד עבור 5500. כי העלנו מס. זה אומר שהם יעבדו יותר שעות, ולא יהיה להם זמן להתעסק בפוליטיקה, או הפגנות.

שיטה ידועה, עוד מימי הפרעונים:

"נרפים הם, על כן הם צועקים לאמור נלכה נזבחה לאלוהינו. תכבד העבודה על האנשים, ויעשו בה; ואל ישעו בדברי שקר. וייצאו נוגשי העם ושוטריו, ויאמרו אל העם לאמור: כה אמר פרעה, אינני נותן לכם תבן. אתם לכו קחו לכם תבן מאשר תמצאו: כי אין נגרע מעבודתכם דבר"

דני

פורסם

חן, אם אתה מדבר על ההיסטוריה כדאי שתבדוק את שורשיה: כלכלת ישראל נבנתה בתקופה של רעב, קליטת עליה המונית של פליטים (מאירופה ומארמות ערב). וכמובן שהמייסדים היו בעלי אידיאולוגיה סוציאל-דמוקרטית, ובתתחשב בנסיבות הם מימשו אותה בכלל לא רע. את המהפך הכלכלי של סוף שנות השבעים אתה גם נוטה לגמד: מדובר באסון הכלכלי הגדול ביותר שידעה המדינה. אמנם ראשיתו באינפלציה שלאחר מלחמת יום הכיפורים אבל השיא היה נסיונו של בגין "להיטיב עם העם" בסיועו של ארליך ואח"כ גאון הכלכלה יורם ארידור שהביא לנו אימפלציה חופשית חודשית של 20% ויותר (400% בשנה), עד שממשלת הרוטציה ביצעה את הניתוח הכואב והמוצלח ב-1985. מוטב שלא תהיה כל כך רומנטי לגבי המדיניות הכלכלית של בגין ויורשיו.

גם כיום הסיפורים שלך על העדר חובות חיצוניים נטול רגליים. רק אתמול פורסם שמתחילת 2012 הגרעון המסחרי של ישראל עומד על 7 מיליארד ש"ח בחודש.

גם סיפור התעסוקה הגבוהה הוא בלוף - כיון שממכנה המוצג הוא של מחפשי העבודה. איפה כל הכחדים והערביות שאינם עובדים (לפחות באופן רשמי) אבל אנחנו ממנים אותם מכיסנו? האבטלה האמיתית בישראל היא בסדר גודל של 20%, אבל המובטלים מעדיפים לשבת בשקט, לקבל קצבאות ולצאת מהמכנה של המשואה.

בקיצור חן - אתה יכול להמשיך להצביע בעד נתניהו, הפרגוד סובל הכל מכך עד חד"ש, אבל לפחות עשה זאת מתוך מודעות לתוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבתי והדגשתי, המהפך הכלכלי של 77' היה נכון אבל בוצע רע וחובבני.

השיטה הסוציאל דמוקרטית של ממשלות העבודה פשטה את הרגל אי שם בתחילת שנות ה 70'; מה שהתאים לשנותיה הראשונות של המדינה לא עבד לאחר 25 שנה, והוליד חוסר יעילות משווע, מיסים דרקוניים (זוכרים מס שעשועים שהוטל על כרטיסי קולנוע או מס קנייה שהודבק בבולים ?) והסתדרות מיפלצתית שהתעקשה להחזיק מפעלים כושלים בחיים ללא שום צידוק כלכלי.

גם היום, למרות היבוא המאסיבי, שיעור האבטלה נמוך מאד, ונמוך בהרבה מזה שהיה בזמן שייצרו בארץ טקסטיל.

בדוק את שיעורי האבטלה היום לעומת שיעורם לפני 15 שנה, וגם אז ערבים וחרדים לא נכללו במיניין.

שוב, המצב רחוק מלהיות מזהיר, אולם סה"כ מצבנו ממש אינו בכי רע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני מניח שאתה מדבר על החוב החיצוני נטו, כלומר החוב החיצוני בניכוי נכסים שמחזיקים

האזרחים והמדינה בחו״ל, ואכן החוב הזה הוא סביב האפס. לפני כמה שנים הוא אפילו היה עודף.

אבל זה לא נכון להסתכל על זה ככה, כי זה אומר שכל נכסי האזרחים מולאמים ברגע נתון.

לגבי 77 והמהפך, הוא היה נחוץ, כי שיטת מפאי אכן סיימה את תפקידה, שעסק בהקמת הארץ

והמדינה. לא שהיא חפה מצרות ובעיות, ועל דברים מסויימים שנעשו אז אנחנו משלמים עד היום.

