Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם הדבר בוער בעצמותיכם.

לאור הנסיבות, לא בטוח שאלה המילים שאני הייתי משתמש בהן:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין מה תהיה תגובת הממשלה, אם בכלל.

עצוב שאנחנו חיים במדינה שמיאשת עד כדי כך את האזרחים שלה. מקווה שהבחור ישרוד.

לדעתי הדבר הזה הוא רק פתח לדברים גרועים יותר שיבואו בהמשך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי זה לא ישנה כלום.

לא יודע אם הייתי רוצה לחיות אחרי שהייתי נשרף כלכך לכן אאחל לו שיחלים או שלא, תלוי מה הוא רוצה.

בכל מקרה זה מעשה די קיצוני ואמור להדליק נורה אצל מישהו שיושב שם למעלה, רק שאני די בטוח שלא אכפת להם.

לגבי התגובה של לצאת למחאה נוספת בגלל שזו מחאה עם אג'נדה שמאלנית, אז אני במקום להתבכיין מעדיף לנצל את הזמן שלי על לעבוד בשביל לבנות לעצמי ולילדים שיהיו לי עתיד טוב יותר.

פורסם

צריך להבחין בין שני דברים:

1. המקרה הפרטי של אותו אדם שהצית את עצמו - אשר כנראה הסתבך עסקית ומצבו הכלכלי הדרדר כתוצאה מכך ולפי קטעים שצוטטו ב-ynet נהג בצורה לא חכמה.

2. המחאה הכללית של המפגינים, שלמרות שמוצגים בציבור כיושבי קרנות אף אחד לא יודע מה מצבם הכלכלי והתעסוקתי האמיתי. אני מניח שיש ביניהם כאלה הסובלים בעצמם, ויש הדואגים לחבריהם ולבני משפחותיהם. למרות שאישית לא יצאתי להפגנות, ולמרות שמצבי הכלכלי האישי כלל אינו רע, הרי שבדומה לרוני גם אני תומך בחלק נכבד מדרישותיהם, כיון שאני רואה את חלוקת המשאבים המעוותת של המדינה ואת הקשיים הצפויים לבני כאש הם יצאו לדרכם העצמאית כתוצאה מחלוקת משאבים זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

[quote=mill3r;3479142

לגבי התגובה של לצאת למחאה נוספת בגלל שזו מחאה עם אג'נדה שמאלנית, אז אני במקום להתבכיין מעדיף לנצל את הזמן שלי על לעבוד בשביל לבנות לעצמי ולילדים שיהיו לי עתיד טוב יותר.

חלק עיקרי מהמחאה הוא על כך שמבנה המשק לא מאפשר לך לבות עתיד טוב יותר לילדיך בגלל שהוא מוטה לטובת מספר גורמים.

דווקא המחאה עשויה לעזור בנושא הזה בדיוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
80 אחוזים מגופו הם כוויות דרגה ב' ו ג'. המפגרים ששפכו עליו מיים החישו את מותו. למרבה הצער לפי מה שקרה לאהובה תומר ז"ל כנראה שהאיש המסכן הזה לא ישרוד יותר מכמה ימים.

אתה פוגע כאן גם באנשים ששפכו עליו מים, שהם בסך הכל אנשים מן השורה שרצו לעשות מעשה טוב, בזמן שאחרים עמדו מהצד ופחדו להתקרב לאיש הנשרף הם עשו מעשה. שגוי, לא שגוי, אך הם לפחות עשו משהו.

אך יותר גרוע מזה. אתה פוגע בקהילה שלמה של אנשים בעלי לקות התפתחותית, הרי באותה מידה גם אני מפגר לעומת איינשטיין, נובל וכיו"ב. לייחס מעשה חסר אחריות (כדברייך) לקהילה של אנשים נורמטיבים הוא חסר אחריות.

פורסם

בעל חוב של 15 אלף ש"ח הצית עצמו בלב תל אביב; הטייקונים חייבים לנו עשרות מיליארדים, מה הם צריכים לעשות לדעתכם, פיצוץ גרעיני לכל אחד מהם? :roll:

קראתי איפשהו שהמשטרה מגדירה את הפצוע, שרוף כמעט בכל חלקי גופו, פצוע "קל"; ואני שואל - מה אתם מצפים מגוף שהמציא את המונח "אחר עם נפגעים"...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מקרה עצוב ביותר, לא יודע בדיוק מה קרה שם אבל אני מבין את התסכול של הבן אדם.