אבל המעבר נוהל בצורה רשלנית, שהובילה לכאוס כלכלי, ואני מניח שאתה זוכר את תחילת שנות

השמונים, שההורים שלנו היו רצים לקנות מוצרים בבוקר, כי בערב זה היה מתייקר, ובעיתון היה מתפרסם

שער של דולר שחור, במקביל ליציג.

ואז הגיעה ממשלת האחדות ותכנית הייצוב, שהיתה מוצלחת מאוד, ונלמדת עד היום בהרבה מקומות,

ונחשבת להצלחה כבירה.

בתחילת שנות התשעים עם גלי העליה הרוסית הגדולה היו שוב טעויות מסויימות, אבל האופי של העליה

הזו גרם למשק לפרוח. עד שהגיעו שוב המשברים של שנות התשעים, אח״כ המשבר החמור של 2000-2003

ומאז אנחנו הולכים אחורה ובגדול. השירותים מופרטים, האזרחים לא מקבלים כלום בתמורה, וקבוצות הכוח

וההשפעה ממשיכות להעצים את כוחן. מערכת הבטחון, ההסתדרות והגופים הגדולים שתומכים בה,

בעלי ההון והשררה, והחרדים, דורשים ומקבלים עוד ועוד הטבות, וכוחם היחסי הולך ועולה, וזה על חשבון

האזרח העובד, כפי שציינתי בתחילת השרשור. זה פוגע בכולנו, וזו התממות להגיד הנה יש לך סמארטפון

או פלזמה, כי מחירם של אלה נהיה זניח יחסית בהוצאה הכוללת של משפחה.

תראה כמה אתה מוציא על מזון, על חינוך, על בריאות, על שרותי תקשורת עד לא מזמן. אז עלות של פלזמה

פעם בחמש או עשר שנים וסמרטפון פעם בשנתיים היא זניחה.

פורסם

זה ניראה לך בסדר שאדם שמרוויח שכר חציוני ,בקושי יכול להרשות לעצמו לגור בדירת חדר באיזה חור, ולהתנייד ברכב בן 10?

זה אולי בסדר בהודו או באוקראינה, אבל אל תשלה את עצמך שאנחנו קרובים בכלל מבחינת שכר וכתוצאה מזה לרמת חיים של מדינה מערבית.

ואני שואל, ברצינות,

מה אתה מציע?

מהו סף המינימום אותו אתה דורש/חושב אדם בגילך/מצבך צריך? [ואת זה המחאה החברתית לא אמרה בכלל....]

אני יכול לטעון ש... אתה בריא ואתה חי מצויין. וזה מספיק. יבוא מישהו אחר, יגיד שאתה צריך דירה בת שנתיים במיליון שקל באמצע ת"א.

אז, אשמח אם תסביר מה נראה לך המצב הראוי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

צחקנו באחד השרשורים על "ישראל היום" שמסלפים את המציאות?

"ישראל היום" צינזר חלק ממכתב המפגין שהצית את עצמו

מדובר כמובן בחלק המכתב בו סילמן מפנה האשמות אל ביבי ובובת הגרב שלו, שטייניץ.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ואני שואל, ברצינות,

מה אתה מציע?

מהו סף המינימום אותו אתה דורש/חושב אדם בגילך/מצבך צריך? [ואת זה המחאה החברתית לא אמרה בכלל....]

אני יכול לטעון ש... אתה בריא ואתה חי מצויין. וזה מספיק. יבוא מישהו אחר, יגיד שאתה צריך דירה בת שנתיים במיליון שקל באמצע ת"א.

אז, אשמח אם תסביר מה נראה לך המצב הראוי.

מה אני מציע? מבחינתי שיעלו את השכר במדינה לשכר שמקבלים באיחוד האירופי. האם זה אפשרי? אין לי מושג אני לא כלכלן. אני רק יודע שבגרמניה השכר הממוצע אחרי ניכוי מס של 50 אחוז, גבוה הרבה יותר מאצלנו אחרי ניכוי מס של 28 אחוז, ובגלל שהם משלמים 50 אחוז מס, אז אין להם כבר מס בלו, מע"מ מכס ושאר שטויות.

אני רוצה שהממשלה תתחיל כבר להזיז את התחת שלה ותפעל לשיתוף מלא של כול האזרחים במדינה, על מנת שכולם ישלמו מס. לא שיגדילו את מס ההכנסה של מעמד הביניים(בתצורה של מיסי חרטא שהזכרתי מקודם). האם זה אפשרי? אין לי מושג אני לא כלכלן.