בתור עצמאי "קטן" יחסית אתה משלם הון תועפות לביטוח הלאומי מדי חודש, סכומים בלתי הגיוניים בעליל.

ונניח שלאחר 15 שנה שעבדת כעצמאי ושילמת, מדי חודש, סכומים גבוהים לביטוח הלאומי קרה משהו והעסק שלך קורס לא תקבל יום אחד !! דמי אבטלה ! אחד !!

מישהו מוצא בזה הגיון ?

אברכים מקבלים כל החיים שלהם הכנסה מביטוח לאומי מבלי שתרמו שקל למדינה ואותו עצמאי ששילם מאות אלפים לא מקבל גרוש.

וזו רק דוגמה אחת, יש עוד הרבה.

זה הצדק החברתי שאין פה ועל זה צריך להילחם.

פורסם

המקרה הוא מקרה, טראגי ככל שיהיה, ואסור שהבודד הבולט יסיט את השיח הציבורי מהרב, גם אם הוא מייצג בעיה עקרונית (מדינה שלוקחת מיסים כמו מדינת רווחה, רק שהם לא חוזרים).

בסופן של דבר המחאה לא ממוקדת ומאגדת ציבורים שונים עם אג'נדות שונות ולעיתים מנוגדות.

לדעתי יש בכל זאת שורש אחד המשותף לרב המוחים, אם לא לכולם: הנבחרים אינם מייצגים את הציבור שבוחר בהם ואינם שומרים על האינטרס שלו, גם כשרב הכנסת בקואליציה. האבסוד הזה מייצג בעיה של שיטת הממשל ובזה צריך להתמקד.

יש להפריד בין הרשות המחוקקת למבצעת, ליטול מחברי הכנסת (המחוקקים) את מושכות השליטה והקשר לניהול שוטף של תקציבים ומינויים (להבדיל מאישור תקציב תקופתי), ולהשאירם בידי הרשות המבצעת (הממשלה), שלא תורכב מחברי כנסת.

הממשלה תשלוט, הכנסת תחוקק ותפקח.

שר, שימונה ע"י ראש הממשלה הנבחר (נבחר ישירות או לא - לא משנה), לא יהיה חייב את בחירתו לאף קבלן קולות בפריימריז, ואף חבר כנסת לא יוכל להעניק תקציבים ומינויים לאלו שהביאו אותו לכנסת, מתוקף היותו שר.

בפרטקציוניזם ובהעדפת מקורבים (בעלי הון, קבלני קולות, ואחרים) ומיעוטים תרבותיים (חרדים וכו') נלחמים ע"י שינוי השיטה, לא בתקנות ובבתי המשפט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר, גם מחמוד בועזיזי היה מקרה בודד וטראגי, ותראה איזה תבערה הוא הצית, תרתי משמע.

אני מסכים שהמחאה לא מוגדרת, וחלקה אולי ממומן בידי גורמים שיש להם אינטרסים צרים בהחלפת השלטון (בידי מי?), אבל אני חושב שהיא מבטאת תחושת סלידה ומיאוס חריפה מאד שיש אצל שכבות רבות באוכלוסיה שמרגישות שהן לא מקבלות חלק מהערך המוסף של העבודה שלהן.

נכון, לא כולנו חיים מקערת פול ליום, אבל התחושה היא אמיתית ומוצדקת בעיני, עם כל זה שהמצב שלי ברוך השם בסדר, כמו שרואה מי שפוגש אותי - רעב אני לא.

אני מסכים שהדרך לשינוי היא דרך שינוי שיטת הבחירות, אבל מי שאמור לשנות אותה הוא הוא זה שנהנה משימור המצב הקיים, ולכן נדרשת דחיפה, שלא לומר בעיטה בישבן, כדי לכפות את השינוי על מקבלי ההחלטות בכנסת.

לדמוקרטיה יש כל מיני מנגנונים לשימור חוזקה, אחד מהם הוא החופש למחות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אתה פוגע כאן גם באנשים ששפכו עליו מים, שהם בסך הכל אנשים מן השורה שרצו לעשות מעשה טוב, בזמן שאחרים עמדו מהצד ופחדו להתקרב לאיש הנשרף הם עשו מעשה. שגוי, לא שגוי, אך הם לפחות עשו משהו.

אך יותר גרוע מזה. אתה פוגע בקהילה שלמה של אנשים בעלי לקות התפתחותית, הרי באותה מידה גם אני מפגר לעומת איינשטיין, נובל וכיו"ב. לייחס מעשה חסר אחריות (כדברייך) לקהילה של אנשים נורמטיבים הוא חסר אחריות.

מצטער לומר לך אבל "החכמים" ששפכו עליו מים רק החריפו את המצב ובעצם גזרו את מותו של האדם. רצון טוב או לא הם רק העצימו את עוצמת הבערה. לעולם לא שופכים מים על דליקה שנובעת מדלקים או כימיכלים. חונקים אותה בעזרת שמיכות או בגדים או בעזרת מטף יעודי. עצם העובדה ששפכו עליו מים בזמן הדליקה רק ליבתה את השריפה וגרמה ליותר נזק.

אם מסתכלים על זה מבחינה רפואית אז צר לי לומר שהוא לא ישרוד. אם הוא כן ישרוד אז הוא לא יהיה בן אדם יותר.

בכוויה דרגה 3 נגרם נזק עצום למערכת העצבים. אין יותר כאב בכזו כוויה כי העצבים נפגעו ולא משדרים יותר כאב. זוהי כוויה כבר שחדרה עמוק מתחת לעור.

מקרה עצוב ביותר, לא יודע בדיוק מה קרה שם אבל אני מבין את התסכול של הבן אדם.

בתור עצמאי "קטן" יחסית אתה משלם הון תועפות לביטוח הלאומי מדי חודש, סכומים בלתי הגיוניים בעליל.

ונניח שלאחר 15 שנה שעבדת כעצמאי ושילמת, מדי חודש, סכומים גבוהים לביטוח הלאומי קרה משהו והעסק שלך קורס לא תקבל יום אחד !! דמי אבטלה ! אחד !!

מישהו מוצא בזה הגיון ?

אברכים מקבלים כל החיים שלהם הכנסה מביטוח לאומי מבלי שתרמו שקל למדינה ואותו עצמאי ששילם מאות אלפים לא מקבל גרוש.

וזו רק דוגמה אחת, יש עוד הרבה.

זה הצדק החברתי שאין פה ועל זה צריך להילחם.

אין צודק יותר ממך. רק לתאר את כמות הכסף שהוא שילם לביטוח לאומי ולמס הכנסה אם היו לו 4 משאיות. סכום עצום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא מצקצק להנאתי. המחאה הזו מטופשת דווקא בגלל המטרות העלומות שלה. במקום לצווח צדק חברתי, אני מעדיף לפנות ישירות אל השרים מטעם עצמי. האם עונים לי? לא. אבל זה לא אומר שהפסקתי להציק להם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נכון, לא כולנו חיים מקערת פול ליום, אבל התחושה היא אמיתית ומוצדקת בעיני

אני מסכים שהדרך לשינוי היא דרך שינוי שיטת הבחירות, אבל מי שאמור לשנות אותה הוא הוא זה שנהנה משימור המצב הקיים, ולכן נדרשת דחיפה, שלא לומר בעיטה בישבן, כדי לכפות את השינוי על מקבלי ההחלטות בכנסת.

לדמוקרטיה יש כל מיני מנגנונים לשימור חוזקה, אחד מהם הוא החופש למחות.

כאשר השלטון מנותק מהציבור והבחירות לא מהוות מנגנון לשינוי סדר עדיפות, רק מחאה אלימה בועטת, וזו סכנה בפני עצמה.

מזינים אותנו כל הזמן באג'נדות לא מהותיות, מגלעד שליט ועד גיוס חרדים, כדי לכסות עינינו מהמהות - נבחרי הציבור לא דואגים לאינטרס הציבורי (להוציא פעולות של בודדים).

למה לא מגייסים חרדים?!

כי אפילו ש"ס לא באמת מייצגת את האינטרסים של מצביעי ש"ס, אלא של הרבנים האשכנזים שייסדו אותה!

יש לחסל את שלטון המקורבים. זהו שורש כל רע.

אין לנו שלטון עם אג'נדה.

אני לא מחובבי ביבי, אבל זו ממשלת ימין נבחרת?

ממשלת ימין נבחרת היתה קובעת מדיניות ימנית לגבי הישיבה בשטחים ו מ ב צ ע ת.

רוצים התנחלויות?!

שייבחרו ממשלה ימנית ושתקים התנחלויות, אם זה מה שהציבור בוחר. במקום זה יש שעטנז קואליציוני שלא עושה כלומדבר מהותי לשום כיוון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסכים ומחזק.

מההיכרות השטחית שלי עם מערך קבלת ההחלטות וחלק מחבריו אני יכול לומר שטובת הציבור, אם אפשר להגדיר מונח כזה, אינה נמצאת כלל באג'נדה האמיתית שלהם.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...