2 הדברים האלה בטוח לא יובילו אותנו להיות גרמניה או צרפת, אבל בהחלט יעלו בלא מעט את רמת החיים. צריך רק שהממשלה(כול הממשלות לצורך העניין, לא רק של ביבי) תבין שהיא עובדת בשביל האזרחים, ולא האזרחים עובדים בשבילה ובשביל המחדלים שלה.

מה המצב הראוי? עניין סובייקטיבי לחלוטין. בתור מישהו שגדל כול החיים שלו בשכונת מצוקה, אני יודע להעריך כסף. ומבחינתי גם צורת החיים הנוכחית מתאימה לי,רק רוצה שבסוף במקום שישאר לי 0 אחרי קבלת משכורת, שישאר עוד איזה 1500 או 2000 שקל. אני מבקש הרבה? לא ניראה לי בכול קנה מידה.

פורסם

קראתי את כל מה שהבחור הזה כתב. יש לציין שכנראה הוא לא מדבר מניסיון אישי, לפי מה שאני יודע ביטוח לאומי יענה אותך ויעשה לך את המוות עד שתראה 1.90 ש"ח ממנו.

הגיוני וייתכן מאוד שמשה סלימן האשים שלא בצדק רבים שלא אחראים למצבו, אבל לגבי ההאשמה על ביטוח לאומי הוא צודק (לא מניסיון אישי, אחרי שיחות ארוכות עם בעלי ניסיון אישי הבנתי שביטוח לאומי זה חרפה).

המאמר שהבאת בלינק מלא בספקולציות (ואולי גם דבריי) ואופטימיות מוגזמת משיטות שכולן מידי פעם לא הוגנות לציבור.

בבירוקרטיה בארץ לא מוצאים מקום לסובייקטיביות, תתפלאו אך אפשר לעקוב אחרי החוק היבש ועדיין להיות בעל חמלה וניתן לזרז תהליכים בלי להפקיר אחרים.

מתחיל טרנד: http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-4255796_184,00.html

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם
צחקנו באחד השרשורים על "ישראל היום" שמסלפים את המציאות?

"ישראל היום" צינזר חלק ממכתב המפגין שהצית את עצמו

מדובר כמובן בחלק המכתב בו סילמן מפנה האשמות אל ביבי ובובת הגרב שלו, שטייניץ.

אני חייב להגיב לזה.

אתמול בחדשות דיברו על ניצול פוליטי של הממים (MEME) - תופעת האדפטציה של האקטואליה למטרות הקצנה\סאטירה פוליטית, מין "ארץ נהדרת" אבל בפייסבוק וויראלי ככל האפשר.

כל מי שראה את הMEME הזה של ישראל היום מיד דעתו נחרטה בו, כאילו ישראל היום הוא עיתון ביביתון חסר כל פלורליזם.

אני צוחק כשאני רואה את הדברים האלו, כי ישראל היום הוא בערך מלאך התקשורת לעומת הארץ, ידיעות אחרונות ומעריב.

אתם שואלים למה?

תודה רבה ללאטמה שמזכירים לנו אירוע שהתרחש בשנת 2005, ילנה בוסינובה ז"ל, הציתה את עצמה למוות כמחאה נגד ההתנתקות, אותה התנתקות שכמובן השמאל וחבריהם התקשורת היו כל כך בעדה. (לא נכנס בכלל לעניין של כמה רק הוכחנו שההתנתקות זה הדבר המטומטם ביותר שעשינו עד היום ועוד אנחנו רוצים לעשות פרק 2).

היא הציתה את עצמה למוות בגלל מחאה לא כלכלית, אלא דמוגרפיות ציוניות נטו. משהו שהוא הרבה יותר כבד מאשר כמה שקלים מביטוח לאומי וחסכונות.

העיתונות זעקה?

היא קיבלה: ידיעה קטנטונת במעריב בעמוד 6, ללא תמונה, ידיעה בלתי נראית ב"הארץ" בעמוד 8 ועיתונינו החביב "ידיעות אחרונות" אף לא הקדיש טיפת דיו להזכיר את המוות של הבחורה הזו.

אז בחיאת דינק, בואו נעשה לעצמינו טובה ונעזוב את הרמיזה הזו לצביעות תקשורתית, כי במגרש הזה, השמאל מנצח ובענק.

• תוכן חדש...